Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az baj
![]() Én sajnos otthon nem tudom felrakni, mert csak egy beteg 40-es vinyóm van, aminek az eleje rossz, meg a gépem is régi már. Viszont itt a suliban telepítgetem, és a tanulók van amikor észre sem veszik, hogy ez nem win7, mert azt sem ismerik, csak óra végén derül ki ![]()
Tulajdonképpen a Linuxal csak az a problémám, hogy használok olyan progit, eszközt, ami nem biztos, hogy menne alatta. Kísérletezni meg nem akarok vele.
Illetve nem vágom annyira, hogy mit kell felrakni, mit kell beállítani, stb., a win-t felrakom és megy. Na majd talán egyszer... De most szedem szét a gépet, irány a bolt, és remélhetőleg hamarosan már az új rendszerről írok, 2GB RAM-al a háttérben. ![]() ![]()
Most ennyire elszánt vagy csak szimplán hüelipszilone?
![]() Parkírozás páncél jégen. Biztosan nem értette, hogy miért gurul, csúszik vissza az autó. Mindenesetre nagyon ragaszkodott a megszokott parkoló helyéhez.
Én csak egyet nem értek mint laikus, hogy a hátsó fék mért később fog mint az első? Látszik, hogy forog tovább a kerék egy darabig addigra meg már begyorsul az autó. Talán rükvercben kellett volna próbálkoznia...
![]()
Abban a listában szerintem csak azok a ramok vannak, amikkel kipróbálták, nem próbálhatják végig az összes ram fajtát...Az én alaplapomnak se írták azokat a ramokat,amelyikek benne vannak és mégis tökéletesen működnek egymással...
![]()
Szép napot tisztelt fórum társak
Egy nagy kéréssel fordulok a Tisztelt társakhoz. Keresnék olyan kollégát aki tudna segíteni laptop javításban. Annyi lenne a problémám a laptoppal hogy az alaplaphoz csatlakozó winchester csati forrasztása elengedett. Maga a gép müködik üzemelt rendesen bár amikor megvettem Nagyon megjártam a laptop vásárlásával,amit most nem részleteznék,csak annyit irnék hogy az eladó tudta a hibáját a laptopnak,külső usb pendrive boutoltatta be az op rendszert. Elvittem szervizbe de ott nagyon drágán javították volna meg.Sajnos annyi pénzt nem tudok áldozni a javításra, Csak egy pici adalék:A laptopit édesanyámnak vettem aki mozgás sérült,(mindkét lábát amputálták). Természetesen ha van kolléga aki tudna segíteni nekem nem lennék hálátlan. Bővebben is elmondom a sztorit ha van aki segíteni tud. A laptop típusa: Fujitsu Siemens CY25 Mint írtam fentebb a hiba jelenség: Alaplapnál a winchester csatlakozója ami az alaplaphoz van forrasztva elengedett,igy a gép biosig boutol csak az oprendszert nem látja mert a winchestert nem találja kontakt hiba miatt. Kérlek bennetek ha tudtok tud segiteni nekem a kolléga jelezze nekem. Tel számom********** Farkas József vagyok Azért kérném a telefonos értesítést (természetesen vissza hívom) mert kétnaponta vagyok net közelben.Bp dolgozom de Bács megyében élek. Budapesten lakom,de ha van aki segíteni tud természetesen valamennyire tudok utazni. Őszintén szívből köszönöm a segítséget előre is édesanyám nevében is Farkas József
Egy személyautón az első fékek mindig előbb fognak mint a hátsók. Egy kamionnál ez már nem igaz ott mindig a pót fog előbb. Rükvercben is próbálkozhatott volna ugyan. De a kerék gumik és a jég közötti súrlódási együttható ugyanúgy a nullához közelít.
![]()
Khmm... Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sokat tanultál tőlem, nem én tőled.
![]()
Na megvan a 2GB RAM.
![]() Más: Azt honnan tudja a gép bekapcsoláskor, hogy melyik meghajtón keresse a BOOT.INI fájlt? Mert ami nekem aktuális, az most a D meghajtón van, ami pedig egy régebbi a C-n, azt nem veszi figyelembe. De jó lenne megoldani, hogy a C-n keresse...
A biosban be kellene állítani a boot sorrendet. Mára szinte egyeduralkodóvá az award vált. Ott betűjel szerint lehet váltani.
Hali!
Tud valaki valami új, jó mesét a 6 éves (kisfiús ![]() ![]()
Tuti elírás lehet.
![]() SZERK.: Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy tranzisztor. A tranzisztor elindult az áramkör felé és bele ugrott. A bácsi akié az áramkör volt be is forrasztotta de fordítva! Mikor be kapcsolta fel robbant és a bele tett füst ki is szaladt át az óperenciás tengeren és a kurta farkú malacon is túl... Itt a vége fuss el véle. ![]() ![]()
Piroska és a farkas:
Volt egyszer egy lány akit piroskának hívtak. Piroska elindult a nagymamájához alkatrészt vinni. Ment ment az erdőbe a Lomexfelé mikor a BIOdigit előtt egy farkas elkapta. A farkas így szólt " most meg eszlek" erre Piroska egy 2kW-os toroidot dobott a farkas lábára mikor a farkas ellengette és elszaladt. Aztán Piroska oda ért a Lomex-hez és be ment. Majd egy óra múlva ki jön és ment a nagy mamájához. Pár óra múlva oda is ért aztán bekopog elektroncső alakú házába. Majd kiszól az öreg " Ki vagy?" Vissza szól Piroska én vagyok mama. Ó gyere csak be drágaságom. Piroska be is ment. Kérdi a mamája" Hoztál mindent amit mondtam?" Igen mama minden itt van. Akkor el is kezdhetjük a farkas űzőt építeni. A farkas űző annyiból állt,hogy dobozban egy mikró trafó volt egy bot végén a másikon meg egy szép hosszú volfrám rúd,amit a farkashoz kel érinteni. El is készült a farkas űzővel. El indultak farkast vadászni. Mennek mennek az erdőbe és bele botlanak abba a farkasba aminek Piroska a lábára ejtette a toroidot. A farkas azonnal felismerte a lányt. A lány hozzá vágott egy hiperszil trafót amit aznap hajnalban szüreteltek a hiperszil völgyben. De hiába vágta hozzá semmi nem történt ugyanis a farkas inmunins lett a trafókra. erre a nagymama elő kapta a bontott és hozzá érintette a farkas hátsójához. A farkas ki is dölt majd a mama haza vitte meg enni. Be tette a magnetronokkal fűtött sütőbe és öt perc múlva elkészült a roston sült farkas.. Itt a vége fuss el véle! Ezt most találtam ki. ![]()
Orvos orvosovics orvosovhoz.... A kilométeres sál se semmi
![]()
Ennek a felese tréfa - ezt a mondatot a kocsmában mondják a pultos csajnak (régebben kocsmárosnének
![]()
Metál az ész! Aki nem ismerné. Az én öcsém kedvence.
![]()
Üdv!
Írjátok be a google maps-on az utvonaltervezésbe Google maps kiindulásnak Japánt, célnak pedig kínát. Ha ez megvan nézzétek meg a 43-as instrukciót. ![]() ![]() ![]()
Csak 784km. Azt egy pillanat alatt meg lehet tenni jetskivel.
![]()
Ezt pár hete bemondták a bumer@ngban...
![]()
Van még pár ilyen. Én arra gyanakodtam, hogy ez lehet hogy a google-nek egy újabb álláshirdető baromsága. (szoktak ilyen elvetemült dolgokat csinálni.) Ha megfejted a kódot és beírod a keresőbe, akkor a google álláshirdetésénél találjuk magunkat. (Ezt közvetlenül a goggle egy felsőbb vezetője mondta egy ism. terjesztő filmben.)
![]()
Szép színes a betűd.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |