Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   34 / 82
(#) hokusz22 hozzászólása Okt 31, 2010 /

Sziasztok.

Megépítettem, a "WLPT Vpp mini v4 PIC programozó"-t.
Windows alatt WinPc800 programmal próbálom,
Hardver teszt ok. Ic felismerésnél is látja a 12F629-es PIC-et.
De bármit akarok bele írni, eldobb egy ilyen hibával:
"Beírva:0x3000 Kiolvasás0x3FFF"
Icprog is ez csinálja.
Aztán áttértem linuxra, ott ír bele valamit, de ott meg azt modja, hogy a "banggap" nem módosítható, amikor nézem a kódot vissza akor az első 4 "oszlop" csak 3FFF és utána kezdi írni ami a hexben van. Természetesen nem működik . Van valakinek valamilyen ötlete hogyan lehet megjavítani, vagy aki írt már 12F629-et ő hogyan csinálta?
Kösszönöm.
(#) bernula válasza hokusz22 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hello!

Úgy tudom, hogy a config regiszter irásával kezdi az irást. Ha ebben a regiszterben a code protect bit egyszer be lett állitva(illetve törölve lett, mert negált bit), onnantól kezdve nem tudsz olvasni a pic flash memóriájából, csak irni tudsz bele. Ezt az irásnál hibaként jelzi, legalábbis nálam az icd-s mplabos programozásnál. Lehet, hogy a programozófeszültség nem elég neki. Vigyázni kell, mert gondolom valami időzitések miatt, de nem minden programozó szeret minden picet, én pl hasonló gondokkal küzdök a 12f508-nál az icd2vel, de a 12f629-et tutira programozza. Én úgy tudom progizni a 12f508-at hogy gyorsabb pc-n a portsebességet maxra állitom. Azt hiszem a winpic és az icprog is meg az oshon is tartalmaz időzito beallitast, probalj azzal jatszani.
(#) hokusz22 válasza bernula hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

No nem tudom, vadi új PICet raktam be, a lefoldeltem magam, leddel megnéztem a hogy a megfelelő lábakon villognak -e, programozó fesz 12,5V (ha ez nem elég neki akkor megkapja a hálózati feszt és felgyujtom az egészet ) Portsebességel is játszottam, sajna nem sok sikerrel. Bővebben: Link innen szedtem le a hex-et az biztos jó. Linux allatt is kapot az égető egy másik új picet ott is az volt amit írtam.
Az lesz a vége hogy veszek egy PICKit2-őt ha lehet még valahol kapni, az talán megoldja a problémám.
Kösszönöm a válszod.
(#) watt válasza hokusz22 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Ha van rá lehetőséged, próbáld ki 16F-ekkel, vagy 18F-ekkel a programommal. Ha azokat égeti, akkor a programokkal van a baj, mert nem jól kezelik a mai gyors PC-k portjait. Sajnos még nem volt érkezésem 12F-eket felvenni, de lehet fel kéne. Nem tudom, én nem használom őket, meglátom...
(#) hokusz22 válasza watt hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Jövő hétvégén ki fogom próbálni.Veszek egy 16F-es ből valamelyiket.Modell repülőre kell(lene) "helyzetfény". Annyi volt az extra kérés hogy kettőt villanjon(gyorsan), és 2mp szünet azán megint.A 12F-ben az tetszet, hogy nem kell sok alkatrész hozzá, led ellenállás és csókolom.(itt számít a súly is, még ha kicsi is)
(#) watt válasza hokusz22 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Próbáld meg a 627A-t. Nem túl drága, és szintén nem kell hozzá semmi. Tudom, hogy a 12F most jobb választás lenne, de így még mindig olcsóbb, mint ha e miatt vennél egy PK2-t.
(#) hokusz22 válasza watt hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Most nézegetem az adatlapját, ööö izé ehez már fáradt vagyok, melyik láb mire is jó
Kösszönöm ki fogom próbálni.
(#) bazsi84 hozzászólása Nov 6, 2010 /

Sziasztok! PIC16F877A-t próbálok égetni. Most először De az istennek sem akar összejönni. Először a TOPI féle JDM-et építettem meg. Utána olvastam a fórumot, hogy nem ezt kellett volna . Ezzel annyit sikerült összehozni, hogy kiolvasta ami a pic-ben volt: (sok 0000). Aztán megépítettem a WATT féle lpt-portos (2 kapcsolós) égetőt. Jah icprog-al és winpic800-al próbálkozok. Ezzel az LPT-el megy a kiolvasás, felismeri a PIC-et, Icprog bele is ir valamit (sokmindent), De a visszaellenőrzésnél elbukik. Nem tudom mi tévő legyek. Most kipróbáltam egy másik PC-n is azon is teljesen ugyanez a helyzet... Már 2hete szenvedek vele. Gondolkodok, hogy rendelek egy pickit2-t Ebayről... Ti mivel próbálkoznátok? Jah és még annyit hogy teljes törlés után is marad egy annyi a PIC-ben hogy 0e28 a többi az mind 3fff...
(#) watt válasza bazsi84 hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Az égetőprogramommal nem próbáltad?
(#) bazsi84 válasza watt hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

wpb f18 f16 nekem nem akart menni ezen a gépen de a másik gépen még nem próbáltam. Felraktam erre a gépre az ocx-eket is, és azzal a hibával állt le, hogy a port már nyitva van. Elsemindult. De megpróbálom mindjárt a másik gépen...
(#) bazsi84 válasza watt hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Na * kipróbáltam
A progiban nincs olyan hogy 16f877a
de azért kipróbáltam a sima 877el, szinte semmi sikerrel
a port check-et is végignéztem ha a data is és a clock is be van kapcsolva 3,7 voltot mérek a pgd-n és a pgc-n is
ez gondolom kevés... 5nek kéne lennie? De fogalmam sincs mitöl ennyi. A külső tápom 20 voltot ad le a 7812es 11,7voltot csinál belőle. ez is lehet hogy kevés?
(#) watt válasza bazsi84 hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Igazad van, nem jól emlékeztem, a 87xA típusokat még nem vettem fel.
A 11,7V elegendő, de a 3,7V az kevés. Legalább 4,5V kéne. Keresd meg mitől ennyi!
(#) bazsi84 válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Na * nemtudom mi változott... (talán eltelt egy nap) DE... a 3.7V-ból 4,3V lett. Azonban úgyanúgy nem tudja írni a PIC-et a WinPic800...Ha rámérek csatlakoztatás nélkül az LPT portomra akkor is csak 4,3V jön ki belőle (A PGD PGC helyén). Nemtudom ezzel mit kezdjek. Esetleg a biosban kell állítani valamit hogy ez több legyen? Vagy hogy ha ez ennyi, akkor ez a gép nem fogja tudni sohasem felprogizni a PIC-et ezen a porton keresztül?
(#) watt válasza bazsi84 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Az elég kell legyen. Próbáltad az oshon programmal?
(#) bazsi84 válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Hát ilyet
Nem akarom elhinni

Próbálkoztam már az oshon-al de eddig nem sok sikerrel. Most megpróbáltam megint és beégette.
Az icproggal is visszaellenőriztettem és szerinte is ugyanaz van a PIC-en mint a HEX fájl.
Hát nagyonszépen köszönöm a segítséged.
(#) watt válasza bazsi84 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Igazán nincs mit!
(#) belganarancs hozzászólása Nov 13, 2010 /

Sziasztok!

Eladtam a gyári pk2-met egy srácnak.Én xp-n használtam,ott ment minden simán.Utólag kiderült,hogy win7(64bit) van a gépén és nem tudja telepíteni a cd-ket.Olvastam már olyat,hogy ha van xp-mód a gépen,akkor az alatt működik a dolog,de nem tudom,hogyan lehet megnézni,hogy van-e ilyen opció?
Esetleg,ha nincs,akkor hogyan lehetne működésre bírni a pk2-t?
(#) watt válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Az XP mód használatához nézz fel a gyártó oldalára, ott le van írva, vagy keress egy másik fórumot ami számítástechnikával foglalkozik, mert a HE nem ilyen oldal!
(#) hapro válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Pickit 2 az a pk2?
Mert ha igen, akkor nekem a PICkit2klón minden gond és beállítás nélkül megy win7 64bit alatt is.
(#) belganarancs válasza hapro hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Hapro:Igen.

Watt:köszi,és bocsi az off-ért.
(#) bubuc17 hozzászólása Nov 16, 2010 /

sziasztok
Melyik programmal tudok pic16f690 programozni?
Letöltöttem már több egyszerű programot amit kezelni is tudnék, de egyik se támogatja.
Tudtok valami egyszerű égető programot ajánlani?(még sose foglalkoztam pic el, most kezdenék bele)
itt közzétett esr mérőhöz kéne.
(#) watt válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 16, 2010 / 1

A programom ismeri, bár nem említetted, hogy milyen programozód van...
(#) dodkii hozzászólása Nov 16, 2010 /

Mikrobasic-el könnyen megtudod írni a programot, az ismeri is ezt a típust
(#) bubuc17 válasza watt hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Ismerősömtől kaptam egy gyári (utángyártott) égetőt.
Semmi típust nem tudok róla.Soros portra csatlakozik, van rajta egy ttl ic (ha jól emlékszek inverter) és az össze pic -hez van rajta foglalat.
És ehhez keresnék valami szoftvert amivel be tudom égetni az adott programot. Fórumokban próbáltam utána olvasni és amiket ott írtak le is töltöttem, de nem volt benne ez a pic típus.
Programot még nem szeretnék írni, egyenlőre csak az égetés sikerüljön.
(#) watt válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 17, 2010 / 1

Olvasd el amit írtál! Kérlek idézd, melyik része az, ami bármilyen infót ad az égetődről, ami alapján meg lehet állapítani, hogy milyen program kell hozzá! (pl. kapcsolási rajza, az áramkör származása, gyártója, neve, tervezőjének honlapja, valami!)
Idézet:
„Programot még nem szeretnék írni, egyenlőre csak az égetés sikerüljön.”

Ezt nem értem, én semmi ilyesmit nem tanácsoltam. Ha nem nekem akartad írni, akkor legközelebb jelezd, mert nem vagyunk gondolatolvasók...
(#) bubuc17 válasza watt hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Az a rész dodkiinak szólt.
DE igaz külön kellett volna.
Semmi ilyet nem tudok róla.
Akitől kaptam ő se tudja.
1 éve porosodott nála.
12v váltó megy bele ebből csinál stabil feszültséget. van rajta 5v , 8v stabilizátor is.
A gépbe soros port megy (ami 25- tűs)
a panelra 7 vezeték megy róla.
kb 6 vezeték közvetlenül belemegy egy 74ls05 be. (inverter)
Van még rajta 3db bc 557, zöld,piros, narancs led.
+ kondi, ellenállás. és pic nek egy 40 es, 18 as és 8 as foglalat.
Röviden ebből áll a panel. sajnos képet nem tudok felrakni róla.
(#) watt válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 17, 2010 / 1

A soros port nem 25 tűs a PC-n, általában.
Ha nincs rajzod, rajzold le magad. Nem lehet olyan bonyolult! Elég a 74LS05 körüli részeket a 25tűs csatlakozótól, az IC-ig.
A 74LS05, amennyiben beigazolódik a gyanúm, egy LPT-s égetőt sejtet. Megjegyzem, hogy ez az IC nem alkalmas a feladatra, miután csak 7V-ot lehet a kimenetére kapcsolni, itt meg 12V-ot kap. Ide 74LS06, vagy 74LS07 a megfelelő választás.

Akkor várom, a rajzot!
(#) bubuc17 válasza watt hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Csatlakozót nem találtam így egy valamit raktam helyette a rajzon.
A 74ls05 be 5v táp megy. a 8v a tranzisztorokba.
És a pic stabilizátor nélkül egy ellenálláson kapja a tápot.
A számítógéphez a csatlakozó nevét nem tudom, széles (2 sorban 25 tű) aszem a régi nyomtató port.
Ahova csatlakozik a panelon a számítógép kábele oda az van írva (0v=18-25) de nem lehet a tápfeszültség mert az a túloldalon van.

pic rajz.sch

(#) watt válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 18, 2010 / 1

Képet kérek, nem tudom megnyitni az sch-t...

A 78LS05 felhúzó ellenálláson keresztül Vpp-t kap...

Igen, biztosan LPT portos, tehán nem soros!
(#) bubuc17 válasza watt hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

eagléban csináltam, de akkor itt a bmp változat.
és az inverter ic tápja egy 78l05 ön van.
Következő: »»   34 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem