Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 93
(#) hammer14 válasza tunning16 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Szia

A gond lehet az op rendszer is! Frissítést próbáltál már? A p1i egy hibrid rendszer van amit eredetileg nem érintőkijelzőhöz találtak ki csak módosítottak rajta! Ha volt már frissítés meg mindenféle szoftver cseréd akkor viszont passz.
(#) tunning16 válasza hammer14 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Már mgevan a megoldás . Beszéltem egy szrvízzel és azt mondták h valami kis mütyür ic szált el benne.
(#) lanti válasza tunning16 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Illesztő vagy EMMI filter lesz, ha van nekik cserélik ha nincs...
(#) perszen hozzászólása Jan 14, 2011 /

Üdv mindenkinek! Van egy Samsung Omnia i8910 mobilom, aminek az előző tulaj letörte a sim foglalatát amikor szét akarta szedni ház cserére (benne hagyta a sim kártyát állítólag és ezért tört le). A kérdésem az, hogy az ilyen gyári nyáklapon lehet-e az ilyesmit javítani?

Úgy néz ki, hogy van 10 lába a fogalalatnak, abból 4 a foglalat rögzítésére szolgál. A maradék 6 lábon mennének az adatok - gondolom. Ahogy elnézem, a nyáklapon kis réz négyzetek vannak, erre voltak ráforrasztva a lábak. 5 esetben ezek a kis négyzetek a lábra forrasztva maradtak és kiszakadtak a nyáklapból, egy esetben a nyákon maradt, azonban amikor csavarhúzóval óvatosan megpiszkáltam, leesett az is.
6-ból csak 2 helyen látok réz színt a nyáklapon, ahol a négyzet a nyákhoz csatlakozott, a többi esetben a zöld nyák látszik csak körbe, középen meg fekete műanyag. Fogalmam sincs mit csináljak vele...

Elnézést a gagyi megfogalmazásért, nem vagyok egy műszerész fajta, bár nemrég sikeresen életre keltettem a régi tft monitoromat kondi cserével

Köszönöm szépen a válaszokat.
(#) titi válasza perszen hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Hali!
Fel van szakadva a PAD, dobhatod ki a veszélyes hulladékba.
(#) bbb válasza perszen hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Ha nagyon szerencséd van, akkor ki vannak vezetve ezek a lábak is kis tesztpontokra, amikhez hozzáforrasztgathatod. Persze ehhez nagyon nagy mázli kell és nem a helyére fogod tudni visszarakni és az egész egy összegányolt akármi lesz...

Jobban jársz, ha eladod alkatrésznek.
(#) perszen válasza bbb hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Van hátul, az aksi alatt 10 láb, az mi lehet vajon? Lehet hogy az az említett cucc? Csatoltam a képet.
(#) perszen válasza titi hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Saját szavaimmal megfogalmazva, ezek fém bigyók valahogy csatlakoztak a nyákhoz. A fém bigyók kitörtek a nyákról, ez tény. De ha feltölteném a helyüket áramot vezető anyaggal, ami kitöltené a lyukakat, akkor nem érne hozzá ahhoz az anyaghoz ami a fém bigyóktól/hoz vitte az áramot?

Tapasztalatból mondom, ahhoz a kis ponthoz nem fogod tudni úgy hozzáforrasztani, hogy megfelelően működjön.
Bár ennek úgyis mindegy alapon megpróbálhatod, de nem sok esélyt látok rá.
Az a 10 láb pedig, ami az aksi alatt van, az nem az.
Remélem nem drága pénzért vetted!
(#) Ricsi89 válasza perszen hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Kapcsolási rajz alapján meg lehetne keresni, hogy hátha valami "nagyobb" méretű alkatrészhez mennek a lábak és akkor oda lehetne huzalozni. Csináltam már leszakadt nyomógombot és az jó lett. Persze itt elég jó kézügyesség és jó páka kell.
(#) lanti válasza perszen hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Nem egy ilyen hibás telefont mentettem meg már a kidobástól, de persze van rá esély hogy nem javítható. SE és Samsung Lg mindig esélyes...
(#) perszen válasza titi hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

"Az a 10 láb pedig, ami az aksi alatt van, az nem az."
Akkor az mi?

lanti: "Nem egy ilyen hibás telefont mentettem meg már a kidobástól, de persze van rá esély hogy nem javítható." Te hogyan javítanád? Köszönöm
(#) Ricsi89 válasza perszen hozzászólására (») Jan 14, 2011 / 1

Az valami másnak a tesztpontja. Egyébként meg leírtam már a javítás mikéntjét. Kapcsolásirajz szerez, megkeresni a sim részt, megnézni hová megy, ha szerencséd van, akkor megy olyan alkatrészre is, aminek oldalt van a lába és nem maga alatt hordja. Ha megvan, akkor beültetési rajzból kikeresed az adott alkatrészt és hajszálvékony zománcozott rézhuzallal odakötöd a megfelelő lábat a megfelelő alkatrész lábához. Ezt megcsinálod mind a 6 lábbal, összerakod, próba, ha működik örül, ha nem, akkor újra átnézed, stb... Ha végképp nem sikerül, akkor elment legalább egy napod és nem jutottál előre.
(#) perszen válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Köszönöm, így fogok tenni

Annak a csatlakozófelületnek a gyártás során van szerepe. A gyárban a teszterek azon keresztül hangolják/tesztelik a telefont, ill. a programot is azon keresztül töltik fel.
(#) lanti válasza perszen hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Remekül leírta az előttem szóló, úgy.
(#) player11 hozzászólása Jan 16, 2011 /

Heló mindenki!
Olyan problémám lenne h van egy samsung g800 as készülékem amit úgy szereztem hogy nem működött a kijelzőlye de nem ment a képernyője, ezért szétkaptam a telót és megigazítottam a szalagkábelt mert gondoltam h az a baja! Most a kijelzőn a képernyő duplán jelenik meg vizszintesen elválasztva ilyenkor mi lehet a baj?
(#) coyote55 válasza player11 hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Ennél a típusnál az szokta ezt a hibát okozni, hogy "sima" G800-ra rátöltik a G800L firmwaret.
Az előző tulaj így próbálta meg "orvosolni" a hibát
(#) player11 válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Nem hiszem most szerintem a szalagkábel a rosz mivel miután írtam a kérdésem kikapcsoltam utánna mikor szétnyitottam és megpróbáltam bekapcsolni a telefont megint nem kapcsolt be a kijelző! Csak egy kissebb háttérvilágítás jön be! De ha ezt is csinálhatja akk help!
(#) coyote55 válasza player11 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Vadonatúj, szalagkábelhiba mentes G800 is így viselkedik, ha rossz firmware kerül rá... Azon is dupla kép van.
(#) Ricsi89 válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Viszont neki most épp semmilyen kép nincs már rajta, csak háttérvilágítás. Ezt viszont okozhatja szalagkábel hiba.
(#) coyote55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Persze, két hiba is van: a szalagkábel, és a firmware.
A szalagkábel miatt hol van kép, hol nincs, a firmware miatt pedig ha van kép, akkor mindjárt kettő is van belőle...
(#) Ricsi89 válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

De ha a kábel rossz, akkor is lehet hibás a kép, a rossz inicializálás és egyéb okok miatt. Nekem múltkor laptopon egyenesen 4 kép is volt egy hibás kijelző inicializálás miatt.
(#) coyote55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Khmm... Bővebben: Link
(#) perszen hozzászólása Jan 18, 2011 /

Visszatérve a kitört sim foglalatra. Logikám szerint van a nyáklap, azon a vékony, felrajzolt, körbemaratott vezetők, azon pedig valami lakkozásféle. Namármost, a vezető áramkör kivezetése kampec, ez tény. De nem lehet lekaparni, vágni, csiszolni a lakkréteget, hogy alatta hozzáférjek az erekhez, közvetlenül a kitört lábaknál? Onnan már csak a vezetőképességet kellene biztosítanom, amit a feltárt vezető erekhez köthetnék. Vagy ez nagyon elvont? Nem érdemes kapargatni? Próbáljam ki egy régi akármilyen nyáklapon fel tudom e tárni a lakkréteg alatt a vezetőréteget? Köszönöm.
(#) Ricsi89 válasza perszen hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Ne tedd. Az alaplapon belül is vannak rétegek, ahol vezetősávok mennek és nem lenne jó még azokat is megsérteni. Az egyedüli megoldás, amit fentebb leírtam. Azok a leszakadt forrpontok bárhol folytatódhatnak, kb 3-4 réteg van még a nyáklapon belül. ha nem akarsz vele tökölni, akkor küldd el valakinek a telefont itt a fórumról, aki foglalkozik ilyennel és megpróbálja megcsinálni.
(#) perszen válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Nem lehet hogy ennek csak eleje meg hátulja van és nem többrétegű?
Jó ötlet, hol találhatok rá ilyen szakikra?
Köszönöm!

Tuti, hogy legalább 3-4 réteg van még. Hol látsz te a külső rétegen annyi vezetősávot, ami összeköthet mindent? A két külső réteg az általában testre van kötve, mint árnyékolás. Ezek a telefonok már többszáz MHz-en dolgoznak, és le kell valamivel árnyékolni, hogy zavaró jelet ne bocsássanak ki. Ha visszaolvasol egy icipicit, akkor láthatod, hogy lanti és én is csináltunk már hasonló átkötéseket.
(#) lanti válasza perszen hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Átlag 6 rétegűek a nyák. Az egyetlen célravezető módszer a fent említett nyomkövetős. Ha Kanizsára el tudod juttatni segíthetek.

Időközben találtam service manualt hozzá és szerencséd van. A sim foglalat mellett van 4 kondi és ezekre megy a foglalat 4 lába. Tehát a dolog megoldható, kb 20 perces munkával.
Következő: »»   18 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem