Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
A 10k tényleg jónak bizonyult. Köszönöm!
Szia Barátom!
Írtam-kérdeztem Pistitől,hogy biztosan jók e a trafók bekötései,kezdet és vég.Biztosan végig fogja nézni és mérni az egészet,csak idő kell neki.A fórumban írtam anno egy kísértetiesen hasonló jelenségről,nekem is sípolt és gyenge volt a gép.Lemerült elem volt a DVM-ben,azzal állítottam be rossz értékeket.Módosítani kellett a meghajtótrafó légrését (UI mag volt bent) és más ellenállást kellett tenni az IGBT meghajtóáramkörben lévő IRF630 fet G lábához,de a poti miatt is lehet.Akkor a kimeneten nekem is csak kb. 30V fesz volt s csak szikrázott,de ívet nem fogott.Köszönöm a PDF doksikat,legalább lesz mit bogarásznom,olvasgatnom,a derekam megint rendetlenkedik,mást úgysem tudok dolgozni.
Sajnos csak a rajzom van,egyéb nincs.A bordát én is láttam,de nekem van vagy 20 kilónyi vegyes,így nem reagáltam,egyébként nem követtél el hibát sőt ......
Elvileg igen,de nem nagyon ajánlanám,ok,mert legalább 4-4 db. kellene oldalanként szerintem ,30-35kHz frekire gondolva.
Az ígért videó. csak ennyire tellett, siettünk, mint mondtam, nincs időm..
![]()
Még egy kérdésem lenne!
Letapadáskor a védelemnek teljesen le kell kapcsolnia a PWM-et, vagy csak levinni minimumra az áramot?
Helo,
Egy kérdés a tapasztaltabb kollegákhoz, sikerült bontanom pár darab IRGP50B60-as IGBT-t, szerintetek ez jó lehet a HGTG30N60A4D-helyett?
Nem kapcsolja ki teljesen a PWM-t,csak leszabályozza,de ez nem azt jelenti,hogy annyira mintha a potit tekernénk minimumra.Nem végeztem korrekt mérést,lehet,hogy jobban is leszabályoz mint a minimum áram.A tranzisztor collektorán lévő ellenállással lehet beállítani,csak annyira szabad csökkenteni,hogy a gép egy kimeneti "zárlat" után biztosan újra induljon.Nálam ez az érték 1,2k adódott, 1k ellenállással már "beragadva" maradt,nem indult újra.
Értem. Én most egy kicsit másképp csináltam: Amikor leesik a fesz, akkor leviszi minimumra az áramot, és ha 2mp-en belül nem áll vissza (nem sikerült letörni) akkor teljesen lekapcsolja a PWM-et (gyakorlatilag direktbe földre húzza az első lábat). 2 mp után visszakapcsolja minimum árammal, és ellenőrzi, hogy van-e fesz. Ha van, akkor az áramot visszaállítja a beállított értékre. Eddig ugyan még nem próbáltam direktbe hálózatról, csak 48V-os trafóról, de eddig mindig újraindult miután visszaállt a fesz.
Gondolom, nálad azért "ragad be", mert, ha leállítod az IC-t nem lesz ami újra működésbe hozza az opto-t. Nálam viszont van mikrovezérlő, így bármikor újra el tudom indítani, akkor is, ha semmi fesz nincs a kimeneten. Szóval szerinted ez okozhat problémát, ha teljesen leállítom az IC-t? Ettől csak nem szállhatnak el az IGBT-k ha nincs PWM, vagy mégis? Természetesen nem gond betenni egy ellenállást oda, szóval ha mindenképpen kell, akkor lesz.
Szerintem nem okoz gondot,ha teljesen leállítod a PWM-et,jó az elgondolásod,tetszik.De azért had mondjam el e téma kapcsán,hogy anno én kísérleteztem,be is mutattam,le is írtam egy a "Maci"-hoz kapcsolható hotstart,arcforse,antistick,áramkörrel,ebben egy tranzisztor 33 ohm ellenálláson keresztül húzta le az UC3845 1 lábát elektróda leragadáskor,szinte senkit sem érdekelt 1 embert kivéve rajtam kívül.Azért én a gépeimhez megépítettem,bár nem mindbe szereltem be egyenlőre idő hiányában.Ha van kérdésed és tudok segíteni,szívesen teszem továbbra is.
Szia, én kíváncsi lennék rá, most szeretnék építeni egy meghajtó fokozatot tesztüzemre, úgymond játszani egy kicsit, mit is tud.
![]()
Sziasztok! Van két rossz inverterem. Gyári mindkettő. IGBT-k el vannak szállva az egyikben, a másik beindul majd leáll, aztán megint beindul és újra leáll és így tovább, kb 0,5 másodpercenként. A héten ígértek nekem gyári kapcsolási rajzokat hozzá, megosztom majd veletek. Én láttam már, de van egy-két dolog amit nem értek a működésben. Tudnátok esetleg segíteni elmagyarázni amit nem értek benne?
Akkor inkább a Colt1300 vezérlőjét építsd meg,abban bent az a 3 funkció is és szinte bármilyen végfokot ráakaszthatsz.
A nagyok talán,mi kisebbek talán-talán.
![]() Típust előlegbe ,megtudhatnánk?
Szervusz István!
Csak most vettem észre,hogy a válaszom mpisti-nek küldtem és nem Néked,bocsánat! Ismételten köszönöm a doksikat,bogarászom szorgalmasan,olvasgatom a szöveget a gugli fordítóval ![]() ![]()
Sziasztok
Vasmagokat hol tudnék beszerezni? A Tali Bt-vel feladtam, 1,5hete csak megnézik az E-mail-t, de semmit nem írtak rá vissza. Valakinek sikerült felvenni velük a kapcsolatot? Üdv: Zoltán
Kb. 1 éve írtam nekik, még csak válaszra sem méltattak... volt már valaki, aki tudott tőlük valamit vásárolni?
Sajnos ez jellemző a magyar cégekre tisztelet a kivételnek.
Külföldön ingyen mintákat adnak csak az ő terméküket használd . Ithol meg még pénzért sem tudsz tőlük venni kistételben ![]() Mi van ha barkácsolás közben rájössz valami okosságra és egy terméket kifelylesztel ? Kellene neked több ezer vasmag de tuti nem nálluk fogod megvenni mert rosszak a tapasztalataid velük. Szóval messze vagyunk még az európai üzletpolitikától sajnos.
Hát ez nagyon érdekes,én anno telefonon rendeltem és 3 nap múlva itt volt a posta,meg vagyok rökönyödve.Esetleg ezt Bővebben: Link próbálta valaki?Nem annyira rosszak az árak.
Bassmester érdeklődött náluk, válaszoltak neki, ha jól emlékszem azt írták, hogy néhány darabos rendeléseket is kiszolgálnak.
Utoljára nyáron vásároltam náluk, de én el szoktam menni hozzájuk személyesen. Bármiből bármennyit tudnak adni akár egy darabot is. Amúgy tavaly átköltöztek egy másik telepre, és nem tudom, hogy az elérhetőségük változott-e vagy nem. Zománc huzalt is ott szoktam vásárolni abból is adnak 10dkg is.
Köszönöm, hogy belinkelted, nagyon sok ismeretet lehet szerezni, nagyon jók a katalógusok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |