Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Sávszélesség adott BUSZ dupla hozzáférés
Sziasztok!
Segítséget kérek! A haveromtól vettem 2x1 gb ramot ,alaplapot és procit. Mindig azt mondta hogy ha játszik leáll a gép! Tehát 1másodpercig olyan mintha beakadna a hang és a vinyó leáll aztán újra indul! Én azt hittem valamit elkötött! Megvettem tőle olcsó pénzért ,itthon összeraktam és nekem is azt csinálja! A vinyó biztos jó mert az előző gépen jó volt és a táp is! Mi lehet a baj? Köszönöm a segítséget!!!
Szerintem túlmelegszik. Tuti.
Van egy program ,de a neve most nem ugrik be. Azzal lehet a proci hőmérsékletét monitorozni , és azt folyamatosan egy log jegyzékbe menti. Újraindulás után meg kell nézni hány fok volt abban a pillanatban.
Szia! Oké megnézem! Ha elkezdek játszani akkor csinálja!
És most hallottam hogy 3x egymás után leállt majd azonnal elindult a HDD!! Most megint pont most!!! Ez szerintem nem melegedés.......
Ha melegszik akkor mi? Mert a procin a videokártyán és az alaplapi cpu-n is van ventilátor! Alaplap kuka?
Segíts!!! PLs
Ne a motherboard monitort használd, hanem a teljesen ingyenes Speedfant! Ez is tud logba menteni (bár ezt én még nem használtam benne, talán egyszer kipróbáltam csak) Persze lehet olyan, hogy a speedfan mondjuk nem találja valamelyik hőszenzort a gépben szerintem csak akkor érdemes másik program után nézni...
Sziasztok!
Nemrég hozzájutottam egy Apple II plus számítógéphez, de sajnos nem indul. Van valakinek hasonló gépe? Esetleg szervizeléssel tapasztalata?
Nos, ha melegszik (de valóban, kézzel óvatosan megérintve a hűtőborda alját!) akkor a hűtőt le kell szerelni, és ellenőrizni kell, hogy a procihoz rendben hozzásimul-e. Előfordulhat, hogy ferdén lett felszerelve, és ez szemmel nem is igen látszik, a hűtés hatásfokán azonban annál inkább! A BIOS-ban be van állítva, hogy túlmelegedés esetén állítsa le a processzort? Ha ez be van állítva, ellenben a processzor ténylegesen nem meleg, akkor lehet érzékelőhiba is, és ezért tilt le.
Mindenesetre, ha leszereled a hűtőt, kevés, de egyenletesen felvitt pasztával szereld össze újra. Előtte természetesen a régit távolítsd el! Sok sikert!
Jelenleg nincs ilyen gépem, Apple ][ e gépeket viszont párat építettem anno...
Mi a pontos hibajelenség? Bekapcsoláskor mit csinál? Tápfeszt mértél?
Amikor megvettem és összeraktam a cuccot ,ugyan ezt csináltam!
A winappal teszteltem! Mit gondolsz?
Csak játék közben csinálja? Nekem már volt olyan problémám, hogy egy bizonyos játéknál mindíg kihalt a gép, alaplapi drájver megoldotta a problémát, nem az alaplap gyártó frájverét használtam, hanem az INTEL-től letöltött legfrisebbet! A winamp nem igazán terheli brutál módon a procit, viszont van a CPUkill progi, azzal le tudod próbálni, be lehet állítani, hogy x%-os leterhelést szeretnél, és közben nézd a hőfokot! Amit még megcsinálnék, egy memteszt!
Helló
Köszi, a reagálást hálistenek már jó. A tápkábel volt volt megtörve, most hibátlanul megy.
Asus M4A78 PRO alaplapom van! A gyári cd-t használom!
Kérlek téged adnál egy linket ahonnan letölteném a legfrissebbet? És ez AMD! Csak 1 játék alatt csinálja ezt de az is Windows ablakban! (Muonline) A ramokat kizárom mert kicseréltem!! Kössz a segítségedet!
Azt a játékot én is ismerem, a lányom jóvoltából, nekünk is fagyott, állandóan mindenféle patch-okat töltögetett le, de nem ment jól, hiába toldozták-foldozták.
Ha minden más jól megy, akkor szerintem hagyd a csudába, az a játék a beteg, nem a géped!
2 éve játszom a játékkal és eddig semmi baja nem volt!
Most ahogy vettem ezt az alaplapot ,azóta csinálja ezt!
Eleinte nekünk is jó volt, azután jöttek a patch-ok, és a fagyások. Olyan szinten lefagyott a gép, hogy csak resettel lehetett észhez téríteni, a sok reset miatt viszont óhatatlanul sérül a fájlrendszer is. Egy darabig tolerálja a rendszer, viszont előbb-utóbb végzetes hiba lesz, lehet újratelepíteni, vagy "Ghost"-olni. Meguntam, és hatalmi szóval kiirtottam a játékot.
Változatlanul az a véleményem, hogy "a hiba nem az Ön készülékében van".
Nos elmondom érhetően mindenkinek a történetet hogy értse!!
Sziasztok! Egy komoly számítógép szerelőt keresek ! Remélem itt találok aki tud segíteni! Előre is köszönöm!
Nos akkor el is kezdem! Egyszer haverom vett a bátyától egy asus alaplapot AMD AthlonX2 -es procival! Ment egy darabig! Aztán egyszer csak bejött a kék halál,naponta 1x 2x de aztán egyre sűrűbben! Hát gondolkodott mi lehet a baja aztán vett egy 2x1 gb új ramokat. A hiba ugyan úgy megvolt,erre vett egy új tápegységet de ettől se változott semmi! Nos akkor vett HDD-t és akkor is újraindult, lefagyott! Megunta és vett egy Asus M4A78 alaplapot ,és azt mondta hogy most már jó lesz!! De nem lett jó!! És ezek után vett egy AMD Phenon X3 processzort! A hiba ugyan úgy fennállt! Mindezek után megvette a ASUS M4A78 PRO alaplapot és szokásosan nem javult meg! Nos erre kihajította az alaplapot a procit és a 2x1 GB ramot! Én megvettem! És az a tapasztalatom hogy nagyobb játékoknál elkezd szakadozni a hang 1 másodpercig és nem kék-halállal ,hanem simán újraindul! De a MUONLINE játékkal 10 percig bírja csak! Windows módban! Melegedni nem hiszem mert hűtöm 3 db ventilátorral! És ritkán hallom hogy leáll majd azonnal elindul a HDD és 3x egymás után csinálja (Windows alatt) Pedig a HDD jó ,mert az előző lappal ment tökéletesen! Tehát én átvettem a haverom problémáját,mert olcsó volt! De ő 3 alaplapon át észlelte a hibát! Mind a 3 lap ASUS volt! Hátha valaki tudna segíteni hogy széria hiba vagy valami vírus ami alaplapról alaplapra száll!
Szia!
Nem vagyok PC szerelő csak szeretek velük foglalkozni,de szeretnék feltenni egy pár kérdést.Milyen telepítő lemezt használtok? Próbáltátok másik lemezzel is? (nem buherált eredeti WINDOWS XP).A BIOS-ban jól be lettek állítva biztonságos működési paraméterek?(Tuning )
Ez vicc?
Idézet: Hívj fel egy szakszervizt és mindent kicserélnek majd neked is. Nem hallottál még inkompatibilitásról? Jelezzed a játék fejlesztőinek , a pontos konfigurációval és hibaleírással. Ne úgy mint itt , hogy csak kis adagokban csepegteted az információkat. „Egy komoly számítógép szerelőt keresek !”
Jó az XP CD! A BIOS-ba nincs tuningolva semmi!
Nem vicc! Mert már írtak olyan b...-ot hogy tettem e a proci és a hűtés közé hővezető pasztát?! LOL hisz alap dolog! Meg még egy pár ...... ság.
Telepítéskor a teljes lemezt törlöd (formázod) vagy csak a Win helyét?
Mondom miért?Ha csak a C-t ,tehát azt a partíciót formázod amin a WIN van akkor elképzelhető hogy valamelyik meghajtón vírus bujkál.
A winchester leállás lehet elég valószínűen táp nem-megfelelőség, én hasonlóan jártam nemrég, szintén jó 2 különböző winchesterrel is, a táp csere megoldotta, ha érdekel részletesebben, talán többet írtam róla egy pár posttal ezelőtt...
A másik, AMD X2es procival nekem is "volt szerencsém" találkozni, ha az alaplap Nforce4 chipsetes(ennek van valami alap gondja az X2-es procikkal, a korábbi egymagosakkal nem), már ott kezdődnek a galibák, ez BIZONYOS MEREVLEMEZEKKEL INKOMPATIBILIS (talán csak a sata-s csatlakozásúak közül) és szeret mindenféle dologra "megsértődni" és kék halállal reagálni, ami elvileg bevállt rá, illetve amik: 1. olyan merevlemez kell hozzá amivel működik 2. a hardveres tűzfalat talán tudod nélkülözni ezt elvileg nem jó telepíteni 3. az alaplapi chipset driver mindenképpen kell és pl az Asus honlapján lévőtől újabb, és bevállt darab volt annak idején található közvetlenül az nvidia honlapján 4. talán a másik legfontosabb a chipset driveren kívül az XP-hez a megfelelő frissítések telepítése (nem vicc, én amúgy 1db frissítést nem rakok a gépemre, de az amd hez ezek kellenek), azok a frissítések, amivel az XP támogatja a többmagos processzorokat, és azok energiatakarékos tulajdonságait - próbáld ki, hogy mindenféle energiatakarékos beállítást letiltassz a biosban (kezdeti próbának) -viszont, ha energiatakarékos beállításokat akarsz használni(talán akkor is ha nem), akkor ehhez a Cool'n' quiet drivert is mindenképpen telepítsd fel, amúgy lehet szintén kékhalál a vége (bár ez nem csak amd-nél meg nem csak nforce4-nél, inteles gépen is az xp alatti energiatakarékosság okozhat furcsa dolgokat) És bár ezek a tapasztalataim kifejezetten nforce4-es alaplappal X2es procival gyűltek össze, és rengeteg főleg külföldi, de magyar fórumot is elolvasva, kiderült, hogy ez a hiba gyártótól függetlenül talán bármelyik nforce4 -es chipkészlettel szerelt alaplappal fennáll(t), volt akinek FSP bluestorm táppal írta, hogy stabil lett a rendszere és nem voltak kékhalálok, ezt valamilyen külföldi netes magazin függetlennek tűnő tesztje írta, tényleg függetlennek tűnt..., más magazinok pl nem is írtak kékhalál jelenségről x2+nforce4-nél, viszont fórumokon egészen nagyon sok ilyen témát és post-ot találtam és olvastam akkoriban Illetve ami még lényeges, neked, hogy ezek a hibák lehet, hogy öröklődtek X3as és későbbi chipsetekre is, illetve az XP alapbóli nemmegfelelősége szinte biztosan, hiszen mi változna, az M$ kiadta a frissítést, hogy azzal megy, szóval talán legeslegelőször próbáld meg azokat, ha kell megkeresem a pontos számukat is hogy melyikek kellenek talán 3db összesen... Ja és még valami az Asus oldalán pár évvel később megjelent egy bios frissítés amiben elvileg a sata eszközökkel való kompatibilitást javították, talán beta biosként adták ki "csak", viszont lehet érdemes egy próbát tenni azzal is (ez megint nforce4 re szól az újabb későbbi lapjaidról nem tudok semmit azokkal van-e valami ilyentéren, illetve semmit se tudok róluk, milyen problémák lehetnek/lehettek velük valamikor is)
A felsorolás szerint már csak a videókari nem lett cserélve, én is vagy az xp-re vagy valamilyen azután telepített programra gondolok, próbáld újrarakni az xp-t, a merevlemezt is formázd ha nincs rajta pótolhatatlan dologod. Rakd fel az alaplap/videókártya drivereit, és így teszteld a még szinte szűz rendszert. Nemtudom mekkora tápod van de ehez nem ajánlott 400w nál kisebb.
Én meg megpróbálnék felrakni újabb op.rendszert. Nálam is valami energiatakarékos üzemmód gondja van a gépemnek. Olyan, mintha SP2 és SP3 közül valamelyikkel nem volt gond, a másikkal pedig kifagy a gépem véletlenszerűen, ha leválasztom a hálózatról, olyan 10 percen belül...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |