Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   388 / 1271
(#) fredee4444 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Koszi. Azt hiszem osszerakom, jo lesz az még máskor is.
(#) zoltansz válasza gyozol hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Szia.
A függőleges eltérítéssel van baj. Van benne egy ic LA 7637, a körülötte lévő elkókat cseréld ki. Az Elektrotanya-n találsz hozzá kapcsrajzot. Ha kondikat kicserélted és nem javul akkor az ic-vel lessz gond. Vannak bizonyos tv típusok amelyekben a füg.elt. bemeneti kondiját a sortrafó környékén találod.
(#) laci777 hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
kellene stassfurt 51-1222 Tv-hez kapcsolási rajz
(#) kadarist válasza laci777 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Szia!
Hogy kell szépen kérni?
(#) Doncso válasza kolesz hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Igen nekem is az volt, igaz már túladtam rajta, de a splitter csere teljesen rendbe kapta, ha sorkimenős az gatya, mert olyat nem vagy nagyon nagy szerencsével fogsz találni, ha nem vagy biztos a hibában, akkor csináld azt, hogy leveszed az elejét, a hangszóró takarót, majd azt a fekete burkolatot is, kapcsold le a lámpát, legyen sötét, majd kukucskálj be a splitterhez, látnod kell az áthúzást, vagy a fényét, ha látod a splitterbe, akkor nyugodtan dobd ki belőle, annak annyi, és beszélj a SINI-vel, apropó, amikor ment, nem volt a közepén egy szines folt? Lehet az enyém van nálad . Egyébként nekem is ezt csinálta, pár csattogás, és utánna csitu, lelőtte a tápot, majd kikapcs, bekapcs, és ujra próbálkozott sikertelenül. Az a lényeg, hogy ha splitter, akkor van alkatrész, ha sorki, az nem jó hír.
Viszont, ha sikerül megjavítani, akkor tessék felkötni a gatyót, mert kőkemény analóg konvergencia beállítás fog következni, nem vicc, keress meg ha működik, adok szervízábrát, meg némi tanácsot, hogy ne görnyedj majd előtte 8 órát a poti tekergetésekkel, na az egy igazán jó móka, de sajnos elkerülhetetlen lesz.
Üdv. Doncso
(#) Doncso válasza fredee4444 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Azért a másik tippet is tedd el a tarsolyba, néha becsaphat a műszer, a kettő együtt a tuti.
(#) jenci2010 válasza katona.t hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Tranzisztort nézd meg . nagyfesztranzisztort vagy ha jó a tranyó akkor nagyfesz előtt vagy őzelében találsz egy kék szinű diodát szakatt cseréld .amugy a tápja csipog valoszinű induláskor és tiltáskor csinálja.

űdv
(#) jenci2010 válasza gyozol hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
képeltéritő ic a rossz benne keres kapcsolási rajzot és cseréld!.

űdv
(#) katona.t válasza jenci2010 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Nagyfesz tranzisztort kimértem (vezetősávot vágtam át, nem bányásztam ki), BC-451mV, BE-505mV, visszafele szakadás, zárlat nincs. Tehát szerintem jó. Kék diódát nem látom, fényképet csatoltam a tranyó környékéről, ezen meg tudod mutatni?

ui.: az égésnyomok és panelbarnulások már ott voltak, nem most keletkeztek.
(#) katona.t hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Feltöltöttem ide ni a képeket teljes felbontásban, hogy ne terheljem a hobbielektronika szerverét! (picasa)
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Ha jól látom a csatolt képen lévő ellenállás megégett.Ezt mérd meg.A pozíciószáma alapján ki kell keresni a rajzon,hogy mekkora ellenállás kell ide.
Szerk: R521 4,7 kOhm

GrundigKT.jpg
    
(#) kolesz válasza Doncso hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszönöm a jó tanácsokat! Most azt csináltam, hogy kivettem a splitter-t, bekapcsoltam és így is feláll a tv. Szóval, én úgy gondolom, hogy a splitter a baja.
Néztük ezt a Sini-t, de nem ismerjük. Egyébként nem találtunk rajta splitter-t. Hogy működik az az oldal? Csak on-line lehet vásárolni? Máshol nem lehet ilyen alkatrészt beszerezni?
Mi ez az analóg konvergencia beállítás?
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Kiforrasztottam, megmértem. 9,1 k.
Megkerestem, hogy tényleg 4,7k -e az eredeti mert nem akartam elhinni
Örülök, hogy nyomon vagyunk.
Akkor veszek belőle egy marékkal, és kicserélem.
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Az nem tiszta,hogy : Amikor az izzós próbát végezted,akkor ki volt szedve a sorvégtranzisztor?
Ha nem ,akkor mindenképpen szedd ki a tranyót és úgy terheld meg a tápot.Ha már kinn van,akkor mérd meg kiszedve.Ennek az ellenállásnak a hibájától még el kéne indulnia.A másik,hogy nem szakadt -e meg az R411.Ezen át kap a TDA 8170 / függ elt.IC/ tápot.
István
(#) findusz_75 hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Sziasztok!Én nem vagyok hozzáértő csak segítséget szeretnék kérni.Van egy Samsung CW-28D83N típusú tv-m(remélem jó számot írtam le)Nagyon keveset használt,szinte új.A problémám az,hogy egy idő után teljesen bepirosodik a kép.Valaki tud segíteni mi lehet a baja???Köszi!
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Nem volt kiszedve, csak a kollektor vezetősávját vágtam át. Viszont az előbb amikor mértem a tranyót, akkor átvágtam mind a 3 vezetősávot --> kvázi kiszedtem.
R411-et megnéztem, de körülötte is furák az ellenállások. Mikor utoljára ellenőriztem erre fele az alkatrészeket, akkor még teljesen épek voltak (vagy fáradt voltam). Nem tett jót nekik az indítgatás.

Képek teljes felbontásban itt
(#) kadarist válasza kolesz hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Nem erről a splitterről van szó? Bővebben: Link. Ebből a webáruházból egy egyszerű regisztráció után már rendelhetsz is.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Szia!
Vedd ki a sortpfeszültséget egyenirányító diódát a tápegységtrafó szekunderénél. Ezzel az egész sorvég-tápvonalat leválasztottad. Próbáld meg így bekapcsolni és figyelj a csipogásra meg egyéb életjelekre.
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Májsztró!
Az eltérítő tekercsek csatlakozóját fordítsd meg 180 fokkal.Ha megnézed az először feltöltött képeket,azon a zöld-fehér kábelpár van a panel belső oldala felé,,ezeken meg a fekete piros.
István
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Ba***meg

Légy szíves mond azt, hogy ezzel nem rontottam el valami drága és beszerezhetetlen alkatrészt!
Hogy lehetek ilyen hülye...
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
De ezt mégis hogy sikerült megvalósítani? :eek2:
(#) kolesz válasza kadarist hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszi a segítséget, de közben megtaláltuk a SINI-n is.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Most így visszagondolva, nem ez okozta a hibát. Mikor már nem indult, akkor kiszedtem a panelt és elhoztam az asztalra, ahol normálisan látok és tudok rendesen mérni. Valamiért megcsavarodhatott a kábel, és mikor visszatettem, akkor "úgy esett kézre". A kábeleket óvatosan húztam le, így visszafele minden adta magát. Vagyis majdnem minden...

Szóval: Kábelt jól visszadugni! Tranyót kiszedni, kimérni, kollektor és föld közé izzó és azt is megmérni. R411-et és környékét újra megmérni. Táptrafónál diódát kiszedni és így indítani.
Legalább holnap sem unatkozok majd. Remélem az ünnepekre üzemképes lesz...
(#) Doncso válasza kolesz hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Az analógot úgy értem, hogy nem nyomkodós, tával, hanem teketgetős, potival, amiket megtalálsz a televízió elején, a két hanszóró között, ott a fekete műanyagnál, ahol az a sok luk van, na az mind poti, na ez jó móka, a konvergencia beállítás az, amikor úgy kell összehozni a vetítést, hogy a színek hellyel közzel tökéletesen fedjék egymást, azaz ne láss három különböző színű fejet a barátok közt nézése közben, persze mindezt úgy, hogy a geometria is stimmeljen, azaz ne legyen hordós, elmászott, alul nagyobb az ember feje mint ha felül van, satöbbi. Majd segítek ha sikerül összehozni. Sötétben nézted a csattogást? Látsz kis fényt amikor csattog?
Üdv. D.
(#) kolesz válasza Doncso hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Igen, látom a kisüléseket.
Az új splitter-rel is kell állítani a konvergenciát? Egyébként már lehet, hogy rá is fért volna, mert voltak benne csúszások.
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Legelőször fordítsd meg a kábelt,utána próbáld meg hogy indul-e! Utána jöhet a többi vizsgálat.A képeltérítő körüli ellenállások is eléggé leharcoltnak néznek ki.
Szerintem menni fog.Sok sikert.
István
(#) millermoki hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Sziasztok! Egy régi inpulzustápos tv javítgatok.Kb 15 éves a tipusa Sanyo Cep2105. A problémám az hogy a tápegység primer oldalán van egy panel amin 4 db smd tranzisztor van. Sajnos a kapcs.rajzon nem vehető nagyon ki milyenek pontosan. Arra lennék kiváncsi ti milyen tipusokra cserélnétek ki. Én ezekre gondolok: H-6 (BC 556)-PNP, AL 6 (BC 640)-PNP, M.6 (BC 212)-PNP,752 (7.5 V) zener. Tudom az erősítésre nagyon oda kell figyelni és a tipusára h. npn v.pnp. De nincs kedvem össze vissza vásárolgatni. Nézzétek meg! Köszönöm a segítséget!
(#) kolesz válasza Doncso hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Az szeretném még hozzáfűzni, hogy ez a tv időnként elkezdett sípolni és a tuner megmozgatásával elmúlt a sípolás. Lehet összefüggés a sípolás és a splitter elromlása között? Vagy ezek egymástól független történések?

Köszi előre is a segítséget!
(#) BarnaPili válasza kolesz hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
A splitter csere nem befolyásolja a konvergenciát.De a konvergencia beállításnak csak akkor áll neki,ha biztos vagy magadban.Először próbáld meg a menüből egymásra húzni a színeket.A konvergencia külön tápról megy,azokat is méd meg.Valami 40 Volt körüli feszeket kell mérni.HA a potikhoz is kell nyúlni,az nem....Türelem kell hozzá.Érdemes letöltened a szervizleírást hozzá,és az alapján végigmenni.Az egyik szín szereti elhúzni a másikat,megvan a sorrendje,hogy kell.A sípolás és a splitterhiba nem áll összefüggésben.
Az elektrotanyán láttam hozzá kottát,szedd le.
István
(#) kolesz válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget!
A sípolás akkor mitől lehet?
Következő: »»   388 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem