Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Persze, hogy beteheted a B-s típust. A különbség a kettő között az áramerősítési tényezőben van, a BC556B javára.
a következő problémám lenne:
torzítt az erősítő nagy hangerőnél lehet alacsonynál is csak nem hallom Bővebben: Link ha a C4es kondit rovidrezárom, akkor tökéetesen szóll, de akkor lassan elkezd halkulni szovla ezse jo megoldas, a probléma ugy kezdődött hogy kkiszakadt a helyéről az abizonyos C4es és helytesítettem 500uFal, egy darabig így is jo volt aztán elkezdett torzitani most vettem bele 1000uFt.tönkremehtett valamelyik tranzisztor? vagy valami más is kiszakadhatot a helyéből?Az 556ost lehet 557 558al is helyetesítteni?
Szia!
A BC556-ost nem lehet 557-el meg 558-al helyettesíteni, mert az 556-nak nagyobb a max. kollektor-emitter feszültsége, a többihez képest. A kondenzátort polaritáshelyesen forrasztottad be?
igen, de ha megfordíttom ugyanúgy torzítt. most kciseréltem a T1 T2őt, de a helyzet nem valtozott
A T2 bázisán kell lenni a kondi pozitív lábának.
Idézet: Ebből az előzményből kellene kiindulni. „ugy kezdődött hogy kkiszakadt a helyéről az abizonyos C4es és helytesítettem 500uFal, egy darabig így is jo volt aztán elkezdett torzitani”
hát igen.. csak a nyákon merrefelé keressema problémát?
Lehet, hogy ez a mostani kondenzátor is kinyiffant az esetleges fordított polaritástól, és azért torzít. Cseréld ki még egyszer, de mostmár biztosan jól kösd be.
a T4es nagyon melegedik. lehet hogy rossz?
és csak a T7es melegszik a T8as tiszta hideg, tettem uj kondit de semmi változás
Méregesd ki az összes tranzisztort meg diódát. A P1 nincs eltekergetve?
köszönom a segítséget, meglett a hiba, a T8egyik lábárol hiányzott eg yátkötés és gy kb 220ohmon keresztül csatlakozott a hangszoróra.
Nincs mit!
Nekem van 6 db ebből a végfokból,igaz nem pont ugyanezzel a nyáktervel,és BC-kell,de kiválóan működnek.A 6-bol 2,már 13 éve,a másik 4 pedig 6 éve.
és az mennyire befolyásolja a végfok műkodését, hogy 556B helyett mondjuk A vagy C lessz benne és pont ez a kérdésem az 548ra 558ra?
Na most összaraktam kéttő darabot ebből a végfokból.
2x29Vos trafóról megy 2x 10 000µF 2x4700µF 2x100µF stzűrés van a tápágakban, a földelést csillagpontosan alakítottam ki,égőkkel élesztem, szép hangja is van működik, viszont ha úgykapcsolom be hogy közben rajta van egy hangszóró is, akkor talán begerjed, és a +tápágban elvő égo elkezd világítani, ilyenkor lekell vennem a hangszórót várni kb fél percet aztán visszakötni és így szépen megy. Mi lehet a probléma? a C8as helyett csak 33pFom volt az egyik végfokban, a másikbanjo, de barmeiyl végfokra k=otöm a hangszórót bekapcsoláskor ezt csinálja.
Sziasztok!
Segitségetek kérném abban a dologban ,hogy erőlködőt szeretnék épiteni. volna egy MNC 30-cm es nyomóm amit szeretnék meghajtani. Aktiv ládának szeretném megcsinálni ez a végfok alkalmas lesz hozzá?Kérem véleményetek! Üdv
Sziasztok!
Megépítettem én is ezt az esősítőt de van vele egy olyan problémám hogy amint emelem a jelszintet a bemeneten drasztikusan elkezdenek forrni a végtranyók. Nyugalmi áramot beállítottam 56mA-ra illetve a kimeneten is 500mV alatt van a fesz. Mit ronthattam el? Előre is köszi a segítséget Üdv:Irkaxka
Szia!
Tettem egy elég méretes hűtőbordát Annyira nem vagyok kezdő az elektronikában azért. Itt valamiért szerintem elmegy a munkapontja az erősítőnek de hogy miért arra nem tudok rájönni. Nyugalmi áram belőve normálisan és szól is szépen de amikor tekerem fel a hangerőt és egy bizonyos szintnél nagyon elkezd melegedni a végtranyó. Táp 41V DC elvileg elégnek kell lenni neki. BC548-as felvan fogatva a bordára . Idézet: „500mV alatt van a fesz” Az nem jó... nézd át újra a paneled.
Szia!
Az a fél volt kimeneti DC-feszültség soknak tűnik. Ezen nem lehetne állítani egy kicsit, hogy a nullához közelítsen? Idézet: „Mérd meg, hogy a kimeneten hány V feszültség van, maximum 500mV-nak kell lennie.” Hát ez jókora badarság. Már a 100mV is soknak számít. A bemeneti dif erősítőnek ki kellene kompenzálnia ha jó minden.
Most rámértem hangszóró és bemeneti jelszint nélkül 45-48 mV van a kimeneten. Kis hangerőnél csak langyos a tranyó de amikor adok neki nagyobb hangot akkor rögvest elkezd forrósodni és meg se állna ha nem kapcsolnám ki. Nem lehet az hogy ST a végtranyók márkája?
Hoppá szerintem megvan a bibi
A D1 zénert a rajzon 8v1 nek olvastam de szerintem az is van ott Ez lehet a hiba oka?
T3 hőátadás szempontjából rendesen fel van fogatva a hűtőbordára? Egyenáramilag a rajzon megadott értékek stimmelnek?
A T3 az fel van fogatva és bőven megvan zsírozva meg a végtranyók is. A feszek mind stimmelnek igaz úgy még nem tudtam megmérni amikor elkezdenek forrósodni a végek mert nem lenne rá időm.
Akkor öngerjedés lesz.
Az 560p-os kondik benn vannak a végtranyóknál?
Igen benne vannak meg minden alkatrész pontosan ami a rajzon van csak ez a zéner ami nem pontos. De ez elvileg nem billentheti el a munkapontot. Vagy mégis?
Hali!
A képen láthatókapcsolást ki építette meg? Illetve a T3(BC548) azt ha ki hagyom működik? Meg építettem de ez a tranyó nagyon melegedet és nem ki is éget ezért most nem merem be indítani e nélkül |
Bejelentkezés
Hirdetés |