Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   98 / 147
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Ok.melyiket találod jobbnak?
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

A szinkronizált lényegesen nagyobb teljesítményű, kb 5-6 amper folyik a ledeken.
(#) vicsys válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Az igen! Laza...
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Igen látom,hogy 4,7ohm van sorba a leddel.Valójában a tapasztalatodra lettem volna kíváncsi.
(#) Home Made Jammer válasza vicsys hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

A legújabb verziót most teszteljük itt kb 10 Amper folyik, az előtét ellenálás 1ohm, 13,5 volton.
Bár azt hiszem ez már a ledes technika vége felé jár.
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Működik, tartós működtetés esetén sem melegszik, és nagyon világít.
(#) ThomasN1 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Srácok! Nem biztos, hogy csak mi olvassuk ezt fórumot. Óva intek mindenkit, hogy a hozászolásotokkal ne adjatok tippet a sünöknek! Minden fegyverkezés hiába való, ha a sünök is itt képezik magukat.
(#) vicsys válasza ThomasN1 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Mert, mit csinál a sün? Maximum ráncolja a homlokát...

sun.gif

(#) denon888 válasza ThomasN1 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Attól nem kell félni. Aki kezeli a mérőt, nem tervezi csak használja. A másik pedig, lehet őket szidni de ha a polgárt valami sérelem éri rögtön szalad hozzájuk.
(#) vicsys válasza denon888 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Nem szidja őket senki. Hozzá teszem, néha etikátlan a viselkedésük, de mindenhol vannak kirívó esetek. Az pedig természetes, hogy baj esetén hozzájuk szalad mindenki, hiszen ezért kapja a fizetését tőlünk. Az pedig, hogy illetékesek is olvassák a topicot azért jó, mert többen is leírtuk, hogy alapjában véve nem száguldozásra használjuk a blokit, hanem igyekszünk elkerülni a kint felejtett tábla miatti 30-60E Ft.-os bírságot. Tipikus eset: Lassan 1 éve építgetik Pákozd belterületén a kerékpár utat. Teljesen érthető volt a 30-as táblák kihelyezése. Most már 4 hónapja semmilyen munkavégzést nem látok, pedig naponta átmegyek rajta kétszer. A múlt héten kint volt a berendezés a település közepén, naná, hogy a 30-as tábla övezetében. Kérdezem: miért? Miért nem akkor és ott helyezik el a sebesség korlátozó táblákat, ahol indokolt? Miért kell a sebességet jelentősen korlátozni ami baleset veszélyes? Most is már messziről villogtattak a többiek, hogy mérnek. Én 30-cal kocogtam és mögöttem jövő nem értette, hogy miért? Erre a trafinál, visszapakolt és 60-nal megelőzött. Gondold csak el, hogy mennyit fizet majd! Jelzem, akkor sem dolgozott ott senki és nem volt akadály sem az úton...
(#) denon888 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Természetesen egyetértek azzal amiről most írtál. Nem is akartam vitát nyitni itt és most ezen. Én nem közlekedési vagyok, nekem sem tetszik amikor olyan helyen állnak ahol több hónapja kint felejtett tábla van, és semmi nem indokolja a sebességkorlátozást.

Bocsánat az OFF-ért. Részemről ezt a részt lezártnak tekintem.
(#) petristi válasza vicsys hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Azért én kíváncsi lennék hogy kapnak e jutalékot a büntetések után?Ha nem akkor miért csalnak?Pl.a mérővel olyan helyen áll ahol 50 es korl.van kicsivel arréb 70 en mikor beérsz a 70 es be lekap és a képen az ő GPS pozíciója van reklamálj ha tudsz.Jogos ha az emberek blokkolót használnak én is fogok építeni egyet.
(#) Home Made Jammer válasza petristi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Valószínűleg leb***ák őket ha nem hoznak elég eredményt. De mint mindenütt, ott is lehetnek olyanok akik csak szemétségből csinálják. Szerencsére én csak hírből ismerem ezeket a méréseket, a környékünkön elég korrekten csinálják. Ettől függetlenül előfordul, hogy elbambul az ember, és mondjuk 40-es táblánál 55-tel megy, ami szerintem még nem halálos bűn, de ha megmérik máris 30 ezerrel könnyebb a pénztárcája. Én ezért használok blokkolót, nem azért mert sokkal gyorsabban akarok menni mint lehet.
(#) bobesz válasza denon888 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Szevasz.Neked milyen blokid van?
(#) denon888 válasza bobesz hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Szia!
Én a HJM féle blokkolót használom. Szerintem nagyon korrekt és jól működik.
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

[OFF]Sajnos ez a dolog, csak a pénzgyűjtésről szól. A budaörsi út végén az M7 M1 elején például végig 70-es tábla van, kivéve a budaörsi leágazást. Ott 60 no hol áll a trafipax minden nap? Persze hogy az egyetlen 60-as táblánál.
(#) treshold hozzászólása Okt 10, 2010 /

Beépítettem egy SPL_LL90 25W lézerdiódát a kütyümbe.

Korábban egy "etalon" vevővel teszteltem a következőket.

2,5MHz-en (brute force) 10db TSHF5210 LED 0,2A-rel kb 50% kitöltési tényezővel 0,9m-ról vette.

1db TSHF5410 LED szinkronblokkolós mód, LED 12V-ról járatva (kb 10-15A) , 60nS-mal 2,5m-ről vette.

LI lézerblokkoló jelét 14m-ről vette.

SPL_LL90 25W szinkronblokkolós mód 6m-ről vette.

Az SPL_LL90 függőéeges iránnyal van beépítve (2,4mm-es fele vízszintesen, 4,9mm-es fele függőlegesen)

Vízszintes irányban kb +/-15 fokban sugároz.
Ez az adatlepnak megfelel.

Viszont a függőleges irányban bár kb a katalógusnak megfelelő 15 fok a nyílásszöge, de erősen torzult.
Nálam a GND láb van alul. ehhez képest felfelé sugároz kb 10 fokkal.
A tengely iránya már a sugárzás széle.
Emiatt a lézerdiódát lefelé billentettem kb 10 fokkal és úgy mértem
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Gratulálok az első lézerdiódás blokkolóhoz!
Várjuk a további beszámolókat.

Kíváncsi lennék hogy a ledek számának növelésével, a szinkron módban a távolság hogyan változik.
Az én szinkronos verzióm (8 led), a TFDU-s vevőt simán indítja 15-20m-ről.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Azt elfelejtettem írni, hogy a vevő elég érzéketlen, tehát messze elmarad a TFDU érzékenységétől.

Relatív mérésre lehet használni

A LED-ek számának növelésével kb négyzetgyökösen növekszik a távolság
8 db TSHF5410 LED 12V-ról kb ott van, ahol ez a lézerdióda
(#) Reggie válasza treshold hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Akkor ott valami problema van, mert a ledek szamaval linearisan kell nonie a tavolsagnak.
(#) Reggie válasza treshold hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Az SPL_LL90-nek mekkora tapot adsz?

A sugarzasi iranyok pedig a pn atmenehez viszonyitva vannak megadva, nem a tokozashoz kepest, ha megnezed az adatlap 9. oldalat(GWOY7046 kep), akkor lathatod, hogy a te elrendezesed szerinti fuggoleges iranyban +/-5 fokos gyartasi szoras lehet a tokozaskor. Raadasul te szemre(fotora) nem a felsugarzasi szogeket eleg maceras megmerni, mert nem eleg a kep szelet nezni, a fenyeroseget is figyelni kell, valamint a torzulas az adatlap szerint is megvan az egyik sikban(nem szimmetrikus, es kiugras is van) ez az adatlap az OHL01945 szamu kepen lathato.
(#) treshold válasza Reggie hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Gépkocsi 12V táp minusz egy dióda fesz., azaz kb 13,5V.

Milyen adatlapról beszélsz, mert ami nekem van az max 7 oldal.
Be tudnád linkelni?

Lottó húzás:
A következő szám a 9, a f*szt 6.
Szerintem elnézet.

Milyen széles nálad az indító impulzus?

Ha jó látom akkor a 70W-os változatot mondja

50nS

Nem, szerintem a 25w-os csak elírta számot.
Szuper! kíváncsi leszek mit mutat tesztnél.

Ohh tényleg, csak nekem régi verzió volt meg.
Frissítettem

Én is kiváncsi lennék mit tud

1 microjoule energiának agyon kellene ütnie.
Azt hiszem megyek aludni.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Reméljük úgy lesz.
Te mikor tesztelsz?
Mi a helyzet a "hekkelt" FÁMA III-mal? Tudják már blokkolni?
Következő: »»   98 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem