Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Gondolom rá van rajzolva a készülék házra a hidalt bekötés mikéntje. Azt kell követni.
Hello, 12voltos PC tápról hajtom eleinte ment rendesen semmi baj nemvolt de most egyik nap észrevettem, hogy nem csak nagy hangon hanem kis hangon is recsegősen szól de ha rátekerem a hangerőt akkor meg inkább csak recsegve adja le a bass-t
![]() ![]() ![]()
szia köszi a segitséget csak van egy kis gond meg pedig hogy nem annyira értem én ezeket a szak szavakat tehat konyha nyelven kellene leirnod ha megkérhetlek jah és azt , hogy mit tudnék vele kezdeni mert nagyon jo erőlködő nem szeretném kidobni és szerintem javithato is
Sziasztok, Millenium autórádió, 4x15W. Ez a bajom, ugyanis 90 es ebességnél már alig hallani max. hangerőn. Szerintem 60W-nyi hangerőt jobban kellene hallanom, az a gyanúm, hogy szándékosan le van véve pl. az erősítése, hogy "vegyél drágábbat, ha hangerőt akarsz". Egyelőre nem szedtem ki, de tervezem. Mit javasoltok? Vagy csináljak egy külön végfokot mondjuk TDA2030-ból?
Ok. EcoPityu utat mutatott. Mérd ki a végtranyókat.
Ha z azt jelenti akkor lehet,hogy nem.
De akkor hogy kössem?
csak azt nem tudom, hogy ha kimörem miylen eredményt kell hogy kapjak
![]()
Sziasztok. Volna egy nagy problémám. Kaptam ajándékba az egyik haveromtól egy KENWOOD kac-1021-es tipusjelű autós erősítőt. A gond az, hogy hilyányzik a végfok meghajtó része és annélkűl nem ér semmit. tud-e esetleg valaki hozzá kapcsolási rajzot küldeni?
Csinálj már egy képet róla, hogy lássunk is valamit.
Sziasztok lemértem a tranyókat ugy néz ki, hogy az eggyik nemjó lehet, hogy az a brobléma csak nekem meg az a problémám, hogy nemtudom beazonositani a tranyót ezt láttam rajta nemtudom létezik e ilyen: STC 1815 ys2
![]() ![]()
Egy igen népszerű és elterjedt alap NPN tranzisztor, 2SC1815, szinte bármi hasonló jó helyette...
2SC1815 De most tényleg, csak én hordok haza minden vackot, hogy kimentsek belőle alkatrészeket? Tényleg csak olyan dolgokat veszek, hogy elektrolit kondi, vagy pl. spec dolog, amit nem bont minden nap az ember, de ezen kívül minden vacak ott van a "szemétben". (alaplapokból fetek, monitorokból fetek, tranzisztorok, ellenállások, diódák...) Üdv Inhouse
Köszi a gyors választ holnap delutan meg is nézem jobban de am az eleje amit láttam az 90% hogy az van ráirva STC valami szám és y2s vagy y25. Holnap alaposabban utánanézek és jelentkezem.
![]()
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek a MNC S3000 erősítőnek mi lehet a max valós kimenő teljesítménye ? Valaki szerint csak kb. 1500W RMS a teljesítménye de valaki szerint meg tudja a 3000W RMS-t, úgy hogy gondoltam megkérdezem tőletek hátha tudja valaki. Nem tudom milyen fetek tranyók vannak benne, de egy kép van itt a belsejéről. Kép Idézet: Áh, biztoshogynem. Nekem két szintes a műhelyem, az alsó szint a műhely a felső szint a raktár, tele bontandó cuccokkal. De ha kell valami, nem kell a hákúba menni. „De most tényleg, csak én hordok haza minden vackot, hogy kimentsek belőle alkatrészeket?” ![]()
Szia!
Az adatok amit deny-g belinkelt azok valós rms adatok nemkell őket megfelezni! Akkor mégegyszer az adatok: MNC Hurricane S3000 monoblokk - 1Ohm 4 Ω terhelésen <0,5% torzítással: 1 x 1200W 2 Ω terhelésen <0,2% torzítással: 1 x 2100W 1 Ω terhelésen <0,2% torzítással: 1 x 3000W 2 Ω láncba fuzve <0,5% torzítással: 1 x 6000W Magyarországon a hangnyomás versenyeken az apraja nagyja ilyen végfokkal indúl!>>>>
TO-92-es tokja van? A betűjelzés ne zavarjon meg, vannak variációk a gyártóktól...
Üdv Inhouse
Óóóó, egy 2 szintes műhely! :yes:
Egy 1,5m2-es kis kuckóm van jelenleg, plafonig polcozva, be kell másszak a székembe, az asztal is csurig, ez az én hibám is... Meg persze a garázsban és a lakásban is a polcokon, szekrények tetején monitorok, TV-k, alaplapok, DVD-k, videók, beltérik, mindenféle elektromos cuccok... Valamelyik nap jött egy barátom és a utcánkból hozott a kuka mellől egy PC-t...már ismert jól... ![]() Egyébként nem csak a spórolás...zavar, hogy olyan dolgokat dobunk a szemétbe, ami magunknak és másnak érték lehet, újra lehet hasznosítani...pl. egy kezdő hobbielektronikásnak is egy aranybánya a "szemét", a veszélyes hulladék... Üdv Inhouse
[OFF]Azért ne gondolj nagy dolgokra, két szintes ez igaz, de kb 2,5m2 alapterületű.
![]()
Sziasztok.Lenne egy olyan problémám,hogy:
A fejegység remote szálát összekötöttem a 12 volttal,hogy én kapcsoljam ki-be.Csakhogy az elkezdte szívni az aksimat.Namost és a gyújtásra rátettem a remot szálat,így minden ok,de állandóan resetel a fejegység,az equa beállításokat is elveszti.Mi ilyenkor a teendő?És egy másik.Ha az erősítőmre(majd ha szerzek) nem teszek kondit,hanem csak járó motornál hallgatom,akkor tehet valami kár az aksimban?Előre köszi a válaszokat.
Szia.
Ha tényleg tud 4x15W-ot, azt max a trabiban keveselném, modernebb autókban azért csendesebb az útzaj... Ha egy piaci cucmó, az is lehet, hogy nem is hidalt a kimenete, és akkor csak 4x5W. Az már lehet kevés. 2030-al is max 15W (18?) az elérhető teljesítmény, és még tápegység is kell hozzá, ami a 12V-ból 2x18V-ot csinál. Akkor már vegyél ..terán egy kisebb végfokot, 5-6E HUF-ért...
Fényképezd le, akkor elmondom, mit, és hogy mérjél...
Biztit nem látok a házon, ha külső biztit ajánlanak hozzá, akkor arról esetleg lehet saccolni a valósat. Bár a kivezetései így képről a 250A-hez elég karcsúak! Egy tápáram felvételt mérnék én rajta! (lakatfogóssal persze!)
Idézet: „A fejegység remote szálát összekötöttem a 12 volttal,” Mit csináltál? Idézet: „Ha az erősítőmre(majd ha szerzek) nem teszek kondit,hanem csak járó motornál hallgatom,akkor tehet valami kár az aksimban?” Nem mindenki rak kondit! Miért is lenne baja az akksidnak? Ha túl nagy lenne az áramfelvétele az erősítőnek, mert te gigawattokkal szereted hallgatni a zenét, akkor sem az akksid az első ami tönkremegy járó motornál, hanem a generátorod!
Én azért előtte keresgélnék egy kicsit! :google: neked is!
De ha lefényképezed, akkor behatárolható, a probléma. Ha most az előerősítő-hangszínszabályzó-fázisfordító panel hiányát érzed, azt amúgy sem kis feladat pótolni!
Szia, köszönöm a választ. Nem piaci, hanem a tescóból van, saját márkájuk, van még rá garancia, legfeljebb visszaviszem, minőségi kifogással. egyébként 14990 volt, tehát nem annyira olcsó. (USB, SD olvasóval). Régi suzuki swift. Nem lehet, hogy az erősítő bemenete van leosztva/szabályozva? Nem szoktak ilyet?
:nemtudom: |
Bejelentkezés
Hirdetés |