Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   335 / 731
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Ezt nagyon szépen leírtad! Benne van minden.
(#) ptesza válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Mekkora erősítőd van ,vagy lesz hozzá?
(#) petya0808 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Hali ezt mire érted szoval azt, hogy nem is olyan rossz?
(#) petya0808 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Egy 4 csatornás 60 w os erölködő de nem annyira gyenge.
(#) ptesza válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

2 csatornát hidalj meg egy szub nak. A másik kettőre meg építs egy jó kis top ládát.
(#) agressiv válasza ptesza hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Ha gyári az erősítő nem biztos, hogy javasolt hidalni, főleg olyankor, ha abból merítik a 4 csatornát, hogy 4 kimenet van az erősítőn.
(#) Bassmester válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Még mindig nem árultad el, hogy mennyit óhajtasz költeni az egy pár hangfalra No, mindegy...
Ha 60W-tal akarsz bulizni, akkor a hifi ládáknál jóval érzékenyebb cucc kell... azt is el tudom képzelni, hogy már szilveszterkor bömböltetni akarod Ugye?
Na ez csak vicc volt, de ha mégis így lenne, akkor ne kezdj építgetésbe, hanem vegyél mondjuk egy pár ilyet.
Ez megfelel a házibulis követelményeknek és olcsóbban nem lehet megépíteni sem.
(#) petya0808 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Mdf lapjaim vannak szoval az kiesett. megvettem volna a 4 rh-t az kb 30 ezer
meg 2 magas az kb 8 ezer hangváltóm már van kaptam.kb ennyit külsöre meg ráért volna nekem alakitgatni szépítgetni.
(#) ptesza válasza agressiv hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Remélem ,hogy ennél egy kicsivel magasabb szintű az eszmecsere.
(#) Bassmester válasza agressiv hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Vagy ez is csak úgy négycsatornás, hogy van a hátulján "MAINS" meg "REMOT", kimenet, aztán csak két végfok panel figyel benne Technics-eken láttam anno ilyesmit, ha jól rémlik...

Ja, így már más... hááát, szerintem RH-k helyett Eminence Beta 12-tőt vegyél inkább, csinálj az mdf lapjaidból egy korrekt dobozt hozzájuk (segítünk méretezni), magasnak meg tegyél bele valami normálisabb piezót, így megspórolhatod az Eminence, RH-val szembeni többletköltségét és később kicserélheted a piezókat akár dinamikus tölcsérre, vagy egyéb jobb minőségű magasra.
Először a dobozra és a mélyközépre összpontosíts, az legyen minél jobb, a magas ehhez képest már másodlagos. A "kapott" váltódat szerintem félreteheted, mert kevés az esély rá hogy jó lesz ahhoz amit majd építeni fogsz, de próbálkozni persze lehet (és kell is hogy tanulj belőle).

Ha ilyen kiváncsiak vagytok tessék itt a kép ki kiváncsi hamar megöregszik

44-main.jpg

Ugy szeretném hogy 2 mély legyen egy dobozban és igy nagyon sok lessz a 4 eminence.

Akkor sajnos passzolom a kérdést. Az erősítődre nem én voltam kiváncsi, de ha már felraktad róla ezt a remek kis képet, akkor megjegyzésképpen annyit mondanék róla, hogy nem látható a tipusa, tehát nem tudja senki megnézni a gyári specifikációját, kapcsolási rajzát sem.
Másrészt úgy veszem észre, hogy nagyon a dizájn felé húzol, lényeg a két mélynyomó. Az sem zavar ha esetleg a kettő halkabb lesz mint egy db Eminence? Merthogy erre igencsak reális esélyt látok. De Te tudod, ha már döntöttél akkor sok sikert

Lehet igazad van szerintem is jobb lenne gy mély bele
de akkor kb hány literes doboz kell az eminence-nek? ja és az erősitő tipusa Kenwood KA-880SD 2x200W

A dobozméretet kérdezd inkább Shalafitól. Több mindentől függ, pl alsó határfreki, kívánt terhelhetőség, stb. Szerintem olyan 50-60 literes reflex dobozra számíthatsz.
Az erősítő az megfelelő és a továbbiakban nem is lényeges.

Ehez mit szol sz még ez csak olcsóbb de szerintem jobb mint az RH ez szerintem jó lessz nekem Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Esélyes, hogy inkább rosszabb.
(#) Bassmester válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szerinted miért jobb ez mint az RH, vagy bármelyik hasonló bóvli, amiről semmi adatot nem közölnek, csak olyan "fontos dolgokat", hogy hány wattos, hány Ohm-os, mekkora a mágnese, stb ...komolytalan. Mi tetszik neked ezen? A rózsaszín széle?
Leírtuk már hogy milyen szempontok alapján kell gondolkodnod, ha PA dobozt akarsz építeni, ám még mindig a dizájncentrikusság felé hajlasz. Azt várod tőlünk, hogy bólogassunk a laikus elképzeléseidre? Ugye nem
Most leírom még egyszer , egyben utoljára, hogy valós TS adatok kellenek a tervezéshez, ha ez nincs meg, akkor nem lehet jól működő dobozt tervezni és nem árt 95 dB feletti érzékenységű mélyet választani egy normális PA dobozhoz.
Javaslom, hogy mihamarabb zökkenjél ki ebből a "szerintem jó lesz nekem" ábrándból, különben hiába vársz segítséget.
(#) petya0808 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Nem dizájn felé hajlok csak h olcsóbban usszam meg csak akkor kel egy kis idő h osszeszedjem az eminenc-re a pénzt. Akkor légyszives kiszámolnátok kb hány literes doboz kell neki? És megértettem h csak jót akrtok és köszi.
(#) djgabi_8 hozzászólása Dec 16, 2010 /

heló.
Valaki meg tudná mondani, hogy kell beállítani a reflexcsövet BCX 2520 hangszóróhoz?
(#) skero válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

A linkelt hangszóró a monacor-hoz tartozik csak más néven. "Ugyanaz a hajó hozza kínából mint a sal -t vagy mnc-t". Nem csak az előitélet beszél belőlem de dolgoztam "profi" kínai zomáchuzallal és förtelmes volt. Igaz nem hangsugárzós dologban használtam de kinézem belőlük ,hogy ők hangszórót is ilyennel tekernek. Nagy volt a méretingadozás és helyenként tört ,zománc lepattogott. Több volt a selejt mint a hasznos darab.
(#) shalafi.66 válasza djgabi_8 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Úgy, hogy minél elviselhetőbben szóljon.

Legalább a doboz belső térfogata kellene, meg a felhaszn. körülmények (autó, vagy szoba, ha utóbbi, akkor mekkora helyiség) stb. hogy valami hozzávetőlegeset tudjak írni.
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Itt mondjuk a freeair közeli T-S paraméterek a bántóak inkább, nem a huzal.
(#) agressiv válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Sajnos nem lehet olcsón jót csinálni, az eminence egy elég elfogadható középút, de ha körülnézel a komolyabb gyártóknál akkor láthadod, hogy az árakat csak a csillagos ég határolja. :yes:
(#) shalafi.66 válasza agressiv hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Pár dB-vel alacsonyabb hangnyomással azért lehet olcsóbbá tenni a dolgot.
(#) agressiv válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Érdekelne konkrét példa. Mint azt már írtam tervezem az SPA4050-et cserélni.
(#) djgabi_8 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

A doboz belsőtérfogata 38L. Szobába 5.1 es rendszerhez van ,4X4 szoba.
(#) shalafi.66 válasza agressiv hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Mivel nekem egy viszonylag kis méretű, könnyen szállítható hangsugárzó kell, ezért valószínűleg fogok magamgyártotta 170, vagy 200 mm-es mélyközepekkel 4db/doboz egy hangoskodó hangsugárzót összerakni (~97dB@1W). Majd még végiggondolom, melyik is lesz jobb számomra. Azért a több kicsi mélyközép, mert a magassal nem akarok szívni, és az iránykarakter is így lesz nekem megfelelő. Nomeg valami elfogadható mélyátvitelt is is szeretnék, 40-45Hz környéke.
(#) agressiv válasza shalafi.66 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Nagyobb méretű hangszórókkal nem is fogtok foglalkozni?
Következő: »»   335 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem