Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   200 / 609
(#) hangszoros válasza ibpeti hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Nem mert nincs teljesiménye elegendő.
-Nem tudja a szükséges Ampert _
(#) ODU válasza ptesza hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Rendben, köszönöm szépen a segítséget, amint lesz időm, megvalósítom és biztosan be fogok számolni róla
(#) ODU válasza ptesza hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Megcsináltam a csillagpontos földelést rendesen, úgy ahogy azt kell, és továbbra is búg a rendszer hogyha elosztóba van a két bemenet. Akkor próbáljam meg elszigetelni a mono modult? Az megoldás lehet? Akkor még annyit hozzá hogy hol lehet olcsón vágható csillámot venni, ugyanis azért nincs elszigetelve mert nem találtam sehol ilyet vagy 2000-es nagyságrendű a csillám sőtt vastag is, szóval segítsetek ebbe és megcsinálom
(#) accaboj hozzászólása Nov 29, 2010 /

Sziasztok! TDA7294 hidalva +-20V-ról mekkora teljesitmény leadására képes 4 ohm-on? Ha egyáltalán birja a 4 ohmot...
A választ elore is koszonom! udv. accaboj
(#) ptesza válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Régi tápegységből tudsz kibontani szigetelőlapot ,és szigetelő gyűrűt is.

A trafó primer részét is átalakítottad kettős szigetelésüre , a vedőföldelésesröl? Ha nem akkor a védőföldet is a csillagpontba kell kötni.

Van egy cikk itt a HE-n a földhurokról azért olvasd át.
(#) ptesza válasza accaboj hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

4 ohm-ra kb 40W 8 ohm-ra 22W de azt a feszültséget kell nézni ami már rá van kötve az erősítőre, ugyanis 2-3 voltot esik jobb esetben.

Úgyhogy jó ha 30 W lesz 4 ohm ra.

TDA2030 ból építenék , vagy VF6 -ot .
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

A hid azért komolyabb egy kicsit. Szerintem még +/-20V-ról is leadogatja a 100W-os csúcsokat 8 Ohm-ra... ki kell próbálni.
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Hogyan kell értelmezni pontosan, hogy "elosztóba van a két bemenet"?
Én innen rendeltem szigetelőlapot. Elég drága, de akkorára vághatod amekkora kell.
(#) accaboj válasza ptesza hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Idővel magasabb feszültségről fog menni, de most csak ilyen trafóm van. Ha 30 hát 30, lényeg hogy menjen a végfok és ne legyen baja a 4 ohm-mal. Olvastam hogy bírja, csak kicsit hamarabb bekapcsol a védelem vagy mi
Megy itt valakinek TDA7294 híd 4 ohm-on? Nemám megcsinálom aztán nem lesz jó
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Egészen pontosan így néz ki a dolog, ahogy a képen van, a zöld jack megy a sztereó modulba, a fekete a mono modulba, illetve a csatlakozó a zenelejátszóba vagy gépbe. (akkor kezd el búgni, amint beledugom a 2 jack-et az elosztóba, ha az elosztó nincs bedugva semmibe akkor is búg.). Valamint próbáltam azt hogy a 2 jack GND-jér érintettem össze, akkor semmi, nem búg. viszont ha a 2 végét érintem össze ahogy a másik képen van akkor elkezd búgni.
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Ilyet találtam az interneten, nem tudom hova, de a mikróba kell szigetelő csillám. Ezek egészen jó árakba vannak. Mit szóltok hozzá?Csillám
(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Huh ez gyanúsan olcsó
(#) Bassmester válasza accaboj hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

A sajátomat rá merem kötni 4 Ohm -os hangfalra is. +/- 40V-ról megy, 600W-os kapcsolótápja van. Addig szabad csak feltekerni, amíg nem kezd torzítani. Tökéletes, hatékony hűtést kell neki csinálni, akkor nem fog annyira tortyogni a hővédelem miatt. Mindezek ellenére soha nem beszélnék rá senkit a 4 Ohm-os használatra, az adatlap sem javasolja.
(#) Hurkafej1 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Nem tudok angolul, szóval a rizsa részt nem értem, de az adatlapon ott van a 4 Ohm is.
Bővebben: Link
A kép alatt ir valamit
(#) kadarist válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Bírja a 4ohm-t, de csökkentett tápfeszültséggel.
(#) accaboj válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Idézet:
„Tökéletes, hatékony hűtést kell neki csinálni, akkor nem fog annyira tortyogni a hővédelem miatt.”

mit fog csinálni?

amugy +-20V-tal nem nagyon lehet torzitaig vezerelni...vagy igen?
(#) Bassmester válasza accaboj hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Alacsonyabb tápfesszel sokkal könnyebb torzításig vezérelni.
Hűtőtönkös hőelvezetést csinálj az ícére, olvass vissza a topikban ha nem világos a dolog, Alkotó és én is emlegettük már egy párszor
Ha lassú a hőelvezetés, akkor már kis teljesítménynél is tortyog az erősítő. Egy hídnál, pláne 4 Ohm-on, fokozottan jelentkezik ez a probléma. Erős tápot csinálj, minimum 10A-es Graetz, minimum 2x10.000 uF, minimum 200W-os trafó, persze mindegyik csatornánként értendő, ha +/- 20V-ról fog menni 4 Ohm-ra. A 200W/ csatorna trafó, lehet hogy melegedni is fog tartósabb üzem esetén.
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Nekem nem tudtok segíteni? Kevés az infó a megoldáshoz?
(#) Bassmester válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Jéé... valóban ír valamit
Elolvastam már jópárszor az adatlapját, az angol nyelvű "rizsa részt" is értem, de valahogy szívesebben hívatkozom a gyakorlati tapasztalataimra.
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Szerintem szimplán földhurkod van. Van valami részletes rajzod a bekötés kábelezéséről? Minek az a jack elosztó oda? Valaminek a 3,5-es kimenetéről párhuzamosítva viszed a jelet két különböző készülékre? Az elosztó egyébként hibátlan?
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

persze, hibátlan. Az elosztó azért kell hogy pl számítógépről menjen mind3 hangszótó, a 2 középmagas és a mély. Huzalozásról annyi van, ami a csatolt kép
(#) accaboj válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Akkor azt hiszem ebbol nem lesz semmi...kicsi a trafóm és a híd sem a legjobb 4 omh-ra.
Na mindegy, azt hiszem hogy egy VF2 lesz belole, a 130W-os Alkotós kivitel.
Koszi a segítséget!
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Tehát egy sztereó végfok és egy monó mély végfok megy ugyanarról a bemenetről? Ha egy dobozban vannak az erősítők és egy tápról mennek, akkor miért ilyen jack elosztós megoldást használsz? A dobozban kéne megoldani. Gondolom van szubszűrőd is. Ugye? Vagy csak passzívan ellenállásokkal közösíted a sztereó jelet a mélycsatorna számára? Az is okozhat földhurok jellegű búgást, ha az ícétokok jóvoltából a negatív tápág a hűtőbordákon van. Neked is javaslom a hűtőtönkös hőelvezetést.
(#) Bassmester válasza accaboj hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Egy 130W-os fetes végfoknak is kb az alább leírt kondíciókkal rendelkező táp kell. +/- 20V-ról igencsak gyengécske lesz a VF2. Próbáld meg nyugodtan a 7294 hidat, csak csináld meg rendesen.
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Nincs semilyen szűrő, és azért nem belül van összekötve, mert néha csak 2 ahngszórót hajtok, és akkor nincs szükség a mono modulra. Azt fogom megpróbálni hogy elszigetelem a bordától az IC-ket hogy ne azon legyen a negatív feszültség. Valamint hűtőtönkös megoldásom van, réz hűtőtönkökkel
(#) ImiDj válasza accaboj hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Nyugodtan teheted 4 ohm-ra +-20V-al a hidat :yes: Ugyis leesik a fesz még és nem fog tortyogni.Ha majd nővelni akarod a feszűltséget (kicseréled a trafót) +-35..+-40Voltig akkor nem ajánlom 4 ohm-on,de igy jó.Kb 70-80w meglesz.Bocsi hogy beleszóltam,csak véleményem irtam le
(#) ImiDj válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Ez kicsit régebben csináltam csak nem tettem fel.Egy Sony F210 erősitőbe kicseréltem mindent és egy sztereó hidat tettem bele.A táp az +-38V,4x10.000uF.Teszek fel egy pár képet.Lehet kérdezni vagy ha van észrevétel lehet irni,igy is tanul az ember
(#) ODU hozzászólása Dec 2, 2010 /

Az normális ha a trafóm üresjáratba vesz fel 30W-ot? és hallhatóan búg. Lehet hogy menetzárlatos? És vajon ez hallatszik be a hangfalakba? Elég régi darab már kb 500W-os. Talán szünetmentes tápban volt nagyon régen
(#) hangszoros válasza ODU hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ha toroid akkor megszivtad, mert valószinü túl van gerjesztve. nem nagyon lehet vele mitkezdeni, bár van aki rátekermég, de igy nyilván kisebb lesz a a sec fesz. Ha trehányul van a vasmag benne feltekercselve akkor ez se nyer. A vákum impregnálás se mindig nyer.
Azt, hogy a trafo szorásától búg-e a hangfalad probáld távolabb vinni, ha macera, akkor vaslemezt a nyákok és trafó közé, probára.
A toroidnál is eljátszhatod, mert tévedés, hogy a toroid nem szór.
Nem véletlenül köcsögözik be, söt többrétegben is nemcsak vassal ! Legalábbis a profi küttyükben
A 30Wattot mivel mérted ? Tényleg Watt, vagy áramérés x feszültség. Ez nem Watt váltónál, hanem VA a meddő miatt
(#) ODU válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

fogyasztásmérővel mértem, ami beszoroz még cos.fi-vel is, szóval sztem teljesen reális az a 30W. most megpróbálom jóval távolabb rakni a trafót magától az erősítőtől
Következő: »»   200 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem