Fórum témák
» Több friss téma |
akit érdekel írjon kérdezzen privátba
A telepites hol akad le? Melyik pontnal?
A hdd sata vagy pata? A BIOS-ban minek van konfiguralva? Ha a kijelzore megy jel (ezt hogyan merted?) de nincs vilagitas, akkor az invereter a ludas, de van-e az inverteren kapcsolojel, illetve feszultseg van-e rajta - a biztositeka jo-e? A hatterfeny sokmindentol kikapcsolhat, pl a kis nyomogomb, ami a becsukaskor erzekel nem maradt valahogyan bent? Toltest veszi? Csak akkurol megy? Halozatrol, ha kiveszed az akkut?
A telepites azutan akad le miutan a kotelezo drivereket felteszi es elindulna "starting windows". Windows7 el sem ment. A BIOS-a ket mod-ot tud SATA vagy IDE, de mindket modban ugyanaza hiba. Probaltam mas HDD vel ami biztos jo, de azzal is ugyanaz a helyzet. A kijelzon nem emrtem, hanem egyszeruen latszik semmel az informacio, csak nincs hattervilagitas. Az inverteren a szecunder tekercs meg vanm szakadva. Nem kiveve mertem, de szerintem a szakadas realis. Azt hiszem nincs rajta biztositek. A nyomogomb nincs leakadva. Tolt is es megyen akurol is. Remelem minden kerdesedre valaszoltam. Elore koszonom.
Az invereter tekercs becsapos lehet, mert NEM a ket, egymas melletti kivezetes szokott a szekunder lenni, henem az egyik es a primer oldalon a masik. Probald meg ugy is kimerni. Mindegy, ezek rel. olcson cserelhetok. Biztositek mindjart a csatlakozo utan szokott lenni a bejovo tap utan a panelon, ellenallasnak nez ki, F1 a jele a panelon.
A telepitesre sajnos nincs mas otletem akkor. Esetleg tedd fel az alapvindozt egy masik gepen, aztan onnan folytassa a rosszon (tedd at a vinyot).
Mellekelek 2 kepet. Melyik a biztositek, a fekete? Eggyik sem mjutat folytonossagot. A masodik kepen szerinted melyik a szecunder?
A kepek nagyon homalyosak, eufemisztikusan fogalmazva hátas hímtagot sem latok rajta. Egy nagy paca az egesz.
De mondom, a lapon feherrel ott virit az F1 vagy F2. Szokott atlatszo is lenni, kis narancsos potty-szeruseggel. A szekundert ugy ertelmezd, hogy a tavoli vegenek egyik kivezeteset (szerintem a szelso lesz az, vagyis amelyik inkabb a szele fele all valamint valamelyik also. Csak merd ki. A szekunder ellenallasa olyan 300 Ohm koruli ertek. A nagyfesz csatihoz kozelebbi vegenek egyik tagja a szekunder.
Gondolom a kicsi feher lessz. Remelem csak az a baj es az alaplapon nem tett tonkre dolgokat. Koszi szepen a segitseget.
Sziasztok!
Nekem egy nagyon érdekes WiFi problémám van. Újabban néha nincs wifi net a laptopon, egy hálózatot se mutat. Ilyenkor rájöttem hogy azzal tudom "elindítani" hogy winjavítás, és a laptop mellett az iPod Touchomal állandóan nyitogatok meg oldalakat, és ettől megjavul a laptop wifije. Készenlétbe tesze, akkor már újra nem megy, egy hálózat se látszik (pedig van pár a környéken) Mi lehet a baja, én nem tudom elképzelni se hogy mi lehet?
Elso hallasra szerintem driver problema. Meg ha elotte ment is, akkor sem kizart, hogy valamilyen service pack, patch, stb, miatt nem mukodik rendesen. Probald a laptopgyarto vagy a wifigyarto oladalarol az aktualis drivert feltenni. Vagy a drivereknel van a "roll back driver" mod, ami a legutolso szerinte jol mukodo drivert visszateszi.
A driveréhez a probléma előtt soha nem nyúltam, nem romolhatott el, de feltettem a legújabbat és azzal se javul meg
Szerintem nem hard problema. Nalam volt egy par laptop amiben az antivirus vagy a felhasznalo osszekutyulta a windows fileokat amik a halozater felelnek. Erre is gondolhatsz.
A feher biztositekot athuztam a hajszlavekony drottal, de sajnos csak nem indul be a hattervilagitas. Lehet, hogy az alaplapon is van videobiztositek ami kimehetett?
Mit mersz a biztositek elott a foldhoz kepest? Ha semmit, akkor nem is kap feszultseget, tehat a hiba lejjebb keresendo.
Kiegett biztositek eseten ATHUZAS ELOTT erdemes fold/tap vonalon ellenallast merni, hogy nincs-e rovidzarlat, mert akkor a drotod nem tud elhiccenni, majd valami mas fog elotte... Mert a hattervilagitas feszultseget mindig kap, csak az engedelyezo jellel kapcsol be vagy ki.
Fujitsu siemens amilo 2515 gépemben tönkre ment a hűtő ventilátor . Kérdésem az lenne mely típusban lehet még ugyan ilyen amit nem kellene át alakítani csak egyszerűen beszerelni a régi helyére? Most egy külső ventilátorral hűtöm levett hátlappal de ez nem az igazi . Így elvesztette a mobilitását , nem beszélve a sérülés lehetőségéről. A segítséget előre is köszönöm.
Biztos, hogy a venti ment tonkre? Tehat van feszultseg a kapcsain?
Mert a ventit is szet lehet szedni es hat nem egy pozitronagy-technologia, szoval szerintem egyszerubb azt javitani.
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni. Most hoztak ide 1 fujitsu siemens amilo k7600 as laptopot. a következőket tapasztaltam vele. ha az akksi bennevan és rajta a hálózat bekapcsolom bevillannak a ledek aztán kikapcsol. akksi szerintem kuka. kivettem és csak hálózatról bekapcsol elcsíkozodik a képernyő aztán csak fénye van semmi más. az előző gazdája aztmondta hogy a proci ment tönkre benne. szerintetek mi lehet a gond honnan kezdjek neki és mivel.köszönöm előre is a válaszotokat.
Merevlemez felpörög? Mert ha igen videó probléma is lehet.
Köszönöm a gyors reagálást. Nem pörög föl nemtudom ez jó vagy roszz. de a venti sem indul be. csak nem tudom a kép miért csikozodik be aztán meg beszürkül és semmi változás.
![]()
Akkor valóban lehet proci, vagy akár memória hiba is. Vedd ki belőle a memória bővítést ha van, és nézd meg van-e változás.
nem volt bővítés benne csak 1 db.kivettem átt tettem a másik foglalatba ugyan ezt produkálta. ha kivettem és semmi nem volt szint úgy ugyan azt csinálja. Azt szeretném még kérdezni hogy van nállam 1 másik fuji is winyó nélkül bekéne indulnia? mert ha bekapcsolom semmi kép a venti pörög ezerrel.
Cseréld ki a procit, ha van mire. Szerintem, vinyó nélkül is kéne indulnia. Írjál nagybetűket is mert köbmodi harapni fog, meg egyébként is illik.
Még most sajnos nincs mire. Valahonnan megpróbálok szerezni. A másik Fujiba Videóvezérlőre gyanakszom amiadt hogy nem ad képet. Vagy alaplap. Ezt nemtudom.
Köszönöm a figyelmeztetést. ![]()
Ott is nézted a memóriát?
Semmi. Kivettem de így sem jön be a kép.
Nezd meg van-e kep kulso kepernyon. Ha nem valoszinu a chipset-el van a gond. Valoszinu nem romlott el csak reballingolni kell.
egy olyan problémával állok szemben hogy a laptopomban elszállt a sis7001-es usb vezérlő, és lefagy vagy kikapcsol a laptopom ha bármilyen usbs dolgot behelyezek.PCMICIA usb adapterről azt olvastam hogy az alaplai vezérlőt használja, így ez nem jöhet szóba.Egyetlen megoldást találtam rá, ha mini-pci os usb adaptert használok.De nem nagyon találtam eddig sehol ilyet, azaz egyetlen helyen az AAEON.com oldalon.Ebben kérném segítségeteket, hogy nincse valamilyen alternativa a problémám megoldására, vagy valami más hely ahonnan beszerezhető lenne ez a kis kártya.
Biztos, hogy a vezerlo a rossz? Nem csak az USB tapellatasaert felelos resz a hibas?
Taplald meg mondjuk a pendriveot kulso 5V-rol, akkor mit lep? (persze ilyenkor az eredetit el kell tavolitani, szoval valami adaptert kell csinalj kozejuk.
próbáltam már ezt is, de ugyanaz az eredmény. konkrétan az a probléma hogy bedugom és eleinte ki be kapcsolgatja egy darabig, aztán lefagy a rendszer képernyő is eltünik..
Ha esetleg le lehet tiltani BIOS-ban...
Es ugy hasznalni PMCIA-t (en nem hiszem, hogy az alaplapi vezerlot hasznalna). |
Bejelentkezés
Hirdetés |