Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy notebookom és néha igencsak fel tud melegedni. Nézegettem a neten a hűtőket hozzá, de én 12cm-es ventikkel szeretném megoldani, merthogy van nekem 2db, és zajuk alacsony fordulaton nagyon alacsony, légszállításuk magas. Igazából alumínium lemez beszerzésnél akadtam el, úgy gondolom 2,5-3mm vastag keményebb alu (olyan rács jellegű, lyuggatott)lenne ideális, de az igazat megvallva 1mx2m-es darabot nem szeretnék tizenezerér megvenni. Úgyhogy igazából az lenne a kérdésem tud-e valaki olyan helyet mondjuk Bp-n, ahol emberi áron(értsd 1-2eft) hozzájuthatnék a fenti lemezből egy kb 40x80cm-es darabhoz? A válaszokat előre is köszi...
Sziasztok! Én egy HP 6730s laptop hűtéséhez keresek megoldást. Nagyon sokszor felfut a processzor hőmérséktete 80_90 fokosra, a ventillátor pedig üvöltve próbál rajta segíteni. A mag feszültség 1.0 és 1.4v. között sétál.
BIOS-ból próbáltam a max. feszültséget lejjebb vinni, de nem találok hozzáférést. Ezeket az adatokat Everest-tel kaptam, a gyári feszültség pedig 1.3V maximum. Nem futtatok videovágást és más nagyteljesítményű progikat, csak böngésző futtatásakor is túlhajtja magát. Ötleteket várom, köszi előre is a segítséget! (10 hónapos a gép!)
10 hónap, akkor éppen megérett arra hogy szétszedd (ha vigyázol gari megmarad) és kiszedd azt a hatalmas pordugót ami a hűtő lamellái között van, és esetleg új pasztát tegyél a proci és a GPU tetejére.
Sziasztok!
Én csináltam magamnak a laptop alá hűtőt alumíniumból és tettem rá 2db 120-as ventillátort, de nem birok nekik áramot adni mert 12v- osak az usbból meg 5.1 v jön ki. Ez hogy lehet megoldani honnan tudok áramot adni neki?? Lehet olyan vezetket kapni boltba ami usb-t alakít fan-ra mert nekem azt mondták hogy ilyen nincs.
5v al nem is indulnak el a hűtők
Hali! Nekem egy kínai 1,5-12V-os adatpterről megy a venti, általában 3 V-os állásban, több mint 1 éve. 1,5 V-os állásban is elindul. Üdv!(a venti:Bővebben: Link)
Szeretném átalakítani a számítógép asztalom úgy, hogy a rajta lévő laptop hűtését meg tudjam oldani.
(Az asztalt én készítettem 1200 Ft-ból úgyhogy nem probléma a szétberhelése ![]() Egy 15,4"-os laptop ami melegszik stb... Van itthon pár tápegységből kiszerelt ventillátor. Mivel még nem láttam élőben ilyesmit a működési elvénél akadtam el. Ez befelé fújja a levegőt vagy inkább szívja a laptopból? Van-e valami amivel a hatékonyságát lehet növelni? Alapesetben kivágom a laptop alatt a kritikusan melegedő helyet és oda kerül a ventillátor, az asztalra pedig egy fémrács. Arra is gondoltam, hogy a ventillátor alá rakok alumínium darabot vagy akár egy kis víztartályt ami melegíthet stb...
Szeretnék csinálni laptophoz 1 hűtő padot magamnak... csak nem tudom, hogy hogyan fogjak hozzá.... Ugyebár vagy 5V (USB) vagy 230V -ról tudom üzemeltetni.... van 1 ventilátorom az egyik 12V-on üzemeltethető és 170 CFM a légszállítása a másiknak nem tudom, de az 230V-ról üzemeltethető... be akarok szerezni még 1 12V-os ventilátort ami tudja azt a teljesítményt... itt van 1 fajta fordulatszám szabályozásról bejegyzés... azt akarom megcsinálni hozzá... amit akarok.... ki-be kapcsoló gomb (nem nehéz...), majd fordulatszám szabályozás potméterrel... ami van fent itt fordulatszám szabályozó az 12V-ról működtethető.... csak nem tudom melyik jobb 5V-ot feltranszformálni vagy 230-at le (csak akkor menne a hűtő ha pl játszok mert míg nem játszok addig 45-50°C-os a GPU meg a CPU amint játszok 90-93 .... (újra pasztáztam amit csak lehet meg kitakarítottam... egyszerűen szar a hűtése... de már újkorától kezdve...) szóval összegezve: a fent említett 2 ventilátorból akarok összehozni vmit... (vagy szerzek még1 12V-osat hasonló teljesítménnyel...) csak az elindulásban kérnék segítséget
![]()
A laptopom coolerjében nincs semmiféle fordulatszámszabályozás, csak három ventillátor és USB-ről megy. Szét ugyan még nem szedtem, de amikor beindul, akkor mindig azonos fordulaton megy.
Itt van egy kapcsolás: http://www.instructables.com/id/Heat-activated-cooler-fan/step2/cir...agram/
Szerintem elmész a teszkóba pl és pár ezerért veszel egy ilyen laptop hűtőt. Egyszerűbb és gyorsabb megoldás főleg mert azok kimondottan erre vannak csinálva usb csatlakozóval.
12 voltot 5voltból előállítani macerás és ott még az usb terhelhetőségére is figyelni kell.
jó de azért ha már van ilyen ventilátorom akkor inkább csinálnám meg ebből
![]() ![]()
ja és főként azért akarok mert elég nagy a laptopom és nehezen lehet találni rá hűtőt.... 1-et találtam ami tényleg használható de az olyan 20.000
![]()
A legegyszerűbb, ha csinálsz neki külön tápot és te kapcsolod be amikor kell. Például amikor ráteszed a lapost. Túlhűlni úgysem tud.
![]()
én is gondolkoztam tápon csak hát mi fogja azt bekapcsolni?
![]()
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni hogy a laptopomban miért pörög állandóan a cpu ventilátorom maximum fordulaton, ha a maghő normális 40 fok körül van, hol van a baj?
Ez egy ASUS X5DAD laptop, a cpu maghő-t mutatja az everest szenzor de a processzor hőmérsékleténél hibát jelez az Asus saját utility programja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |