Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   520 / 1385
(#) emmzolee válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Én az OfficeDepotban vettem 100 db A4-es volt egy csomagban Úgy kértem, hogy lézerrel nyomtatható írásvetítő fólia. Az a neve, hogy Niceday (copier transparency film) Bevált. Tök jó.

Lehet kapni tintasugarashoz is. Azt onnan ismered föl, hogy picit mintha szemcsés lenne az egyik oldala. (oda kell nyomtatni) olyat is használtam régebben.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Neked nem nyúlik?
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Nem

Amióta kivágom a megfelelő méretú fóliát, és rá ragasztom celluxal egy papír lapra, azóta tuti a dolog.
Különben meg előtte sem a fólia nyúlott meg, hanem megcsúszott a fényes fólia a nyomtatóban.
(#) fureszoszkar válasza Blizzard hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Van egy tuti beszerzési lehetőség, és még olcsó is.

http://users.atw.hu/alkat-resz/kapcsolatok.html
http://alkat-resz.atw.hu/kepek/holam03.JPG
(#) albinolynx válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Samsung Ml1640-nel nyomtatsz rá?
Nekem ML2010-zel még csomagolásból kibontva, legelső nyomtatáskor sem sikerült megfelelő maszkot készíteni. Nem fedett egyenletesen, pedig állítottam mindent (takarékos mód kikapcsolva, sötétszürke árnyalat, 1200dpi).
(#) gulasoft válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Lézerrel egy rétegben még nem láttam jó fóliát.
Régebben az epson tintasugarasommal még lehetett csinálni, de sokat szenvedtem a fólia összeragasztgatásával. A nyomdai tuti. Egyszer kell a film.
(#) Zoli_bácsi válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Maximálisan egyetértek. Ezt csak egyszer kell megcsináltatni, aztán örök élet. No meg ennél profibb nincs. Már úgy értem nyákfólia terén.
(#) storm hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Ma csináltam az első vasalásos technikával készülő nyákomat viszont itt ott nem ragadt meg rendesen a festékpor ha tovább vasalom akkor jó lesz illetve nem fog károsodni semmi? Itt egy kép:

P1020694.JPG
    
(#) emmzolee válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Akkor én szerencsés voltam. Azért csak voltam, mert ki ürült a toner, de ma megjött az utántöltő.
Szóval az elején direkt kipróbáltam hogy csak 1 réteggel maszkoltam. Majdnem tökéletes volt. Azért a biztonság kedvéért 2 fóliát használtam, amikor már kezdett ki ürülni, akkor 3-at.
Nekem úgy volt a legszebb a nyomtatás, ha vártam legalább egy fél percet legalább a felfűtés után, és csak akkor nyomtam a nyomtatásra. Kottázható a különbség.
Amikor bekapcsolod, akkor föl fűt. Amikor meg nyomod, hogy nyomtatás, akkor megint. Ez a kettő sok szerintem. Valószínű túl hevítette a fóliát, és szemmel láthatóan szét mosta a mintát.
Kipróbáltam azt is, hogy állítgattam a papír fajtákat, de meglepő módon az írásvetítő fólia, és a festék takarékos módszer volt a legjobb. Szerintem a sok festék a halála.

Nyilván el tudok képzelni jobb minőséget, de ezzel a módszerrel meg tudom csinálni a 0.2mm-es vonalakat stabilan, ha a vezetősávok között meg tartom a 0.3 mm szünetet. Ez nekem untig elég.
(#) Rumcájsz válasza fureszoszkar hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Kár hogy a linkeket nem szúrtad be hanem csak bemásoltad.
(#) dbase válasza fureszoszkar hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Itt vettem én is! Személyesen.
(#) Zoli_bácsi válasza fureszoszkar hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Na, ez már haladás. Honlap, esetleg webáruházuk van, ahol lehet rendelni? A bemásolt linken nem találok honlapot, csak telefonos elérhetőséget. De ez is remek!

Köszi!
(#) gulasoft válasza storm hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Sajnos gáz lesz. Ha túlmelegíted és megnyomod szétlapul és lőttek a szigetelőtávolságoknak. Akkor tudsz jó eredményt elérni, ha laminálsz, ahhoz viszont általában elő kell melegíteni a panelt, mert a laminálók nem tudnak 190fokot. Viszont az egyenletesen nyomja.
Én is kipróbáltam a vasalást, de pont ilyen hiányok miatt el is vetettem és maradtam a világításnál. Azért egy 10*20cm-es panelt már irtó nehéz úgy felvasalni, hogy ne legyen benne hiba.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Na igen ez a 2 vagy 3 réteg a gáz. Elég ha egy tizedmiliméterrel nagyobb az egyik mint a másik, és lőttek az összeillesztésnek (legalábbis nekem az már sok).
Sokszor a fólia elején és a végén lévő ábra sem ugyan akkora. Játszani jó, de komoly munkához....
(#) albinolynx válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Ezt osztom is, csak kérdeztem.
Most fejeztem be a próbát, tintasugarassal elég jó minőségű nyomtatható 1 rétegben inkjet fóliára.
Nem azt mondom, hogy nyomdai minőség, de alternatívának teljesen jó, ha éppen sürgősen kell megoldani valamit. Holnap majd élőben is kipróbálom.
(#) gulasoft válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Igen az jobb, főleg hogy nem nyúlik, viszont mivel kézzel érezni a recéket a felbontása nem olyan finom. A nyomda az valahol 5600dpi körül dolgozik.
(#) albinolynx válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Persze, de azért azt gondolnám, hogy nem ezzel a technikával állna neki valaki olyan BGA tokozáshoz való nyákot gyártani, mint amivel te szoktad demonstrálni a dolgokat. ((:
(#) DanyyX hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Sziasztok.

Ez vasalóval készült, LQFP-32 is van rajta. Hiba nélkül (sehol se folyt össze, nem volt probléma a feltapadással stb.). Ki fogom egyszer próbálni a fotózást (nekem a dry fóliás nyomdás dolog tetszik leginkább), de nem hiszem hogy mostanában
(#) albinolynx válasza DanyyX hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Szép lett.
Nekem vasalásnál nem az ehhez hasonlók szoktak problémát okozni, hanem a nagy egybefüggő szigetek. Meg az is gondot okozhat, ha van egy nyákod 180mm széles és 200mm hosszú. Azt levasalni és többször megismételni a kifogástalan minőséget, hát az necces szerintem. Ilyen pici nyákokhoz, simán vasalóval, akár laminálóval kiegészítve szinte mindig jó eredményt kapsz.
(#) DanyyX válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszönöm. Abban igazad van, hogy a nagyobb nyákoknál neccesebb a dolog. Ez a kettő készült először, ezekre nem is vagyok annyira büszke, több hibát is tartalmaznak. A kétoldalasnál a csiszolással volt probléma az egyik oldalon. Tervezési hibát is tartalmaznak sajnos (Eagle-el terveztem, és a DRC-ben a pad méretekkel volt egy kis zűr, de azt már kijavítottam).

Ezeket még Gettobike kollegánál nyomtattuk és vasaltuk fel, ezért köszönettel tartozom neki. A következő garnitúra már remélhetőleg saját nyomtatón fog legyártódni, ha életre tudom kelteni...
(#) DanyyX válasza DanyyX hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Ja és ezek 183x150mm és 183x120mm méretűek. Van tervben 360x220-as nyák, nem is egy, na azokat nem hiszem hogy vasalással fogjuk csinálni
(#) czigler.peter hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Üdv mindenkinek.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Nyák tervezőben (DIP TRACE) a forrasztható sorkapocs milyen néven található (angolul).
Előre is köszi.
(#) MaTe193 hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Üdvözletem!
Lenne egy kérdésem:Meg szeretném építeni ezt a kis kapcsolást.A NyÁK-ot rajzolnám,akkor jó az,amit mellékelnek?
Köszönettel:Máté.
(#) greenday hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
hali!!
ha valaki tudna segíteni és egy nyáktervet elküld nekem egy morse gépről nagyon megköszönném.
előre is kössz
(#) greenday válasza MaTe193 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
hali az jó azt kell megcsinálnod neked is.
(#) czigler.peter hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
hali.
tudna valaki ajánlani egy jó nyáktervező progit? Ha lehetne akkor magyar nyelvűt.
(#) gulasoft hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Kipróbáltam a festéket. Az biztos hogy lassabban szárad ami jó, viszont 2 teljes tollbetétből sikerült 1g port előállítani, úgyhogy a kupakba öntöttem egy keveset és ott kevertem a maradékot beraktam egy kindertojás műagyagjába. Ha megszáradt a tinta mérek.
(#) Zoli_bácsi válasza czigler.peter hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Helló.

Erre a kérdésre is van külön topik... Jó lett volna ott feltenni. De egye fene, Nyák készítés-nyák tervezés. Nekem a Sprint Layout 5.0 nevű tervező program tetszik a legjobban.
(#) BarnaPili válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Kíváncsian várjuk
(#) MaTe193 válasza greenday hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   520 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem