Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egyébként én is gondoltam már arra, hogy a posta nem bolondul-e meg, mert egy halon cucc jön a világ minden tájáról, és meg egy halom másik cuccot küldök az ország minden tájára
![]() ![]() ![]()
Biztos, hogy nem rendeltél olyat, amit esetleg tilthat egy a két ország között lévő valamilyen törvény? Régen voltak olyan alkatrészek amiket nem lehetett behozni...
Azért ha van egy jogász ismerősöd, és ráér, akkor nem árt ha veled megy! Mert ha azt mondod, tanúként, hogy te rendelted, legközelebb már lehet, hogy nem tanúként hívnak be! Viszont a hamis tanúzást is büntetik... (Azért nem kell megijedni)
A 20cm-es darabokat egy másik rönkön szoktam szeletelni láncfűrésszel. Némi gyakorlat...és belejössz minden leszorítás nélkül. A lánc ugye a gép felé húzza az anyagot (ha az aljával vágsz) és annak fogaiba meg bele akad a rönk, lásd a jelölést, ezekre a fogakra gondoltam. Így ha már vág a gép, akkor nem kell attól tartani, hogy kidobja az anyagot, vagy mittudomén mi történne...ésszel és érzéssel kell nyomni neki olyankor, és kissé a géppel kell nyomni lefelé a támasztó rönk felé a vágott anyagot.
Ezt leírni nehéz, rá kell érezni, és onnantól megy.
A cimborám nekem is hasonlót mondott, ő hivatalos láncfűrészes kiképzést kapott az átkosban mint határőr (a fene se gondolta hogy ilyen is volt annó
![]() De kipróbálni még nem mertem. Kollégám rokona az orrát vágta el lácfűrésszel, tehát óvatosan ismerkedek vele. Ami azt illeti nekem kicsit fura hogy most szinte minden szupermarketben az ember után vágják a láncfűrészt akciósan. Vagy nagyon sok az erdő, vagy kevés a munka baleseti sebészeten, vagy beállitottak egy gépsort valahol és most éppen láncfűrészeket ont...
Nem kell annyira félni tőle. Nem akciósan vettünk egy nagyobb elektromos láncfűrészt. Főleg én kezelem. Amire vigyázni kell, az a fogás, tehát meg kell fogni, nem csak úgy, hanem rendesen. Mivel hosszú a kardja (40centi) így a végét nem mindig lehet irányítani. Ugye az van, hogy a vége ne érjen fához, mert visszarúg. Nos én pont a végével csináltam a csapokat a gerendákba. Fogni kellett, 2-3centinél nem ugrált jobban a vége. Egy hete, a kubik fát felaprítottam minden gond nélkül. A lábammal tapostam rá a rönköt a bakra, a vékonyabbakat, pedig anyám tartotta, ne kelljen mindig lelépegetnem.
Kezd az egyszerűkkel, majd ha ráérzel utána menni fog a többi is. Vágtam már vele létráról a felfele is. Nem volt túl szórakoztató, föléd tartani a gépet, dolgozni vele, meg még közben kifele dőlni a létrától, hogy elért amit vágni kell. Ami lehet kicsit ijesztő, elektromosat használtam csak, bekapcsoláskor megránt, akármit csinálok ránt egyet.
Semmi nem lett az egészből. Kiderült ,hogy valamikor március elején vettem neten egy memóriakártyát és most kiderült a csávóról, hogy CD-ket árult illegálisan és lebukott. Így megtudták a számlaszámomat, kiderítették a nevem, címem és behívtak, hogy megkérdezzék, hogy mi is volt, ismerem-e a csávót, meg hogy hogy jutottam el a hirdetéséhez. Kb 20 perc volt az egész és kb két óra út.
![]() Idézet: „De legalább az útiköltséget állják.” Húúúú, akkor én valamilyen nagyon hiper szuper járgánnyal vitettem volna magam. Mondjuk egy űrhajóval. ![]()
Gondoltam rá, hogy egy kényelmes taxit hívok és háztól házig vitetem magam.
![]()
Igen az érdekes,lett volna, hogyha külföldi csomagok miatt hallgatnának ki...
Ez viszont jó, mert hátha eljön az idő, hogy nehezebb lesz a lopott árukat eladni. Én helikopterrel érkeztem volna, vagy valami bérelt Lamborgini :yes:
Pontosabban, a kicsik csak nézhetik.
![]()
De még mennyire! Akkor lenne egy pár millám és tudnám, hogy nem halok meg 65 évesen mint a nagy átlag...
![]()
Egy-két legfontosabb dolog amire oda kell figyelj! A géppel szemben senki ne álljon mikor vágsz, mert ha elszakad a lánc az előre felé fog repülni.
Ha vágtál vele, és míg nincs gyakorlatod érdemes megvárni míg teljesen megáll a lánc, és utánna hadonásszál csak vele minden felé. A lábadat nagyon könnyű elvágni vele. Fontos a lánc feszessége és annak olajzása. Olajzást úgy tudod megnézni, hogy a beton vagy egy darab fa felett úgy 1cm-re teljes gázon járatod a gépet, és figyeled mennyi olajat dobál ki a lánc. Keményfánál valamivel több olajat kíván a gép. Ha robbanó motoros a géped, akkor a beállítása kemény fához 1 tank benzin alatt fogyjon el 1 tank olaj, puha fánál meg 2 tank benzin elfogyasztása alatt 1 tank olaj. Ha meg elektromos, akkor csak a kifröcskölt olaj mennyiségéből tudod megítélni hogy elegendő kenést kap-e. Szemmel láthatóan egy egész sávot be kell olajozzon pár másodperc alatt. A lánc feszesség azért nagyon fontos, mert ha laza akkor ki tud ugrani a lánc vezetőből, és elszakadhat, de attól rosszabb is történhet pl. tönkre vágja a láncvezetőt, és még saját magát is. Olyan feszesnek kell lennie, hogy szabad kézzel könnyedén tudjad mozgatni, ez megint csak a robbanó motorosokra érvényes, elektromosnál meg ha van kuplung akkor oda is igaz, ha nincs akkor csak a lógásból lehet megítélni. Alapállapotban lefelé nem lóghat a lánc 1-2mm-nél többet. Ha kézzel hajtod akkor lesz olyan fázis amikor feszesebb és lesz egy lazább fázis. Ez az orron található láncvezető keréktől van így. Ugye amikor annak a hegye legelől van akkor lesz feszes, és amikor épp két hegy köze van a csúcson, akkor meg lazább lesz a lánc. Akkor jó a beállítás, ha feszesebb állapotában ez a lógás megszűnik. Mert menet közben melegedés hatására nyúlhat picit, és akkor mégjobban meglóg. És amit nagyon nem szeret az a homok, a láncvezető mindig tiszta legyen. A földet nem szereti vágni. Anno apám is kapott olyan kiképzést ![]() Hát még lehet az élezéssel is bajlódni, de szintén aki megteheti, az vigye el szak szervízbe ott 5 perc alatt géppel megélezik, és akkor az tuti. Itt is lehet még a szögekkel variálni kemény illetve puha vágásánál, de ha házi munkára és kertbe használod akkor a 45fok tökéletes lesz mindenre. Egyébként minél hegyesebb szögben élezed a láncot annál keményebb fához lesz jó, de ne nagy eltérésekre gondolj, 35-40fok, és puha fához meg 40-50 fok. Egy bele való reszelővel ez gyorsan megvalósítható gyakorlattal.
A 80 as évekbeli fűrész az fűrész, a mai ugyan ebből a márkából meg kalap... Vagy nagyon nagyon drágán talán kapsz tényleg jót. Eredeti van apósnak, 6 éves, eltört egy műanyag pöcök, a házzal együtt van így jó drága a csere. Azt hiszem a 80 as évekbelibe nem volt annyi műanyag.
Lehet, hogy igazad van. Azt tudom, hogy komolyabb baja soha nem volt. Már közhelynek számít, hogy általánosan egyre ***abbul gyártanak.
Finomabban, ha kérhetem. -- kobold
Igen, ez sajnos igaz. Bár van a sthil ből nagyobb is nem csak a 30 as. Ugyan akkor vette sógor főnöke, céges használatban, mindenki gépe is egyben és még láncvezetőt és láncot cseréltek eddig rajta. Erre mondják ki kell fogni, ki kell fogni, de régebben nem kellett kifogni mert mindegyik jó volt, ami meg nem volt jó valószínű azért mert leesett a platóról két kanyar közt és összetört.
Nevenincs láncfűrészt vett apum anno németben 96 táján, annak sem volt még eddig nagyobb baja, sok fát kivágott pedig. Alap dolgokat kellett csak cserélni.
Kelmó, örülj neki, hogy nem törték össze a csöveket, hogy megnézzék mi van benne.
![]() ![]()
Az APEH - némileg joggal - rászállt az online aukciós portálokra, mert hatalmas pénzmozgás van ott. Mivel külföldről rendeltél, ez a vámhatóság feladatköre.
Nem külföldről lett rendelve, csak akitől vettem ő bukott le csempészett cd/dvd árusítással és ezért kellett a vámosokhoz mennem, mert ők nyomoznak.
Honnan szerezted ezeket a picuri tornyokat?
![]()
Azt értem, de hogy ilyen gyufáskatulya méretűeket honnan szedtél, hogy a retek (vagy répa, vagy mi a szösz) ilyen nagnak lássék mellettük...
Vágom én, hogy gőzhajó, de mi hajtja?
Hagyjátok má! Azé kapta me olyan fás má, hogy a szomszéd ebből akart sózóteknőt vájni.
![]()
Moderátori szabadság, a költői után.
![]()
Alacsony peremes és/vagy lapos zuhanytálcákról, aki tud, az írjon, az sem baj, ha már szerelt be, jöhet minden, elsősorban a márka érdekelne. Párat találtam Ravak, Galaxy, Riho, de nem hiszem el, hogy ezeken kívül nem találok.
![]()
De mégis milyen kritériumoknak kellene megfelelni minőség, ár, anyag, design alapján? Vagy csak ha látom majd tudom módszerrel?
![]()
Nem!
Mint ahogy írtam: Idézet: „Alacsony peremes és/vagy lapos zuhanytálcák” Ezen kívül 30-70 ezres kategória érdekel, ebben az árban általában akril anyagból vannak a zuhanytálcák. Mértet: 90cm*90cm PL: Kaskada Angela LA90.... szifonnal együtt 52 ezer Ft. Eddig ezaz, amire azt mondom, hogy igen ez lesz a befutó ! :yes: Ezen kívül lehet még, csak nem találtam meg? |
Bejelentkezés
Hirdetés |