Fórum témák
» Több friss téma |
Engem érdekel nagyon a dolog. Nincs kedvem venni egy asztali gépet amin van LPT ha ez is működik.
Nem is kell venni asztali gépet, mert van olyan PCMCIA-s LPT kártya amivel működik a Mach3. A HobbyCNC-n van róla egy kis szösszenet 2 LPT cimmel.
A legjobb hír amit valaha is hallottam.
![]() Már nézek is utána.
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy ahogy olvasgatom ezt a topicot azt látom, hogy legtöbben unipolárisan vezérlik a motorjaikat, én viszont arra gondoltam, hogy a lehető legnagyobb nyomaték elérése érdekében bipoláris módban kötném be a motorjaim. Ebből következik, hogy valami egyszerű, de nagyszerű bipoláris vezérlőt keresnék.
![]() ![]()
Szia
Bár még csak épitgetésnél tartok, de én az L297-298 párost épitettem meg a motorokhoz. Működik, de ha nem figyelsz könnyen kinyirhatod.
Értem. Mire kell figyelni? Mivel lehet kinyírni? Mármint a vezérlőt ill. a motort? És még valami
![]()
Én ezt építettem meg és meg vagyok vele elégedve. Kell neki motorvezérlő és kész. A saját progiját használja, igaz, hogy fizetős a teljes, de megéri. Bármiből tud anyagot felvenni. A NYÁK fúrástól az ArtCamig mindenre használható. Sőt, szerszám hosszt is megméri. Ennyiért nem rossz.
Szia!
Ennek nincs köze a #852020 hozzsászólásban lévő vezérlőhöz
Rövidzár könnyel halálba küldi és a kimeneten lévő védő diódákra is érzékeny(főleg a hiányukra).
Bandi!
Mit építesz? (A melléklet lemaradtt!!) ![]()
Szia Bővebben: Link
![]()
nem maradt le a melléklet, mert nem is volt!
Arra válaszoltam, ami a téma volt, az USB CNC vezérlő! Tehát még egyszer: Megépítettem és kiválóan működik.
Sziasztok.
Valaki megépítettem már a Maximus CNC vezérlőjét??
Én megcsináltam!
De csak fúrni lehet vele! Egyébként meg a (L278N) elég jó árban van.
Elképzelhető!
Mondjuk a vezérlő kimenete is 9 pin soros port. Ha minden jó, elvileg működni kell.
Elvileg igen...Én a .hex-re tippelek, hogy az nem lett jól beégetve. De az MPlab sikeresnek mondta az égetést...nem értem hogy miért nem ismeri fel.
Nézd meg, hogy az eszközkezelőben nem hiányol e esetleg valamit a Windows!
Eszközkezelőben megvan az USB-s átalakító, 17-es portot adtam neki és ezt a portot állítom be a drill progiban és a 9600 baudot. Mindent összedugok, beállítok a programban. Mikor a csatlakozásra kattintok kiírja , hogy reseteljem a pic-et és újra csatlakozzam.
Szerinted nem csináltam?
![]() Reseteltem, de semmi...
Akkor szerintem a beégettéssel lehet valami, vagy sérült a hex Szerintem rakd félre a Maximus projektet és csináld meg az opto vezérlős cuccot! A tutira mach3 kompatibilis.
Lui3 nak is tökletesen megy! nálam is facán működik! Nálam a maximus ott rohad a polcon, mig szét nem szedem ![]()
Egy nagy problémám van csak, de ez beárnyékol mindent....laptopon nincs párhuzamos port
![]()
Ha nincs rajta LPT vegyél egyilyet. Ezekkel állitólag megy minden ugyan úgy mint a rendes LPT-vel. Egy hasonlót teszteltek a HobbyCNC-n (annak két LPT kimenete volt) és rendesen kezelte a Mach3.
Ja ja ! A kolega jól mondja!
vagy esetleg csinálsz egy ilyet
Tudok róla, már olvastam a HobbyCNC-n az infót róla...erőteljesen szemezgetek vele.
Ez a ketyere mit tud vaszil? portot emulál? Milyen szoftver támogatja?
USB/D-sub25 átalakító.
A nyomtató "usb" port kimenetét alakítja át. A Pic olyan formátumra generálja a jelet, hogy a kimenetei tudják vezérelni a cnc kártyát. Vagy is, olyan kimenő jeleket generál, mint ha nyomtató portról vezérelnéd a cnc-d. Teljesen azonos a soros port kimeneti jelszintjével. Még nem próbáltam, de majd összerakom és megírom milyen. Még egyenlőre azt sem tudom, hogy milyen progi lenne hozzá jó, de majd megfejtem ![]() ![]()
Értem, jónak tűnik. Izgatottan várom a végeredményt
![]()
Szia!
Ne haragudj, de ebben a hozzászólásban van kavarodás rendesen! Az nem USB/D-sub25 átalakító, mert ilyen nem létezik. dsub25 csatin akár soros port is lehet, mert ez nem egy kommunkiációs protokoll leírása hanem egy csatlakozó neve! A nyomtató usb port kimenetet meg nem is értem ![]() A soros port kimeneti jelszintje pedig +-12V! Azért jó lenne, ha mielőtt el kezdesz tanítani valakit, végigolvasnád amit írsz, használnád a "szakszavaid" előtt a google-t és pontos információt adnál át, ha már egyszer tanítasz! Ez amit itt látni a topicban tisztára "vak vezet világtalant" érzést kelt azokban akik valóban értik, hogy Te mit is szeretnél írni! Nem kívánok a cnc vonulathoz hozzászólni! Legelsőbb lenne az alapok megteremtése, ami innen bizony hiányzik!!! Azután lehet csak tovább lépni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |