Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A kondicsere után változott-e a 6-os lábon mérhető feszültség?
nem változott maradt 6,6v
Egyelőre az IC-cserét javaslom, ha az összes ellenállás és kis kondenzátor jó körülötte.
veszek egy ic-ét kicserélem és meglátjuk hogy mit csinál
köszönöm segitséged maj beszámolok a fejleményröl további szép estét
Nos, megint itt vagyok folytatva a tegnap estét. Támadt egy kis gondom még a táppal, az egyik FET elfáradt benne a sok probálgatástol, de orvosoltam. Megmértem oszcilloszkoppal a sorfrekvenciát, pontosan 31,25kHz, tehát az ok. Kicserélgettem a kondikat is a sorvégtranyok korul, kidobáltam mindet Fery tanácsára. Most már csak a tranyot várom, hogy lehozzák. Megmértem kozben a sorvégtrafo induktivitását, mutatott bizonyos értéket, tehát remélem azzal nem lesz probléma. A fejleményekrol még írok ha itt lesz a hiányzo alkatrész. Koszi a segítséget.
Rendben! Egyelőre az izzós megoldással indíts!
Sziasztok van 1 Sony KV-29c3k 100Hz-es trinitron tv bekapcsolo gobmra kattan a reléje de se kép se hang és a led-je is csak addig világit mig nyomva van a bekapcs gomb. tudtok vmi. segíteni.
Sziasztok. Áthangolás?
Erről és más oldalakon olvasottakról jut eszembe. Amikor először szemrevételeztem a szomszéd tévéjét. Tehát csak megnéztem és nem nyúltam még hozzá, volt hang. Lépésenként a következő történt: Levettem a hátlapot, bedugtam az antennát majd a villásdugót a konnektorba. Bekapcsoltuk a tv-t. Nem volt kép de volt hang. Elkezdtük "vakon" kapcsolgatni az elején található menü és p+ p- gombokat. Na ekkor szünt meg a hang. Lehet elállítottunk valamit? Gondolok itt a dk/bg beállításra vagy valami hasonlóra. Sajnos eredeti távkapcs nincs hozzá, sőt semmilyen nincs. A neten találtam olyan clatronic RC-t am jó hozzá és elég olcsó is. De lehet-e valahogy vissza állítani a menüjét másképpen is? Talán ez lenne a megoldás? FERY-nek. Végig néztem az összes lehetséges áramkört a magam szerény eszközeivel. Nem találtam további szakadást. Üdv.
Hali:akkor bírom nehezen bekapcsolni amikor hideg van a lakásba,egyébként nincs semmiféle torzítása mikor bekapcsol tökéletes kép van.
A hidegindítási nehézség tápegység-elkó hibára utal.
Szia !
Az elképzelhető, hogy véletlenül átállítottátok a hangnormát, akkor csak zúgás van. Próbáld meg, már írtam, hogy a TV hátulján, ha van ilyen (Scart, RCA ) csatlakozó oda dugd be a DVD-t és AV állásba tedd a TV-t (vagyis automatán, ha van kapcsolójel átállítja). Így van-e hang ? Mindenféleképpen kell egy táv. anélkül szerintem nem tudod beállítani a hangnormát és a hangolást. Utángyártott kell és nem tanítható, mert azzal nem biztos, hogy a menübe betudsz lépni. Üdv.: moele
Hali:Ez a probléma könnyen orvosolható?Megmondom őszintén nem vagyok egy tv szakértő,megcsinálok én bár mit,de a tévétől tartok.Esetleg fotót tegyek fel a panelről?
Tegyél fel képet. De azt a tápegység-elkót mindenképpen cseréld ki (C808).
ok ha tudod
koszi kapcs rajz van de kezdo vagyok es nem boldogulok ezzel a hibaval a ket procit csereltem szinkron jel van de a B+ csak 12 volt . A tap IC jo tap tranz jo a tapban elkot csereltem optocsattolot csereltem es megsem akarja az igasagot.
Szia!
Szerintem én nem írtam Neked választ. Vagy mégis?
Sziasztok.
Megint találkoztam egy új hibával,amire nahéz rájönni.Egy Sony(WEGA)16:9 tv-ről lenne szó.Olyan problémám van vele,hogy bekapcsolásnál bejön a hang és a fűtés de csak 2-3 másodpercig.Amikor a fűtés bejön nincs nagyfesz.Utánna lekapcsol elkezd villogni a kijelző.Ha sokáig kapcsolgatom akkor elkapja.Van a sorkimenő mellett egy grim lámpa,annak mi lehet a szerepe(mert az nem világít).
SZia probáltad a fö kapcsolot ki cserélni,mert ha a kezeddel kell ,bekapcsolva tartanod ,akkor az lehet a baj.
Szia.
Végre sikerült szerezni egy scart kábelt. Csatlakoztattunk egy LG 6 fejes hiper szuper video recordert a tv-hez. Nincs hang. Ami további hibára utal ezek szerint. Amit még most vettem észre ezen kívül, hogy a P- gomb ne mmüködik rendesen. Csak nagyon erős nyomásra kapcsol rendesen(Szétszerelt állapotban). Amit a műanyag mechanika át se tud adni. Hogy nincs ilyen gomb amivel cseréljem a kisebbik baj. Most jöhetne az amit Fery korábban írt. De mi az a KF? Multiméter hiányában valószínűleg nem is tudom igazán folytatni. Hisz még egy ellenállást se tudok kimérni. Ha valami változás lesz jelentkezem. Üdv.
Vettem ic-t kicseréltem tökéletesen működik
köszönöm a segítségedet
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni. Van egy nagy 82 cm-es Grundig CRT tv-m (TS 82-675/9 TOP) amit megpróbáltam megszerelni, de csak rosszabb lett. Használtan vettem, annyi baja volt, hogy bekapcsoláskor 5-10 percig a kontrasztos éleknél cikk-cakkos volt a kép, de ha bemelegedett azután eltűnt. 1-2 óra üzem után néha a kép felső 3-4 cm-e egy jól elkülönülő sávban világosabb lett (mintha a világosabb rész "lenyílt" volna, mint az Windows startmenü, ha automatikus eltüntetésre van állítva). A hang alapzaj is magas volt. Ez zavart ugyan de nem törődtem vele. De most lett egy STB-m és az scart-al kellene rákötni. Igenám, de ha scart-al kötöttem össze, úgy 5-10 percenként mintha kicsúszott volna a kábel, zizis lett a kép, szaladt oldalra, a hang is rossz volt. Rá kellett koppintani a fejére, akkor megjavult. Egyre gyakrabban ... Most jön a lényeg: Szóval úgy gondoltam, biztos kontakthibás valahol, hát szétszedtem, és átforrasztottam ezt-azt. Eddig tv-ket nem szereltem, csak erősítőt, számítógépet, set to boxot, nem vagyok tisztában teljesen a tv részeinek nevével, de meg próbálom leírni, hogy mit forrasztottam át. Először a scart körül mindent, ez egy kivehető panelen volt, kivesz, átforraszt, visszaerőltet. Majd a képcső hátulján lévő panelt (elektron ágyú?). Ja, és kiporszívóztam, mert nagyon poros volt. Nos azóta nem jó a kép: szélessége kb. meg van, magassága kb. a kétharmada, középen fehér csík, felül csíkozódik, ugrál, mintha próbálna kompenzálni az elektronika a bénázásomat, de nem jön neki össze. Mit csináljak most? Amíg működött, nagyon szép kontrasztos képe volt (miután bemelegedett), és az alapzajt leszámítva baromi jó hangja!
Szia.Eltérítő íc környékét is átforrasztottad?A fényes dobozkában is lehet gond.ÍC apró lábainál.Szétszeded,és nagyítóval nézd át.(DOBOZKÁT)
Hehe. Sejtettem, hogy valahogy így zajlik majd. Szóval eltérítő ic. Ez azon a panelen van amelyik az elektron ágyúnál van? Amelyik hátra kilóg a képernyőből?
Ez nagyobb teljesítményű, sok hőt eldisszipál? Mert ott csak egy ic van, 16 lábbal és nagy bordával. A dobozkát nem vágom. A tunerre gondolsz? Tegyek fel fényképet?
Üdvözletem.tud-e valaki ötletet,UN2211,es smd tranyórol?Hol lehetne kapni?És UDZ-TE-17188-as diódáról,Hány voltos?Semmit nemtalálok róla
Na. Átforrasztottam azt az ic-t és környékét. Most mintha a kép mérete nagyjából helyre állt volna, de remeg és csíkos felül. Szóval akkor ott lesz a gond. De már kétszer átforrasztottam. Eddig még tudtam forrasztani, mit rontok el?
Nem jó helyen keresed az eltérítő IC-t.A képcsövön van egy tekercs,olyan tölcsér alakú:Ez igazából két tekercs,egyik a vízszintes,a másik a függőleges eltérítő tekercs.Ebből kijön pár vezeték.Ezeket kövesd vissza.Az egyik megy egy nagy műgyantával beöntött kóbura mellé,amiből kijön 3 piros vezeték.Ez a sorkimenő.Neked a másik ágat kell tovább követned,ami egy hűtőbordán lévő IC-hez megy.Ennek az áramkörnek van baja.Valószínűleg elektrolit kondenzátorok kapacitásszegények lettek.Nézd át,továbbá keress kráteres/ kirohadt /forrasztásokat is.A hűtőbordához közeli elkók szeretnek kiszáradni.Sok sikert.
István
A műgyantánál elakadtam, semmi olyan nincs amiből kijön 3 piros vezeték. Már általánosan átnéztem az elején az egész panelt rossz kondik után. Csatolok pár képet, hátha azon el tudod mondani, hogy merre keresgéljek.
Ha van a TV hátulján egy sassziszám nevezetesen egy CUC...valami,azt írd meg.De ezen a részen nézz szét rossz kondi ügyben.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |