Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
A gond lehet az op rendszer is! Frissítést próbáltál már? A p1i egy hibrid rendszer van amit eredetileg nem érintőkijelzőhöz találtak ki csak módosítottak rajta! Ha volt már frissítés meg mindenféle szoftver cseréd akkor viszont passz.
Már mgevan a megoldás . Beszéltem egy szrvízzel és azt mondták h valami kis mütyür ic szált el benne.
Illesztő vagy EMMI filter lesz, ha van nekik cserélik ha nincs...
Üdv mindenkinek! Van egy Samsung Omnia i8910 mobilom, aminek az előző tulaj letörte a sim foglalatát amikor szét akarta szedni ház cserére (benne hagyta a sim kártyát állítólag és ezért tört le). A kérdésem az, hogy az ilyen gyári nyáklapon lehet-e az ilyesmit javítani?
Úgy néz ki, hogy van 10 lába a fogalalatnak, abból 4 a foglalat rögzítésére szolgál. A maradék 6 lábon mennének az adatok - gondolom. Ahogy elnézem, a nyáklapon kis réz négyzetek vannak, erre voltak ráforrasztva a lábak. 5 esetben ezek a kis négyzetek a lábra forrasztva maradtak és kiszakadtak a nyáklapból, egy esetben a nyákon maradt, azonban amikor csavarhúzóval óvatosan megpiszkáltam, leesett az is. 6-ból csak 2 helyen látok réz színt a nyáklapon, ahol a négyzet a nyákhoz csatlakozott, a többi esetben a zöld nyák látszik csak körbe, középen meg fekete műanyag. Fogalmam sincs mit csináljak vele... Elnézést a gagyi megfogalmazásért, nem vagyok egy műszerész fajta, bár nemrég sikeresen életre keltettem a régi tft monitoromat kondi cserével Köszönöm szépen a válaszokat.
Hali!
Fel van szakadva a PAD, dobhatod ki a veszélyes hulladékba.
Ha nagyon szerencséd van, akkor ki vannak vezetve ezek a lábak is kis tesztpontokra, amikhez hozzáforrasztgathatod. Persze ehhez nagyon nagy mázli kell és nem a helyére fogod tudni visszarakni és az egész egy összegányolt akármi lesz...
Jobban jársz, ha eladod alkatrésznek.
Van hátul, az aksi alatt 10 láb, az mi lehet vajon? Lehet hogy az az említett cucc? Csatoltam a képet.
Saját szavaimmal megfogalmazva, ezek fém bigyók valahogy csatlakoztak a nyákhoz. A fém bigyók kitörtek a nyákról, ez tény. De ha feltölteném a helyüket áramot vezető anyaggal, ami kitöltené a lyukakat, akkor nem érne hozzá ahhoz az anyaghoz ami a fém bigyóktól/hoz vitte az áramot?
Tapasztalatból mondom, ahhoz a kis ponthoz nem fogod tudni úgy hozzáforrasztani, hogy megfelelően működjön.
Bár ennek úgyis mindegy alapon megpróbálhatod, de nem sok esélyt látok rá. Az a 10 láb pedig, ami az aksi alatt van, az nem az. Remélem nem drága pénzért vetted!
Kapcsolási rajz alapján meg lehetne keresni, hogy hátha valami "nagyobb" méretű alkatrészhez mennek a lábak és akkor oda lehetne huzalozni. Csináltam már leszakadt nyomógombot és az jó lett. Persze itt elég jó kézügyesség és jó páka kell.
Nem egy ilyen hibás telefont mentettem meg már a kidobástól, de persze van rá esély hogy nem javítható. SE és Samsung Lg mindig esélyes...
"Az a 10 láb pedig, ami az aksi alatt van, az nem az."
Akkor az mi? lanti: "Nem egy ilyen hibás telefont mentettem meg már a kidobástól, de persze van rá esély hogy nem javítható." Te hogyan javítanád? Köszönöm
Az valami másnak a tesztpontja. Egyébként meg leírtam már a javítás mikéntjét. Kapcsolásirajz szerez, megkeresni a sim részt, megnézni hová megy, ha szerencséd van, akkor megy olyan alkatrészre is, aminek oldalt van a lába és nem maga alatt hordja. Ha megvan, akkor beültetési rajzból kikeresed az adott alkatrészt és hajszálvékony zománcozott rézhuzallal odakötöd a megfelelő lábat a megfelelő alkatrész lábához. Ezt megcsinálod mind a 6 lábbal, összerakod, próba, ha működik örül, ha nem, akkor újra átnézed, stb... Ha végképp nem sikerül, akkor elment legalább egy napod és nem jutottál előre.
Annak a csatlakozófelületnek a gyártás során van szerepe. A gyárban a teszterek azon keresztül hangolják/tesztelik a telefont, ill. a programot is azon keresztül töltik fel.
Heló mindenki!
Olyan problémám lenne h van egy samsung g800 as készülékem amit úgy szereztem hogy nem működött a kijelzőlye de nem ment a képernyője, ezért szétkaptam a telót és megigazítottam a szalagkábelt mert gondoltam h az a baja! Most a kijelzőn a képernyő duplán jelenik meg vizszintesen elválasztva ilyenkor mi lehet a baj?
Ennél a típusnál az szokta ezt a hibát okozni, hogy "sima" G800-ra rátöltik a G800L firmwaret.
Az előző tulaj így próbálta meg "orvosolni" a hibát
Nem hiszem most szerintem a szalagkábel a rosz mivel miután írtam a kérdésem kikapcsoltam utánna mikor szétnyitottam és megpróbáltam bekapcsolni a telefont megint nem kapcsolt be a kijelző! Csak egy kissebb háttérvilágítás jön be! De ha ezt is csinálhatja akk help!
Vadonatúj, szalagkábelhiba mentes G800 is így viselkedik, ha rossz firmware kerül rá... Azon is dupla kép van.
Viszont neki most épp semmilyen kép nincs már rajta, csak háttérvilágítás. Ezt viszont okozhatja szalagkábel hiba.
Persze, két hiba is van: a szalagkábel, és a firmware.
A szalagkábel miatt hol van kép, hol nincs, a firmware miatt pedig ha van kép, akkor mindjárt kettő is van belőle...
De ha a kábel rossz, akkor is lehet hibás a kép, a rossz inicializálás és egyéb okok miatt. Nekem múltkor laptopon egyenesen 4 kép is volt egy hibás kijelző inicializálás miatt.
Khmm... Bővebben: Link
Visszatérve a kitört sim foglalatra. Logikám szerint van a nyáklap, azon a vékony, felrajzolt, körbemaratott vezetők, azon pedig valami lakkozásféle. Namármost, a vezető áramkör kivezetése kampec, ez tény. De nem lehet lekaparni, vágni, csiszolni a lakkréteget, hogy alatta hozzáférjek az erekhez, közvetlenül a kitört lábaknál? Onnan már csak a vezetőképességet kellene biztosítanom, amit a feltárt vezető erekhez köthetnék. Vagy ez nagyon elvont? Nem érdemes kapargatni? Próbáljam ki egy régi akármilyen nyáklapon fel tudom e tárni a lakkréteg alatt a vezetőréteget? Köszönöm.
Ne tedd. Az alaplapon belül is vannak rétegek, ahol vezetősávok mennek és nem lenne jó még azokat is megsérteni. Az egyedüli megoldás, amit fentebb leírtam. Azok a leszakadt forrpontok bárhol folytatódhatnak, kb 3-4 réteg van még a nyáklapon belül. ha nem akarsz vele tökölni, akkor küldd el valakinek a telefont itt a fórumról, aki foglalkozik ilyennel és megpróbálja megcsinálni.
Nem lehet hogy ennek csak eleje meg hátulja van és nem többrétegű?
Jó ötlet, hol találhatok rá ilyen szakikra? Köszönöm!
Tuti, hogy legalább 3-4 réteg van még. Hol látsz te a külső rétegen annyi vezetősávot, ami összeköthet mindent? A két külső réteg az általában testre van kötve, mint árnyékolás. Ezek a telefonok már többszáz MHz-en dolgoznak, és le kell valamivel árnyékolni, hogy zavaró jelet ne bocsássanak ki. Ha visszaolvasol egy icipicit, akkor láthatod, hogy lanti és én is csináltunk már hasonló átkötéseket.
Átlag 6 rétegűek a nyák. Az egyetlen célravezető módszer a fent említett nyomkövetős. Ha Kanizsára el tudod juttatni segíthetek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |