Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 282
(#) djscofield válasza djscofield hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

akit érdekel írjon kérdezzen privátba
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

A telepites hol akad le? Melyik pontnal?
A hdd sata vagy pata? A BIOS-ban minek van konfiguralva?
Ha a kijelzore megy jel (ezt hogyan merted?) de nincs vilagitas, akkor az invereter a ludas, de van-e az inverteren kapcsolojel, illetve feszultseg van-e rajta - a biztositeka jo-e?
A hatterfeny sokmindentol kikapcsolhat, pl a kis nyomogomb, ami a becsukaskor erzekel nem maradt valahogyan bent?
Toltest veszi? Csak akkurol megy? Halozatrol, ha kiveszed az akkut?
(#) viezer válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

A telepites azutan akad le miutan a kotelezo drivereket felteszi es elindulna "starting windows". Windows7 el sem ment. A BIOS-a ket mod-ot tud SATA vagy IDE, de mindket modban ugyanaza hiba. Probaltam mas HDD vel ami biztos jo, de azzal is ugyanaz a helyzet. A kijelzon nem emrtem, hanem egyszeruen latszik semmel az informacio, csak nincs hattervilagitas. Az inverteren a szecunder tekercs meg vanm szakadva. Nem kiveve mertem, de szerintem a szakadas realis. Azt hiszem nincs rajta biztositek. A nyomogomb nincs leakadva. Tolt is es megyen akurol is. Remelem minden kerdesedre valaszoltam. Elore koszonom.
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Az invereter tekercs becsapos lehet, mert NEM a ket, egymas melletti kivezetes szokott a szekunder lenni, henem az egyik es a primer oldalon a masik. Probald meg ugy is kimerni. Mindegy, ezek rel. olcson cserelhetok. Biztositek mindjart a csatlakozo utan szokott lenni a bejovo tap utan a panelon, ellenallasnak nez ki, F1 a jele a panelon.

A telepitesre sajnos nincs mas otletem akkor.
Esetleg tedd fel az alapvindozt egy masik gepen, aztan onnan folytassa a rosszon (tedd at a vinyot).

Mellekelek 2 kepet. Melyik a biztositek, a fekete? Eggyik sem mjutat folytonossagot. A masodik kepen szerinted melyik a szecunder?
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

A kepek nagyon homalyosak, eufemisztikusan fogalmazva hátas hímtagot sem latok rajta. Egy nagy paca az egesz.
De mondom, a lapon feherrel ott virit az F1 vagy F2. Szokott atlatszo is lenni, kis narancsos potty-szeruseggel.
A szekundert ugy ertelmezd, hogy a tavoli vegenek egyik kivezeteset (szerintem a szelso lesz az, vagyis amelyik inkabb a szele fele all valamint valamelyik also.
Csak merd ki. A szekunder ellenallasa olyan 300 Ohm koruli ertek.
A nagyfesz csatihoz kozelebbi vegenek egyik tagja a szekunder.

Gondolom a kicsi feher lessz. Remelem csak az a baj es az alaplapon nem tett tonkre dolgokat. Koszi szepen a segitseget.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Nov 17, 2010 /

Sziasztok!

Nekem egy nagyon érdekes WiFi problémám van. Újabban néha nincs wifi net a laptopon, egy hálózatot se mutat. Ilyenkor rájöttem hogy azzal tudom "elindítani" hogy winjavítás, és a laptop mellett az iPod Touchomal állandóan nyitogatok meg oldalakat, és ettől megjavul a laptop wifije. Készenlétbe tesze, akkor már újra nem megy, egy hálózat se látszik (pedig van pár a környéken)
Mi lehet a baja, én nem tudom elképzelni se hogy mi lehet?
(#) viezer válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Elso hallasra szerintem driver problema. Meg ha elotte ment is, akkor sem kizart, hogy valamilyen service pack, patch, stb, miatt nem mukodik rendesen. Probald a laptopgyarto vagy a wifigyarto oladalarol az aktualis drivert feltenni. Vagy a drivereknel van a "roll back driver" mod, ami a legutolso szerinte jol mukodo drivert visszateszi.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Nov 17, 2010 /

A driveréhez a probléma előtt soha nem nyúltam, nem romolhatott el, de feltettem a legújabbat és azzal se javul meg
(#) viezer válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Szerintem nem hard problema. Nalam volt egy par laptop amiben az antivirus vagy a felhasznalo osszekutyulta a windows fileokat amik a halozater felelnek. Erre is gondolhatsz.
(#) viezer válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

A feher biztositekot athuztam a hajszlavekony drottal, de sajnos csak nem indul be a hattervilagitas. Lehet, hogy az alaplapon is van videobiztositek ami kimehetett?
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Mit mersz a biztositek elott a foldhoz kepest? Ha semmit, akkor nem is kap feszultseget, tehat a hiba lejjebb keresendo.
Kiegett biztositek eseten ATHUZAS ELOTT erdemes fold/tap vonalon ellenallast merni, hogy nincs-e rovidzarlat, mert akkor a drotod nem tud elhiccenni, majd valami mas fog elotte...

Mert a hattervilagitas feszultseget mindig kap, csak az engedelyezo jellel kapcsol be vagy ki.
(#) poros hozzászólása Nov 19, 2010 /

Fujitsu siemens amilo 2515 gépemben tönkre ment a hűtő ventilátor . Kérdésem az lenne mely típusban lehet még ugyan ilyen amit nem kellene át alakítani csak egyszerűen beszerelni a régi helyére? Most egy külső ventilátorral hűtöm levett hátlappal de ez nem az igazi . Így elvesztette a mobilitását , nem beszélve a sérülés lehetőségéről. A segítséget előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza poros hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Biztos, hogy a venti ment tonkre? Tehat van feszultseg a kapcsain?
Mert a ventit is szet lehet szedni es hat nem egy pozitronagy-technologia, szoval szerintem egyszerubb azt javitani.
(#) djscofield hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni. Most hoztak ide 1 fujitsu siemens amilo k7600 as laptopot. a következőket tapasztaltam vele. ha az akksi bennevan és rajta a hálózat bekapcsolom bevillannak a ledek aztán kikapcsol. akksi szerintem kuka. kivettem és csak hálózatról bekapcsol elcsíkozodik a képernyő aztán csak fénye van semmi más. az előző gazdája aztmondta hogy a proci ment tönkre benne. szerintetek mi lehet a gond honnan kezdjek neki és mivel.köszönöm előre is a válaszotokat.
(#) zolika60 válasza djscofield hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Merevlemez felpörög? Mert ha igen videó probléma is lehet.
(#) djscofield válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Köszönöm a gyors reagálást. Nem pörög föl nemtudom ez jó vagy roszz. de a venti sem indul be. csak nem tudom a kép miért csikozodik be aztán meg beszürkül és semmi változás.

Akkor valóban lehet proci, vagy akár memória hiba is. Vedd ki belőle a memória bővítést ha van, és nézd meg van-e változás.

nem volt bővítés benne csak 1 db.kivettem átt tettem a másik foglalatba ugyan ezt produkálta. ha kivettem és semmi nem volt szint úgy ugyan azt csinálja. Azt szeretném még kérdezni hogy van nállam 1 másik fuji is winyó nélkül bekéne indulnia? mert ha bekapcsolom semmi kép a venti pörög ezerrel.

Cseréld ki a procit, ha van mire. Szerintem, vinyó nélkül is kéne indulnia. Írjál nagybetűket is mert köbmodi harapni fog, meg egyébként is illik.

Még most sajnos nincs mire. Valahonnan megpróbálok szerezni. A másik Fujiba Videóvezérlőre gyanakszom amiadt hogy nem ad képet. Vagy alaplap. Ezt nemtudom.

Köszönöm a figyelmeztetést.

Ott is nézted a memóriát?

Semmi. Kivettem de így sem jön be a kép.
(#) viezer válasza djscofield hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Nezd meg van-e kep kulso kepernyon. Ha nem valoszinu a chipset-el van a gond. Valoszinu nem romlott el csak reballingolni kell.
(#) gyumee hozzászólása Nov 21, 2010 /

egy olyan problémával állok szemben hogy a laptopomban elszállt a sis7001-es usb vezérlő, és lefagy vagy kikapcsol a laptopom ha bármilyen usbs dolgot behelyezek.PCMICIA usb adapterről azt olvastam hogy az alaplai vezérlőt használja, így ez nem jöhet szóba.Egyetlen megoldást találtam rá, ha mini-pci os usb adaptert használok.De nem nagyon találtam eddig sehol ilyet, azaz egyetlen helyen az AAEON.com oldalon.Ebben kérném segítségeteket, hogy nincse valamilyen alternativa a problémám megoldására, vagy valami más hely ahonnan beszerezhető lenne ez a kis kártya.
(#) bbalazs_ válasza gyumee hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Biztos, hogy a vezerlo a rossz? Nem csak az USB tapellatasaert felelos resz a hibas?
Taplald meg mondjuk a pendriveot kulso 5V-rol, akkor mit lep? (persze ilyenkor az eredetit el kell tavolitani, szoval valami adaptert kell csinalj kozejuk.
(#) gyumee válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

próbáltam már ezt is, de ugyanaz az eredmény. konkrétan az a probléma hogy bedugom és eleinte ki be kapcsolgatja egy darabig, aztán lefagy a rendszer képernyő is eltünik..
(#) bbalazs_ válasza gyumee hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ha esetleg le lehet tiltani BIOS-ban...
Es ugy hasznalni PMCIA-t (en nem hiszem, hogy az alaplapi vezerlot hasznalna).
(#) gyumee válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

nem lehet leitani, mivel a biosban ilyen opció nincs is, egy egyszerü amibios van benne.amugy Asus A6U A6000 laptopról van szó.
Következő: »»   39 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem