Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   652 / 1682
(#) patexati válasza Müszi hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Gondoltam rá én is,hogy egy egydigites minit is készítek mivel csak hat cső kell az órába kettő felesleges (egyiket elfűtöttem véletlen teszteléskor )
(#) klemo86 válasza radocziandras hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Ez csak 24, de én csaltam (nagyker) Plexis ház kizárva, már kinőttem az ilyenekből… Szerintem mostmár erről ennyit, kitárgyaltuk, hogy milyen jó, és itt fejezzük is be, mert nagyon nem ide tartozik.
(#) sooty válasza Müszi hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
OFF] Üdv! Én is régóta tervezem a z590m-ekkel az órát, de lehet, hogy inkább másodpercnek fogom őket használni z570m melett. Ha nem vágtad volna le a panel végét rátehetted volna a méretben ehhez passzoló dc-dc konvertert, ami a mule 1.3/v2-n is üzemel (még most se késő). Bővebben: Link [/OFF]
(#) Müszi válasza sooty hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Már van erre a célra trafóm
(#) 187BodyGuard hozzászólása Nov 8, 2010 /
 
Sziasztok!

Nem olyan régen építettem egy mini gitárerősítőt amiről úgy gondoltam, hogy itt a helye. Full újrahasznosított eszközökből épült, lomtalanításból kukázott TV hangszóró, erősítőpanel valamit műszerdoboz és bőrborítás. Az erősítőben egy Videoton 1320/9M hangszóró foglal helyet, és elég meggyőzően szól. A hangdoboz típusa hátul nyitott. Szobai gyakorlásra kiváló. Van egy Tiszta és egy Torzított csatornája, amit egy 2 tranzisztorból és egy germániumdióda párból álló torzító alkot. Hangszínszabályzója VOX típusú mély és magas. Kimeneti teljesítménye maximálisan 2.5W tisztán és torzítva egyaránt. Hátul van rajta egy 6.3-as jack ajzat hogyha valaki esetleg nagyobb hangszórón szeretné nógatni (4db V30-as). 12V Tápfeszültségének köszönhetően autóból is üzemeltethető akár. A tetejére erősített hordófül segítségével könnyen szállítható. Az erősítő tömege 1.5-2Kg. A hangminták az erősítő hangját tartalmazzák 100%-ban, semmi pedál vagy egyéb effekt!
(#) sooty válasza Müszi hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Bocs, csak ami a képen volt nem volt túl bizalomgerjesztő...
(#) dbase válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Egy gyors kérdés. Egyik barátom is nyaggat elektromo s gitárra kellene neki kis hangfal. Hol kap tápot a gitár, és mekkora jelszintet ad le? Kösz
(#) andras1 válasza dbase hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
A gitár nem kap tápot kivéve ha aktiv elektronikás. Akkor van benne egy 9 voltos elem. Ezek általában az elektroakusztikus gitárok. A normál elektromos ( közismertebb nevén villanygitár), az nem kap semmilyen tápot, a pick up-okban indukálódó feszültség jön ki belőle egy 6,3mm jack aljzaton.(általában)
ez például nagyon hasznos lehet elolvasva.
(#) hapro válasza andras1 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Nagyon jó ez a link, tetszik.
(#) 187BodyGuard válasza dbase hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Az én gitárom pl.: CORT-X1 BKS kiad magából 500-600mV-ot Pickup kapcsoló állástól függően (Alsó híd, mind a kettő, felső híd). A Régi Strat gitárom az csak 185-220mV-ot adott ki magából. Én általában az erősítőimet dupla hangszedőkhöz (Humbucker) igazítom. Van már itthon sok erősítő így is.
-Vermona REGENT 300N (gyári)
-PL504-es sajátkészítésű fullcsöves 20W-os gitárfej
-5W-os Félcsöves gitárfej
-Ez a kis metálláda amit közzétettem

És most készül egy miniatűr félcsöves 10W-os fej ami zsebben is elfér de még is jól szól és hangosan. Lesz hozzá egy miniatűr 4X10cm-es hangszórós láda. A hangszórók hangzása erősen hasonlít a Celestion V30-asokra.
(#) borvendeg válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Az a baj ha most kicserélem a motorokat akkor az baromi sok mechaniaki és szoftveres munka is. Így sajna marad a léptető motor meg egy fél vagyont elköltök aksira... Azért jólenne valami szponzor... Két akuval már ki lennék segítve.
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Akkor tehát az általad készített 4X10cm-s ládádnak kell hasonlítania az általam készített 4X12collos V30-al szerelt terror doboz hangjára "erősen", hogy idézzelek
Bővebben: LinkBővebben: Link
KB 2-3hónapja készült el, 18as rétegelt lemez, 4db Made In China Celestion V30 (sajnos), Fender szövet, cnc- zett logó(Mesterem "brand"-je, megtiszteltetés, hogy rajta van!).
Ha minden igaz a napokban kapom meg a felvételt róla, akkor megmérettetik a kis 4X10cm-s!
(#) san398 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Jó lett a nixie óra! Várom a dobozolt óráról is majd a képet.
(#) Müszi válasza san398 hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Kép lesz mindenképp, csak az még kicsit messze van
(#) hapro hozzászólása Nov 11, 2010 /
 
Ígértem...Itt már teljes pompájában tök készen. Illetve majdnem, mert az egyik hangfalra két darab gumi lábat kell szerválni még. Majd akkor fölcsavarozom az összeset. Kipucolva, kijavítva, polírozva, megragasztva ahol kellett. Bővebben: Link
(#) zenetom hozzászólása Nov 11, 2010 /
 
Szép jó estét!
Egy elég őrült dolgott követtem el, mégpedig egy USB-s VU metert. 2x10 LED-es, a tápot (is) az USB-ről szedi, PIC18F4550 ketyeg benne. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani wattnak, az USB-s cikke "indított el" az USB kezelésben, továbbá a többi fórumtársnak, akik segítettek amikor elakadtam.
A PC oldalon (is) saját program kezeli, egyszerűen rádugjuk USB-re, feltelepíti magát (HID) és a programmal a mikrofon által felvett hang erősségét tudjuk kijelezni (ha a "Sztereó keverő"-t választjuk ki, akkor mindent kijelez, pl. ha zenét hallgatunk, azt is).
Sajnos videót nem tudtam csinálni (nincs mivel, a teló pedig szinte teljesen használhatatlan videót csinál)

Ja igen, a doboznál hátul felül az a kivágás azért van, mert már este volt és nem néztem, hogy az a teteje...
De szerintem jó lett
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Még képek...
Apropó, lehet változtatni PC-n szoftverből bar/dot mód közt, meg a doboz hátulján lévő gombbal is, továbbá van egy visszajelző LED hátul, ami "villog" a PC programban is, ha csatlakoztatjuk az eszközt.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
És még egy kép a programról. Egyébként ha leállítjuk a hangkijelzést a "Stop" gombbal, akkor a rádiógombokkal lehet pakolgatni a LED-eket, és természetesen a valóságban is úgy villannak fel.

PC_szoft2.JPG
    
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Hali!
Köszi! Mit jelent az hogy "mokány"? Egyébként a Te képed sem rossz!
(#) CIROKL válasza zenetom hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
(#) zenetom válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Köszi!
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Jó lett, gratula!!
(#) raw válasza zenetom hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Gratula, jó lett, de ha jól látom és tényleg 220Ohm-os ellenállások vannak a LED-ek előtt, akkor szerintem sajnos túl van terhelve a PIC.
22mA * 20 = 440mA és max. 200mA-ig lehet terhelni a portokat (lsd: 28.0 ELECTRICAL CHARACTERISTICS). Nem illik az absolute maximum ratings-et megközelíteni se.

Másrészt meg irigykedem, hogy van szabadidőd.
(#) zenetom válasza raw hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Köszi, de mértem egy LED-en átfolyó áramot és az volt 9,8mA. Amúgy multiplex, vagy ledmeghajtó volt betervezve, de aztán kiderült hogy nem esznek ezek annyit, szóval maradt a direkt meghajtás, szóval ha az összes megy, akkor is az egész kb. 200mA-t eszik.
De bírják ezek a PIC-ek a gyűrődést (koppkoppkopp)

vicsys: köszi!
(#) raw válasza zenetom hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Ops, nem vettem figyelembe a LED-en eső feszültséget.
Na mindegy. De majd ha az összes LED rövidzárba ég, na akkor megnézheted magad!
(#) MolnarG válasza raw hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Ha már ég akkor tényleg baj van... inkább csak világítson
(#) Müszi hozzászólása Nov 12, 2010 /
 
Sziasztok!

Végre eljutottam odáig, hogy bedobozoljam az egydigites VFD órámat!

Várom a véleményeket: Müszi
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
AA méretű Ni-MH akku a méret kedvvéért!

Müszi

DSCF3561.JPG
    
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Csabi ! szép lett de én valamit anno mondtam és látom ez nem jött össze ?
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Mindig is érdekelt, hogy hogy a fenébe lehet erről leolvasni az időt? Éjjel felkelek, és félálomban majd kiszámolom, hogy mennyi is az idő? ha ez egy több perces művelet, akkor inkább rá sem nézek az órára, mert nem tudok visszaaludni utána. Az motoszkálna a fejemben, hogy tuti nem néztem el egy digittel?
Következő: »»   652 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem