Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Itt a többi
Ezen semmilyen kép nincs, csak halvány fény. A tápfeszültségeket kellene ellenőrizni a legkülönbözőbb helyeken. Szerencsére a panelekre fel vannak szitázva a feszültségértékek. A függőles, foglalatban lévő modulok tápjait is nézd meg.
Nos, úgy néz ki, hogy jó lett (egyenlőre). Átforrasztgattam a gyanús forrasztásokat, egy elkót kicseréltem egy melegedő ellenállás mellett. Most még olyan gond van, hogy a sarkokban zöld foltok vannak, de gondolom ez a lemágnesezés hibája.
Átnézegettem ahol fel voltak irva a feszültségek 1-2 volt eltéréssel mindenhol meg van. Kivéve az rgb modul tápjánál, a 12v az jó de a 155 helyet 191 van de miért és ez lehet a baj forrás szerinted.
Igen a zöld foltok lemágnesezés gondot jelent. Többszöri bekapcsolás után lehet, hogy helyre jön, persze
csak akkor ha valami külső hatás érte és nem hibás. Reméljük tartós a javulás.
Szét van égve a PTK ellenállás MZ73-20ohmM
Ez elég ok is a zöld foltokra!
Szerintem a 155 lenne a rossz, mert a katód tápfeszültségnek 200V körülinek kellene lennie.
Akkor elméletileg ez is jó szerintem, a maga 190 v-jával lehetséges az elmosódás végett men is 155-hanem 195 de fogalmam sincs. Az rgb modul biztos jó mert ha testre huzom a szineket külön külön akor teljesen olyan sziünü a képcső valami tipped esetleg mitöl csikos
Ha a képcsövön elfogadhatóak a feszültségek, még egyet a kontraszt szabályzást meglehet nézni hogy egyáltalán él e, de a látvány alapján képcső hiba.
Köszönöm szépen hozászolásod, a kontrasztra reagál élesedik de csikosabb is. És ha nagyon föltekerem akkor ,elkezd futni a kép a csövön 3x190v-1x130 tiszerintetek a feszultségek azok jók. De mitől csikos alapból mán az összes tranyót kiszedtem a videó sync körül cserélgettem de semmi.A tda 3571q ic csinálhat ilyet minnél többet megy a tv annál csikosabb és halványabb
A 190-V-ot sokkalom at RGBn Ilyen fesz mellet sötétnek kellene lennie. A G2-őt nézted már. Nem lehet hogy az van elszabadulva? Reagál rá a készülék? meg még azt is hogy miért fut. Valószínűsítem, hogy a táp esik le a szinkronnál vagy az eltérítésnél.
Sziasztok Srácok!
Azt szeretném kérdezni, hogy volna közöttetek oly bátor legény, aki nagyon ért a Sony TV-khez, és eljönne hozzám segíteni nekem a javításban? Van 2 db rossz TV itthon, én sajnos annyira nem értek a javításukhoz, mert egyrészt nincs műszerparkom, és nem tudom, hova üssek hogy rendben legyen a két TV. Együtt megnézhetnénk és megjavítanánk őket. Az egyik egy SONY KV-X2991D. A hibáját megpróbálom körvonalazni: A bekapcsolási kép a belinkelt képen látható. Nézegettem a Video erősítő IC-ket, mindegyik jó, tápfesz megvan, bemenetein egyforma a fesz. Ha lehúzom a képcső nyakáról a panelt akkor a kimenetein egyforma a fesz. Ha rádugom akkor a Zöld ágyún lecsökken kb 50V-ra a fesz a másik két ágyún 120V. Én arra tippelnék, hogy képcsöves, de nem tudok róla megbizonyosodni, valami képcsővizsgáló/regeneráló műszer kéne hozzá, amely nekem nincs. A másik SONY KV-X2931D, ennek egy fényesebb csík volt a kép tetején, és ott torzabb is a kép, és az egész egy kicsit a függőleges irányban össze volt ugorva. Idővel jobb lett a kép, ahogy bemelegedett a készülék. A fényesebb részen a vízszintes irányban torzul a kép, és mintha hullámos is lenne. Tegnap bekapcsolás után beindult a TV, majd kb. 5 perc használat után eldurrant benne valami azóta se-kép se hang. Meg sem mukkan. Tudnátok Nekem segíteni?
A G2-ön pontosan 165v van és reagál nincs oda szitázva menyinek kelene lenie. Nem elképzelhetö hogy a vodeó meghajtással van a gond.Fogalmam sincs ez csak az én elméletem
Talán azt kellene megpróbálni, hoy keresel olyan pontot ahol lelehet választani az RGB végfokot. Ha drasztikus változás van akkor meghajtás gond van. Ha nincs változás, még lehet a végfok. Ha az sem akkor a cső foglalatát szoktam leszippantani. Ha akkor sincs változás, akkor már csak a cső marad. Ha változik a lekötésre akkor a video csatornát kell végig nézni, A lekötést úgy gondolom, hogy biztosan van 3 ellenállás, átkötés stb. amit fellehet emelni.
Elsőre azt mondanám, hogy nézd meg a két képcsövet,össze lehet e cserélni. Ha ige akkor adott a megoldás. A képet meg nem látom.
Igazad volt elkezdtem követni a jelet a piros szinél 1 rossz bc548-as tranyó volt. Kicserélem és lőn vagány éles hangyacsata öröm vérnyomás 340 bedugom az antennát és a látványtól majdnem leszurtam magam a csavarhúzóval. Semmit nem lehet látni csak futó csikokat ez mitöl lehet még hang sincsen csatolok képet anena-nélk ant-al
Azt az egyszerű dolgot ne mondjam, hogy hangolni kéne a készüléket ugye? Mindenesetre az alap gond megjavítva. Ha a hangolás nem segít akkor a tuner környékén kellene kutakodni. Meg van e rajta minden fesz. A kép KF-re azért nem gondolnék egyenlőre mert az viszi bele a hangyákat. Most a kontrasztra fut a kép vagy az megszűnt?
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérek abban, hogy mi okozhatja a mellékelt képen lévő fényjelenséget, ami a tv kikapcsolása után villan fel egy pillanatra.
Bocsi a kép lemaradt, most pótlom. A 2931D képén sajnos nem látszik annyira a hiba, mert elég hamar javult a képminőség.
A zöld ágyúról a képcső foglalaton közvetlenül a cső lábánál szippantsd le a forrasztást. ekkor lényeges külömbségnek kell lenni. A maradék 2 színnel működnie kell. Ha igy van akkor nézd meg a zöld végfokot,lehet ott hiba! Ha nem változik semmi akkor bíztos hogy cső.
A másiknál kondira gondolok. Azt tudom mondani mint ma már másnak mondtam, hogy szerezz egy hűtő sprayt és az eltérítés ill. a táp kondikat kellene hűteni. Ha előjön a hiba vagy ha reagál a készülék, azt a kondit cseréld ki.
Kioltó áramkör probléma. Ilyen hibával már olyan régen találkoztam, hogy nem emlékszem fejből mi is a gond.
Kellene a készülék típusa és a saszi száma. Ha lesz egy kis időm megnézem,
Az első rács (G1) körüli RC komplexum szokott rossz lenni ilyenkor. Már ha ennél a típusnál van egyáltalán ilyen.
Ha nagyon szépen megkérlek elárulnád mit értesz hangolás alatt ? Vagy magától el tud hangolodni azt hogy ellenőrizem Még av sincs rajta legalább digi adásal ki tudnám próbálni
Adóra hangolni, állomást keresni. Csak úgy lesz képed, ha adóállomásra (jelforrásra) hangolod a készüléket.
Köszi szépen de szerintem nem ez gond.Szegénykem fogná még iti üzenetét is csak egyszerüen anyira rezeg meg fut a kép hogy nem látni semmit. Valami más ötlet ne érts fére ezt már próbáltam . Mihelyt eltekertem a timmert még ennyi se jöt. És ebből kifolyolag irtam más probléma felvetését
Lesz ott még elkó probléma is, vagy másik rossz tranzisztor. Olyan, mintha nem működne a kapuzott erősítésszabályozás a tunernél-KF-nél. A sorfrekvenciát állítottad? A sasszi jobb oldalán lévő kis modulon van két trimmerpoti.
Nem tekergettem a timmereket csak amit javasoltatok hogy nézzem meg. De azokat is megjelöltem mozgatás elöt alcoholos filcel hogy vissza tudjam állitani ugyan oda ha kell. Igy maradt a további keresgélés rosz vagy kapacszegény elkó után. Mégis merefele keresgéljek úgy kb mindenhol?
Nyugodtan tekergess. Egy ilyen régi készüléknél sok paraméter megváltozik az idővel, a trimmerpotikkal korrigálni lehet ezeket. Sajnos rajz nélkül korlátozottak a lehetőségeink.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |