Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   127 / 1152
(#) stereo hozzászólása Nov 26, 2010 /

Bekapcsolásnál három hosszú sípolás. Memória és videokártya csere kipróbálva. Mi lehet a probléma?
(#) eSDi válasza stereo hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Pedig az memória gond lesz... Vagy a memória vezérlő, de akkor az alaplap mehet a kukába.
(#) mizsei.robi válasza stereo hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A processzort cserélni vagy újra berakni, megtakarítani próbáltad? Ez is okozhat ilyen hibát néhány lapon.
(#) geri ju hozzászólása Nov 26, 2010 /

udvozletem!
van egy gondom.vasaroltam egy tv kartyat,tipusa msi 8606.namarmost telepitetem a vezerlo programokat es a meghajtokat egyarant.a gond az hogy csak az fm radio hajlando mukodni,a video vagyis a tv nem.ez ugy nez ki,mikor elinditom a tv programot hibauzenetet ir ki es enyi.hol lehet a gond?
udv attila
(#) belfi2 válasza stereo hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Jó lenne tudni milyen típusú a BIOS.Egyébként 3 hosszú csak az AWARD-ban van és billentyűzet hibát jelent.
(#) belfi2 válasza geri ju hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Mi áll a hiba üzenetben?
(#) ptesza válasza eSDi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Mostanság az AMD procikban integrálva vagyon a memória vezérlő. Inteléknél nem tudom mi a helyzet.
(#) eSDi válasza ptesza hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Igen az AMD-ben a prociban van, az intel-nél pedig az északi hídban van. De ez a lényegen nem változtat. Szétszedni, kipucolni, szépen összerakni s, ha így sem jó akkor alkatrész csere...
(#) Tomi20 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Úgy tudom AMD-kben már nagyon régóta a prociban van a memória vezérlő, ebben az intel le volt maradva, és az új családba (i3, i5, i7) már itt is a processzorban van.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Hali!
Ne haragudj de miért akarod szegénnyel szétszedetni a gépet .A 3 hosszú jel nem lehet memória,és főleg nem memória vezérlő.Ilyet egyik BIOS sem jelez csak RAM (1hosszú+1rövid)illetve ROM hibát.( az viszont 1 hosszú +9rövid) A 3 hosszú. A billentyűzet hibája. mint már azt írtam. :yes:
(#) sprofan hozzászólása Nov 27, 2010 /

Sziasztok!
Van egy GL811E IC-vel szerelt USB 2.0 to ATA/ATAPI átalakítóm, az adatlapjából nem derül ki egyértlműen hogy lehetséges-e, ezért tőletek kérdezném hogy mi lenne akkor, ha 1db master módban lévő HDD helyett 2db, master-slave módban lévőt akasztanék rá? Működhetne a dolog? Vagy alapjában halott ötlet? Bővebben: Link (Adatlap)
(#) Diversion válasza eSDi hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Köszi a segítséget, a porszívózás nagyon sokat segített neki. Megvan az illesztőprogi is, újjászületett a gép.
Még egy kérdésem lenne. Integrált a videókártyám, ezt már írtam. Ezekbe abszolút nem lehet tenni másik videókártyát, vagy az az alaplaptól függ? Vannak kihagyva olyan részek, ahova lehet kártyákat tenni, csak nem tudom, hogy milyet.
(#) belfi2 válasza Diversion hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Hali!
Ha fehér bővítőhelyek vannak akkor az PCI de nem érdemes foglalkozni vele .Ha van barna színű és bentebb van mint a fehér (általában az első a proci felől nézve) az az AGP slot,akkor lehet beletenni másfajta videó karit de a BIOS-ban állítani kell.
(#) lapose válasza sprofan hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Szia!
Nekem ez az IC csak a master módban lévőt volt hajlandó kezelni.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Vagy esetleg a PCI-s ből, ha talál valahol PCI-s Riva128-at vagy RivaTNT-t, mondjuk nem tudom milyen lapja van, de hogyha valami p2-es vagy p3as, akkor lehet hogy bármilyen pci-s vga segít az integrált helyett, mivel azok az integráltak elég ramatyok voltak annak idején amiket láttam egyszerűbbeket... (bonyolultabbakkal meg nem találkoztam )
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Hali!
Azzal valóban nem lenne probléma ha találna drivert XP-re.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Létezik hozzá, pl az asus oldalán...
(#) RACPOWER hozzászólása Nov 29, 2010 /

Sziasztok!

Segítség kellene. Nem igazán probléma inkább tanács. Került hozzám 2 gép:

Van egy ACER CORE i3- 370, 2,4 GHz procival szerelt 640 gigás HDD vel egy laptop amelyben ATI 5470 videokari van 4 giga rammal.

Másik gép ACER Pentium dual Core T4200 2 GHz procival szerelt 4giga DDR3 ram Nvidia G105 videokari 320 gigás HDD-vel

Kérdés melyikre milyen win 7 -et tegyek rá. "Megérdemli" a win7 x64 ultimate vagy csak elég a win7 x86 home verziója.

A cél hogy a gépek teljesítménye RAM ilyesmi minnél jobban ki legyen használva.
Amire használva lesznek HD videok lejátszása 720p 30% és letöltések (60%) torrentezés, valamint egy kis játék (10%) is persze.

Előre is kössz az infót.
(#) DecebaL hozzászólása Nov 29, 2010 /

Sziasztok

Van egy kis gondom.
Van nálam és Athlon X2 proci, két lába le van törve, a letört lábak megvannak.
Vissza lehet valahogy forrasztani. Ha valaki csinált már ilyet megosztaná, hogyan lehet visszaforrasztani.
A lábak a külső széléről törtek le.
Köszönöm!
(#) DecebaL válasza RACPOWER hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Helló

A tesómnak is ilyen ACER CORE i3- 370 masinája van csak az övé 3 giga rammal van szerelve.
Win7 x64 ultimate -t raktam fel neki, nem panaszkodik rá.
(#) eSDi válasza RACPOWER hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Mind a kettőre nyugodt szívvel rakd csak fel az x64-es Win7-et. Főleg a 4GB RAM miatt. Ha 32 bitest raksz fel az sem baj, sok különbség nem lesz. Régebbi programokat talán kicsit könnyebb működésre bírni a 32bit-es alatt (értem ezt az XP előtti csodákra). Illetve a 4GB RAM-ból csak 3.5GB-ot tud kezelni.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Jó... lehet, hogy nem 3 hosszú sípolás, hanem folyamatos hosszú sípolás rövid szünetekkel.
Ebből nem igazán szeretnék vitát, maradjunk annál, hogy szinte minden gyártónál más. Az is előfordul, hogy bent van az alaplap kézikönyvébe. De azért most kipróbálom, hogy kiveszem a RAM-ot...

Ennél speciel 1 hosszú 3 rövid. Ez egy ASUS P5GPL típusú alaplap AMI BIOS-al. De van egy régebbi P3-as lapom annál folyamatos hosszú sípolásokkal jelzi. Viszont találkoztam már a három hosszú sípolással is...
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Szia !
Én sem akarok vitatkozni de mint tudjuk "nem mindegy hogy vérbajban párzunk, vagy párbajban vérzünk".

Nem tudom mit vettél ki, de a kód az videó kártya hibát jelet az AMI BIOS-ban.

Nem tudom, hogy te hol nézted, de lásd a melléklet utolsó oldalán.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Én ITTnéztem

Az általad belinkelt oldal nem a POST Diagnostic Card-ra vonatkozik?
(#) bankimajki hozzászólása Nov 29, 2010 /

Valaki nem tudja mikor jelent meg az USB 2.0 szabvány? Vagy azt hogy ez a noti: IBM ThinkPad R31 2656-2GG
támogatja.e a 2.0-át?

Egy kicsit áúú... főleg mikor megláttam az írásban a Windows 95 szót. Kicsit már őskövület ez az írás.
Én inkább ajánlom a BIOS gyártójának az oldalát, ott az aktuális van fönt az biztos.
(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Talán ITT!
Az USB -t is így kell!
(#) mizsei.robi hozzászólása Nov 29, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tudna adni Pinnalce PCTV 100i-hez tartozó programokat? A drivere már megvan , de maga a TV program nincs, amit találtam az meg csak MediaCenter-re való. Elnézést hogy rögtön ide írok, de még nem volt dolgom TV tunerekkel.
Következő: »»   127 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem