Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ezt nagyon szépen leírtad! Benne van minden.
Mekkora erősítőd van ,vagy lesz hozzá?
Hali ezt mire érted szoval azt, hogy nem is olyan rossz?
Egy 4 csatornás 60 w os erölködő de nem annyira gyenge.
2 csatornát hidalj meg egy szub nak. A másik kettőre meg építs egy jó kis top ládát.
Ha gyári az erősítő nem biztos, hogy javasolt hidalni, főleg olyankor, ha abból merítik a 4 csatornát, hogy 4 kimenet van az erősítőn.
Még mindig nem árultad el, hogy mennyit óhajtasz költeni az egy pár hangfalra No, mindegy...
Ha 60W-tal akarsz bulizni, akkor a hifi ládáknál jóval érzékenyebb cucc kell... azt is el tudom képzelni, hogy már szilveszterkor bömböltetni akarod Ugye? Na ez csak vicc volt, de ha mégis így lenne, akkor ne kezdj építgetésbe, hanem vegyél mondjuk egy pár ilyet. Ez megfelel a házibulis követelményeknek és olcsóbban nem lehet megépíteni sem.
Mdf lapjaim vannak szoval az kiesett. megvettem volna a 4 rh-t az kb 30 ezer
meg 2 magas az kb 8 ezer hangváltóm már van kaptam.kb ennyit külsöre meg ráért volna nekem alakitgatni szépítgetni.
Remélem ,hogy ennél egy kicsivel magasabb szintű az eszmecsere.
Vagy ez is csak úgy négycsatornás, hogy van a hátulján "MAINS" meg "REMOT", kimenet, aztán csak két végfok panel figyel benne Technics-eken láttam anno ilyesmit, ha jól rémlik...
Ja, így már más... hááát, szerintem RH-k helyett Eminence Beta 12-tőt vegyél inkább, csinálj az mdf lapjaidból egy korrekt dobozt hozzájuk (segítünk méretezni), magasnak meg tegyél bele valami normálisabb piezót, így megspórolhatod az Eminence, RH-val szembeni többletköltségét és később kicserélheted a piezókat akár dinamikus tölcsérre, vagy egyéb jobb minőségű magasra.
Először a dobozra és a mélyközépre összpontosíts, az legyen minél jobb, a magas ehhez képest már másodlagos. A "kapott" váltódat szerintem félreteheted, mert kevés az esély rá hogy jó lesz ahhoz amit majd építeni fogsz, de próbálkozni persze lehet (és kell is hogy tanulj belőle).
Ha ilyen kiváncsiak vagytok tessék itt a kép ki kiváncsi hamar megöregszik
Ugy szeretném hogy 2 mély legyen egy dobozban és igy nagyon sok lessz a 4 eminence.
Akkor sajnos passzolom a kérdést. Az erősítődre nem én voltam kiváncsi, de ha már felraktad róla ezt a remek kis képet, akkor megjegyzésképpen annyit mondanék róla, hogy nem látható a tipusa, tehát nem tudja senki megnézni a gyári specifikációját, kapcsolási rajzát sem.
Másrészt úgy veszem észre, hogy nagyon a dizájn felé húzol, lényeg a két mélynyomó. Az sem zavar ha esetleg a kettő halkabb lesz mint egy db Eminence? Merthogy erre igencsak reális esélyt látok. De Te tudod, ha már döntöttél akkor sok sikert
Lehet igazad van szerintem is jobb lenne gy mély bele
de akkor kb hány literes doboz kell az eminence-nek? ja és az erősitő tipusa Kenwood KA-880SD 2x200W
A dobozméretet kérdezd inkább Shalafitól. Több mindentől függ, pl alsó határfreki, kívánt terhelhetőség, stb. Szerintem olyan 50-60 literes reflex dobozra számíthatsz.
Az erősítő az megfelelő és a továbbiakban nem is lényeges.
Ehez mit szol sz még ez csak olcsóbb de szerintem jobb mint az RH ez szerintem jó lessz nekem Bővebben: Link
Esélyes, hogy inkább rosszabb.
Szerinted miért jobb ez mint az RH, vagy bármelyik hasonló bóvli, amiről semmi adatot nem közölnek, csak olyan "fontos dolgokat", hogy hány wattos, hány Ohm-os, mekkora a mágnese, stb ...komolytalan. Mi tetszik neked ezen? A rózsaszín széle?
Leírtuk már hogy milyen szempontok alapján kell gondolkodnod, ha PA dobozt akarsz építeni, ám még mindig a dizájncentrikusság felé hajlasz. Azt várod tőlünk, hogy bólogassunk a laikus elképzeléseidre? Ugye nem Most leírom még egyszer , egyben utoljára, hogy valós TS adatok kellenek a tervezéshez, ha ez nincs meg, akkor nem lehet jól működő dobozt tervezni és nem árt 95 dB feletti érzékenységű mélyet választani egy normális PA dobozhoz. Javaslom, hogy mihamarabb zökkenjél ki ebből a "szerintem jó lesz nekem" ábrándból, különben hiába vársz segítséget.
Nem dizájn felé hajlok csak h olcsóbban usszam meg csak akkor kel egy kis idő h osszeszedjem az eminenc-re a pénzt. Akkor légyszives kiszámolnátok kb hány literes doboz kell neki? És megértettem h csak jót akrtok és köszi.
heló.
Valaki meg tudná mondani, hogy kell beállítani a reflexcsövet BCX 2520 hangszóróhoz?
A linkelt hangszóró a monacor-hoz tartozik csak más néven. "Ugyanaz a hajó hozza kínából mint a sal -t vagy mnc-t". Nem csak az előitélet beszél belőlem de dolgoztam "profi" kínai zomáchuzallal és förtelmes volt. Igaz nem hangsugárzós dologban használtam de kinézem belőlük ,hogy ők hangszórót is ilyennel tekernek. Nagy volt a méretingadozás és helyenként tört ,zománc lepattogott. Több volt a selejt mint a hasznos darab.
Úgy, hogy minél elviselhetőbben szóljon.
Legalább a doboz belső térfogata kellene, meg a felhaszn. körülmények (autó, vagy szoba, ha utóbbi, akkor mekkora helyiség) stb. hogy valami hozzávetőlegeset tudjak írni.
Itt mondjuk a freeair közeli T-S paraméterek a bántóak inkább, nem a huzal.
Sajnos nem lehet olcsón jót csinálni, az eminence egy elég elfogadható középút, de ha körülnézel a komolyabb gyártóknál akkor láthadod, hogy az árakat csak a csillagos ég határolja. :yes:
Pár dB-vel alacsonyabb hangnyomással azért lehet olcsóbbá tenni a dolgot.
Érdekelne konkrét példa. Mint azt már írtam tervezem az SPA4050-et cserélni.
A doboz belsőtérfogata 38L. Szobába 5.1 es rendszerhez van ,4X4 szoba.
Mivel nekem egy viszonylag kis méretű, könnyen szállítható hangsugárzó kell, ezért valószínűleg fogok magamgyártotta 170, vagy 200 mm-es mélyközepekkel 4db/doboz egy hangoskodó hangsugárzót összerakni (~97dB@1W). Majd még végiggondolom, melyik is lesz jobb számomra. Azért a több kicsi mélyközép, mert a magassal nem akarok szívni, és az iránykarakter is így lesz nekem megfelelő. Nomeg valami elfogadható mélyátvitelt is is szeretnék, 40-45Hz környéke.
Nagyobb méretű hangszórókkal nem is fogtok foglalkozni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |