Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   119 / 1153
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Állítólag atom-os gépen nem fut a 98 bár nem próbáltam gyártók írták nem hogy nem támogatják vagy valami hanem valahogy szó szerint (persze anglolul, és több gyártünál is láttam mert rákeresgettem), hogy nem fut... ha tényleg így van akkor valami chipsetes oka lehet szerintem... az xp az oké, hogy fut... a 98 lehet hogy a többmagos proci miatt nem... bár nem próbáltam még... Illetve a 98nak az 512Mb től több memóriával is baja van, bár az orvosolható...
(#) abcdabcd válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Az aceres linken írt hardverhekhez keress pl az intel 4500 as vga-hoz... és így már talán találsz külön külön nem kell csodaprogram se hozzá
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

A STOP hiba kódját írd fel. Nálam is sajnos előfordult párszor, és rákeresve az interneten egy hotfix -el sikerült megoldani a problémát.

Nekem is van Win98 -as telepítőm a toldakkoutot -on keresztül eltudom neked küldeni. Semmit nem kell szenvedni a merevlemezzel. Amit meg kell tenni: rakd be a merevlemezt egy winfosos gépbe és partition magic -al formattálj meg egy 5 gigás FAT32 -es primér partíciót rajta. Ezután vissza a gépbe. Berakod ezt a win98 -at és gyönyörűen felmegy a rendszerre. Semmi másra nem lessz szükséged, mert a lemez általam úgy van kreálva, hogy csak berak, feltelepít, kivesz és készen is van a rendszer. Még egy multi driver pakk is van rajta, hogy bármilyen eszközzel tudjon működni.
Még az ASUS P5B -s gépemre is feltudtam húzni, és ritka gyors volt rajta. Unatkoztam.
Annyi kehéje van, hogy létrehoz egy virtuális hajlékonylemezes meghajtót, és az istnért sem tudtam kiszedni belőle.
(#) KTobi válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

A 98 szerintem támogassa a többmagos procit. Most utána kellene keresnem, hogy mi a valóság. Az tudom, hogy annak idején elterjedtek a többprocis alaplapok személyi használatra is.
(#) abcdabcd válasza KTobi hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Az NT volt abban az időben ami támogatta! Vagy Linux/Unix...
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Nem, csak az NT támogatja a multiprocesszoros rendszerereket, a Win9x nem!
Az NT már teljesen 32bites védett modú operációs rendszer, ami teljes körűen preemptív multitaszkot használ, és lekezeli az NTFS fájlrendszert is.
Egyedüli hibája, hogy nem DirectX kompatibilis, ezért ontthoni környezetben nem igen terjedt el.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Köszönöm, érdekelne ez a Win98!
A memóriám ~700MB, a procim pedig AMD Athlon +2200, szóval nem egy csúcs gép Gondolkoztam én is ezen, hogy a vinyó elejére kellett volna raknom a partíciót, de PM-el a végéről tudtam szeletelni. Vajon muszáj lesz újrahúznom a friss XP-met, vagy valahogy le lehetne menteni? (Annyira jó gyors még.) A boot menüt viszont akkor nem tudom, hogy ki készítené el
(#) vtsoftware válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Ó a fenébe, de tényleg ott a pont.
Akkor alaplapcsere a Core 2-es processzorhoz.

Köszönöm szépen a segítséget.
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 1, 2010 / 1

Nem semmit nem kell csinálnod!

Fogod Feltelepítesz egy másik gépre egy Partition Magic -et, és belerakod ezt a merevlemezt.
Ezután fogod törlöd a végéről azt a friss partíciót, majd fogod, és a meglévő tömböt átrántod a merevlemez végére. Ezután már játszva könnyedséggel létre tudod hozni a kívánt partíciót.

A képeken azt látod, ahogy a partíciót átméreteztem, és átmozgattam.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 1, 2010 / 1

Jelezném megtaláltam az X aktákat.

A jelenség magyarázata egyszerű.
A laptopban - pontosabban a merevlemezben - van egy gyorsulásérzékelő. Ekkor a merevlemez védelmi funkciója megszólal és mivel ennek van a legalacsonyabb szintű hozzáférése a merevlemez vezérlőhöz ezért ez a folyamat felfüggeszti az I/O műveleteket a DMA és az ATA vezérlő között, és kivágja parkolóállásba fejeket. Egyes merevlemezek képesek azt is megtenni, hogy teljesen leállnak, újrainicializálódnak, addig meg a DMA vezérlőn keresztül a CPU próbálná elérni a lemezt, és az folyamatosan wait üzenettel válaszol, míg nem adja vissza a védelmi funkció, illetve az újrainicializáló rutin a vezérlést a DMA vezérlőnek. Voltaképp ez az ami kitudja akasztani a processzort, mert a merevlemez vezérlő nem adja vissza a rendszerbuszt a CPU -nak (az az a megszakítást). Próbaképp egy másik merevlemezzel is kipróbálnám a helyedben.

Xakták.jpg

(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Már fel van szabadítva a hely Win98-nak! Azon gondolkozom, hogy ha felrakom a 98-at, akkor az egyáltalán nem fog beleszólni az XP-s partícióba. Végül is csak a boot-olásnál kellene megoldanom, hogy választható legyen, melyiket szeretném elindítani. Ebben tudnátok segíteni? Van valami bevált program? Azt sejtem, hogy ha újrahúzom a 98 után az XP-t, akkor az XP elrendezi a boot menüt, de vajon manuálisan is menne? És még most kell XP alatt gondolkodnom, mert 98 után mert bajos lesz bebootolni az XP-t, hiszen a 98 csak saját magát látja a vinyón...
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Hülyeséget mondtam az elöbb.
Sajnos le kell szedned az XP -t is.

fogod felrakod a Win98 -at majd közvetlenül rá a Partition Magic -et Ebben kiválasztod a Boot managert, és későbbiekben ebből tudsz navigálni, hogy win98, vagy XP -t akarsz majd betölteni.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 1, 2010 /

Sziasztok.Most ott akadtam el hogy feltelepült a Atheros AR5B97 Wirelles Network Adapter de van ugye benne egy sárga felkiáltójel és írja hogy nincs telepítve illesztőprogram.
(#) coyote55 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Köszönöm a tanácsokat, sikerült a "kedves" vendégtől megszabadulni...
A program egyébként az ISOBuster volt, mert ISO fájlt kellett piszkálni, és ez tűnt jó választásnak.
A "vendégem" egy trójai volt, az ugrasztotta az svchost.exét állandóan a netre, holott az automatikus frissítést letiltottam, illetve manuálisra állítottam. Jobb szeretem látni, hogy mit rak fel a gép, nekem nem hiányzik az IEx frissítése, toldozgatása, mert úgysem használom.
Eddig a Vipre vírusvadászt használtam, de most nagyon leesett az ázsiója a szememben, hogy beengedte ezt a férget. Próbáltam már pár vírusvadászt, de ez fogta vissza legkevésbé a rendszert.
Alapesetben egyébként hány példányban kellene futnia az svchost, és az explorer progiknak?
(#) Norberto válasza coyote55 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

explorer.exe = 1 példány

svchost.exe = 3-4 példányban minimum szokott futni, de ez rendszerfüggő, hogy éppen milyen szolgáltatások vannak nálad elindítva. Nekem speciel 7 példányban fut jelenleg.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Felraktam a PowerQuest Bootmagic nevű programját. Ezzel már most tudnék választani, hogy a FAT32-es vincseszterről induljon a Win98 (amin eddig csak a Bootmagic program van, oda települt automatikusan), vagy az NTFS-ről az XP. Szóval lehet, hogy nem kell az xp-t újrahúznom. Egy gond van csak, hogy XP alatt el van rejtve a FAT32-es partíció, mert most kér primary partícióm van, és ezt nem támogatja pl. a Win98.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Hali!
Melyikre gondolsz? dysan99 kérdésére, vagy coyote55 problémájára.

dysan99-nél,nem az volt a baj hogy mozgatták hanem az hogy csak ferde állapotban (volt-van) hajlandó működni normálisan. Úgy tudom a PC-ket nem kizárólagosan vízszintes állapotra tervezték ezért az elmozdulás érzékelőnek egy bizonyos idő eltelte után "stabil "jelzést kellene adni a gépnek, és meg lehet kezdeni a munkát.Egy újabb hirtelen mozdulatnál ismét megszólal a 3D mozgás védelem és valóban az történik amit TE leírtál. Az autókban ezt egy speciális FET-tel oldották meg nem hiszem hogy a HDD-nél másképp jártak volna el. Meghibásodása esetén teljesen le kellene tiltania merevlemezt.
coyote55-nél ilyen probléma fel sem merűlt.
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Dehogy kell leszedni az XP-t! Van pl hivatalos útmutató is, hogy hogy kell megcsinálni, hogy az XP boot managere települjön külön! Minfdárt ha emlékszek le is írom, hogy hogy kell...
(#) abcdabcd válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

A microsoft ezt írja "Elsődleges partíció
Operációs rendszer indítására használt partíció. Az elsődleges partíció olyan partíció, amely a merevlemez partíciós táblájában a négy elsődleges partícióbejegyzés egyikét foglalja el. Egy elsődleges partíciónak nem kell feltétlenül operációs rendszert is tartalmaznia."

Tehát nem gond, ha 2 elsődleges van elvileg... Amúgy innen:
Bővebben: Link van ez az info, illetve

a bootmanagerre most microsoftos oldalt nem találtam, de ahogy ezt elolvastam úgy rémlik, hogy valami ilyesmit találtam akkor is amikor nekem egyszer kellett, és az működött...
(#) Norberto hozzászólása Nov 2, 2010 /

Lenne egy kérdésem:

Az alábbi információt találtam ugyanis a következő oldalon: http://www.controlshop.hu/szakcikk/opcsuli1/index.html

Idézet:
„OLE

Amikor telepítünk egy szoftvert a Windows-ba, nem csak az történik hogy a szükséges fájlokat átmásoljuk a winchester-re. Egy nagy adatbázisba (registry) bejegyzésre kerül a telepítés alatt álló szoftver minden kommunikációs képessége is. Innen a futó programok megtudhatják a másikakról, hogy mit bízhatnak rájuk.”

Idézet:
„az OLE folyamataiban mindig két alkalmazás vesz részt: Az egyik, amely képes szolgáltatni az objektumot, ezt szervernek (OLE server) nevezzük. A másik, mely képes tárolni a kapott objektumot, ezt tárolónak (OLE container) hívjuk. Hogy egy szoftver képes-e OLE szerver vagy konténer lenni, és milyen tipusú objektumokat képes kezelni, az a registryben szépen le van írva. A Notepad-be például hiába akarunk képet beágyazni, nem megy. A Windows meg se próbálja neki odaadni a képet, mert a registry-ből látja hogy nincs képfeldolgozó képessége. Szöveget viszont szépen kezel, akkor is, ha azt nem TXT-ből, hanem DOC-ból copy-paste-eltük.”

Szóval én nem vagyok abban biztos, hogy ez a Registry-s része valóban így lenne. Valaki hozzáértő meg tudná erősíteni, vagy cáfolni a fent leírtakat? Valahogyan nekem nem sikerül összekapcsolni ezt az egészet a Registry-vel. Szóval én úgy látom a Registry-t, egyedileg megírt programok tükrében, hogy az egy általános információtároló-felület, amelyben az alkalmazás megosztHAT magáról bizonyos információkat. A hangsúly tehát a feltételen van, szóval ez szerintem nem egy ökölszabály vagy kényszer, hogy márpedig bizonyos dolgokat mindenképp be kell írni a Registry-be, ha alkalmazást fejlesztünk.

A fent leírtakat szerintem inkább programozástechnikailag szokták megoldani, tehát hogy egy akármilyen alkalmazás milyen fájlokat legyen csak képes befogadni, szvsz. a Registry-hez semmi köze nincs ilyen értelemben.
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Hali!
Egy alaplemezen max 4 elsődleges partíció lehet.(Mint az a linkből ki is derül)Azt hogy melyikre teszed az operációs rendszert teljesen mindegy de elérés szempontból mindig az elsőre szokták tenni. a FŐ rendszert.Másik operáció rendszer telepítésekor ajánlott a többi partíció elrejtése egy erre alkalmas programmal,hogy a telepítő ne is lássa a másik rendszert.A telepítés után az új OP rendszerre ezt a programot ismét telepítve elő lehet hívni a rejtetteket .a PC újra indításakor megkérdezi hogy melyiket akarod használni és arra enter.
(#) Tomi20 hozzászólása Nov 2, 2010 /

Sziasztok

Van egy asztali gépem, amit csak netezésre használunk, kb egy hete kezdte el, hogy betölt a win, és mikor mutatná a felhasználókat, akkor csak sötét kép van. A monitor nem kapcsol ki, csak nincs kép. Pár újraindítás után egyszer csak jó lesz. Akkor is csinálja, ha átjelentkezek másik fiókba. Gondoltam valami vírus lehet, csomó vírusírtót lefuttattam, találtak is párat, de a hiba nem szűnt meg. Ekkor újratelepítés, partíció formázással, és telepítés után első újraindításnál ugyanez a hiba. Alaplap Chaintech S848P, P4 3GHz proci HT, 1GB DDR RAM, Chieftec táp, Ati 9600 videokari (AGP). VGA drivert próbáltam 3 fajtát, meg azzal is csinálta, amit a win alapból felrak. Szerintetek hogy lehetne kideríteni a hiba forrását?
(#) abcdabcd válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Esetleg az alaplapon nézd meg, hogy van e púpos kondenzátor...
(#) Tomi20 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Monitort már néztem másik géppel, azzal tökéletes. Az alaplapon nincs púpos kondi, de nagyon elgondolkoztam azon, hogy nézek másikat, mert ez noname, a gyártó honlapján arról sincs hír, hogy valaha gyártott alaplapot... Mikor mégis elindul, akkor is dög lassú, pl egy program megnyitása 2 perc, közben semmit nem csinál a gép. Ezt friss XP-vel is csinálja. A biztonság kedvéért holnap kipróbálom másik VGA-val is.
(#) abcdabcd válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Esetleg egy memtest86+ -ot futtass le a gépen akár egész éjszaka mehet, lehet hogy elszállt a ram moduljaidból legalább egy, vagy csak hibás lett/volt mindig is valahol, és ezért csinál ilyen furcsa dolgokat, nekem pl egy kb 6 évig működő modul szállt el egyik pillanatról a másikra, bár ott talán a memória számolásánál (sdram) már hibát jelzett, illetve elég akár 1 hibás hely is, pl egy adott gépben ilyen memóriával lassú betöltődés lassú működés furcsa dolgok, egy jó modullal fél perccel hamarabb betöltötte magát a windows és mintha szárnyra kapott volna a gép...

Egyébként én már hallottam Chaintech alaplapról, annyira talán nem noname bár még a kezeim között nem volt ilyen, vagy nem tudok rólamemtest86+
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Hali!
Talán ezt is kipróbálhatnád!Bővebben: Link
(#) Tomi20 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Köszi, tegnap 10 órát ment a memtest hiba nélkül. A video memory stress-et most indítom el.
(#) abcdabcd válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Az jó, ha eddig ezekkel a memóriákkal működött jól a géped akkor szinte tuti, hogy nem a memória okozza ezt a hibát, viszont ha újak lennének esetleg a modulok, akkor ez a 10 óra futás se garancia semmire, ugyanie egyszer jártam úgy, hogy egy új modulra egy gépben a memtestet akármeddig futtattam hiba nélkül a windows viszont mindenféle általam előtte meg azóta se látott a képernyő nagy területét elfoglaló piros felkiáltójeles mem jellegű hibaüzeneteket adott szóval a memtest se garancia semmire, de általában elég jól kihozza ha gond lenne...
(#) Tomi20 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Még annyi, hogy az IDE vezérlő sincs a helyzet magaslatán, mert eddig olyat csinált, hogy mikor beadja az XP betöltő képet, akkor újraindult a vinyó, volt hogy 2x-3x is, mire elindult, múlt héten átdugtam másik IDE csatornára, azóta nincs ilyen gond. HDD sentinel előtte azt írta ki, hogy gondok vannak a lemez felpörgésével, de ezt a hibát most már kivette. Van 2 hibás szektor, és egy gyenge. Nem tudom ez számíthat-e. Chdisk-et futtattam már, de ugyanaz.
(#) marcall hozzászólása Nov 3, 2010 /

Üdv!
Nincs valakinek tapasztalata,hogy mekkora SATA HDD-t ismer fel egy "őskori" Abit BH7-es amin van 1 db SATA csatlakozó!?

Abit BH7
Következő: »»   119 / 1153
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem