Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   122 / 1152
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Szia!
Ha a hsz utolsó sora kérdés,van rá magyarázat.A lézer sugár a lemezen fizikailag változtatja meg az agyag fény visszaverő képességét(mintha egy eddig sima alufóliát ceruzával elkezdenél írni)Az egyszer írható lemezen más az anyag összetétele így azt nem lehet újra kisimítani, de idővel elkezd magától kiegyenesedni ,ezért veszik el az adat.Az újra írható lemeznél egy bizonyos lézerfrekvenciával ez az anyag kisimítható (teljes törlés) illetve úgy változtatható mintha sima lenne (gyors törlés).RW lemezen a hordozó hamarabb kezd úgymond kisimulni ép az újraírhatósága miatt amit ezután jószerével el is lehet dobni.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Hát igazából hozzám fordultak így hogy "miiéért nem lehet vajon olvasni" de a választ pontosan nem tudtam eddig köszi
(#) belfi2 hozzászólása Nov 6, 2010 /

Sziasztok!
Bocs hogy ismétlem magam a DVD íróval kapcsolatban de a hiba még mindig fent áll.Tehát
van egy TSSTcorp CDDVDW SH-S222A tip DVD író a gépemben. Tudom nem egy világmárka de csak ezt kaptam mert ez az egy volt az összes.Mostanában egy két lemeznél (TDK) amin adatok vannak -úgy értem programok- kattog indulásnál.Olyasmi hangja van mint az egér görgető gombjának csak keményebb.A kattogás a lemez forgásával együtt gyorsul de ha "bepörgött" akkor már nem hallani illetve abbahagyja.Ha beteszek egy másik (TDK) lemezt amin film vagy zene van akkor semmi gond és más lemezekkel sem.Írni jól ír .Kitakarítottam de nem változott semmi, a TDK-s program lemezekkel továbbra is kattog.Még garis, nagyon nem akarom piszkálni, a takarítás még belefér tudtommal.
Szerintetek lemez vagy gép hiba?
(#) belfi2 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Úgy látszik meg van az oka a DVD kattogásnak.A Zalman táp valamilyen oknál fogva a 12V helyett csak 10.7V-ot ad le.Egyedül a 3,3 V a normális.Az 5V 4,7 (éppen benne bár az alja 4,75V) Nem tudom mi lelte szétszedtem a kondik jók ,dupla diódák szintén.Beletettem a gépbe a régi 160W-os tápot most arról járatom .A táp Zalman 400A-APF.
(#) Reggie válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 7, 2010 / 1

Az ujrairhato lemezekben nem simulgat semmi sem, a benne levo anyag ugyan ugy tolti ki a teret. A lenyeg a benne levo anyag krisztalyszerkezeteben rejlik. Az irasi hoprofil hatarozza meg, hogy az adott teruleten az anyag polikristalyos vagy amorf allapotban fagy meg, es ezaltal jol vagy rosszul veri vissza a fenyt.
Az elettartamot meg az roviditi meg, hogy az irhato es ujrairhato lemezek adathordozo retege szerves vegyulet, amely bomlik. Ez termeszetesen fugg attol, hogy az adott gyarto konkretan milyen anyagbol gyartotta, illetve hogy milyen korulmenyek kozott taroljak a lemezt. A gyorsan irt lemez pedig azert megy tonkre hamarabb, mert a nagyobb sebesseg hatranya az, hogy a pitek pontatlanabbak, igy kevesebb bomlas okozta hiba elegendo a felismerhetetlenne tetelhez.
A gyorstorles pedig azert gyorstorles, mert az adatterulet elso kb 15%-at torli, a tobbit nem. Ahhoz, hogy uj adat keruljon a lemezre nem kell alapallapotba hozni az egesz adathordozo reteget, mert a polikristalyos vagy amorf allapot letrehozasahoz szukseges hoprofil fuggetlen az elozo allapottol.
(#) ptesza válasza Reggie hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ez profi válasz volt!
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Szerintem a feszültségek együtt változnak . Egy visszacsatoláson keresztül figyeli meg a vezérlő. Elsőnek biztosan kicserélném a kisebb kondikat az IC körül , és azokat is amik jó közel vannak a hűtőbordához. Lowesr-vagy japán kondit használj. Ezt olcsón megúszhatod , mégha mindet ki is cseréled . Ezután jöhetnek a pufferek is ha ez nem oldotta volna meg a hibát. De járnak ide profik is ebben a témában várjuk meg mit mondanak. Egy zalman táp megérdemel ennyit.
(#) belfi2 válasza Reggie hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Hali!
Nem vitatkozni akarok!
Idézet:
„Felépítés [szerkesztés]

Az adathordozó réteg a DVD-RW és DVD+RW esetében egy speciális, állapotváltoztató fém ötvözet, gyakran ún. GeSbTe. Az ötvözet oda-vissza alakítható kristályos, illetve amorf szerkezetűvé, így változik a lézersugár visszaverődésének mértéke. Így adatokat lehet tárolni, törölni vagy újraírni a felületen.”

Wiki
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Hali!
Kivettem a figyelő áramkört (WT7510) tartalmazó panelt.Az oldalán van egy felirat-FSP400-60PFN- ha valaki ismeri az áramkört ne fogja vissza és írja le a működését Ezen van a venti szabályzó is.
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Erre van itt egy PC táp javítós topic , inkább ott , mert dydiman mostanában nem jár erre.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 7, 2010 /

Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükség.Adott egy laptop ami rá volt kötve modemre,ment a DC++ letöltő.Lett vásárolva egy Router Model No: TL-WR741ND hogy wifin legyen elosztva a hálózat.Be is lett állítva(tehát az egyik laptop kábelről megy a másik kábel nélkül).Az lenne a kérdés hogy
működik minden mindkét laptopon de viszont az (első laptop-ami most is kábelről megy)a DC++ nál adódott egy kis gond hogy a bejövő letöltés nem megy csak a feltöltés.Szerintetek ezt mi okozhatja? A Reuternél valamit be kellene állítani? valami IP cim engedélyezést?,Tűzfalat? vagy mit? Ha kiiktatjuk a Reutert és megint direktbe kötöm a modemmel akkor megint tölt rendesen. Remélem érthetően írtam le. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ebben a percben teszem át! :yes:
(#) Reggie válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Igazad van, csak az egyszer irhatoban szerves az adathordozo reteg.
(#) greatman válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Szia! Nézzél utána a "Port Forward" -nak. De összességében annyi az egész, hogy statikus Ip címet kell állítani a gépeknek, vagy MAC alapján osztani nekik DHCP -vel, hogy mindig ugyanazt kapja. A Router -ben be kell állítani valamilyen portot az IP címekhez, majd ezeket a portokat be kell állítani a DC -ben is. De ezek a dolgok egyébként a DC gyik -jában le vannak írva.
(#) vladcepes válasza greatman hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Szia. Huha ez így most egy kicsit magas de átnézem amit írtál. Köszönöm. Most nézem a leírását meg azt amit te írtál,hogy hol találom meg azt. Bővebben: Link Köszöntem.
(#) sprofan hozzászólása Nov 7, 2010 /

Mióta van ez az új msn (mondjuk már elég rég óta) azóta van ez az úgy nevezett képmegosztásos baromság... Na már most ez ugye előnézetben, kisebb felbontásban mutatja nekem a képeket, de valahol csak el kell tárolnia a gépen a kis felbontású képeket, még ha csak ideiglenesen is nem? Na ez a hely kéne nekem ahol ezeket megtalálom... Vagy esetleg ha valakinek van ötlete hogyan lehetne kikapcsolni a képmegosztást? 2009-es msn-em van 14.0.8117.416 Vagy én már egy sima szkirptnek is örülnék ami automatikusan elmenti ezeket a képeket egy megadott helyre....
köszönöm!
(#) Peter911 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Üdv!

Találkozott már valaki ABIT IS7-en olyan hibával, hogy nem megy rajta az AGP és csak egy meghajtót lehet rá kötni, az mindegy, hogy hova (SATA-IDE), de csak egy?
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Üdv!
Ha jól emlékszem nem a gépen tárolja hanem az MSN tárhelyeden.Ezért nem kell mindig újra bepakolni a képeket telepítés után.(Feltéve ha egyre gondolunk)
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Én arra gondolok amikor behúzom a beszélhető ablakba a küldendő képeket, és a helyett ahogy régen is csinálta, vagyis elküldené, inkább beteszi egy semmire sem jó ablakba ahol a másik is látja, és ha neki kellenek a képek akkor egyenként kell elmentegetni őket... Magyon szuper mert minden alkalommal meg kell adni a mentés helyét, a fájl nevét, sőt még a kiterjesztését is...
(#) 7805 válasza Peter911 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Üdv annak a lapnak már betegeskedik a chipset -e.
Van egy halom ilyen típusú beteg lapom kicsi a chipset hűtés rajta és megsül..
(#) abcdabcd válasza Peter911 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ha tényleg a kicsi chipset hűtés az ok, akkor, bár már a tieden nem segít ha ez már végleges baja, de nekem az is7e2-mön az a legyezőszerű kék zalman hűtőborda van A procira szerelt ninja procihűtő miatt vettem, mert azt ventillátor nélkül használom és így nem kapott az északi híd hűtést a procitól (azaz ráfújt levegőt) és eléggé melegedett, így jónak találom... (kb 2-3 éve lehet rajta ez)
(#) Peter911 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Köszi, megnézem a hűtést rajta közelebbről. Bár én melegebbnek inkább a MOS-FET-eket találom és a kondikat körülöttük. Lehet, hogy a kondenzátorok hibája okozza?
(#) abcdabcd válasza Peter911 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Az enyémen pl most nyáron kellett cserélni a processzor mellett kondikat, bár nem tudom hogy neked pont ugyanilyen alaplapod van e, mint nekem, illetve a fetek fölé került nekem egy kis ventillátor, mivel a ninján nincs, hogy oda kerüljön levegő, mert azok nekem is melegek voltak, egy kis 4cm a hangját nem igazán hallom, bár érdekes egyéni megoldással lett odarakva az ott lévő lpt port 2 széle fém ezekre lett forrasztva 1-1 db 1-2cm hosszú vastagabb tömör rézdrót és ezekre van felülről ráhúzva a ventilátor majd behajtva a végük, hogy le ne essen és így rá a ninja szóval elég mutatvány volt utána a házba visszatenni az alaplapot ninjástul ventistül mindenestül de amúgy előtte is működött jól az alaplap, a fetek magas hőfoka viszont lehet, hogy felelős a kondi tönkremeneteléért, ezért lett rárakva a ventillátor...

Ja és az eredeti kérdésedre is válaszolva, nekem konkrétan fagyogatott a gép egyre többször és ezért néztem bele, és találtam meg a púpos kondit... bár a vinyóvezérlő nekem is hülyéskedett, de nekem a cdromot nem találta meg mindig bootoláskor, nemtudom, de az később is szórakozott ez bios elem csere után/óta megoldódni látszik mintha...
(#) smiler79 válasza Peter911 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Jó irányba keresgélsz szerintem, sajnos a tömeggyártás az alkatrészek minőségének rovására ment, bár az én összeesküvés elméletem az, hogy ezt direkt csinálják, nagyon sok alaplap kerül hozzám most megint, 3 év felettiek (nesze neked 3 éves garancia!), amiket át kell kondizni, mert mindenféle hibát produkálnak, a legújabbaknál pedig már nem is a teteje a púpos, hanem a nyákon látszik egy kis elszíneződés!
(#) Peter911 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Neked melyik kondi volt púpos? Mert az enyémen egyik sem púpos. De mivel azonos a hibánk feltételezhető, hogy ugyan az az alkatrész okozza, csak az enyémen nem "látszik". Ha megírnád pontosan hol, melyiket cserélted, akkor már nekem nem kéne végig taposni ugyan azt az utat, amit te már végigjártál...
Nekem is fagyogatott kezdetben, de én a windowsra gyanakodtam... De aztán amikor már a BIOS is hülyeségeket írt a felismert meghajtó típusára, akkor gyanús lett az alaplap. Furcsa az benne, hogy ha csak egy winyót vagy cd-t dugok bárhová, akkor jó. Ha pedig együtt a kettőt, akkor mindig a soron következö második rossz, bármelyik IDE-re, vagy SATA-ra dugom. ( SATA-sal is próbáltam) CD- DVD meghajtóról nekem sem bootol, azóta egyszer sem sikerült, pedig másik gépben jók az eszközök. POST kód kiolvasó kártyával is ott áll meg a BIOS. A BIOS-t reszetelem én is szorgalmasan, mert igyen van és kívánja..
Nekem egyébként az AGP sem megy már rajta valamiért...Ha PCI-os videokártyával beállítom az AGP-re akkor is csak X4-est tud, van erre X8 BIOS-frissítés, nem tudod?? Persze majd csak akkor frissítenék, ha már a többi minden OKÉ.
(#) abcdabcd válasza Peter911 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

A 8x-os AGP az elvileg más feszültségszintet jelent, mint a korábbiak (talán csak 1,5V a korábbiak magasabbak) szóval itt a kártyának is támogatnia kéne, nem tudok róla, hogy lenne frissítés. Meg ez valamilyen beállítási mizéria lehet csak, hogy pci-s kártyánál beállítassz agp akárhányszorost és úgy megy, mert a pci az pci az agp meg agp...

Kondi nekem a processzor mellett volt az egyik magas,nemtudom hány voltos hány mikrós, DE LEHET NEM IS UGYANOLYAN TIPUSÚ ALAPLAPUNK VAN NEKED MI A PONTOS TIPUSA?

A bios elemet cserélted már? Vagy megmérted már, ha igen mekkora a feszültsége?

Meg kondi bár nem volt púpos de látszott, hogy a rajta lévő színes fólia zsugorodni kezdett valahol az agp környékén az lett cserélve még, meg ott volt még 1-2 másik amin nem annyira volt összemenve a fólia csak kevésbé de az is cserélve lett, és jó kondihoz viszonyítva az esr-je tényleg magasabb volt...
(#) smiler79 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

A régiek 3,3V-osak voltak, az RDRAM -al egyidőben volt váltás, és akkor nagyon ki is emelték, hogy vigyázni kell, mert nem teljes a kompatibilitás!
(#) konam2 hozzászólása Nov 8, 2010 /

Vásároltam Mio C720 Gps-t.Új Igot szerettem volna feltelepíteni, de sajnos elrontottam, beletöröltem.Így most sem a belső 2Gb memóriára feltelepített Igo-val sem külső kártyával nem tudom elindítani. Ebben a témában, ha tudna valaki segíteni, hogy lehet feltelepíteni az igo 8.3-t nagyon örülnék. Így most csak a saját cd-vel feltelepített régi MioMap programmal hajlandó működni.
(#) Reggie válasza smiler79 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Ez nem a tomeggyartas miatt van igazan, hanem az arverseny miatt. Ahhoz hogy tovabb birja nagyobb feszultsegu kondit kene belerakni(ugyan akkora kapacitas mellett), az meg ugye penzbe kerul.
(#) joco81 válasza konam2 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

A feltelepített MoiMap esetén a belső memória Flash Disk mappájában van addons.txt?
Esetleg a memóriakártyán található.
Az addons.txt -ben vannak letárolva az indításhoz szükséges elérési utak.
addons.txt tartalma:
[modules]
Navigate = "", "\\Flash Disk\\igo8\\igo8.exe" (amennyiben a belső memóriában van az IGO)

Navigate = "", "\\Storage Card\\igo8\\igo8.exe" (amennyiben a külső memóriában van az IGO)

Explore = "", "\\Windows\\Explorer.exe"

Fontos, hogy minden idézőjelnek, vesszőnek, szóköznek meg kell lennie a minta szerint.
Az elérési utat írd át neked megfelelően.

Amennyiben a téma érdekel nézd meg ezt az oldalt
Következő: »»   122 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem