Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   67 / 123
(#) Ötvös Csöpi válasza magneto hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Nem írtam igaz, de hűtőbordával is fűtött rendesen (nem sima hűtőzászló van rajt, hanem rendes borda, az ic 7808CV ha jól tudom ez combosabb minta sima 7808) mióta előtte van az ellenállás, éppenhogy langyos az ic, a bemenetén 20-21V van.
(Eme észrevételek 3-4 órás folyamatos üzem mellett jelentkez(tek)nek)
(#) magneto válasza Ötvös Csöpi hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Gondolom az ellenállás miatt esik ennyit a feszültség. Nem tudom mekkorát raktál oda, de a 16W az szép teljesítmény. A kezed az 50 fokot már gyakorlatilag forrónak érzi. Nem tudod kézzel megkülönböztetni az 50-tól a 100 fokot. Elvileg az IC-nek bírnia kell(ene), de ha tudod az IC előtt lévő feszültséget csökkenteni, akkor nem fog annyira melegedni sem. (Egyébként emiatt szokták a vezérlést egy másik szekunder tekercsről megoldani. pl egy 2x12V szekunderű trafó két tekercsét összekötik. Egyik tekercséről megy a vezérlés, a két összekötött tekercsről meg a páka fűtés.)
(#) Ötvös Csöpi válasza magneto hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

130R-t azért 16W-os mert ilyen akadt hirtelen a kezembe.
A trafóm 1x24V-os
(#) razor válasza Ötvös Csöpi hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Szia!
Az optot és a triakot mivel tudom ellenőrizni hogy működőképes-e?

Egyébként nekem is melegszik a stab IC, de egy Alu hűtőlappal megoldottam. Képeket majd töltök fel ha végre működőképes lesz..
(#) every hozzászólása Okt 22, 2010 /

szilva: írtam mail-t.
(#) razor válasza Ötvös Csöpi hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Működik a kapcsolás! Köszönöm a segítséget!
(#) Attila86 hozzászólása Okt 27, 2010 /

Hátha esetleg hasznára lesz valakinek:
A Fahrenheit 28112-es páka hőelemét méricskéltem, pár mérési eredmény:
82°C -> 3,53mV
72°C -> 2,53mV
49°C -> 1,06mV
35°C -> 0,30mV
(#) vlacexx hozzászólása Okt 29, 2010 /

Hello, nincs meg veletlenul valakinek a vzoole - altal keszitett forrasztoallomas kapcs-rajza eagle .sch -ban? Koszi.
(#) vzoole válasza vlacexx hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

De... nekem Kell?
(#) vlacexx válasza vzoole hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Nagyon szepen koszonom de talan mar nem kell . Szeretnek kesziteni egy allomast PIC-el az-az A/D konverterre beviszem a jelet hoelemrol es igy merem a paka homersekletet a tobbit majd programrol a PICben, esetleg hozza tudnatok szollni a kovetkezo kapcsolashoz ami a hoelem es a pik koze jonne ez egy olyan feszultseg 100 szorozo, nemtudom ha kothetek igy egymas utan ket op. erositot, Szerintetek ez igy mukodne ?

u.i. Zoli kosz megegyszer ha esetleg nem sokerul akkor majd szuksegem lenne a kapcsolasodra.

Untitled.jpg

(#) every hozzászólása Nov 1, 2010 /

Attila86: Milyen a Fahrenheit 28112-es páka? Mert venni akarok egy Fahrenheit 28012-es állomást és ehhez az a páka van. Meg ér e szerintetek 5-6 ezerrel (nem a HE-nél) többet a 12-es állomás mint a 28011 hogy a 12-es az mozgás érzékelős? köszi!
(#) vzoole válasza vlacexx hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

(#) vlacexx hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sziasztok ,
legyartottam egy forraszto alomast , az optocsatolot az op erosito lekapcsolja , de a led egve marad, ha picit visszatekerem a hofok szabalyzo potit akkor elalszik, tehat annyira leeseik a fesz az op-erosito jelen hogy a MOC- leold , de a led meg nem, tehetek egy ellenallast a led es a fold koze hogy jobban leterheljem, ha igen mekkorat? Kosz.

paka.jpg

(#) Akashi hozzászólása Nov 14, 2010 /

Alakul a panelem. A triak, ki lesz vezetékezve hűtőbordára, a poti, és a ledek is. Biztosíték a dobozba van épitve.

Két kérdésem lenne a hozzáértőkhöz. A 7808 IC-t lehet 7812/7815-tel helyettesíteni? Mekkora ellenállást kell tennem az ic (78xx) elé, ha a a trafóm 26V~ os?

(bocs, a nyákot 2 szer sikerült mellékelnem véletlenül)
(#) (Felhasználó 5823) válasza Akashi hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szia!

Bár nem én vagyok a legilletékesebb, de lehet tenni 7812-őt ( a változásokat lásd Vzoole egyenáramú forrasztó állomása) nem kell semmilyen ellenállás! Hűtőborda annál inkább!

Leiszt Jani

Ui: két trimmer maradhat úgy ahogy a régi rajzon van! Csak azokat az alkatrészket kell megváltoztatni, ami a tápfeszültség növekedés miatt változtak! Pl. optó előtét ellenállás! De olvass vissza va egy javított rajz is! Pl. a bekapcsolás jelző LED előtétje sem jó ezen a rajzon! Légyszi keresd meg! Javította Vzoole, csak nekem ez van a gépemen!
(#) Akashi válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Köszönöm a választ. Én azon aggódom, hogy a 78xx ic nek a max feszültsége 35V lehet, de ha jól számolom nálam Kb. 36,5 volt fog rá esni.
Átnyálazom a fórumot este, hátha megtalálom a javított rajzot.

Szia!

Szerintem rosszul számolod! Nem véletlenűl egyutas az egyenírányítás! Nézz csak utána a dolognak!

Leiszt Jani

Szia!

Itt a javított rajz! De te a FET-es részt ne nézd!

Leiszt Jani

Értem.
Most nézem, hogy a rajzon a szabályozó potik teljesen másképp vannak.. Ez így jobb? (mert akkor tervezhetem át a nyákot, órákig csináltam )

Szia!
Megoszlanak a vélemények! Szerintem jobb Attila86 szerint rosszabb, na most találd ki! Szerintem tök egyszerű beállítani, de a kezdőknek az alap verziót ajánlom! De csak azért , mert az fél óra MSN lenne mire sikerülne! Át lehet tekerni egymáson a két trimmert és akkor fordítva szabályoz, ettől sokan pánikba esnek! Jól van az úgy!

Ha gondod van írj! Ez a topik sűrűn látogatott, lesz aki segít! Pl. én is!

Leiszt Jani

Kösz. Akkor maradok az eredeti verziónál.
(#) misi93 válasza Akashi hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Heló! Erről a forrasztóállomásról csak jót tudok mondani én is megépítettem. Nagyon jó. De csak gyakorlaton tudtam kipróbálni, mert nincs trafóm hozzá.
(#) Ötvös Csöpi válasza Akashi hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Nálam fűtött eléggé a stab ic. 32-33V volt a bemenetén, tettem elé egy ellenállást így már nem fűt és "csak" 20-21V van a bemenetén, azóta nem melegszik, de ezt a mizériámat leírtam pár hozzászólással előbb behatóbban
(#) Ötvös Csöpi válasza misi93 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Én is csak jót tudok mondani róla Csak a hőmérséklet max-min-t kell még beállítanom egy-két ellenállás cseréjével.
(#) Akashi hozzászólása Nov 16, 2010 /

Alakul a forrasztóállomásom, félig már kész. Még a kivezetékelést az előlapra kell befejeznem, és apróságok.
Remélem a 324-es IC jó, mert bontott (nem kaptam a boltban)
Két kérdésem lenne a hozzáértőkhöz. Az Lm324 8-10 lába közötti 680n kondenzátornak mi a szerepe, ki tudom valami más értékkel váltani? Mert ilyen nem volt de még hasonló se..
A triakot csillámmal le kell szigetelni a hűtőbordán (a T2 kivezetése) vagy nem sok vizet zavar? (nekem a borda a dobozolásra van csavarozva, de az nem érintkezik semmivel jó esetben)
Remélem mire kész lesz a dobozolás megjön az új páka is.
Na megyek lefekszem..
(#) Akashi hozzászólása Nov 17, 2010 /

Kész az állomás, be van dobozolva, de a páka még nem jött meg
(#) Akashi hozzászólása Nov 17, 2010 /

Ilyen lett a "kicsikém". Egy rossz hálózati tápegységből lett kialakítva. Még van mit szépíteni rajta de nem volt az előlapra fóliám.
(#) Ötvös Csöpi válasza Akashi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Jó lett! Én a helyedben a pákatartót ráépíteném a tetejére (én ráépítem majd az enyémet)
(#) Akashi válasza Ötvös Csöpi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Jó ötlet, megfogadom
(#) 1269 hozzászólása Nov 22, 2010 /

Sziasztok!
Én is szeretném megépíteni a vzoole féle forrasztó állomást.
A panelt elkészítettem, az alkatrészeket megrendeltem (mundenből 2 , biztos ami biztos)
Mellékeltem egy képet az én HAKKO pákahegyemről, ami elég régóta szolgál, de már meguntam, hogy mindig szétégeti a hegyeket a 12 voltos folyamatos üzem. (+ pár forszem is bánta már a meleget)
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne összeházasítani Hakko-val ezt az egyszerűbb kapcsolást?
Előre is köszönöm:
Ottó

DSCF0233.JPG

Következő: »»   67 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem