Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az baj
Én sajnos otthon nem tudom felrakni, mert csak egy beteg 40-es vinyóm van, aminek az eleje rossz, meg a gépem is régi már. Viszont itt a suliban telepítgetem, és a tanulók van amikor észre sem veszik, hogy ez nem win7, mert azt sem ismerik, csak óra végén derül ki
Tulajdonképpen a Linuxal csak az a problémám, hogy használok olyan progit, eszközt, ami nem biztos, hogy menne alatta. Kísérletezni meg nem akarok vele.
Illetve nem vágom annyira, hogy mit kell felrakni, mit kell beállítani, stb., a win-t felrakom és megy. Na majd talán egyszer... De most szedem szét a gépet, irány a bolt, és remélhetőleg hamarosan már az új rendszerről írok, 2GB RAM-al a háttérben.
Most ennyire elszánt vagy csak szimplán hüelipszilone?
Parkírozás páncél jégen. Biztosan nem értette, hogy miért gurul, csúszik vissza az autó. Mindenesetre nagyon ragaszkodott a megszokott parkoló helyéhez.
Én csak egyet nem értek mint laikus, hogy a hátsó fék mért később fog mint az első? Látszik, hogy forog tovább a kerék egy darabig addigra meg már begyorsul az autó. Talán rükvercben kellett volna próbálkoznia...
Abban a listában szerintem csak azok a ramok vannak, amikkel kipróbálták, nem próbálhatják végig az összes ram fajtát...Az én alaplapomnak se írták azokat a ramokat,amelyikek benne vannak és mégis tökéletesen működnek egymással...
Szép napot tisztelt fórum társak
Egy nagy kéréssel fordulok a Tisztelt társakhoz. Keresnék olyan kollégát aki tudna segíteni laptop javításban. Annyi lenne a problémám a laptoppal hogy az alaplaphoz csatlakozó winchester csati forrasztása elengedett. Maga a gép müködik üzemelt rendesen bár amikor megvettem Nagyon megjártam a laptop vásárlásával,amit most nem részleteznék,csak annyit irnék hogy az eladó tudta a hibáját a laptopnak,külső usb pendrive boutoltatta be az op rendszert. Elvittem szervizbe de ott nagyon drágán javították volna meg.Sajnos annyi pénzt nem tudok áldozni a javításra, Csak egy pici adalék:A laptopit édesanyámnak vettem aki mozgás sérült,(mindkét lábát amputálták). Természetesen ha van kolléga aki tudna segíteni nekem nem lennék hálátlan. Bővebben is elmondom a sztorit ha van aki segíteni tud. A laptop típusa: Fujitsu Siemens CY25 Mint írtam fentebb a hiba jelenség: Alaplapnál a winchester csatlakozója ami az alaplaphoz van forrasztva elengedett,igy a gép biosig boutol csak az oprendszert nem látja mert a winchestert nem találja kontakt hiba miatt. Kérlek bennetek ha tudtok tud segiteni nekem a kolléga jelezze nekem. Tel számom********** Farkas József vagyok Azért kérném a telefonos értesítést (természetesen vissza hívom) mert kétnaponta vagyok net közelben.Bp dolgozom de Bács megyében élek. Budapesten lakom,de ha van aki segíteni tud természetesen valamennyire tudok utazni. Őszintén szívből köszönöm a segítséget előre is édesanyám nevében is Farkas József
Egy személyautón az első fékek mindig előbb fognak mint a hátsók. Egy kamionnál ez már nem igaz ott mindig a pót fog előbb. Rükvercben is próbálkozhatott volna ugyan. De a kerék gumik és a jég közötti súrlódási együttható ugyanúgy a nullához közelít.
Khmm... Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sokat tanultál tőlem, nem én tőled.
Na megvan a 2GB RAM. További 4 félretéve.
Más: Azt honnan tudja a gép bekapcsoláskor, hogy melyik meghajtón keresse a BOOT.INI fájlt? Mert ami nekem aktuális, az most a D meghajtón van, ami pedig egy régebbi a C-n, azt nem veszi figyelembe. De jó lenne megoldani, hogy a C-n keresse...
A biosban be kellene állítani a boot sorrendet. Mára szinte egyeduralkodóvá az award vált. Ott betűjel szerint lehet váltani.
Hali!
Tud valaki valami új, jó mesét a 6 éves (kisfiús )korosztálynak?
Nekem is van 6éves fiú
Bővebben: Link
Tuti elírás lehet.
SZERK.: Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy tranzisztor. A tranzisztor elindult az áramkör felé és bele ugrott. A bácsi akié az áramkör volt be is forrasztotta de fordítva! Mikor be kapcsolta fel robbant és a bele tett füst ki is szaladt át az óperenciás tengeren és a kurta farkú malacon is túl... Itt a vége fuss el véle.
Piroska és a farkas:
Volt egyszer egy lány akit piroskának hívtak. Piroska elindult a nagymamájához alkatrészt vinni. Ment ment az erdőbe a Lomexfelé mikor a BIOdigit előtt egy farkas elkapta. A farkas így szólt " most meg eszlek" erre Piroska egy 2kW-os toroidot dobott a farkas lábára mikor a farkas ellengette és elszaladt. Aztán Piroska oda ért a Lomex-hez és be ment. Majd egy óra múlva ki jön és ment a nagy mamájához. Pár óra múlva oda is ért aztán bekopog elektroncső alakú házába. Majd kiszól az öreg " Ki vagy?" Vissza szól Piroska én vagyok mama. Ó gyere csak be drágaságom. Piroska be is ment. Kérdi a mamája" Hoztál mindent amit mondtam?" Igen mama minden itt van. Akkor el is kezdhetjük a farkas űzőt építeni. A farkas űző annyiból állt,hogy dobozban egy mikró trafó volt egy bot végén a másikon meg egy szép hosszú volfrám rúd,amit a farkashoz kel érinteni. El is készült a farkas űzővel. El indultak farkast vadászni. Mennek mennek az erdőbe és bele botlanak abba a farkasba aminek Piroska a lábára ejtette a toroidot. A farkas azonnal felismerte a lányt. A lány hozzá vágott egy hiperszil trafót amit aznap hajnalban szüreteltek a hiperszil völgyben. De hiába vágta hozzá semmi nem történt ugyanis a farkas inmunins lett a trafókra. erre a nagymama elő kapta a bontott és hozzá érintette a farkas hátsójához. A farkas ki is dölt majd a mama haza vitte meg enni. Be tette a magnetronokkal fűtött sütőbe és öt perc múlva elkészült a roston sült farkas.. Itt a vége fuss el véle! Ezt most találtam ki.
Orvos orvosovics orvosovhoz.... A kilométeres sál se semmi Három nővér / 1 és Három nővér / 2 És itt nekem valahogy kimerült a jó paródia. Talán még Karinthy így írtok Ti és Tanár úr kérem, illetve Örkény egypercesek. Nem tudom, mennyire köztudott, de német, román, héber, szlovák, cseh, lengyel, észt, bolgár, francia nyelvekre fordították le. Kérdés: "minek, minek, minek" , Mennyire lehetett a jellegzetesen magyar szituációs humort visszaadni. a Frédi és Béninél sem ment :-
Ennek a felese tréfa - ezt a mondatot a kocsmában mondják a pultos csajnak (régebben kocsmárosnének ) nem?
Metál az ész! Aki nem ismerné. Az én öcsém kedvence.
Üdv!
Írjátok be a google maps-on az utvonaltervezésbe Google maps kiindulásnak Japánt, célnak pedig kínát. Ha ez megvan nézzétek meg a 43-as instrukciót. Nekem nagyon tetszett
Csak 784km. Azt egy pillanat alatt meg lehet tenni jetskivel.
Ezt pár hete bemondták a bumer@ngban...
Van még pár ilyen. Én arra gyanakodtam, hogy ez lehet hogy a google-nek egy újabb álláshirdető baromsága. (szoktak ilyen elvetemült dolgokat csinálni.) Ha megfejted a kódot és beírod a keresőbe, akkor a google álláshirdetésénél találjuk magunkat. (Ezt közvetlenül a goggle egy felsőbb vezetője mondta egy ism. terjesztő filmben.)
Szép színes a betűd. Hogyan csináltad?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |