Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   71 / 221
(#) anubis válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Tudod az ötlet az egy dolog de a megvalósítás egy másik. Jó sok erősítő készül valamilyen tégla alakban, de emiatt nem lehet ráhúzni egyikre sem hogy másolat vagy ilyesmi.
Ha valaki meg épít egy háromszög alakút és közzéteszi annak csak örülök mert meg konzultálom vele a buktatóit.
Azért köszönöm a figyelmeztetésed.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Mi volt az az ötlet?
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Inkább nem feszegetem a témát.
(#) bakos13gab válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Azért remélem nem én voltam az elkövető. De amúgy én fel merem vállalani, hogy azért látogatom a fórumot, mert ötleteket gyűjtök. Szerintem erre is való, de nyilván azért lehet a dolgoknak egy határa "magánszemélyek" között is.
(#) neptunes4you hozzászólása Okt 26, 2010 /

Tudna valamelyikőtök egy használható NYÁK-tervet küldeni? Előre is THX!
(#) Doncso válasza neptunes4you hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Keresd meg itt a topicban hapro nyák tervét, az használható és működik. Párszor már be is linkeltem.
(#) digiland hozzászólása Okt 26, 2010 /

Hello! Hello!

Légszerelve próbálta már valaki megépíteni?
(#) Doncso válasza digiland hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Lamalas kollégának vannak ilyen tapasztalatai, írt is egy eléggé kifejtős gondolatmenetet, a cikkek között megtalálod, érdemes végigolvasni, tanulságos.
(#) walter válasza lamalas hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Bocs,de úgy tűnt, mintha leszólás lenne.
A műszaki részében egyetértünk,írtam is. De tényleg a hang a legfontosabb, ebben az esetben, van elég csili-vili szemét az országban
(#) walter válasza anubis hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szia!
"A 2 hűtőborda majdnem 4 kg és 6500cm2 a felülete."
Megfáznak a tranzisztorok. :vigyor5:
Látszik,nem az első munkád, a hangját lesz legnehezebb leírni
(#) bakos13gab válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

"fényharcos" néven fut, erről felismered, meg arról, hogy inkább hosszabb, mint szélesebb.
Mármint ez neptunus bácsinak ment.
(#) bakos13gab válasza digiland hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Hát nekem úgy készült az első verzió. Én azt a megoldást választottam, hogy falapra raktam 4 csavart és kettő-kettő között kifeszítettem vastag tömör rézvezetéket. Egyik volt a táp+, a másik a GND és működött, de azért valami támpont mindenképpen kell bele a kimenetekhez. Amúgy meg inkább a nyákot javaslom, de legalább "smd style"-ban, különben sok a "lebegő" pont benne és könnyen lehet zárlat (most így még beugrott, hogy talán a csövesekhez hasonlóan jól elkészíthető forrlécre is, de akkor már inkább nyák).
(#) digiland válasza bakos13gab hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Természetesen forrlécre szerelve gondoltam a légszerelést. Csak azért tartom jobbnak mert nincs ott a nyák meg a réz. Csak az alkatrészek lábai vesznek részt a jelútban
(#) digiland válasza digiland hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Persze meg az ezüstözött ón

Ez ízlés dolga. Én azt javaslom, hogy az egyik csatornát légszereld, a másikat meg mondjuk a hapro féle nyákra. Ha van különbség, akkor azt válaszd, amelyik szimpatikusabb (amióta csövezek is, érdekes módon megszerettem én is a légszerelést).

Van itthon kevés ezüstözött ónom, de még sose használtam, majd ha lesz egy tényleg teljesen kész erősítőm, azt átforrasztom vele.
(#) neptunes4you hozzászólása Okt 27, 2010 /

Köszönöm a segítséget, merkerestem, még ma levasalom.
(#) lamalas válasza digiland hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Udv,

En megepitettem teljesen legszerelve is illetve NYAKon, forrpontokat kialakitva. Nezd meg az errol irt cikkemet.
Nehany tomor rezvezeteket kiveve mindenhol labtol labig vannak szerelve az alkatreszek. Ez a kialakitas eleg jo, konnyen alakithato, forraszthato.
(#) anubis hozzászólása Okt 28, 2010 /

Szeva mindenki.

Elindult az egyik panel de csak próbatápról. 30 volt+ 1,1 Amper.Szépen szól így is hogy kisrádióról van meghajtva.
A másik panelt nem bírom a bordára szerelni eltörtem 2 M6 menetfúrómat.
Kicsit puritán körülmények között zajlik a szerelés de máris megérte az eredmény ezt bizton állítom. A borda kézmeleg.
pár képet csapok mellé.
(#) hapro válasza anubis hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Ügyes vagy!
(#) anubis hozzászólása Nov 2, 2010 /

Helló emberek
Most a guruk segítségét kérném. A második JLH panelt próbálom életre kelteni, ez idáig megy is. Megszólal a végfok. A beállítással vannak gondjaim. Ha 30 volt mellett megpróbálok 1 Amper felé menni akkor kis ugrással kb 2 re ugrik fel. A féltáp pedig 18 voltra és állítani lehetetlen.
Ha beállítok kb 900 mA-t akkor megy szépen egy darabig (20percig) de a melegedés vagy egyéb tényező hatására szintén megvadul az áram felvétel és ellhallgat az egység.
Na most mihez kell nyúlnom hogy jó legyen? A potit már cseréltem és nem változott. Ötlet vagy valami?
(#) storm válasza anubis hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Nem lehet, hogy lagaritmikus poti van benne? A jelölésekbe nem szabad bízni
(#) bakos13gab válasza anubis hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Esetleg próbálj meg helitrimmert tenni bele, azzal kényelmesebben hangolható a dolog, de simával is szépen be kéne tudni állítani.
(#) Doncso válasza anubis hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Zoli jól mondja, nekem is gyanus az a végtranzisztor, köss le két lábat és ellenőrizd őket multiméterrel, a szokásos dióda vizsgálós állásban.
(#) bakos13gab válasza anubis hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

De ki is cserélheted a két panelt. Ha megjavul ,akkor a végtranyók a gázok, ha nem, akkor meg a nyákon van gubanc.
(#) anubis hozzászólása Nov 3, 2010 /

A potival már játszottam volt odatéve 3 fordulatos de nem változott. a helyzet. Tényleg a végtranyókra tudok gondolni az ötletek óta. A jól működő panolom 2 db egyforma bontott fairchild 2n3055 van ezen pedig egy motorola és egy ST.
Itt lesz a hiba valószínűleg.Csak nem tudtam beszerezni egyforma jobb minőségű tranyót. Mindegy ezeket kibontom és helyette teszek egy tungsram és beta párost.
Próba cseresznye.
Majd jelentkezem. Ja a panel már 100 szor át lett vizsgálva. Ott nem lehet baj.
Addig is várok más ötleteket.
(#) Doncso válasza anubis hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ez így nem jó, elmondjuk ketten is , hogy mi lehet a baja, mit csinálj, erre "Addig is várok más ötleteket" ? Egyáltalán kimérted azokat a tranzisztorokat? Vagy mire vársz? Hogy valaki egyszerűbb megoldást mondjon? Pl hogy cserléd ki az r1-et? Ez sajnos nem így működik. Tessék dolgozni egy kicsit.
(#) storm hozzászólása Nov 3, 2010 /

nekem is lenne egy kérdésem. Szóval a tranyók alá 5mm-es alu lemez kerül a tranyók alatt 4cm kosszú a másik szára pedig 4,5cm hosszú. Namost amikor így bekapcsolom tápfesz 30V nyugalmi 1A akkor kb 20másodperc alatt felmegy az L profil 55-60 fokra. Hogyha ezt az L profilt ráteszem a doboz hátuljára ami 4mm vastag alu és kb 11x30mm-es lap. elég lesz-e KETTŐ darab végfokvak vagy kedhetek reresni még bordát is?
előre is köszi
(#) bakos13gab válasza storm hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Hát így hallásra kevés. Feltételezem, hogy a hátlap inkább 11*30 cm, ami ugye 330cm2. Az a gond, hogy a hátlap nem a legszerencsésebb kialakítású hűtés szempontjából és arra is gondolni kell, hogy ha úgy helyezed el a dobozt, esetleg nem szellőzik megfelelően. Egyébként elég lehet, ki kell próbálni, járatni kell sokáig és ránézni, hogy mi a helyzet. Ha túl forró lesz, akkor az a környezetében is kárt tehet, előbb, mint a tranyókban. Én inkább vágnék egy ablakot a hátlapra, hozzácsavaroznék valami nagyobb bordát és az L idomot közvetlenül a bordához erősíteném, de úgy, hogy a borda a hátlapra is lehetőleg nagy felületen ráfeküdjön. Arra kell gondolni, hogy huzamosabb idő után meglepően átmelegszik a szerkezet.
Na a szófosás végére a lényeg: igen, keress mindneképpen valami jó nagy bordát, a legjobb az lenne, ami az egész hátlapra szépen ráfekszik.
(Ide több ezer négyzetcentit szokás rakni, nem százas nagyságrendűt. Ha lyukakat fúrsz a tetejébe és aljába, akkor is csak közel duplázod a felületet, kevés lesz az).
(#) storm válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Igen féltem, hogy ez lesz a válasz Főleg, hogy kb 1,2A-es nyugalmit szeretnék majd beállítani Akkor nézek alami szép'kis' bordát
Következő: »»   71 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem