Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED monitor válaszidő és kontraszt
Lapozás: OK   3 / 3
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Leírhatnád hogy konkrétan melyik ről van szó és milyen kártya van mögötte hogy ennyire jó.De azt vedd figyelemben hogy ha teszteled azt lehetőleg valamilyen grafikus 3d mozgás programmal nézd és az lesz a valós utánhúzása nem pedig egy filmben hogyan mozognak az emberek mert az a kamera beállításai szerint változik,pl 20ms on készült film mozgása nyílván nem lessz olyan éles mint egy 0,125ms on készülté.Nekem 5ms os van arra elég hogy max felbontáson (legapróbb betű)egy futó szöveg még elolvasható de ha egy ablakot húzok az már homályos .Többre Te se nagyon számíts.
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Olvass vissza... am 25-30fps általában egy film, ami annyit tesz, hogy 25fps=40ms 30fps=33ms-onként vált.
Ha minden igaz lenne, akkor a 33ms válaszidejű monitor képes lenne megjeleníteni minden képkockát, ami a filmben van, ehelyett az 5ms-os(ami 1/6, 1/8-a) sem képes megjeleníteni.
Ha meg bírná jeleníteni, akkor nem látnék utánhúzást.
Teljesen mindegy, hogy TV-t nézek, vagy DVD-t scarton, vagy komponens csatlakozón. És nem homályról van szó, hanem a dolgok fele, negyedrésze az utánhúzás. És nem tudom, miért írja mindenki a kis betűket, mikor a nagybetűk sem olvashatók, ha mozog a szöveg...
És CRT-n nem láttam ilyeneket, sem a DVD-n, sem az adásban, sem a reklámban.
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
ok látom Na figyelj ! Két választás van ,vagy hardverhibás a monitorod (ezeknél van bőven) vagy még nem ültél ilyen nagy monitor előtt 40cm re feltételezem és a filmnél se távolodsz el. Felrakok ide egy képet és azt 1:1 es arányban nézd meg ,ha a jobb oldala vibrál akkor hibás a monitorod (van hogy csak gyengén érezhető de az is hiba) ,ha nem akkor a monitorral nincs semmi baj tudja a 5ms ot de kérlek felejtsd már el ezt a filmes hasonlatot ott a kamera zárideje mondja meg hogy a mozgás éles e vagy egy csík ne filmekkel tesztelj hanem animációval kártyatesztel ok?
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Nagyon jól megvagyok gépelésnél 30-40 centire, filmezésnél 2 méterre.Nem felejtem el a filmet, mert azt nem látom normálisan. CRT-n sosem láttam ilyet, most pedig minden gyorsabb mozgást követ, vagy csak hirtelen centiket ugrik. Ha eddig nem láttam ilyet, az azt jelenti, hogy ez nem tudja megjeleníteni rendesen. Amúgy hogy érted ezt a képeset? Mit csináljak vele? Nem mintha változtatna valamit, mert nem hiszem, hogy rezegne akárhogy is, de ha meg tudná jeleníteni azt, amit a CRT, akkor nem láthatnék ilyeneket. Erre nem mondanám, hogy jó.
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Értem értjük a problémádat de ez nem crté .Nos ments le a képet és képnézegetővel fekete háttérrel nézd 1:1 es arányban mert úgy fogod jól látni a hibát ha tényleg van .Az a lényeg hogy ha érzed hogy vibrál a képen a jobb oldali sötét minta az a monitorod hardveres hibájából fakad én már csak tudom mivel nekem is samsungom van és volt ilyen hibám ,nálam olyan erősen vibrált hogy még a betűkön is látszott aztán álítottak rajta mostmár csak nagyon enyhén lehet észrevenni de így is 2 x vittem vissza mire megértette a túlképzett szerelő hogy mi a bajom,mert ha nem pixelhibás egy monitor akkor az szerintük már eladható na erről ennyit.És ebből ered a horribilis utánhúzásod elmondásodból és azt feltételezve hogy a kártyád se gagyi és digitális (hdmi vagy dvi vagy optikai) csatornán hajtod.Ha tv nek használod akkor meg egy akármilyen 200Hz es lcd tv nek felel de utánhúzás filmnél sem lehetne csak amit már említettem a film készítése során használt záridőből és a mozgásból eredő élvesztés.A kamerák általában 20-0,1milisec tartományban dolgoznak! (PAL). Ha egyáltalán nem vibrál az a kép akkor szerintem nem sokat tehetsz de hogy az a monitor nem 5ms os az is biztos akkor. Én viszont bemértem javítás után és nekem 5ms és nincs utánhúzás ! sok sikert
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Olyan arányban van, amilyenbe van, én nem méreteztem át. A képen alul van a sötét, nem jobb oldalt. Elforgattam, most már jobb oldalon van. Mekkora méretben nézzem, és melyik részét? Amúgy a háttér fehér. Hogy mérted le, hogy hány ms? Írtam, hogy scarton, és komponensen, és SD adás vételénél, és S-DUB-al a gépről látok utánhúzást. Ezek max. minőségben, színben lehetnek mások, de gondolom, ha crt-n nem volt utánhúzás, ezen pedig van, akkor nem a csatlakozó, és a műsor hibája, mert akkor minden rossz, csak ez nem, és mégis minden jó volt, csak ezzel nem. Ha meg 5ms-nál nem láthatok utánhúzást, és látok, az szintén hardver hiba, az is, ha nem 5ms, csak rámondják, mert én 5ms-osat vettem. De hogy tudtad te ezt megmérni? Bár szerintem ez elég bizonyíték arra, hogy nem lehet 5ms.
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Úgy értettem ne nagyítva vagy kicsinyítve nézd szóval 1:1 de ezek szernit nem észleltél vibrálást a szürke mintán? itt nézve is látnád csak azért írtam hogy mentsd le mert úgy az igazi...Nem tudom milyen az az S-DUB de ha nem digitális tehát analóg mint a másik kettő akkor felejtsd el hogy éles képet fogsz látni lcd n(alapszabály) ráadásul gondolom full hd n használod . Először is kösd össze hdmi vagy dvi vel (biztos van a kártyádon) és úgy nézd mert jónak kell lennie.Fogadni merek hogy nincs is semmi baja...A 5ms ot kamerával képinterferencia vizsgálattal néztem a kamera hangolásával..hosszú ,a lényeg az hogy tudja és a tied is csak ne analóg jellel hajtsd (jó tudom ha csak az van de ez egy ilyen dolog)
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Nem az élességgel van bajom, hanem az utánhúzással. Ugyanúgy analógon kötöttem össze crt-vel, és nincs utánhúzás. Ráadásul mondtam a TV is utánhúzásos, azért már tényleg nem hibáztathatsz csatlakozót. Amúgy elírtam d-sub. De nem élességgel van bajom, nem egy vékony alig észrevehető csíkról...
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Akkor útóljára mondom, hogy ez nem crt márpedig a d sub az analóg ,az a régi crt k hez való, lcd t meg ép eszű ember csak digitális csatornán visz mer arra van kitaláva,pont ezért kerültek annakidején feleannyiba azok az lcd monitorok melyeken CSAK d sub csatlakozó volt mint amelyiken dvi is ,de szerintem a te tipúsodon még hdmi is van úgy hogy nincs miről beszélni ameddig normális "kábellel"ki nem próbáltad.
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
de a tv adás is olyan. az is a kábel hibája mi? amúgy azt hittem a szélét kell nézni. nem mindegy mit nézek, és honnan. kb 15cm távolságból mindenen látni kicsi zajszerű valamit, ha a szürkét nézem, akkor valami kicsit még 1 méterről is látom, 25 cm-től közelebb viszont sokkal jobban, sőt ilyen hálószerű vonalakat látok remegni, és a bal oldalán az élnél kékesnek, a jobb oldali élét pedig vörösesnek látom. Ezt a zavart én gondoltam, hogy a videokártya okozza, nameg a szürkénél érzéki csalódás is lehet, de nem tudom, hogy ez hogy jön az utánhúzáshoz, és azt meg te nem érted, hogy mindenen van utánhúzás, akármin keresztül nézem a filmet. ha pc-ről, ha lejátszóról, ha a saját tunerén, mert ugye ez monitor-tv és a reklámok is utánhúzásosak.
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
Hogy kizárjam, hogy a videókártya zaja, megnéztem pendrájvon. Mert USB csatlakozó is van rajta, és beépített lejátszó. És ugyanolyan. Erre mondd, hogy analóg...
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
Na menni fog ez Elmondásodból ugyan az a baja mint nekem volt. Azt a mintát akármilyen távolságból nézve ugyan olyan nak kell látnod mintha az ki lenne nyomtatva egy papírra és úgy látnád a valóságban (nem érdekes a széle meg az alja meg az árnyalata mert nincs is benne átmenet csak a belátási szög miatt látszik úgy (lcd)) nem érzékelhetsz rajta semmiféle rács vonalazást semmilyen távolságból (egyébként most hogy írtad nekem is haránt rácsvonalazott és vibrált) szóval a lényeg amit már írtam nem ismétlem magam de azért az analóg külső forrást mindenképp ki akartam záratni veled hogy biztosak legyünk a hiba a monitorodban van .(usb ről nézted tehát kizárva a külső) Érdemes panaszt tenni mivel valószinűleg színmélységet se kapod meg csak nem látod (nálam azzal is járt) Én könyvelném neked a szervízt mostmár.
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
És csak megnyugtatásul :Igen emiatt van utánhúzásod (mármint a hibából).És a szervíznek pontosan le kell írni mindent amit csak lehet mert különben lepattintanak :yes:
(#) gyulank válasza kasas hozzászólására (») Nov 26, 2010 /
 
Nem egyszerű, mert először be kell vinnem a boltba, ahol vettem, megmutatni, és még azt sem tudom, hogy mutassam, hogy egyértelműen lássák, mert most csak azt hiszik, hogy unalmamban találok ki hibákat, és az is lehet, hogy ezt ők nem tekintik hibának, úgyhogy nem tudom azt sem, hogy mit írjak ezzel kapcsolatban hibának, úgy, hogy egyértelmű legyen, és ne engem nézzenek hülyének... De amúgy neked is volt utánhúzás mikor hibás volt? Csak hogy honnan tudod, hogy ugyanaz a hiba okozza? Ennek van még SCART problémája is, de azt konkrétan le tudom írni, de ezt a kis zavart nem biztos, hogy mindenki látja szerintem, ha biztos, hogy ez okozza, akkormeg csak hülyének néznek, és hazahozatják velem, vagy beküldik, de a szervízbe se csinálnak vele semmit...
(#) kasas válasza gyulank hozzászólására (») Nov 26, 2010 / 4
 
Nálam azt írtuk rá hogy vibrál elsőnek aztán álított rajta a szerelő de aztán megint elkezdte visszavittem másodszolrra és leugattam az egész bandát és érdekes módon megjavult de most már megint kezdi enyhén nálam is szval nemtudom hogy ez a samsungnál ilyen beépített ajándék de kezd elegem lenni nekem is,3 szorra ha visszavinném kötelesek cserélni csak már nincs kedvem ezekhez. Irasd le az összes panaszod a kerszthálót meg mindent amit itt is ,természetesen hülyének fognak nézni de kötelességük megnézni mert nem csak a pixelhiba a hiba és tudják is nagyon jól hogy mit kell csinálni ne aggódj csak ne hagyd magad. Nálam mozgatásnál az egyik szellem kép kék a másik piros volt a legkissebb mozgásra mosódott minden most pedig mozgathatom ezt az ablakot lassan és akkor is elolvasható és egybemarad a szöveg pedig max on van 1920x1200 legkissebb betűkkel! Ja és magától nem fog megjavulni.
(#) karpi hozzászólása Nov 27, 2010 /
 
Van egy amatőröknek való ismeretterjesztő oldal Video Frame Rate vs Screen Refresh Rate

Itt lehet bonyolódni a dolgok között..

Különben a címből nem derül ki hogy LED háttér megvilágítású LCD -rol van szó vagy a sok kis LED -bol kialakított monitorról.
Ebből van két típus a megvilágítás szerint ...él ( edge) ami nem teljessen OK a kép szelei világosabbak ,és van teljes felület háttérvilágítás .A teljes felület háttér megvilágítás eseteben állítólag van "intelligens" típus ami a hatter fényerőt az adott pillanatnyi képben a képrészlet szerinti fényt is változtatja .Ennek lehet nagyobb /jobb kontrasztja.
A többi az normal LCD csak LED háttérfénnyel .


Tudtommal csak az OLED -es monitor TV van mar forgalomban .A színes LED -es monitorok csak azok a nagy kültéri panelek .
De lehet hogy mar van tiszta LED-es hazi cucc is (?)
(#) kuattila hozzászólása Jan 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok.
Vásároltam egy monitort(Asus VH197D LED) és a következő probléma lépett fel vele.amikor a felbontást max.ra állitom(1366x768) az egész monitoron függőleges irányban kb.5cm- ként homályosak a betűk és ez igen zavaró!(ha filmet nézek ott nem veszem észre)ha visszaveszek a felbontáslob 1280x768 ra akkor viszont vibrálnak,rezegnek az ikonok és az egész képernyő!
A led monitornak ez típus hibája vagy csak valamit nem tudok beállítani rajta? előre is köszönöm a segitséget!
Attila
(#) Bassmester válasza kuattila hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Próbáld ki egy másik VGA kábellel, másik gépen, másik videókarival stb... ha változatlanul produkálja a hibát, akkor cseréltesd ki garanciába.
(#) minitrue válasza kuattila hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
A felbontást állítsd a névlegesre (1366x768). Keresd meg a Nokia Monitor Test nevű programot (google), elindítás után a moire tesztábrák közül válaszd a legfinomabb változatot (ez felváltva fekete, fehér pixelekből áll). Most keresd meg a monitoron az AUTO-beállítást (külön gomb, vagy az OSD menüben valahol), és aktiváld. Mindezt ne bekapcsoláskor, hanem pár perces bemelegedés után tedd.
Úgy rémlik, 64 bites Win7 alatt mintha nem menne a program.
Alternatív megoldásként készíthetsz a képfelbontással egyező, fekete-fehér pixelekből álló (sakktáblaminta) képet, s valamivel, ami képes rá (pl. Irfanview) teljes képen megjeleníted.
Ha a fentiek szerinti auto-beállítás után is rossz a kép, akkor lehet, hogy valami nem működik jól.
(#) b-max válasza kuattila hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Ha lehet akkor DVI v. HDMI kábelen keresztül csatlakozz a gépehez. Az ilyen rezgéseket, és homályos csikokat a "AUTO" funkció elvileg megszünteti.
Ha nem akkor ha van a menüben olyan hogy "CLOCK" v "FINE TUNE" akkor ott próbálkozz, vagy esetleg simán a kép pozicióját rakd odébb. Megjegyzem , ezeket csak akkor tudod megcsinálni, VGA kábelenen keresztül csatlakozol, DVI - n keresztül nincs szükség rá.
Megoldás lehet még esetleg a monitorhoz valód esetleges driverek felrakása.
(#) kasas válasza kuattila hozzászólására (») Jan 2, 2011 /
 
Ugyan nem te írtad h VGA kábelen használod de a korkép szerint igen vagy nem? ha igen akkor csak cseréld ki a kábelt HDMI vagy DVI re mert a homályos csíkokat eltűntetni nem fogod semmilyen beállítással csak széthúzni vagy sűriteni és a zaj is megmarad. Gondolom nem adtak hozzá DVI t na akkor végy egyet és kész.
(#) juppi válasza minitrue hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
"Keresd meg a Nokia Monitor Test nevű programot"
Minek adtad meg itt ezt a *** ?
Én hülye letöltöttem, és a kezdő kép után semmilyen tesztet nem tud, inkább lefagy.
Belenéztem a súgójába, és kiderült, hogy CRT-knek van.

* Finomabban ha kérhetem .
(#) minitrue válasza juppi hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
A program elég régi (több, mint 7 éves). Mint azt írtam is, 64 bites win7 alatt nem tudtam elindítani, xp-vel bezárólag biztosan működik. Nem fagyott le soha, túl primitív ahhoz. A "kezdőkép" az maga a program kezelőfelülete. A kezelőszervei a monoszkópábra alsó részén lévő ikonok. Ezek közül az utolsó (jobb alsó) "exit" feliratú ikon szolgál a programból való kilépésre. A moireábra pedig kiválóan alkalmas tft-monitoroknál "auto"-beállítás megkönnyítésére, annak ellenére, hogy a program még crt-monitoros szemlélet szerint íródott. Egérrel kezelendő a program amúgy.

