Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 117
(#) marcall válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Üdv!

Ha nyáknak valót nyomtatsz akkor próbáld azt,hogy beállítod a nyomtatást úgy ahogy a képen van,azokat pipáld ki remélem jó lesz!

Üdv!

ui.:esetleg a DPI-t 1200 növelni!
(#) Lacko12 hozzászólása Dec 11, 2010 /

Sziasztok!
Én is azzal a problémával küzdök mint emmzolee

Ha szöveget nyomtatok akkor jó minden de ha simán csak egy fekete lap akkor lehet látni hogy nem terül el rendesen a festékpor a lapon!
És amikor csináltam vasalással a nyákot akkor is ügye a nyomtatásnál lehetett látni hogy sok-sok kis helyen nincs festék és ott bizony meg is marta a rézfelületet!
Jahh az én nyomtatóm hp Laserjet 2300 dtn!
Nemrég vettem és állítólag kipucolták meg átnézték mielőtt értékesítették volna!
Utánaérdeklődtem hogy hogyan tudnám javítani a hibát és azt mondták hogy a tonersűrűséggel és a ret-tel játszadozzak el de valahogy nem lett sokkal jobb!
Esetleg tudtok valami megoldást rá?[u]
(#) emmzolee válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Idézet:
„tonersűrűséggel és a ret-tel játszadozzak el de valahogy nem lett sokkal jobb!”

Mi az a ret-tel ? A toner sűrűséggel mit lehet csinálni?
(#) emmzolee válasza marcall hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Kipróbálom, bár szerintem nem függ össze a dolog.
(#) Lacko12 válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

A tonersűrűséget 1-5 fokozatig lehet beállítani, és azt jelenti hogy egy pixelen belül mennyi festéket használjon a gép.

A ret a szürke árnyalatokat jelenti ezt is három fokozatban lehet beállítani.
(#) emmzolee válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Értem. Gondolom ez a te esetedben van a HP nyomtatóval. Az enyémben nem találkoztam ilyesmivel a menüben. Na holnap meg túrom a progit.
(#) zsoltee0001 válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Hi
szkenneld be a fekete lapot amit nyomtattál, úgy hátha okosabbak leszünk.
Bár, amilyen hibákkal beírnak manapság ebbe a topicba, gyanítom, hogy már rég lefutott az OPC dobja
Hátterezés mennyire van?
Sávba hagy ki?
üdv
(#) Lacko12 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Szia!
Sajnos nincs scannerem de lefényképeztem a hibás nyomtatást!
Nem csíkokban hagy ki hanem mint a képen is látszik mintha nem szórna rá elég festékport és ezáltal nem fedődik be rendesen a lap!
(#) zsoltee0001 válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Ezt a tipust nem ismerem, de ha egyenletes a fekete (szürke) tehát nincsenek benne sávok, akkor inkább ahogy írtad, valami beállításbeli probléma van, szerintem.
(#) Lacko12 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Szerintem is a beállítások közt lesz a gubanc de kicsit idegesítő hogy állandóan állít és nyomtat de talán a végére már jó lesz!
(#) pika75 válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Szia, Vedd le a festekkazettarol a hasznalt toner tartalyt. A fenyerzekeny dob mogott van egy kb 1 cm atmeroju gumihenger, ami a tonert veszi ki a tartalybol. Nezd meg, hogy azon a toner egyenletesen vastag-e, vagy az egyik vegen tobb van. Ha tobb van az egyik vegen, vegy egy kartonpapir-csikot (kb 2 cm szeleset- 4-be hajtott A4-es papirdarab is megteszi), amit a toneres gumihenger es a mogotte talalhato fem lapka koze kell csusztatnod, aztan jobbra-balra huzgalni nehanyszor. Ezzel a muvelettel egy keves toner is kijon a tartalybol, ezt szepen lepucolod, es utana a fenyerzekeny dobot elforditod a fogaskereknel fogva az o normalis forgasiranyaban, aztan megnezed a toneres gumihengert, hogy egyenletes-e rajta a toner.
(#) pika75 válasza Lacko12 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Szia, en talalkoztam olyan hp ujratoltott, de eredeti festekkazettaval, ami akkor sem nyomtatott feketet, ha a fejem tetejere alltam is, csak szurket. Az uj festekkazettaval viszont tokeletes fekete volt a kep. Probalj valahonnan kerni egy masik festekkazettat, es probald ki azzal is.
(#) emmzolee válasza pika75 hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Hello

Alulra beteszek 2 képet.
Ha jól értem akkor azokon a képeken lévő vékony, hosszú fém alkatrész, és a gumihenger közé kell a papírlapot betenni, és húzogatni.
Ehhez a 2 csavarral lehúzható lemezhez van hozzá pont hegesztve egy nagyon vékony lemez, ami szinte neki feszül a gumi hengernek. Jól értem?
Az a lemez felelős a kikerülő por mennyiségért?
(Lehet akkor én vagyok a ludas, mert azt takarításkor óvatlanul megfogtam, és úgy éreztem, hogy meg nyomhattam. Szemmel nem nagyon látszott, de akkor ennyi elég , hogy gondot okozzon?)
Jól van akkor azzal fogok szórakozni.
Kössz
(#) zsoltee0001 válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Az egykomponensű festékezésnél a festékszint állandó, vagy van toner, vagy nincs, ha nincs akkor sávokba kihagyna, ha be lenne koszolódva az a rész akkor se lenne egyenletes.
Amikor menüből álligatod a festékszintet, tulajdonképpen a Developer bias fesz.-t ill a lézer fényerővel játszol.
(némelyik tipusoknál a töltőfeszültséggel is)
Bizonyos utángyártott OPC-k más töltőfeszültséget és Developer bias feszültséget igényelnek, amit álligatsz, az lehet, hogy kevés.
Ahogy Pika75 írta, ki kellene próbálni másik festékkazettával.

Üdv
(#) emmzolee válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Ezt szerintem nem nekem írtad. Nekem nem az a bajom, hogy kevés a festék, hanem az, hogy egy 3 centis csíkban durván sötét.

Itt egy kép, hogy milyen lett.
(#) tranzisztor válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Hello!

A gumihengerre ami ráhordja a fényhengerre a festéket ráfeszül egy fémlemez azt ajánlatos teljesen kiszerelni és valami nitró (aceton is megteszi) festékoldóval átitatott rongydarabbal letörölni ! Úgy 2k 3k példány nyomtatása után ráragad a toner és már meggátolja a toner egyenletes felhordását a hengerre.Ezt a lemez (doctor blade) nem szabad meggorbiteni ha valami egyenetlenséget tartalmaz elég ahhoz,hogy galibát okozzon.Sok sikert!

(#) pika75 válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia
Ugy igaz minden ahogy irtad. viszont ha megfoghattad es talan elhajlott a vekony fem lapocska, ez azt jelenti hogy tenyleg miszlikbe szedted a kazettat? A fenyerzekeny dob folott levo gumihengerre (amit 2 rugo nyom a dobra) nagyon vigyazz, barmilyen kis feluleti karcolas vegleges karosodast okoz, mert megtelik tonerrel, es minden egyes fordulatnal ranyomodik a dobra, onnan pedig a papirra. Ha majd meg is kell torolnod, csakis puha rongyot hasznalj es mindig nedvesen (kekszeszbe martva)
Udv

Nem emlitettem,hogy nem mindegy milyen cég gyártja az utántöltő tonert.Ajánlom a Katun az Amteq márkát több nem jut hirtelen eszembe de ha érdekel utána nézek! Ezektöl még várhatunk minőséget a többi főleg a névtelenek azok megbizhatatlanok.A töltő henger (mcr=main corona charging roller) valóban kényes cucc nem szabad megsérteni nagyon bevált a CLIN ablaktisztitó abból is a fehéret ajanlom.Meg lehet jól pucolni vele a papirfelszedő és továbbitó görgőket.Ha van ismerős aki nyomdaiparban dolgozik,azoktól lehet kunyerálni spéci folyadékot ami a gumihengereket felfrissiti (protegum vagy platenclean a maplintól)
(#) Pyte válasza tranzisztor hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Én meg a katunosat nem ajánlom senkinek volt már vele sok problémám és egyértelműen a toner okozta
(#) emmzolee válasza tranzisztor hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Betettem a képeket, hogy milyet vettem pontosan.

Itt a hozzászólásom a képekkel.

Bővebben: Link

A lemezt és főleg azt a részt ami a gumihengerrel érintkezik le kell mosni ha ezt nem teszed akkor nem lesz jó soha! Még lehet egy kis gond ha véletlenül maradt egy kevés toner az eredetiből és az a festékkazetta aljában maradt maj ráöntötted az utántöltő tonert és igy meglátszik a ket festék közti különbség!
(#) tranzisztor válasza Pyte hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Én 15 éve használom a Katun terméket de nem volt bajom vele soha az igaz. hogy egy cégen keresztül vásárolom az államokból.Minden eredeti nem fáj a fejem.Előfordulhatott veled az is,hogy valami szemetet adtak el neked katun név alatt mert ilyen is van! Még az lehet,hogy nem megfelelő tipusú tonert használtál! Jelenleg csak a hp fehér_fekete nyomtatóknál 7vagy 8 fajta tonert használok és azt hiszem nincs az egész piacon lévő nyomtató lefedve.

Konkrétan katunos dolgokkal nekem sincs bajom sőtt nagyon is jók csak egy-két fajta toner nem a legjobb!
(#) Pyte válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Én kiszoktam fújni kompresszorral belőle az eredeti festéket ha még nem volt benne más töltőpor, ezek a cartridge-ok nem érzékenyek a festék keveredésre de már Canon fénymásolónál szívtam meg a gyári és az utángyártott festék keveredése miatt !
(#) tranzisztor válasza Pyte hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szerintem ilyenkor nevén kell nevezni az ördögöt!
Vagyis mikor és mit tapasztaltál milyen gépben milyen tonerrel hányadik utántöltésnél ! Megyek és lefekszem !Szevasztok! Jó éjt!

Ez konkrétan katunos tonerral történt ez a probléma Canon NP 6028as gépnél jött elő !
De találkoztam már HP tonerral is ami nem volt megfelelő és hiába lett teljesen kipucolva a cartridge (első töltés Q2612A) és nem lett a legjobb kb 100oldal nyomtatás után majdnem hogy tele lett a használt festék tartály .
(#) pika75 válasza Pyte hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia, aruld mar el hogyan csinalod a kompresszoros tisztitast, mert hozzaszolasodat olvasva meglodult a fantaziam, es az elkepzelt jeleneteken akkorat nevettem, hogy majd' beestem az iroasztal ala. Ne haragudj erte.
(#) zsoltee0001 válasza pika75 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Én is sűrített levegővel tisztítom az ilyeneket, nagy ritkán, mert nem nagyon foglalkozok asztali nyomtatókkal.
Előtte kiporszívózom és nem zárt térbe fujkorászok, sokkal alaposabb mint a porszívó.

emzolee: tényleg mellé ment, bocsi.
Viszont egy tipp: nézd meg, hogy a transzfer roller rendesen fölfekszik-e a dob felületére, nem lehet, hogy az egyik oldali rugó nem nyom?
Vagy próbáld ki, tolj rá egy feketét, lődd le nyomtatás közbe, vedd ki a dobegységet, nézd meg, hogy az OPC-n ott van-e a fekete, mert lehet, hogy csak a transzfer nem húzza át.

Üdv
(#) tranzisztor válasza Pyte hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Aranyszabály! Ha a gépben még van toner és azt szeretnénk újratölteni akkor ajánlatos a tonerkazettát alaposan kitakaritani! Fénymásolók esetében amelyikben developer van ottan egy kissé nagyobb a rizikó.Ajánlatos előre informálódni! Üdv !
(#) tranzisztor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Bocs,hogy közbeszólok de nem hinném ,hogy emmzolee esetében a hiba a transzfer roller hibája volna ugyanis kizárt,hogy ilyen hirtelen volna az átmenet a sötét meg a világos rész között.Én most is kitartok amellett,hogy azzal a fémlappal van valami balhé vagy koszos(meg van rakodva tonerrel)vagy takaritás közben elgörbült ! Ezt amúgy le lehet ellenőrizni!
Következő: »»   15 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem