Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   357 / 1274
(#) axterix válasza axterix hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Itt a többi
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Ezen semmilyen kép nincs, csak halvány fény. A tápfeszültségeket kellene ellenőrizni a legkülönbözőbb helyeken. Szerencsére a panelekre fel vannak szitázva a feszültségértékek. A függőles, foglalatban lévő modulok tápjait is nézd meg.
(#) ha9pi.feri válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Nos, úgy néz ki, hogy jó lett (egyenlőre). Átforrasztgattam a gyanús forrasztásokat, egy elkót kicseréltem egy melegedő ellenállás mellett. Most még olyan gond van, hogy a sarkokban zöld foltok vannak, de gondolom ez a lemágnesezés hibája.
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Átnézegettem ahol fel voltak irva a feszültségek 1-2 volt eltéréssel mindenhol meg van. Kivéve az rgb modul tápjánál, a 12v az jó de a 155 helyet 191 van de miért és ez lehet a baj forrás szerinted.
(#) kovacspista válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Igen a zöld foltok lemágnesezés gondot jelent. Többszöri bekapcsolás után lehet, hogy helyre jön, persze
csak akkor ha valami külső hatás érte és nem hibás. Reméljük tartós a javulás.
(#) ha9pi.feri válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szét van égve a PTK ellenállás MZ73-20ohmM
(#) kovacspista válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Ez elég ok is a zöld foltokra!

Szerintem a 155 lenne a rossz, mert a katód tápfeszültségnek 200V körülinek kellene lennie.

Akkor elméletileg ez is jó szerintem, a maga 190 v-jával lehetséges az elmosódás végett men is 155-hanem 195 de fogalmam sincs. Az rgb modul biztos jó mert ha testre huzom a szineket külön külön akor teljesen olyan sziünü a képcső valami tipped esetleg mitöl csikos
(#) kovacspista válasza axterix hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Ha a képcsövön elfogadhatóak a feszültségek, még egyet a kontraszt szabályzást meglehet nézni hogy egyáltalán él e, de a látvány alapján képcső hiba.
(#) axterix válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Köszönöm szépen hozászolásod, a kontrasztra reagál élesedik de csikosabb is. És ha nagyon föltekerem akkor ,elkezd futni a kép a csövön 3x190v-1x130 tiszerintetek a feszultségek azok jók. De mitől csikos alapból mán az összes tranyót kiszedtem a videó sync körül cserélgettem de semmi.A tda 3571q ic csinálhat ilyet minnél többet megy a tv annál csikosabb és halványabb

A 190-V-ot sokkalom at RGBn Ilyen fesz mellet sötétnek kellene lennie. A G2-őt nézted már. Nem lehet hogy az van elszabadulva? Reagál rá a készülék? meg még azt is hogy miért fut. Valószínűsítem, hogy a táp esik le a szinkronnál vagy az eltérítésnél.
(#) Gery78 hozzászólása Okt 26, 2010 /

Sziasztok Srácok!

Azt szeretném kérdezni, hogy volna közöttetek oly bátor legény, aki nagyon ért a Sony TV-khez, és eljönne hozzám segíteni nekem a javításban? Van 2 db rossz TV itthon, én sajnos annyira nem értek a javításukhoz, mert egyrészt nincs műszerparkom, és nem tudom, hova üssek hogy rendben legyen a két TV. Együtt megnézhetnénk és megjavítanánk őket.

Az egyik egy SONY KV-X2991D. A hibáját megpróbálom körvonalazni: A bekapcsolási kép a belinkelt képen látható. Nézegettem a Video erősítő IC-ket, mindegyik jó, tápfesz megvan, bemenetein egyforma a fesz. Ha lehúzom a képcső nyakáról a panelt akkor a kimenetein egyforma a fesz. Ha rádugom akkor a Zöld ágyún lecsökken kb 50V-ra a fesz a másik két ágyún 120V. Én arra tippelnék, hogy képcsöves, de nem tudok róla megbizonyosodni, valami képcsővizsgáló/regeneráló műszer kéne hozzá, amely nekem nincs.

A másik SONY KV-X2931D, ennek egy fényesebb csík volt a kép tetején, és ott torzabb is a kép, és az egész egy kicsit a függőleges irányban össze volt ugorva. Idővel jobb lett a kép, ahogy bemelegedett a készülék. A fényesebb részen a vízszintes irányban torzul a kép, és mintha hullámos is lenne. Tegnap bekapcsolás után beindult a TV, majd kb. 5 perc használat után eldurrant benne valami azóta se-kép se hang. Meg sem mukkan.

Tudnátok Nekem segíteni?

A G2-ön pontosan 165v van és reagál nincs oda szitázva menyinek kelene lenie. Nem elképzelhetö hogy a vodeó meghajtással van a gond.Fogalmam sincs ez csak az én elméletem
(#) kovacspista válasza axterix hozzászólására (») Okt 26, 2010 / 1

Talán azt kellene megpróbálni, hoy keresel olyan pontot ahol lelehet választani az RGB végfokot. Ha drasztikus változás van akkor meghajtás gond van. Ha nincs változás, még lehet a végfok. Ha az sem akkor a cső foglalatát szoktam leszippantani. Ha akkor sincs változás, akkor már csak a cső marad. Ha változik a lekötésre akkor a video csatornát kell végig nézni, A lekötést úgy gondolom, hogy biztosan van 3 ellenállás, átkötés stb. amit fellehet emelni.
(#) kovacspista válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Elsőre azt mondanám, hogy nézd meg a két képcsövet,össze lehet e cserélni. Ha ige akkor adott a megoldás. A képet meg nem látom.

Igazad volt elkezdtem követni a jelet a piros szinél 1 rossz bc548-as tranyó volt. Kicserélem és lőn vagány éles hangyacsata öröm vérnyomás 340 bedugom az antennát és a látványtól majdnem leszurtam magam a csavarhúzóval. Semmit nem lehet látni csak futó csikokat ez mitöl lehet még hang sincsen csatolok képet anena-nélk ant-al

Azt az egyszerű dolgot ne mondjam, hogy hangolni kéne a készüléket ugye? Mindenesetre az alap gond megjavítva. Ha a hangolás nem segít akkor a tuner környékén kellene kutakodni. Meg van e rajta minden fesz. A kép KF-re azért nem gondolnék egyenlőre mert az viszi bele a hangyákat. Most a kontrasztra fut a kép vagy az megszűnt?
(#) elbandi hozzászólása Okt 26, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Segítséget kérek abban, hogy mi okozhatja a mellékelt képen lévő fényjelenséget, ami a tv kikapcsolása után villan fel egy pillanatra.

IMG0030A.jpg

(#) Gery78 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Bocsi a kép lemaradt, most pótlom. A 2931D képén sajnos nem látszik annyira a hiba, mert elég hamar javult a képminőség.

A zöld ágyúról a képcső foglalaton közvetlenül a cső lábánál szippantsd le a forrasztást. ekkor lényeges külömbségnek kell lenni. A maradék 2 színnel működnie kell. Ha igy van akkor nézd meg a zöld végfokot,lehet ott hiba! Ha nem változik semmi akkor bíztos hogy cső.

A másiknál kondira gondolok. Azt tudom mondani mint ma már másnak mondtam, hogy szerezz egy hűtő sprayt és az eltérítés ill. a táp kondikat kellene hűteni. Ha előjön a hiba vagy ha reagál a készülék, azt a kondit cseréld ki.
(#) kovacspista válasza elbandi hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Kioltó áramkör probléma. Ilyen hibával már olyan régen találkoztam, hogy nem emlékszem fejből mi is a gond.
Kellene a készülék típusa és a saszi száma. Ha lesz egy kis időm megnézem,
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Az első rács (G1) körüli RC komplexum szokott rossz lenni ilyenkor. Már ha ennél a típusnál van egyáltalán ilyen.

Ha nagyon szépen megkérlek elárulnád mit értesz hangolás alatt ? Vagy magától el tud hangolodni azt hogy ellenőrizem Még av sincs rajta legalább digi adásal ki tudnám próbálni

Adóra hangolni, állomást keresni. Csak úgy lesz képed, ha adóállomásra (jelforrásra) hangolod a készüléket.

Köszi szépen de szerintem nem ez gond.Szegénykem fogná még iti üzenetét is csak egyszerüen anyira rezeg meg fut a kép hogy nem látni semmit. Valami más ötlet ne érts fére ezt már próbáltam . Mihelyt eltekertem a timmert még ennyi se jöt. És ebből kifolyolag irtam más probléma felvetését

Lesz ott még elkó probléma is, vagy másik rossz tranzisztor. Olyan, mintha nem működne a kapuzott erősítésszabályozás a tunernél-KF-nél. A sorfrekvenciát állítottad? A sasszi jobb oldalán lévő kis modulon van két trimmerpoti.

Nem tekergettem a timmereket csak amit javasoltatok hogy nézzem meg. De azokat is megjelöltem mozgatás elöt alcoholos filcel hogy vissza tudjam állitani ugyan oda ha kell. Igy maradt a további keresgélés rosz vagy kapacszegény elkó után. Mégis merefele keresgéljek úgy kb mindenhol?

Nyugodtan tekergess. Egy ilyen régi készüléknél sok paraméter megváltozik az idővel, a trimmerpotikkal korrigálni lehet ezeket. Sajnos rajz nélkül korlátozottak a lehetőségeink.
Következő: »»   357 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem