Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   126 / 1152
(#) sanyi841224 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Hali.Az integrált videokártya letiltásánál valamit még ki kell kapcsolni a biosba? nem elég csak a primary graphics adaptert átállítani hanem még valamit állítani kell.De mit???
(#) belfi2 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Üdv!
Milyen BIOS-ban
OK megvan!
Onboard VGA Share Memory Auto helyett disabled ha van
Primary Graphics Adapter PCI helyett AGP
majd F10
(#) CsemanAttila hozzászólása Nov 20, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Kaptam egy Lenovo kis gépet, mobil netnek kéne rajta lenni. Valahol van benne egy sim kártya, még nem találtam meg Eddig Wireless Maneger-en keresztül kapcsolódtak a nethez, de most nem engedi. Rámegyek, hogy kapcsolódás, kiírja hogy sikertelen, és felugrik egy windows buborék, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva" Tud valaki segíteni, hogy ezt a fajta netet, hogy kell beállítani? A rendszer XP. Előre is köszönöm! Még valami. Ha nem a menger-el akarok kapcsolódni, hanem a hálózati helyeknél létrehozott kapcsolattal, akkor 734-es hibát ír ki. Próbáltam elhárítani pár leírás alapján, de nem történt változás.
(#) belfi2 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hali!
Nem járt le az előfizetése?
(#) CsemanAttila válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hali!

Nem hiszem, rendesen fizeti az illető.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Kérlek szépen a 2P2 protokollal úgy hiszem egyet értünk.

Viszont az általános tévedés hogy a P2P torrentezésre alkalmazott protokoll ugyan is ez egy magánszemélytől magánszemélynek kisebb összeg internetes fizetési módját lehetővé tevő szolgáltatás, illetve létezik a vevőtől a kereskedőhöz történő internetes fizetést kínáló szolgáltatása is aminek a rövidítése P2M.
Ezek a szolgáltatások már igen régóta szolgálják az internetes kereskedelem pénzbeni internetes forgalmát, egészen 2002 óta.

Ez nem úgy megy mint a torcentnél, hogy letöltök 200Eurót, majd seedelem mondjuk 6000 Euróig. Ha ez így lenne, akkor egy milliárdos tőzsde ügynök lennék.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hali!
Talán ITT minden megvan a téma befejezéséhez.
Csak még egy egy pici kiegészítés:A torrent oldalakon a szabályzat teszi kötelezővé a vissza osztást nem pedig a P2P protokoll.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 21, 2010 /

Hali!
Újabb furcsaság.Megnyitnám a PC eszközkezelőlét ,erre jön egy hibajelzés hogy, -Az alkalmazás használata 5.5 vagy az alatti verziójú Internet Explolerrel nem lehetséges.Csak azt nem tudom mi köze van IE az eszközkezelőhöz
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Nem lehet, hogy valamilyen vírus van a gépeden?

Bizonyos programok ragaszkodhatnak egyébként internet explorer bizonyos verziójához, én hallottam olyat, hogy pl bizonyos hp tintasugaras nyomtatóhoz adott valamilyen szoftver pl csak akkor működik ha 7.0tól régebbi internet explorer van a gépen, gondolom spórolni akartak a programozásnál, és valamilyen az ie-ben lévő függvény(ekre) hagyatkoztak, azokat használták fel a programban, és a későbbi verziókban azok esetleg már nincsenek meg és így az adott program sem működik... Bár az eszközkezelőhöz konkrétan mi köze lehet ennek azt nem tudom, de talán valami be akarna töltődni a háttérben ami nem tud... lehet épp egy vírus... vagy valami eléggé nagy káoszt okozott a gépben, pl valamilyen nem jó minőségben megírt program akár látszólag szabályos uninstallálása...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hali!
Már biztos nincs mert újra húztam. Egyébként volt egy másik gondom is,illetve van.Vettem egy PC mikit ami nagyon halk volt és valami furcsa mély kattogó hag jött ki a hangszótóból.De most már csak halk.
Az újra húzás után rögtön megnéztem az eszközkezelőt de minden működik rendesen,pedig semmilyen internet nem volt rajta.
A nyomtatok és egyéb programokról tudom hogy igényelnek bizonyos net támogatást de éz a jelenség nem oda tartozik,tartozott.
(#) KTobi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

A gyenge alaplapi erősítő az oka. A mai lapokban nincs rendes erősítő a mikrofonra, kénytelen leszel külső előerősítőt csinálni. Tudom, hogy egyedül a laptoppomon szól normálisan a mikrofon sehol máshol. Mert az egy öreg vas.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Idézet:
„A torrent oldalakon a szabályzat teszi kötelezővé a vissza osztást nem pedig a P2P protokoll.”

Ezt tudom, csak a poén kedvéért írtam így.

Ami viszont P2P és a P2M szolgáltatásra vonatkozik ( nem protokoll!*) az viszont úgy van ahogy van, nézz csak utána nyugodtan.

*=protokoll vonatkozásában igazat adok, de itt jelezném szolgáltatásról van szó, nem pedig egy protokollról.
(#) belfi2 válasza KTobi hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia!
A mai lapokra nézve igazad lehet de az enyém kb 7éves IBM Marlin..Valószínűleg a még rosszabb minőségű electret mikrofonok is okozhatnak némi fejtörést,de majd veszek bele egy "minőségi" patront holnap .Nem tudom -még nem mértem - a mikrofon bemenet mennyi feszt ad ki és mennyivel terhelhető de ha teszek rá külső elő erősítőt akkor már dinamikus mikrofonhoz csinálom
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hali!
OK, rendben!
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

A mikrofon erősítését bekapcsoltad? Start-->futtatás-->"sndvol32 /record" itt a speciális vezérlőket bekapcsolva, és a hangerőt is felvetted? (ez egyébként a felvételi hangerők keverőpultja, elérhető máshonnan is csak az egyszerűség kedvéért írtam ezt én ezt szeretem ezt használom ált.)
(#) Diversion hozzászólása Nov 22, 2010 /

Sziasztok!
A gépem hihetetlenül lelassult, újra lett telepítve. Most még rosszabb, mert a videókártya illesztőprogramot kér, amit nem tudok neki megadni. Már kerestem mindenütt a neten. Egyébként integrált kártyáról van szó, 64 megás. Hogyan tudnék életet verni a gépbe? Köszi a válaszokat.
(Indítás után kb. 5 percig elég jöl pörög, utána jön a lassulás.)
(#) eSDi válasza Diversion hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Üdv!

A lassulást valószínűleg túlmelegedés okozza. Takarítsd ki a gépet. Úgy vélem már beleköltöztek a porcicák és a motoregerek.
A másik kérdésedre így nehéz lesz a válasz...
Milyen alaplap? Milyen integrált kártyával? A gyártó honlapján fent kell lennie minden ahhoz kellő driver-nek!
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Hali!
Természetesen be van kapcsolva,de a hiba nem a PC ben volt hanem a külső erősítőben.Van egy egyszerűbb út a keverő eléréséhez : 2*kat a hangszóró ikonra az óra mellet a tálcán.

Nem akarok moderátori babérokra törni és főleg nem megbántani.Ez csak egy észrevétel. Amit írsz azzal semmi probléma de még jobb lenne ha használnál néha pontot.Ha rendeznének összetett mondat író versenyt biztosan első lennél,csak nekem-nekünk, elég nehéz kideríteni mi tartozik egy mondatba. Bocsi :nyes:
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Semmi gond, viszont a keverőpultnál nem egyről beszélünk! Én a felvételi keverőpult gyors elérését adtam meg neked, ami a dupla katt után még a Beállítások menü, ott a felvételhez "pötty" és aztán az OK gomb megnyomásával érhető csak el... normál esetben... És itt kell beállítani azt a hangerőt amivel a mikrofonod rögzít, illetve itt a beállítások menüben a 'Speciális szabályzók" nevű pontot bepipálva jelenik meg egy Speciális gomb pl a mikrofon csúszka alatt ahol a megnyomás után a felugró ablakban bepipálható hogy "mikrofon erősítése" vagy "Mic boost" vagy egyéb, illetve ezek a dolgok hangkártya drivertől függően néha valamelyest eltérhetnek (pl a mikrofon erősítését nem itt lehet beállítani, mint ahogy van olyan hangkártya ahol itt a felvételi eszközök közül egyszerre csak egy lehet aktív és egy pipa jelzi az eszköz alatt, hogy melyik van kiválasztva, némelyik driver meg enged többet és ugyanez a pipa a némítást szolgálja, talán ez az alap eset). De az szinte biztos, hogy a normál "dupla katt keverőpultban" csak azt a hangerőt tudod állítani hogy te valamilyen belső értékhez képest milyen relatív hangerővel halld vissza a mikrofonba beszélő magadat, a saját hangszóródon át! Tudom én ha beszélek is néha elég sokáig nincs pont a mondatban valami képírás lehet jól jönne nekem, mert egy kép néha többet ér ezer szónál...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Van benne valami.Mármint az utolsó mondatban
Megtaláltam azt a keverőt is.konkrétan az a baj hogy feltettem EZT a programot és így a miki igen halk és zajos.De ha ez mindenkinél így van akkor nem keresem a hiba okát.
(#) szilva hozzászólása Nov 23, 2010 /

Tegnap este egy igen kínkeserves távjavításon estem át, leírom, hátha okul valaki belőle.

A szenvedés tárgya egy Win7-en elállított képernyőfelbontás volt, amit vissza kellett állítani olyanra, hogy a gépre csatlakoztatott 15"-es LCD panel meg tudja jeleníteni a képet. A gép a papámnál van, 200km-re tőlem, ezért ő telefonos segítséget kért. Hogy hogy sikerült a nem látható képhez tartozó felbontást még le is OK-znia, arra ő sem tudott választ adni, de tény, hogy a monitor és a papám szerint is 1280x960-as felbontás jött ki a gépből, a panel pedig 1024x768 pixeles (kicsit nagyobb felbontásokat még letranszformál, de ez már túl sok neki). A PC-ben egy alaplapi, G41-es chipsethez tartozó videokártya van, erről megy a monitor.

A lomosból elővett CRT monitort rádugva a gépre volt kép, be is lehetett állítani normális felbontást, de akár bootolás után, akár csak menet közben cserélve a gépen a monitort az LCD-n mindig visszaállt az 1280x960-ra (mintha monitorhoz rendelné a felbontást). Sőt, még az MSCONFIG-ban beállított "alap videómód" kapcsoló hatására is ebbe a felbontásba váltott az "üdvözöljük" fázisba érve bootoláskor. "Természetesen" csökkentett módban látható volt a kép, de ha itt állítottunk be jó felbontást, azt már újrabootolva megint nem vette figyelembe. Az eszközkezelőben (rejtett eszközöket is bekapcsolva) egyetlen PnP képernyő volt, azt kitörölve és újrabootolva sem tért magához, sőt, még a VGA-t is megpróbáltuk eltávolítani az eszközök közül, de az sem hatotta meg, emlékezett az 1280x960-ra. Én már a hajamat téptem, mert a vakon átkattintgatáson kívül nem sok minden jutott eszembe, de aztán mégis.

Ami a megoldás lett: a QRes nevű, parancssori utility, amivel képernyőfelbontást (és ehhez köthető dolgokat, pl. képfrekvenciát) lehet beállítani. A CRT monitoron eljutottunk odáig, hogy a parancssorban be volt írva a qres indítása megfelelő paraméterekkel, csak enter-t kellett nyomni. Ekkor kicseréltük monitort az LCD-re, majd vakon nyomtunk egy enter-t. Megjött a kép! Innen már a szokásos eszközökkel beállítottuk az LCD-nek megfelelő felbontást és a képfrekvenciát. Ezután már reboot után is jól állította be ezeket a Win.
(#) ptesza válasza szilva hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Jaj csak az ilyenektől kíméljen meg a sors. :szomoru1:
(#) zsa hozzászólása Nov 23, 2010 /

Sziasztok

Asus A7V 600 -as alaplap-on az integrált hangkártya recseg a töltési folyamat közben. Mi a baja ? Esetleg a kondik öregedtek el? Merre keressem a hibát?

Köszönöm.
(#) susy92 hozzászólása Nov 25, 2010 /

hello vki meg tudná mondani miért indul a gépem f1-el és hogy meg lehet e ezt valahogy szűntetni? előre is köszönöm
(#) tiggersoft válasza susy92 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Bios beállitások nem megfelelőek. Álitsd be és megszünik. Lehet, hogy csak merül az elem és elfelejti a beállitásokat.
(#) belfi2 válasza susy92 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Hali!
Talán egy kicsit bővebben . Így még tippelni sem lehet.
(#) djgombi hozzászólása Nov 26, 2010 /

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy most raktam be egy TV tuner kártyát a gépembe aminek a típusa Pinnacle pctv 100i.
Több programmal is próbáltam már üzemeltetni de pl aTvcenter-el hang van kép nincs míg a Dscale-r programmal kép van hang nincs. Jó lenne ha a Tvcenter-el működne.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszi a segítséget!
(#) eSDi válasza djgombi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Üdv!

Sajnos a Dscaler-t már nem fejlesztik tudtommal s ezekhez a kártyákhoz nem biztos, hogy jó. A régi PCTV Pro-val még jól működött XP alatt...

Az hogy a saját programjában miért nincs kép, hát sok minden lehet. pl.: Rosszul beállított kép és hangnorma. Itt nálunk a PAL B/G-t kell beállítani. Sok programfejlesztő viszont még mindig úgy gondolja, hogy az oroszok még itt vannak és inkább a Kelet EU térségbe sorolnak minket. Előfordulhat, hogy automatikusan PAL DK-ra állítja be a program. Vagy az is lehet, hogy a driver-el van porbléma. Vagy egyszerűen nem szereti az op.rendeszert. Illetve az is okozhat problémát, hogy a csatorna keresést Antennára állítod be vagy pedig Kábel TV-re.

javaslat: töltsd le a legfrissebb driver-t a megfelelő op.rendszerhez. állítsd be megfelelően és akkor jónak kell lennie.
(#) abcdabcd válasza djgombi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Pinnacle tunernél, ahogy az előttem szóló is írta a hangnorma lehet gond, ezt legegyszerűbben nekem úgy sikerült megoldani hogy Magyarország helyett Németországot választottam az automatikus csatornakereséshez...
(#) djgombi válasza eSDi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Köszönöm a segítségeteket és kipróbálom amit írtatok!
Következő: »»   126 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem