Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! Idézet: nah ezt nem értem. lehet hogy velem van a gond. Elég ha csak villog? „minden negyedik led el van választva, hogy 12voltos legyen”
Hi!
Lenne egy kérdésem. Van egy áramköröm amiben meg akarom oldani a rajzon látható problémát. Az A1-5 és a B1-5 jelű bemeneteket akarom kapcsolni a C1-5 kimenetekre de úgy hogy csak az egyik bemenet ág legyen aktív (rajzon 1 és 2 jelzés). Egy átkapcsolóval szeretném megoldani, de 5 áramkörös átkapcsoló nem nagyon van. Ha van valakinek vmi ötlete kérem ossza meg velem.
Nekem csak annyi kell hogy villogjon és 12 voltos legyen.
ki kell próállni de sztem ez lesz az:
kép Csak annyi, hogy kihagyod az első ledet. De kézdezd meg az okosabbakat
Szerintem azért nem ártana megtuningolni ezt az 555-ös villogtató-kapcsolást, mert ez az egyetlen egy db IC nem lesz képes következmények nélkül egyszerre 28 LED-et meghajtani...
akkor lehetne led helyett berakni egy relét. vagy van valami más ötlet?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy az üzemóra számlálók nullázhatók? (Azokra gondolok amik úgy néznek ki mint a régi orsós magnók számlálói)
Van az oldalon 2 ledes villogó, azt nem lehetne úgy megcsinálni hogy az egyik led helyet rákötöm a 28at? Vagy úgy nem jó? vki vmi megoldás??
Nem nagyon fogja elbírni. Ami még talán a legegyszerűbb az a relé medoldást találom
2ledes villogóban a led helyére optocsatoló lede->opto tranzisztora kapcsol egy relét->relé kapcsolja a ledeket. Sztem!
valóban jónak tünik de nem igazán tetszik. kicsit fura ,nem igazán lehet be épiteni egy dobozba, de lehet hogy ez a legjobb. Az ára végülis nem vészes.
ÜDV!
mire lehet használni egy effekt generátort??? amiket tud: négyszög, háromszögjel, sinus, meg ilyen négyszögjelre hasonlít de a sarka gömbölyödik.
Nem tudtok nekem egy rajzot adni, hogy villogjon az a 28led 12voltról?
Vagy különféle hanghatásokat elérni vele akármilyen elektronikus hangszer segítségével...épp ezért EFFEKTgenerátor a neve...
kössz mind2töknek!
és erre h köthetek rá hangszert (pl.:gitár )?? mert amilyen kapcsolási rajzom van azon csak out van!
Van egy ilyenem a kezdők részére: csatolmány
a lábkiosztás pontos típusonként változhat, nem??
Amúgy tetszik.
Azért van így írva mert ezeknél egyezik és ezek a legtöbbet használt tranzisztorok.
Azt hogy tom megcsinálni, hogy ne küldjenek mailt mikor válaszoltok? Mert már mikor nem is nekem válaszoltok, akkor is kapom a mailt... HELP!
Értesítések menüpontban megváltoztatod a Témafigyelést...beállítod, hogy csak figyelje a témát, és e-mail-t ne küldjön a rendszer...
Sziasztok
Van itthon egy műszerdobozom, az előlapja aluminium... Ha kialakítom a szükséges nyílásokat, hogy tudom lepolírozni??? Csináltam már eloxált előlapot... (1200-as csiszolóval kb 3 napig csiszolgattam vízbe, majd tömény trisós forrófizbe, gumikesztyűben megdörzsöltem, majd lakkal lefújtam.) Csak látszanak a nagyon finom karcolások, ami ugyan szép, mert a lakk mélységet, és tükrös csillogást kölcsönöz a felületnek. De most gondoltam csinálok egy polírozott előlapot is. Szóval mit kell csinálnom? Mit vagyek hozzá? Mivel lehet a legszebben megcsinálni otthoni körülmények között? Üdv
helló az lenne a kérdésem ha van egy 1 A-s PNP -tranzisztorom és rá akarok kötni még eggy 500 mA s PNP tranzisztort emitter emitter collector collector base base akkor az működnie és lenne 1,5 A-s ?
Nem.
Ettől picit összetettebb. Semmi garancia, hogy az áram úgy fog megoszlani, hogy az egyiken 1A a másikon 0,5A fog folyni. Valamint azt sem tudod, hogy a SOA-n belül marad-e mindkét eszköz. Az eltérő paraméterű tranzisztorok miatt pedig az egyik jobban ki fog nyitni és kiegyenlítő áram is fog folyni. szvsz. ezt ne így csináld. |
Bejelentkezés
Hirdetés |