Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 120 W-os HF erősítő TIP tranzisztorokkal
Lapozás: OK   12 / 16
(#) kadarist válasza nikolatesla hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!
Csak a T5-T6-ot lehet kihagyni (rövidzárvédelem), de azokat sem ajánlatos.
(#) Irkaxka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Nincsenek még közel se egymáshoz a vezetékek. Kondikat átmértem de mind fullon van és ott ahol kell. Most nekiállok és valahogy kibogozom hogy mi lehet a baj
(#) Irkaxka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szerintem az lesz
(#) szamóca válasza Irkaxka hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Dobj már egy képet róla amin látszanak a dolgok.
(#) nikolatesla válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Tehát akkor a T3-at nem lehet és ha nem teszem be nem fog szólni?
(#) szamóca válasza nikolatesla hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Ha leejted akkor puffanó impulzusszerű hangot hallat. Szólni meg majd a mamád fog, hogy mehetsz vacsizni.
(#) Irkaxka válasza szamóca hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

ok rakok fel nemsokára
(#) nikolatesla válasza szamóca hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Köszönöm a kielégítő válasz
(#) Irkaxka válasza Irkaxka hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Íme pár kép. Tudom nem a legszebb a nyák de sehol nincs se zárlat meg stb...
(#) lapose válasza Irkaxka hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Próbaképpen tegyél a panelen a tápágakra egy-egy 470-1000µF-es kondenzátort.
(#) szabi83 válasza Irkaxka hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Azok a végtranzisztorok tip147-142 nevet viselik, akkor jobban jársz, ha kiforrasztod és eldobod jó messzire!

Következő lépés Eredeti tip142-147 beszerzése, ami így néz ki: Csatoltam.

Bővebben: Itt biztosan kapsz eredetit

Ha szereztél és beforrasztod a gerjedés nagy valószínűséggel el fog múlni.

Hol vetted azokat a tranzisztornak nem nevezhető hulladékokat?

TIP142147.jpg

(#) Irkaxka válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Szia!

Én is a végtranyóra gondoltam! Mert elég furcsa volt hogy ilyen tokozásút küldtek
Hqvideotol rendeltem és ezt küldték. Holnap fogok onnan rendelni megint de rendelhetek helyette BDW83D tipusut? Csak nem tudom milyen tokozásu :no: Elvileg ez nem ST gyártmányú hanem POW de itt a link: Ez lenne az
(#) szabi83 válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Hoppá!

Bővebben: Link

Idézet:
„15-Oct-2007 6 Package change from SOT-93 to TO-247.
12-May-2010 7 Technology change from epitaxial base to planar base island.

Eredeti mégis. Jó tudni, hogy már to247-ben is lehet kapni eredetit.

Akkor nem ez a probléma. Kábelezés jó? Csillagpont.

Mivel a tranzisztorok eredetiek, így a képet levettem, ne legyek megtévesztő.

Én is furcsáltam hogy nem eredeti mert a hqtól rendelek mindíg és eddig nem csalódtam bennük. De akkor most nálam mi lehet a gond? Mindkét végfok panelt kipróbáltam és melegszik mind kettő egy ideig megy szépen melegedés nélkül és utána elkezd forrni mint állat Már rendeltem másik kettőt más tipusuba kíváncsi leszek azzal mit fog mutatni
(#) szamóca válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Az eredeti darlingtonpár ehhez a kapcsoláshoz BDX 66B-67B TO3-as tokban. Én BDX68C-69C-vel építettem meg anno. Ezek ma már nehezen beszerezhető típusok, de más darlingtonpárral is kellene mennie a kapcsolásnak.
(#) lacek29 válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Szia. A +/- tápod szimetrikus? Mármint úgyértem hogy nemfogy el valamelyik ha elkezded hangosítani?
(#) Irkaxka válasza lacek29 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

A műszerem szerint 41.6V megy az erősítőhöz és nem csökken a fesz csak 2-3mV amikor elkezd melegedni. Na de itt jön a bukta most rámértem a labortápra a műszeremmel és 3v többet mér Így a tápom nincs csak 38V. Most teszek rá egy másik trafót ami 2x35V AC ad le.
(#) lacek29 válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Az a 2V nem baj szerintem.
(#) lacek29 hozzászólása Nov 1, 2010 /

Nekem megvan ugyenaz a kapcsolás más NYÁK-al,kb 3/4-e ennek.6 db van belőle nekem,évek óta semmi baj velük.
(#) szabi83 válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Idézet:
„2x35V AC ad le.”

Sok lesz!

Nos odáig eljutottam hogy az egyik panelnek K.O
Kis hangerőn menne órákat is de amikor tekerem fel a hangerőt akkor úgy csökken a tápja és lemegy 43V ról 37V-ra és elkezd főni a végtranyó
A táp amit most ráraktam az 2x32V AC
(#) Irkaxka hozzászólása Nov 1, 2010 /

És az nem lehet a gond amit már írtam sokszor hogy a 9V1 zéner helyett 8V2 került bele?
(#) gaben62 válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Öngerjedés lehet a gond, tervezési hiba.
Ez nem a tranzisztor gyártójától függ, hanem attól van e a bemeneten,gerjedésgátló 1nf/100V testre, táp és test közt 100-150nF/100V kerámia hidegítő kondi,külön mindkét végfok panelon legyen.
A vezetékelést +- tápot graetz-től 2x2vezetékkel hozd ki, min1,5Cu legyen, különböző színekkel,pl.+piros,-kék, test fekete.
Biztosítékot nem szoktunk a 3-ágba panelba építeni,ezt a primerbe hálózati trafónál kell megoldani.
A panelbizti nem védi meg a TIP tranzisztorokat zárlat esetén.
Lásd gyári erősítők,Pioneer Sony stb.
A 10W/1ohmos ellenállás soknak tűnik,bőven elég ehhez a teljesítményhez 2db.5W-os,pl.az én Sony TA F530Es-ben 3W/0,22ohm van a végtranyok emiterében.
2x120W-os a cucc.
(#) szamóca válasza gaben62 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Ha az emitter ellenállások értékét megváltoztatja, akkor a védelem ellenállásait is újra kell számítani. Terhelhetőségre meg ilyen volt beletervezve, hát ilyet tett bele, de ez a kis anyagi többletköltségen kívül nagy bajt nem okoz. Leírtuk már többen hogy gerjed, de szerintem szkópja sincs amivel ezt ellenőrizné.
(#) Irkaxka válasza szamóca hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Van szkópom a szervízemben. Itthon csak egy hobbi műhelyem és sajnos egy szkóp sincs itthon. De vettem a fáradtságot és mentem 40km a műhelyig és igen valóban gerjedt a cucc nem is akárhogyan de a tápágba betettem egy-egy 100n kerámiát illetve az 561p kondit kivettem a végtranyók C-B köréböl és raktam helyette 1n 100V és így már nem gerjed egyáltalán de eléggé melegszik ha odatekerem neki a hangot. De nembaj 2 olajhűtéses borda lehűti.
(#) Irkaxka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Hát már az asszony idegesített hogy elbánik velem egy ilyen kis áramkör És úgy voltam vele hogy csak azért is Hálás köszönet mindenkinek a segítségért!
(#) Irkaxka válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Sziasztok!

Régen volt egy kijelentésem épített erősítőkkel szemben mégpedig az hogy egy épített erősítő soha nem fog úgy szólni mint egy gyári de most ez az erősítő megcáfolta ezen állításomat és nagy sikerélményem volt vele
Egy 250W 8ohmos M.N.C aktív hangládát verettem vele ma és egy végfok oldallal is verte szét de amikor hídba kötöttem a kettőt na akkor volt K.O a hangszóróknak Van egy 2x200W sony erősítőm de az nem tudta még hídba se hazavágni a ládát. Hálás köszönet még egyszer mindenkinek a segítségért.

Üdv:Irkaxka
(#) szamóca válasza Irkaxka hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Akkor te nem is erősítőt szerettél volna, hanem füstöltetőt!
(#) Irkaxka válasza szamóca hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Ha már így sikerült úgy gondoltam megnézem mit tud de kellemesen csalódtam benne. És jól viseli a 2x45V DC-t! Már csak a hangszóró védelmet kell egy kicsit átalakítani mert az max 2x35V-ot visel el.
(#) lacek29 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Építettem énis 2-t ebböl a végfokból.Elsőre indultak A hangjuk sem rossz.
Következő: »»   12 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem