Fórum témák
» Több friss téma |
Az én gépem tápjában sincs fehér vezeték, elvileg az újabb atx szabványokból ( talán nem is csak a legeslegújabból) már ki van véve a -5V én pont egy két éve kerestem valamilyen tápot a régebbi gépemhez, ahhoz kell is a -5V mert az ISA busznak elvileg szüksége van rá, én meg szeretném is használni az abban lévő AWE64 es hangkártyát és azt tapasztaltam hogy tényleg nem is nagyon lehet kapni olyan tápot, az fsp valamelyik honlapján nézelődtem és az ott talált -5V ot is támogató tápokat meg én nem találtam itthon a boltokban ahogy keresgéltem...
Hali.Adok fel leckét valakinek.Van 1 ASROCK K7S41GX lapom.Van benne 768 ram hálaistennek van benne integrált videokártya.Most vettem 1 GF4MX460N DDR 128m-ás vga videokártyát és egyáltalán nem sikerül átállítani a biost (mert nem nagyon értek hozzá),hogy erről menjen.Van 3db vga kártyám és eggyik se csinál semmit.Mit csináljak?
Szia!
A BIOS-ban az "Integrated Peripherals" menüpontot keresd meg, ott lehet ki-be kapcsolni.
Szia
Szerintem ott lesz a probléma, hogy ez az alaplap csak a 1,5V-os feszültségű kártyákat kezeli, lehet hogy a videokártyád 3,3V-os. Nézz utána google-ban a user manualnak (felhasználói kézikönyv). Ezek alapján már kiderül hogy hol van a kutya elásva.
Szerintem azt a kártyát nem tudod beledugni sem, de lehet hogy vannak kivételek.
Wikipédián olvastam utána, ott azt írták, hogy voltak olyan gyártók, amik hibásan tették bele az elválasztó pöcköt.
sanyi841224! Az alaplap használati utasításában találtam BIOS beállítást, Advanced menüpont, és ott Primary Graphic Adapter, ezt állítsd át AGP-re. Ha elmenne a kép, és nincs az AGP-s videokártyán sem, akkor vedd ki az alaplapból az elemet kb 2 percre, így visszaáll gyári beállításokra, és újra lesz kép az integrálton.
Hali!
Az egyik ismim megkért nézzem meg a gépét mert most cseréltek alaplapot és procit.A deszka IBM Netvista 8307.Tettek bele egy 2,6 GHz processzort,ám a manualban csak 2,4 ig olvasom a támogatást.De ami a lényeg nem lehet 1,2 GHz nél fentebb emelni a proci óra jelét.(semmilyen beállítás lehetőség nincs a biosban ,nekem is ilyen van)A Bios frissítve lett de az óra jel nem változott.És még valami, ezt a gépet hivatalos PC kereskedésben rakták össze.
Hát sajnos "hivatalos" PC bolt nem mindig egyenlő a tudással.
De félre a tréfával itt nézd meg, hogy melyik kiépítés lenne a jó a tiédreBővebben: Link De ajánlott egy ilyennel letesztelni:Bővebben: Link. Ezek a progik mindent leírnak, hogy mi van a PC-ben.
Azt írod, hogy alaplapot is cseréltek, akkor így ez már nem az eredeti Netvista 8307? Vagy ennek az alaplapjára cserélték a korábbit?
Igen e felett el is siklottam
Alaplap tipusát megtudhatnánk?
Sziasztok.
Ejj, lemaradt pár infomáció valóban. Konkrétan (sajnos) windóz alapú programokról van szó. idézek: Idézet: „Konkrétan 2P2 tranzakciókról lenne szó, egy email POP3/SMTP szerverről, és 4 "egyéb jellegű" programról, amik egyéni IP -vel, és egyéni porton beszélgethetnek az interneten fellelhető külföldi szerverrel valamelyikével.” Ezt annyiban javítanám ki, hogy nem 2P2, hanem P2P protokollról van szó, az az nem torrentezni akarok. Azok az egyéb jellegű programok kliensprogramok, nem szerverként üzemelnek viszont itt azokat nem írom le mert azok amolyan "nem létező programok". belfi2: 1: lásd fölntebb. 2: Olyan egyszerűen kitudom kapcsolni ha elfelejtem a jelszót, hogy csak pislogsz, viszont azért az beállítottam. 3: Ezzel kezdtem, bootolást is csak a jelszó bepötyögésével lehet kezdeményezni. 5: ezt követte az összeszerelés után - már mint a lakatolás - mert a ház alapból ilyen kivitelű. Ha a egy kártyát, vagy valami hasonlót ki kéne cserélni az alaplapon, szét sem kell szedni, mert az alaplap egy "fiókban" foglal helyet, amit pár csavar fellazításával már ki is lehet húzni. (Kár hogy ilyet a mai gépházaknál egyáltalán nem látni.)
Idézet: „2: Olyan egyszerűen kitudom kapcsolni ha elfelejtem a jelszót, hogy csak pislogsz, viszont azért az beállítottam.” Ismeretes pár olyan gyors módszer is amivel meglehet nézni , a jelszavakat. Inkább azt javasolnám. Azért is mert eléggé gyakran előfordul , hogy valaki "kémkedni" szeretne , hogy csemetéje mit is csinál , mit is tárol a gépén. Van ilyen! Vagy épp a csaja kivel mit MSN-ezik . Meg ilyenek.
Kikapcsolni gyorsabb, utána meg vissza,
mind ezt úgy, hogy közben a júzer jelszavát meg sem tudtam .
Sziasztok, egy ilyen tudású géppel:
* CPU: 650Mhz * Memória: 256 MB RAM * CD vagy kislemez meghajtó (cserélhető) * 60 GB merevlemez * 13.3" kijelző * 1xUSB (Laptop) Szerintetek linux op. rendszerrel már lehet filmet nézni? (Persze nem HD filmekre gondolok.) Vagy ez még kevés hozzá? Illetve ha igen, akkor megér egy ilyen gép 23k-t.
A 600 MHz-s gps-emen is megy az xvid wince alatt, ugyhogy mindenbizonnyal menni fog. Bar ezen az aron mar kaphatsz egy hasonlo gps-t es akkor akar vezetes kozben is nezhetsz filmet
Nincs valakinek ilyen müködő alaplapja:Asrock K7S41GX?
Szia.
Minden bizonnyal igen, de a kis floppy egy kicsit túlzással lesz jó DivX film nézésre, mert ha az is csak egy CD -s akkor az 486112db kislemezt jelent. Na jó viccet félretéve az a lényeg, hogy a rendszerbusz minél nagyobb sebességű legyen, a videokártya minél nagyobb tudású, de akkora ami a rendszer erőforrásait tehermentesíti. (Ez annyit jelent, hogy egy ATI HD3650 -el lassabb lesz a géped mint mondjuk egy ATI 7000 -esel így durván megfogalmazva.) A merevlemez legalább ATA66 -os és 512kB gyorsítótárral legyen felvértezve. Azt hiszem ezt ma már nem nehéz teljesíteni. Ha a rendszer támogat DMA vezérlést, azt érdemes a legmagasabb fokozatba kapcsolni.
Rendben köszönöm mindenkinek a segítséget. Nos végülis egy ilyet vettem: Lenovo ThinkPad R31
(386MB RAM és 1,13GHz-es proci.) Ez szerintem elég lesz édesanyámnak arra hogy megnézzen egy-egy filmet. (Bár egy komolyabb winyót majd venni kell még bele.)
Hali!
Sajnos így igaz !Ráadásul semmilyen visszajelzőt nem kötöttek be ( HDD led, Power led , Reset) mind ott lóg a belsejében. 6 hó garit vállaltak a lapra de most nem tudom nem e belekötnek a BIOS frissítésbe.Bár sikeres volt de nem lehet tudni. Azokat az oldalakat láttam amit belinkeltél(Köszi) és lvan olyan lap amelyik bírja a 3,2GHz procit is de annak van még egy külön hárombetűs jelzése.Az Aidával néztem. Ezt írta; Alaplap típusa: IBM- ennyi.
Az ismi gépe egy "modul PC" azaz egy ASUS lap különböző perifériákkal kiegészítve.Az a lap szállt el.(ASUS)Tettek bele helyette egy 8307 alaplapot egy P4 2,6GHz porcival.A BIOS fel is ismeri de csak 1,2 GHz hajlandó járatni.A RAM DDR 533MHz 1Gb ezt is felismeri.De ott a buktató hogy a NetVisták komplett gépek, tehát úgy vannak kialakítva hogy ne lehessen tuningolni. (Max proci csere)Ennek megfelelően sem FSB-t, sem szorzót, sem magfeszültséget nem lehet állítani,mindent automatikusan állít be.Az enyém egy IBM 6790-es szintén NetVista gép 1,6GHz procival 133MHz SDRAM.Most tettem bele egy 2GHz processzort és gond nélkül működik.Szóval nem tudom mit cseszhettek el az srác gépén.
Szia!
Nem kötekedés ként, de nézd én mit írtam, Idézet: „1;A PC-re csak olyan programot kell feltenni, ami neked szükséges, a szerintem P2P (peertopeer) protokolhoz.” amit akár hogy is nézünk, bizony fájl cserélő alkalmazás.Azt hogy nem torrentezni használod az más kérdés de attól még az marad ami. :yes: Azért írtam a fizikai elzárást mert szerintem mindenki tudja hogyan lehet kikerülni a jelszót de legalább a "Távoli kapcsolat "nehezebb.De mint írták.nincs gép amit nem lehet feltörni.
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jó linuxot, ami egy kicsit gyengébb gépen (1800Mhz, 64MB Videó, kb. 700MB RAM) is szépen fut, tartalmaz sok programot alapból, és magától települnek a driverek, amiket felismer? Netezésre lenne használva, max. filmezésre, XP mellé raknám. Köszönöm!
Hát ha "magától jó" linuxot akarsz akkor talán az ubuntu-t próbáld meg, többhelyen láttam már, meg hallottam már, hogy gond nélkül működik az én gépemmel mondjuk volt valami baja, nem ment rendesen mindennek az indulására várni kellett, ugyanis a proci 0%on volt aztán fix 1-2 másodpercenként volt hajlandó új programot indítani (pl egy egyszerű hangerőszabályzót behozni, ha 5 ször kattintottam rá akkor várt bejött egyszer várt ugyanannyit mégegyszer és egészen így amíg 5 ször be nem hozta talán azóta javították is ezt már, még annyi hogy amikor próbálgattam frissítés után nem egyszer volt hogy elszállt a grub boot menüje ilyenkor csak a linux volt benne a windows eltűnt amit kézzel kellett linux alól helyreállítani, de talán ezeket a dolgokat már kiküszöbölték talán nem vesztessz semmit ha teszel vele egy próbát, talán ez az ubuntu mostanában a legproblémamentesebb linux...
Így már oké...Szerintm hát próbálj meg reklamálni a biost lehet azt se tudják mi volt rajta, meg hivatkozz arra,ha esetleg kötekednek, hogy úgy hallottad, hogy az IBM gépeknél előírás hogy proci csere után frissíts biost, én láttam olyan talán szintén netvista gépet amelyik szó szerint kiírta proci csere után hogy frissíts és talán csak gombnyomás után volt hajlandó a boot-ot is folytatni...
Elvileg ilyen gépen simán lehet nem hd-s filmeket megnézni bármilyet, ha van benne egy legalább Riva TNT videokártya, szóval olyan ami támogatja a hardveres "gyorsítást", azaz a proci képszámolási feladatait képes átvenni, ezt viszont a lejátszóprogramban esetleg kézzel kell beállítanod, én többször találkoztam olyannal annak idején amikor ezek voltak a tényleg új kártyák meg ilyen gépek voltak az elterjedtek vagy inkább a jobbak közé is tartoztak, hogy a programokban mégsem volt alapértelmezetten beállítva a hardveres gyorsítás...
Pl érdekes nekem van egy gépem P3cel 1GHz procival rivatnt 16Mb kártyával,768Mb rammal ASUS alaplap "új"=gyors vinyóval szóval egy 60Gb-ssal és XP alatt ahogy néztem szaggatnak rajta a filmek, egyedül a VLC vel tudtam rajta nézni filmet rendesen, azzal viszont próbakánt valamilyen 720p-s anyagot is tudtam akadás nélkül lejátszani... viszont ami kodekeket használt azzal nem boldogultam egyikkel se bár a kodek az ugyanaz volt, mind azt használta ami telepítve volt, szóval amúgy lehet itt is a hardver gyorsítás támogatatlansága volt a gond mert ezzel a géppel régebben 256Mb rammal win98 alatt talán nem volt olyan film amit ne vitt volna teljesen jól...
Nekem van egy p3 600-as gép slot1-es procival.
ati 9200-as videokártyával,gyönyörűen megy rajta a dvd,és a tömörített dolgok(avi,xvid,mov)stb . Pentium2-es gépen 733 mhz-en nézhetetlenül akadnak
Hát hogy őszinte legyek ez is ki írt valamit de Németül.Azon a nyelven egy kukkot sem tudok főleg nem műszakit. Tehát minden hogy kellet a frissítés.Nem Én fogok reklamálni hanem a haver, csak az a baj hogy Ő adó szakértő és nem PC guru így meg tudják malmozni.
Szegény srác jól kikapta.Vett egy 620GB vinyót erre bekrepált az ASUS ami amúgy sem támogatta (17rugó)Most a másik lap (12rugó) és még mindíg nincs gépe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |