Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Üdv!
Ha nyáknak valót nyomtatsz akkor próbáld azt,hogy beállítod a nyomtatást úgy ahogy a képen van,azokat pipáld ki remélem jó lesz! Üdv! ui.:esetleg a DPI-t 1200 növelni!
Sziasztok!
Én is azzal a problémával küzdök mint emmzolee Ha szöveget nyomtatok akkor jó minden de ha simán csak egy fekete lap akkor lehet látni hogy nem terül el rendesen a festékpor a lapon! És amikor csináltam vasalással a nyákot akkor is ügye a nyomtatásnál lehetett látni hogy sok-sok kis helyen nincs festék és ott bizony meg is marta a rézfelületet! Jahh az én nyomtatóm hp Laserjet 2300 dtn! Nemrég vettem és állítólag kipucolták meg átnézték mielőtt értékesítették volna! Utánaérdeklődtem hogy hogyan tudnám javítani a hibát és azt mondták hogy a tonersűrűséggel és a ret-tel játszadozzak el de valahogy nem lett sokkal jobb! Esetleg tudtok valami megoldást rá?[u] Idézet: „tonersűrűséggel és a ret-tel játszadozzak el de valahogy nem lett sokkal jobb!” Mi az a ret-tel ? A toner sűrűséggel mit lehet csinálni?
Kipróbálom, bár szerintem nem függ össze a dolog.
A tonersűrűséget 1-5 fokozatig lehet beállítani, és azt jelenti hogy egy pixelen belül mennyi festéket használjon a gép.
A ret a szürke árnyalatokat jelenti ezt is három fokozatban lehet beállítani.
Értem. Gondolom ez a te esetedben van a HP nyomtatóval. Az enyémben nem találkoztam ilyesmivel a menüben. Na holnap meg túrom a progit.
Hi
szkenneld be a fekete lapot amit nyomtattál, úgy hátha okosabbak leszünk. Bár, amilyen hibákkal beírnak manapság ebbe a topicba, gyanítom, hogy már rég lefutott az OPC dobja ![]() Hátterezés mennyire van? Sávba hagy ki? üdv
Szia!
Sajnos nincs scannerem de lefényképeztem a hibás nyomtatást! Nem csíkokban hagy ki hanem mint a képen is látszik mintha nem szórna rá elég festékport és ezáltal nem fedődik be rendesen a lap!
Ezt a tipust nem ismerem, de ha egyenletes a fekete (szürke) tehát nincsenek benne sávok, akkor inkább ahogy írtad, valami beállításbeli probléma van, szerintem.
Szerintem is a beállítások közt lesz a gubanc de kicsit idegesítő hogy állandóan állít és nyomtat de talán a végére már jó lesz!
Szia, Vedd le a festekkazettarol a hasznalt toner tartalyt. A fenyerzekeny dob mogott van egy kb 1 cm atmeroju gumihenger, ami a tonert veszi ki a tartalybol. Nezd meg, hogy azon a toner egyenletesen vastag-e, vagy az egyik vegen tobb van. Ha tobb van az egyik vegen, vegy egy kartonpapir-csikot (kb 2 cm szeleset- 4-be hajtott A4-es papirdarab is megteszi), amit a toneres gumihenger es a mogotte talalhato fem lapka koze kell csusztatnod, aztan jobbra-balra huzgalni nehanyszor. Ezzel a muvelettel egy keves toner is kijon a tartalybol, ezt szepen lepucolod, es utana a fenyerzekeny dobot elforditod a fogaskereknel fogva az o normalis forgasiranyaban, aztan megnezed a toneres gumihengert, hogy egyenletes-e rajta a toner.
Szia, en talalkoztam olyan hp ujratoltott, de eredeti festekkazettaval, ami akkor sem nyomtatott feketet, ha a fejem tetejere alltam is, csak szurket. Az uj festekkazettaval viszont tokeletes fekete volt a kep. Probalj valahonnan kerni egy masik festekkazettat, es probald ki azzal is.
Hello
Alulra beteszek 2 képet. Ha jól értem akkor azokon a képeken lévő vékony, hosszú fém alkatrész, és a gumihenger közé kell a papírlapot betenni, és húzogatni. Ehhez a 2 csavarral lehúzható lemezhez van hozzá pont hegesztve egy nagyon vékony lemez, ami szinte neki feszül a gumi hengernek. Jól értem? Az a lemez felelős a kikerülő por mennyiségért? (Lehet akkor én vagyok a ludas, mert azt takarításkor óvatlanul megfogtam, és úgy éreztem, hogy meg nyomhattam. Szemmel nem nagyon látszott, de akkor ennyi elég , hogy gondot okozzon?) Jól van akkor azzal fogok szórakozni. Kössz
Az egykomponensű festékezésnél a festékszint állandó, vagy van toner, vagy nincs, ha nincs akkor sávokba kihagyna, ha be lenne koszolódva az a rész akkor se lenne egyenletes.
Amikor menüből álligatod a festékszintet, tulajdonképpen a Developer bias fesz.-t ill a lézer fényerővel játszol. (némelyik tipusoknál a töltőfeszültséggel is) Bizonyos utángyártott OPC-k más töltőfeszültséget és Developer bias feszültséget igényelnek, amit álligatsz, az lehet, hogy kevés. Ahogy Pika75 írta, ki kellene próbálni másik festékkazettával. Üdv
Ezt szerintem nem nekem írtad. Nekem nem az a bajom, hogy kevés a festék, hanem az, hogy egy 3 centis csíkban durván sötét.
Itt egy kép, hogy milyen lett.
Hello!
A gumihengerre ami ráhordja a fényhengerre a festéket ráfeszül egy fémlemez azt ajánlatos teljesen kiszerelni és valami nitró (aceton is megteszi) festékoldóval átitatott rongydarabbal letörölni ! Úgy 2k 3k példány nyomtatása után ráragad a toner és már meggátolja a toner egyenletes felhordását a hengerre.Ezt a lemez (doctor blade) nem szabad meggorbiteni ha valami egyenetlenséget tartalmaz elég ahhoz,hogy galibát okozzon.Sok sikert! ![]()
Szia
Ugy igaz minden ahogy irtad. viszont ha megfoghattad es talan elhajlott a vekony fem lapocska, ez azt jelenti hogy tenyleg miszlikbe szedted a kazettat? A fenyerzekeny dob folott levo gumihengerre (amit 2 rugo nyom a dobra) nagyon vigyazz, barmilyen kis feluleti karcolas vegleges karosodast okoz, mert megtelik tonerrel, es minden egyes fordulatnal ranyomodik a dobra, onnan pedig a papirra. Ha majd meg is kell torolnod, csakis puha rongyot hasznalj es mindig nedvesen (kekszeszbe martva) Udv
Nem emlitettem,hogy nem mindegy milyen cég gyártja az utántöltő tonert.Ajánlom a Katun az Amteq márkát több nem jut hirtelen eszembe de ha érdekel utána nézek! Ezektöl még várhatunk minőséget a többi főleg a névtelenek azok megbizhatatlanok.A töltő henger (mcr=main corona charging roller) valóban kényes cucc nem szabad megsérteni nagyon bevált a CLIN ablaktisztitó abból is a fehéret ajanlom.Meg lehet jól pucolni vele a papirfelszedő és továbbitó görgőket.Ha van ismerős aki nyomdaiparban dolgozik,azoktól lehet kunyerálni spéci folyadékot ami a gumihengereket felfrissiti (protegum vagy platenclean a maplintól)
Én meg a katunosat nem ajánlom senkinek volt már vele sok problémám és egyértelműen a toner okozta
![]()
A lemezt és főleg azt a részt ami a gumihengerrel érintkezik le kell mosni ha ezt nem teszed akkor nem lesz jó soha! Még lehet egy kis gond ha véletlenül maradt egy kevés toner az eredetiből és az a festékkazetta aljában maradt maj ráöntötted az utántöltő tonert és igy meglátszik a ket festék közti különbség!
Én 15 éve használom a Katun terméket de nem volt bajom vele soha az igaz. hogy egy cégen keresztül vásárolom az államokból.Minden eredeti nem fáj a fejem.Előfordulhatott veled az is,hogy valami szemetet adtak el neked katun név alatt mert ilyen is van! Még az lehet,hogy nem megfelelő tipusú tonert használtál! Jelenleg csak a hp fehér_fekete nyomtatóknál 7vagy 8 fajta tonert használok és azt hiszem nincs az egész piacon lévő nyomtató lefedve.
Konkrétan katunos dolgokkal nekem sincs bajom sőtt nagyon is jók csak egy-két fajta toner nem a legjobb!
Én kiszoktam fújni kompresszorral belőle az eredeti festéket ha még nem volt benne más töltőpor, ezek a cartridge-ok nem érzékenyek a festék keveredésre de már Canon fénymásolónál szívtam meg a gyári és az utángyártott festék keveredése miatt !
Szerintem ilyenkor nevén kell nevezni az ördögöt!
Vagyis mikor és mit tapasztaltál milyen gépben milyen tonerrel hányadik utántöltésnél ! Megyek és lefekszem !Szevasztok! Jó éjt!
Ez konkrétan katunos tonerral történt ez a probléma Canon NP 6028as gépnél jött elő !
De találkoztam már HP tonerral is ami nem volt megfelelő és hiába lett teljesen kipucolva a cartridge (első töltés Q2612A) és nem lett a legjobb kb 100oldal nyomtatás után majdnem hogy tele lett a használt festék tartály .
Szia, aruld mar el hogyan csinalod a kompresszoros tisztitast, mert hozzaszolasodat olvasva meglodult a fantaziam, es az elkepzelt jeleneteken akkorat nevettem, hogy majd' beestem az iroasztal ala. Ne haragudj erte.
Én is sűrített levegővel tisztítom az ilyeneket, nagy ritkán, mert nem nagyon foglalkozok asztali nyomtatókkal.
Előtte kiporszívózom és nem zárt térbe fujkorászok, sokkal alaposabb mint a porszívó. emzolee: tényleg mellé ment, bocsi. Viszont egy tipp: nézd meg, hogy a transzfer roller rendesen fölfekszik-e a dob felületére, nem lehet, hogy az egyik oldali rugó nem nyom? Vagy próbáld ki, tolj rá egy feketét, lődd le nyomtatás közbe, vedd ki a dobegységet, nézd meg, hogy az OPC-n ott van-e a fekete, mert lehet, hogy csak a transzfer nem húzza át. Üdv
Aranyszabály! Ha a gépben még van toner és azt szeretnénk újratölteni akkor ajánlatos a tonerkazettát alaposan kitakaritani! Fénymásolók esetében amelyikben developer van ottan egy kissé nagyobb a rizikó.Ajánlatos előre informálódni! Üdv !
Bocs,hogy közbeszólok de nem hinném ,hogy emmzolee esetében a hiba a transzfer roller hibája volna ugyanis kizárt,hogy ilyen hirtelen volna az átmenet a sötét meg a világos rész között.Én most is kitartok amellett,hogy azzal a fémlappal van valami balhé vagy koszos(meg van rakodva tonerrel)vagy takaritás közben elgörbült ! Ezt amúgy le lehet ellenőrizni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |