Fórum témák
» Több friss téma |
Engem érdekel nagyon a dolog. Nincs kedvem venni egy asztali gépet amin van LPT ha ez is működik.
Nem is kell venni asztali gépet, mert van olyan PCMCIA-s LPT kártya amivel működik a Mach3. A HobbyCNC-n van róla egy kis szösszenet 2 LPT cimmel.
A legjobb hír amit valaha is hallottam.
Már nézek is utána.
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy ahogy olvasgatom ezt a topicot azt látom, hogy legtöbben unipolárisan vezérlik a motorjaikat, én viszont arra gondoltam, hogy a lehető legnagyobb nyomaték elérése érdekében bipoláris módban kötném be a motorjaim. Ebből következik, hogy valami egyszerű, de nagyszerű bipoláris vezérlőt keresnék. Láttam párat itt belinkelve, de kérdésem az, hogy van olyan amit valaki megépített és tutira működik jól? Olyasmit keresnék ami LPT-portos és ebből adódóan elcsevegne a Mach3-al. Ha valakinek van ilyesmi infója nagyon megköszönném ha megosztaná Köszönöm előre is, üdv!
Szia
Bár még csak épitgetésnél tartok, de én az L297-298 párost épitettem meg a motorokhoz. Működik, de ha nem figyelsz könnyen kinyirhatod.
Értem. Mire kell figyelni? Mivel lehet kinyírni? Mármint a vezérlőt ill. a motort? És még valami Kapcsrajzod van? Köszi a választ.
Én ezt építettem meg és meg vagyok vele elégedve. Kell neki motorvezérlő és kész. A saját progiját használja, igaz, hogy fizetős a teljes, de megéri. Bármiből tud anyagot felvenni. A NYÁK fúrástól az ArtCamig mindenre használható. Sőt, szerszám hosszt is megméri. Ennyiért nem rossz.
Szia!
Ennek nincs köze a #852020 hozzsászólásban lévő vezérlőhöz
Rövidzár könnyel halálba küldi és a kimeneten lévő védő diódákra is érzékeny(főleg a hiányukra).
Bandi!
Mit építesz? (A melléklet lemaradtt!!)
Szia Bővebben: Link
nem maradt le a melléklet, mert nem is volt!
Arra válaszoltam, ami a téma volt, az USB CNC vezérlő! Tehát még egyszer: Megépítettem és kiválóan működik.
Sziasztok.
Valaki megépítettem már a Maximus CNC vezérlőjét??
Én megcsináltam!
De csak fúrni lehet vele! Egyébként meg a (L278N) elég jó árban van.
Elképzelhető!
Mondjuk a vezérlő kimenete is 9 pin soros port. Ha minden jó, elvileg működni kell.
Elvileg igen...Én a .hex-re tippelek, hogy az nem lett jól beégetve. De az MPlab sikeresnek mondta az égetést...nem értem hogy miért nem ismeri fel.
Nézd meg, hogy az eszközkezelőben nem hiányol e esetleg valamit a Windows!
Eszközkezelőben megvan az USB-s átalakító, 17-es portot adtam neki és ezt a portot állítom be a drill progiban és a 9600 baudot. Mindent összedugok, beállítok a programban. Mikor a csatlakozásra kattintok kiírja , hogy reseteljem a pic-et és újra csatlakozzam.
Szerinted nem csináltam?
Reseteltem, de semmi...
Akkor szerintem a beégettéssel lehet valami, vagy sérült a hex Szerintem rakd félre a Maximus projektet és csináld meg az opto vezérlős cuccot! A tutira mach3 kompatibilis.
Lui3 nak is tökletesen megy! nálam is facán működik! Nálam a maximus ott rohad a polcon, mig szét nem szedem
Egy nagy problémám van csak, de ez beárnyékol mindent....laptopon nincs párhuzamos port
Ha nincs rajta LPT vegyél egyilyet. Ezekkel állitólag megy minden ugyan úgy mint a rendes LPT-vel. Egy hasonlót teszteltek a HobbyCNC-n (annak két LPT kimenete volt) és rendesen kezelte a Mach3.
Ja ja ! A kolega jól mondja!
vagy esetleg csinálsz egy ilyet
Tudok róla, már olvastam a HobbyCNC-n az infót róla...erőteljesen szemezgetek vele.
Ez a ketyere mit tud vaszil? portot emulál? Milyen szoftver támogatja?
USB/D-sub25 átalakító.
A nyomtató "usb" port kimenetét alakítja át. A Pic olyan formátumra generálja a jelet, hogy a kimenetei tudják vezérelni a cnc kártyát. Vagy is, olyan kimenő jeleket generál, mint ha nyomtató portról vezérelnéd a cnc-d. Teljesen azonos a soros port kimeneti jelszintjével. Még nem próbáltam, de majd összerakom és megírom milyen. Még egyenlőre azt sem tudom, hogy milyen progi lenne hozzá jó, de majd megfejtem
Értem, jónak tűnik. Izgatottan várom a végeredményt
Szia!
Ne haragudj, de ebben a hozzászólásban van kavarodás rendesen! Az nem USB/D-sub25 átalakító, mert ilyen nem létezik. dsub25 csatin akár soros port is lehet, mert ez nem egy kommunkiációs protokoll leírása hanem egy csatlakozó neve! A nyomtató usb port kimenetet meg nem is értem A nyomtatónak nincs usb kimenete, illetve amelyiken van az az usb-s háttértárak kezelésére szolgál, képtelen lenne cnc-t vezérelni! A soros port kimeneti jelszintje pedig +-12V! Azért jó lenne, ha mielőtt el kezdesz tanítani valakit, végigolvasnád amit írsz, használnád a "szakszavaid" előtt a google-t és pontos információt adnál át, ha már egyszer tanítasz! Ez amit itt látni a topicban tisztára "vak vezet világtalant" érzést kelt azokban akik valóban értik, hogy Te mit is szeretnél írni! Nem kívánok a cnc vonulathoz hozzászólni! Legelsőbb lenne az alapok megteremtése, ami innen bizony hiányzik!!! Azután lehet csak tovább lépni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |