Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ja, az 5.0 - 5.10 között valóban van különbség, ez mondjuk a "még szerencse" kategória.
Látványosabb lett volna a 4.11 - 5.10 változásit bemásolnod ![]() Idézet: „Az egér görgőjével, vagy a görgetősávval tovább jutsz a régebbiekhez.” ![]()
Üdv!
Adott 2 nyák, szeretném az egyik tartalmát a másikra másolni. Meg lehet ezt valahogy oldani? Nem szeretném elölről rajzolni megint.
Üdv!
Az volt a baj, hogy nem volt beolvasva az alkatrészeim közé a transistor-power.lbr. Ahogy elnéztem több *.lbr sincs beolvasva. Erre azután jöttem rá, hogy letöltöttem a Cadsoft-ról egy IGBT-s lbr-t, és azt is be kellett olvasni. Köszönöm a segítő válaszod!
Hello!
Lehet, hogy erre gondolsz.
Sziasztok ! Meg tudnatok mondani, van lehetoseg ULP filebol wire-t rajzolni ? (board feluleten).
Hello!
Még az egyik NYÁK tervező programot se próbáltam ki, de gondolom itt rákérdezek, hogy melyik az a progi aminél ha összerakom a kapcsolást, akkor kiad róla 3D képet is, valamint megnézi, hogy van-e zárlat. Az egyik erőitős topicban olvastam róla ha jól emlékszem... Előre is köszi, üdv!
Nem erre sajnos, de már nem is esedékes átrajzoltam...
Hali
Igaz az "eagle" topikban kerdezed, de van egy ingyenes program, ami aramkortervezo, PCB tervezo, es extrakent van 3D nezet is benne: Kicad. Udv Vili
Nem találom az Eagleben a képen látható tápcsatlakozót. Amik vannak bennek, azoknak kicsi a furat. Tudom, hogy lehet módosítani a libraryt, de van egy netről letöltött kapcsolásom, amiben jó tápcsati van. Hogy lehet onnan kimásolni? Vagy ha valakinek van jó library erre a csatira, az is jó.
Sziasztok azt hogyan lehet EAGLE - ben beállítani hogy ha például egy ellenállást nem fektetve hanem állítva szeretnék a NYÁK - ba ültetni?
Change -> Package -> ráböksz az ellenállásra és kiválasztod a neked tetsző tokozást.
Használhatod az Eagle-t is, és a POV-Ray nevű progit a 3D-hez. Köztük egy Eagle-ben futtatható script az átjárás. Van hozzá külön topic is.
Hali
Tudom, ismerem. Hasznalhatnam, de nekem eleg jo a 3D latasom es nem szukseges ilyenekkel elszorakoznom a draga idomet. Ezek csak a szorakozasbol tervezo emberkeknek vannak kitalalva. Gyakorlati hasznat nem latom sokat. Amugy a kollega ugy tette fel a kerdest, hogy o" meg eleteben nem probalt PCB-t tervezni, es en, mint indulo lehetoseget vetettem fel. Ingyenes, jo tamogatottsaggal. Udv Vili
Hali!
Nem tudja valaki, ilyen csatlakozót hol találok az Eagle-ben. Már mindent átnéztem, de nem találtam, vagy átsiklottam felette...
Ez nem nyákba ültethető, így persze hogy nincs benne a nyáktervezőben.
Ja, azt nem figyeltem, hogy ez milyen, de a lényeg, hogy nekem van ilyen csati, ami nyákba ültethető, azért kérdeztem.
Sziasztok!
Gerber fájlokat próbálok készíteni (először) egy panelhez. Egy interneten lévő leírást követtem: Bővebben: Link A leírtak alapján végeztem mindent, csak végül a CAM processor dobott egy hibát (mellékeltem) és nem tudom, hogy minek. A .drl fájlt az ULP-vel rendesen legeneráltam, és a kimenetben, a .dri fájlban nincs meg mind a 112 furat, hanem csak 58 van. Valószínű valami egyszerű hiba, amit nem tudok. Amúgy a többi gerber fájlt megalkotta, bár nem tudom hogy ez a hiba kihatással volt-e rájuk. Ha valaki tud rá megoldást, kérem ossza meg. Köszönöm! Üdv!
Nekem is 5.6-os Eagle-m van.
Sok gerber fájlt csináltam már. Leírom, hogy nekem hogyan működik: Nálam az output kiválasztásánál a divice EXCELLON. Ilyenkor csak 1 File gomb jelenik meg. Én csak akkor látom ugyan azt a képet, amit belinkeltél, ha a device-nel az EXCELLON_RACK-et választom ki. Szóval az EXCELLON kell csak. Top réteg: GERBER_RS274X 1. Top 17. Pads 18. Vias 20. Dimension Bottom réteg: GERBER_RS274X 16. Bottom 17. Pads 18. Vias 20. Dimension Top stop réteg: GERBER_RS274X 21. tPlace 20. Dimension Bottom stop réteg: GERBER_RS274X 22. bPlace 20. Dimension Furo: EXCELLON (Nem pedig az excellon_rack) 44. Drills 45. Holes Előtte pedig le szoktam futtatni az drill_cfg.dlp-t
Köszönöm szépen a segítséget, így valóban simán, hiba nélkül lefutott és ott van minden fájl
![]()
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni rajzoláshoz: Megtudná valaki mondani, hogy alkatrészeknél mit milyen réteggel kell rajzolni? Tehát ilyenre gondolok: Az alkatrészek megfogási pontját xy réteggel kell megrajzolni. Az alkatrészt xy réteggel kell megrajzolni. Az alkatrész nevét tnames réteggel kell, értékét pedig tvalues réteggel... Bottom és top rétegek egyértelműek, nekem csak a következőek lennének fontosak: Alkatrészt mivel kell megrajzolni, A kész panel méretes körvonalát, milyen réteggel kell körbehúzni, Az alkatrészek megfogási pontja (kereszt) milyen réteg? Előre is köszönöm a segítséget.
Ha saját lib-et készítesz, az alkatrész megfogási pontja mindig az a pont lesz, ami a tervezőben a középpontot jelző kereszt. Ezt külön nem kell megrajzolnod.
Az alkatrész körvonalát, illetve szimbólumait a tPlace (21) (bPlace (22)) rétegen rajzolod, a drillt automatikusan Pads (17) rétegre állítja be az Eagle. A tValues (27) és a bValues (28) rétegen vannak az alkatrész "értékének" meghatározására szolgáló mezők, A kapcsolási rajzban megjelenő szimbólumhoz a rajzot a Symbols (94) rétegen "illik" rajzolni. Egyébként pedig a nevek (a rétegekéi) elég "beszédesek".
Sziasztok
Most kezdtem a tervezést az Eagle 5.10.0-val. Egész jó kis program, viszont van egy dolog amivel nem boldogulok. Van két SMD ic aminek az összeköttetéseit nem tervezi meg a NYÁK-on. Más SMD alkatrészeket (PL ellenállás) gond nélkül kezel, de ezt a kettőt nem szereti. Szerintem a DRC-ben nem jól van beállítva valami, de nem tudok rájönni, hogy micsoda. Visszaolvasgatva nem találtam hasonló hozzászólást, biztosan csak én nem veszek észre valamit. Kérem a tapasztalt Eagle felhasználók segítségét tisztelettel. Üdv.
Ha egyik SMD IC-t sem tudod összekötni más alkatrészekkel, akkor az IC-k lábtávolsága nincs raszterre rajzolva.
Ennek több oka is lehet.
Valószínű, hogy a wire ikont használod a Rout helyett. Nem megfelelő a Grid beállításod. Egy képernyő kép jól jönne, hogy hogyan próbálkozol.
Sziasztok
Köszi a gyors válaszokat. Mellékelek egy panelrajzot. Egyenlőre csak fel vannak szórva rá az alkatrészek, nem ez lesz a végleges elhelyezés. A ROUT- tal próbálkoztam, és úgy tűnik, hogy meg sem próbálja az összekötéseket megcsinálni. Az összes többit kiszámolja, majd az ehhez az ic-hez tartozó vezetékeket a végén változtatás nélkül "odaköpi". Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |