Fórum témák
» Több friss téma |
Ha az sp3 jobb az valószínű azért van, mert abban ezek a frissítések már benne vannak, és az is lehet, hogy az sp2 höz azért nem töltődnek le automatikusan se, mert nem "sürgős"-ként vannak megjelölve, hanem csak "opcionálisként"
Aha szerintem érted mi a gondom! A BIOS-ba pontosan hol tudom az energia takarékos módot kikapcsolni? És letöltöttem egy friss biost asus honlapjáról! Kiírjam cd-re és bootoljam?
A bios az cd ről pont nem biztos, hogy jó ha frissíted, olyan "média" célszerű ami írható is, mivel jó elmenteni a gépen lévő bios-t hogy ha az újjal valami gond lenne visszarakhasd a régit, a "biztosan" jó megoldás ha floppiról bootolsz és frissítessz (bár itt sokan lehet hurrogni fognak hogy az könnyen hibás lesz, na mindegy), vagy újabb alaplapokon van olyan lehetőség hogy talán pendriveról is elfogadja a frissítő file-t, vagy olvasd el erről az asus útmutatóját (gondolom van ott valahol ahol a bios file is), vagy figyelj bootoláskor hogy megjelenik e valami bios update-hez nyomd ezt vagy azt és akkor már értelemszerűen kéri a file-t és csinálni kell amit mond, de persze legelőször el kell mentetni vele a biost, de amúgy elméletben lehet cd-ről is csak nem tudsz menteni hova... (esetleg fat32-es partícióra ami látszik dos alól is)
Az energiatakarékos módot azt így konkrétan nem tudom, nem az én gépem szerencsére ez a delikvens, de olyat keress esetleg, hogy "dynamic frequency" (azaz a proci órajelét terhelés függvényében változtatja) vagy ha asus akkor talán mindenképp van Cool'n'quiet, lehet az is hogy ilyen menüpont alatt van az összes ilyen beállítás... Amúgy milyen vinyóval akarod használni? Amit kifejezetten nem szeretett a gép az valami korai sata-s maxtor volt, meg talán a samsungot se szerette, amit tudok hogy ment vele az WD raptor 36Gb, akkor valami "új"(1-2 éve új) Samsung 1TB (talán raid képesnek reklámozott cucc), meg talán szintén samsung valami 400as körüli
Bővebben: Link
Hoz bőven találatot ,de most nincs időm átnyálazni. csakúgy beleolvastam. ahci ,openal ezekkel volt probléma, de még szerencsésnek mondhatod magadat mert van olyan akinek a telepítéskor ad BSOD. (Blue Screem Of Death azaz kékhalál)
Most ráengedtem a gépemre jó pár frissítést, kíváncsi leszek, hogy megjavul-e a gépem.
Én is De ahogy mondtam ezek nem feltétlenül az "ajánlott" csak a választható frissítések között vannak...
Az egyik a KB896256 -os... ez felel elvileg a dual-core támogatásért de az energiatakarékosságért nem... az még egy meg még másik de a google-vel erre meg nforce4-re keresve talán megtalálod a többit is, én most ennek az egynek találtam meg a számát a gépemen...
Hát igen az ahci az a sata, a bsod telepítéskor az érdekes, de pl most egy hete egy intel chipsetes toshiba L40nél találkoztam ilyennel, a telepítő a sata driver hiányára reagált így(a szokásos nem található merevlemez üzenet helyett), a driver megkapása után viszont ment minden ahogy kell...
Az openal az mi amúgy?
Pontosan nem tudom leírni , de egy audio programozási plattform. Az opengl párjának szánta a creative.
Vannak listák , hogy melyik játékok használják ezt.
Akkor viszont érdekes, hogy ide hogy kapcsolódik mikor elvileg nem creative hangkártya van integrálva legalábbis az asus nfroce4-es alaplapokon... na mindegy sok gond volt vele annak idején emlékszek de olvashattad is...
Sziasztok.
Egy igen komoly kérdéssel fordulnék hozzátok. Az a nagy helyzet, hogy vannak/lesznek komoly "munkáim" és erre egy teljesen rehabilitált és megfelelően lekorlátozott számítógépre lenne szükségem. Konkrétan összesen 6 program futására van szükség, és ezen kívül mindenben szeretném korlátozni a számítógépet. Ez abban merül ki, hogy sem teljesítményben, sem grafikában, sem szolgáltatásokban gazdag rendszerre nincsen szükségem, a lényeg a fájlrendszer biztonság és biztonságos https protokoll szolgáltatások lebonyolítása ezen kívül minden tiltva legyen. Konkrétan 2P2 tranzakciókról lenne szó, egy email POP3/SMTP szerverről, és 4 "egyéb jellegű" programról, amik egyéni IP -vel, és egyéni porton beszélgethetnek az interneten fellelhető külföldi szerverrel valamelyikével. Milyen védelmi funkciót érdemes kidolgozni, hogy csak ezek futhassanak, és semmi mást ne lehessen megkísérelni a számítógépen, még csak egy program telepítést sem! Csak a programoknak a szükséges erőforrás/útvonalak elérését szeretném biztosítani, illetve az azok konfigurálását.
Hali!
Most mi a meleg PONTOSAN? És miért ilyen meleg?
Jó kérdés, a speedfannak ez nem annyira erőssége, hogy pl az én alaplapomon is 1-2-3-... tal jelöl több szenzort, próbáld ugyanezt az értéket beazonosítani mondjuk everest-ből hogy mi annyi fokos, aztán figyelésre továbbra is jó a speedfan mert kicsi gyors...
A gép ilyenkor mennyire marad kezelhető? Lehet hogy hamis érték mert a speedfan mutatni szokott olyan érzékelőket is amit a chipset vagy valami tudna, mondjuk 4 érzékelőnek van rajta hely de az alaplapgyártó ebből csak 2 helyet használ, és a másik kettő meg csak valamit "mutat" és a speedfan ezt nem különbözteti meg... szóval azt nézted hogy ez már bekapcsoláskor is ennyi e? Ha igen akkor valószínű kamu ha nem akkor érdemes tovább nézelődni...
Hát ez érdekes így, mivel nem is tudjuk milyen op rendszer, milyen programok jó lehet titkos csak szóval így segíteni de az is kérdés ki elől kéne védeni a gépet? Mert ha az odaülő Pistike elől, akkor lehet csak be kéne zárni jól valahova a gépet, és csak erre az egy dologra használni így üzemszerűen Pistikék nem ülnének oda, viszont, mivel azt gondolom hallottad már, hogy hibamentes szoftver nincs, biztonsági rés mentes szoftver se igazán, talán a BSD bizonyos verziói alaptelepítésben mondhatók a legjobbnak ilyen téren, én nem próbáltam de olvasgattam már a témában, viszont itt se lehet tudni mi van szóval... Esetleg létezik pl CD-s tűzfalként írt linux rendszer itt pont azt használják ki hogy a cd-t ha megírtad és főleg olvasóból futtatod ha a támadó megfeszül se tudja átírni Így ha kellően gyakran újraindítod, akkor még a memóriában esetleg változtatott értékek is visszaállnak alapra a cd-ről... persze nem tudni hogy mit is szeretnél pontosan csinálni ezzel...
De pl nézegess a Hacktivity-n készült anyagokat hackelés témában, letölthető az összes idei meg tavalyi előadás van közte szoftverhibák kihasználásáról is, amikor nyilván nincs jogosultság a futtatásra csak a hibát kihasználva ez mégis sikerülhet adott esetben...
Szia, ez egész nap 78°C
Hali!
Csámborogtam a NET-en és olvasgattam a több magos procikról.Sok helyen olvastam hogy a legtöbb játék nem igazán szereti a több magos procit.Aztán olvastam azt is hogy az a proci amit használsz maximálisan csak 1,25 voltot bír de a fotón az egyik mag 1,95 volton fut.A Bios-ban utána kellene nézni nem e ez okozza a leállásokat.Van ITT egy kis olvasni való a processzorokról, és ITT
A speed fant hagyd el mert nem pontos, illetve nem működik minden szenzorral jól.Javaslom egy hosszabb pihenő után amikor a PC minden alkatrésze szoba hőmérsékletű akkor indítás után azonnal nézd meg a bios-ban hőfokokat.Ha nagyjából egyenlőek akkor jók a szenzorok ha nagy eltérések mutatkoznak akkor ott valami hiba van.
Szia!
Az általad felvázolt probléma nem egyszerű,vagy talán mégis. 1;A PC-re csak olyan programot kell feltenni, ami neked szükséges, a szerintem P2P (peertopeer) protokolhoz. 2;Rendszergazda fiók létrehozása erős jelszóval. 3;BIOS beállítása hogy csak HDDről bootoljon majd a bios-t levédeni szintén erős jelszóval. 4;Egy megfelelően erős tűzfal 5; PC fizikai elzárása a külvilágtól mert ha valaki hozzá fér a belsejéhez akkor nem sokat ér az összes biztonsági eljárás. (A PC-ház lezárása -lakat ,lánc,hegesztés ,beton )
Eddig én egyszer láttam hogy másabb adatokat adott mint a bios egyébként én mondjuk pontosnak találtam, az a gond inkább hogy nem bekötött szenzorokat is mutat olyankor amikor a konkrét alaplapot nem ismeri, mert amikor szerintem "ismeri" akkor szokott nevet is írni a szenzorhoz hogy CPU vagy épp micsoda... de az értékkel komolyabb gondom nekem nem volt még, viszont az jó amit írsz, hogy rögtön bekapcsolás után nézze meg én is ezt kérdeztem hogy az elejétől ezt mutatja de igen jobb így konkrétan rákérdezni!
Hali!
Az a rossz benne, amint írtad is, hogy nem tudni hogy mit mér.Ha a maghőmérsékletet méri pl 50 foknak akkor semmi baj de ha a processzor hűtést- gondolok itt a hűtő felületre -akkor már gond van, mert a mag kb 80-90 fok körül mozog ami már végzetesnek mondható a többi, a prociban lévő cuccokra nézve
Amikor bekapcsolom a gépen és azonnal rámegyek a speedfan-ra 77-78 fokot ír a Temp3-ra!
A temp3 az a 3. mag? Itt a kép! A temp3 mindig ilyen meleg! Az everesten hol találom a temp3-at? Kíváncsi vagyok ott mennyit mutat!
A Temp3 körülbelül annyira logikus érték, mint a -5V
Egyszerűen "lóg" a bemenete az IC-nek, és véletlenszerűen mutat valamit. Nem kell foglalkozni vele, fail.
Köszönöm!! Akkor megnyugodtam!!
Alaplapi videokártyád van?
Akkor semmi baj ha Te meg nyugodtál.
De. Én sürgősen bevizsgáltatnám a tápot,bár igaz hogy a - feszültségeket nem sok minden használja de vannak szabványok amit a tápnak be KELL tartani.A -5V és a -12V - bár 10% a tűrés -akkor sem lehet olyan értéken amit az általad feltett kép mutat
Nekem Aida van (az Everest elődje ) de lényegében ua.
Az amit Te keresel az az "Érzékelők" al csoportban van.
Az új tápok már nem adnak ki -5V-ot, annak az értéke is csak "valami", lóg a levegőben az érzékelő, nem mér semmit. Azért írtam, hogy a 78 fok olyan, mint a -5V, azaz semmilyen ésszerű magyarázat nincs rá, miért pont annyi.
A régi tápom még adott le -5V-ot, a BIOS mutatta is, de tápcsere óta a -5V - a BIOS szerint! - -61,98V! Ez pont olyan hihetetlen, mint a Temp3 78 fok. Ja, a tápom hivatalosan nem is ad le -5V-ot
Nincs benne fehér vezeték? Tudod nekem 7 éves a PC-m és az eredeti tápjában nem található a -5 voltnak megfelelő fehér vezeték.De az eddig általam látott tápok mindegyikén ott van.Mind amellett a -5 és -12 volt (nagy általánosságban egy stab kockán jön le (pl valami 7905-7912)) tehát az értéke stabil.Ha minden kötél szakad akkor ott van a jó öreg multiméter.
És mint említettem ne a Speed Fant vegyétek alapul az említett problémák miatt.
Én a BIOS-ból ki tudom olvasni a feszültség, hőmérséklet, venti fordulatszám, stb. adatokat.
Abit NF7 v2.0 lap, AWARD-Phoenix BIOS. A gépet most nem szedem szét, hogy megnézzem a tápot, illetve a vezetékeket... A lényeg, hogy nem a Speedfanra hagyatkozom, ha érdekel valamelyik érzékelő értéke. A Motherboard Monitort ebből a szempontból többre becsülöm.
Hát én ezt úgy oldottam meg hogy a multiméterem hőmérő zsinórját, aminek a fém drót kikandikál a végén nagy óvatosan az cpu melletti egyik fet tetejére tettem és ott az 65fokot mutatott akkor gondoltam megvan, de a gyári hűtővel az északi hídra is ennyit mértem szóval még mindig nem derült ki hogy pontosan mit mér bár valami power valamit írt volna mintha valamelyik program ahoz a szenzorhoz, viszont az északi híd bordájának a cseréje után alacsonyabb hőmértéskleteket mutatott ez az érték szóval a gép arra gondolhatott
Ilyenkor lenne jó talán egy infrahőmérő, mert akkor rögtön kiderül mi a gond... smiley |
Bejelentkezés
Hirdetés |