Ha neked tényleg lefagyott, akkor inkább add meg a windowsod verzióját, hogy más ne járjon úgy.
(#) minitrue válasza minitrue hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Egyvalami jutott az eszembe, ami megmagyarázná a "fagyást". Elő tud fordulni windowson, hogy egy program által "feldobott" dialógusablak a program főablaka (ami itt a teljes képernyő) mögé kerül. Ilyenkor se billentyűleütést, se egérműveleteket nem érzékel a program. Menekülni ALT+Tab billentyűkombinációval vagy a feladatkezelő előhívásával (CTRL+Esc ha jól emlékszem) lehet ilyenkor.

Mivel ez a program első indításkor egy ilyen dialógusablakban kérdezi meg a használandó nyelvet, ez fordulhatott elő.
(#) zoolko88 hozzászólása Jan 6, 2012 /
 
Van egy samsung ta 350-es monitor-tv-m, mely 24"-os, 60 Hz-es és 5ms a válaszideje!
Az a problémám h zavarja a szemem (elfárad, véres lesz), leakarom cserélni még van rá cserélési lehetőség!
Ha tv-t veszek 2ms-os válaszidővel és nagyobb frekvencia értékkel, akkor valószínűleg nem lesz vele baj, de mivel játszok is rajta, nem tudom pontosan...
Nem tudom h tv-monitor és tv között mennyi különbség van, főleg játszok vele. Cseréljem ki ugyanúgy kisebb válaszidejű nagyobb herzes monitor-tv-re vagy vegyek fullos tv???
Ha tudtok válaszokat megköszönném!
Üdv:Zoli
(#) zoolko88 hozzászólása Jan 6, 2012 /
 
Jha! Led-es a monitor-tv-m és ledes tv-re vagy monitor-tvre szeretném kicserélni!
(#) juppi válasza kasas hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Na, és mit csináljunk, ha vibrál a monitor?
A legtöbb vibrál, szerintem.
(#) kasas válasza zoolko88 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Tök mindegy hogy mit veszel ha egy monitor előtt sokat ülsz véres lesz a szemed még ha super amoled ről beszlélünk is.
A másik hogy te is tévedésben vagy itt a ms okkal ,hidd el nem azért zavaró a monitorod mert 5ms hanem egészen egyszerűen mert gyárilag a gagyi kategóriába tartozik hiába cseréled ki 2 ms osra csak a pénzt dobálod ki az ablakon hogy miért is?:
Mert a fénycsöves háttérvilágítása ahogy írtam szaggat minél inkább leveszed a fényét (ettől megy igazán szét a fejed) ,ha ledes ez a jelenség talán nincs DE maga a képernyő akárhány ms os "zsibong" (ezt is kitárgyaltuk) + a monitor elött ülve csak ami szó szerint szembe van veled képpontot látod kontraszt és színhelyesnek az összes többi hamis szín és kontrasztot mutat, ha ez még nem lenne elég idegesítő akkor jöhet az hogy a 100e ft os cucc színe a vicc kategóriájába sorolható a maga 65% NTSC jével.
Ez azt jelenti hogy több mint a fele színét megtudja jeleníteni egy 20 éves képcsöves tv nek a hiperszuper beépített tv-s led vagy lcd monitorod (laptopok még a felét sem tudják,és a 300e ft os óriás led lcd tv k sem tudnak 70% nál többet ).

Megoldás ezekre a bajokra és válasz juppi nak a következőképp lehetséges: 1 Kispórolni alább valamelyik monitorra és rákötni egy külső tv tunert,
DELL U2411
DELL U2711
DELL U3011
(Ezek már nem zsibongnak és nem vibrálnak színük egy képcsövest 110-118% ban meghaladja!)(én teszteltem és igaz)
2 Várunk még el nem terjed az oled tv esetleg monitor megfizethető áron , de sajnos nem úgy néz ki a dolog inkább drágább lesz a kommersz gagyi is az uniós állapotok miatt úgy hogy csak a várakozás és a szempirr marad...
(#) kralikandras hozzászólása Nov 4, 2015 /
 
Sziasztok!
Nincs valakinek egy ledes monitor kapcs,rajza?
(#) kereszke hozzászólása Jan 19, 2017 /
 
Sziasztok.ASUS VS248 led monitorom pár napja vízszintese csíkozni kezdett.Aztán van mikor kikapcsol.
Tudna valaki segíteni melyik alkatrész adta meg magát.Köszönöm.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem