Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia.Én megépítettem.Válogatott félvezetőkkel dupla Fettel és szerintem hangra is jobb,mint egy átlagos Quad.
Képek Sajnos az igazi énje csak a méregdrága hangszóróval alkalmazva jön elő de ott nagyon.
Szia, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy árban milyen, a Quad-hoz viszonyitva?
Tisztelt fórumtársak.
Minden egyes erősítőfokozathoz külön tápegységet érdemes tervezni? Ha közösen erős tápot adok neki, akkor úgy nem lehetne meghajtani? Ilyenkor milyen paraméterek romlására lehet számítani? 2x300w-nál már érdemes kapcsolóüzemben megoldani a tápegységet? tudom nehezebb de hát na... Köszi
Ár-érték arányban a Quad ezzel szemben fölényesen viszi a pálmát.Ebbe egy Fet 1500HUF és 4db-al az igazi,ha meg még válogatod is akkor....Csak annak ajánlom a Crescendo-t aki akut erősítőgyártásban szenved és kőkemény hobbista.
Természetesen meg lehet úgy is oldani, hogy egy erős tápot használsz, csak a pufferekkel nem szabad spórolni.
Nem feltétlenül érdemes kapcsolóüzemben megoldani, mivel a sima 50Hz-es trafó, ha nincs alulméretezve örökös.
ah.
TAS5630-hoz kellene. nem kell szimmetrikus táp neki(a végfok részéhez). +-12v és +50v kellene. úgyhogy nagy áram...ekkor sem?
Üdv!
Újonc vagyok,úgyh nem tudom mennyire szoktatok itt a fórumban fejhalgató erősítőkkel foglalkozni.... Bár a kérdésem nem csak ezekkel kapcsolatos. Akkor a probléma: jelenleg egy ilyen erősítőt tervezek építeni és ezt úgy szeretném kivitelezni,h a jel erősítés nélkül is átthaladhasson rajta. Érthetőbben:azt akarom,h a jel a csövek és műveleti erősítők kihagyásával is eljusson a kimenetig. (Egy spektrum analizátorral kerül közös dobozba,de majd idővel készűl több fajta is és ha vmelyik jobbra sikerülne szeretném majd azt is az analizátorral használni. A válaszokat előre is köszönöm!
Ekkor sem, picit jobban esik a fesz az analóg megoldásnál, de egy próbát mindenképpen megér, szerintem nem lessz gond.
Közben meg gondolom melegszik a trafó. Habáár toroid, azt lehet hűteni.
De költségcsökkentés céljából választanám a kapcsolóüzemet. Ha tekertetem a trafót az drágább?(HQvideoban 2x24V 2x5,2A az majd 11eFt, na most egy kapcsolóüzem nem drágább, igaz sokkal többet kell vele foglalkozni...)
Használt régi trafókat kell nézni, ha nincs olyan feszültségű ami neked kell, semmi pánik, megveszed és csak a szekundert tekered meg és készen is vagy.
Ha használtan nézel ilyen trafókat max 2-3e forintból megúszodd, attól függően, hogy mekkora teljesítmény kell. Egy jól méretezett torroid soha nem fog neked túlmelegedni.
Szia, értem, és dupla Fettel hány wattot ad le +-50V-on?. Nekem két US Blaster 130w/8 Ohmos hangfalam van, azokat szeretném vele meg hajtani. Most hogy meg láttam ennek az erősítőnek a paramétereit, és a felé pitését nagyon meg tetszett. Most a Quad és e között A monacor erősítő között gondoskodok hogy melyiküket volna jobb meg építeni. A Quadnak már hallatom a hangját, és nagyon tetszett de ennek a Monakor erősítőnek még nem. Volt hogy hoztak nálam egy gyári Fet-es erősítőt javítani valami alimentálási hibával, és mikor meg javítottam és meg hallgattam a hangját teljesen le hidaltam tőle ahogy szólt (nem akartam hogy a gazdája haza vigye), jobban mint egy Quad, ezért csigázót fel ez a rajz annyira hogy ez hogy is szól. Igaz különbséget csak akkor tudok tenni köztük ha meg építem és meg hallgatom a hangját. Én az eredeti 2Sj 50-SK135-ös finál tranyókal akarom meg építeni, és elég ha le ad 100W-ot, igaz ez a rajz 8 ohmon csak 75W de az is elég, csak szépen szóljon. MONACOR Végfok
A legfontosabbat el felejtetem, a nyáktervet nem tennéd ide fel ha meg kérlek szépen?. A dupla Fet-esről, és a szimpla Fet-esről is Kellene. Köszi előre is.
Linkelni tudni kell.
Köszi szamóca De tik már profik vagytok ebben. Én meg el bénáztam.
A nyáktervre, és szerelési helyzetre állítólag igencsak háklis a "felerősödő" erősítő. Nem gyerekjáték egy ilyen megépítése.
Akkor folytassuk inkább itt. A tervek ott vannak, habár az a V-Fet TO-3-as de ezt hamar lehet orvosolni.Amúgy meg azok méregdrágák.
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami bevált kapcsolást nem szimetrikus 60V os táphoz? Kaptam egy legalább 100W -os (2 X 40W -os rádióserősítőben volt) trafót amiről 43 V váltó jön le. Szeretnék hozzá egy mono (gitárkombóhoz lenne) végfokot készíteni.
Nemrégiben volt azt hiszem ebben a topikban linkelve:Bővebben: Link
Hát én HTA-t inkább zenehallgatásra építenék, gitárhoz szerintem túl jó, és túl drága..
Minőségi gitározáshoz, minőségi erősítőt.
Vagy ha minőségtelen kell, akkor íme.
5 ohm az vajon hogy pattant ki a kedves tervező agyából?
Én tudok rosszabbat, ám egyszerűbbet: TBA810
Köszönöm a linket. Közben egy magyar oldalon is megtaláltam más tranzisztorokkal ,és még előfokot is ajánlanak hozzá. Szerinted a linkelt oldalon lévő tranzisztorokat valahogy helyettesíthetném BDT64 és BDT65 C tranzisztorokkal? Ezek éppen vannak itthon. BD139 is van és még a teljesítmény ellenálásoknál kellene körülnéznem.Bővebben: Link
Köszönöm a segítséget 2n 3055 éppen van is itthon ,kisérletként lehet ,hogy megépítem de nem adom neki a gyönyörű hipersilt . A HTA30 szimpatikus ,le is töltöttem az Alkotó munkásságát dicsérő áttervezést. Most jó lenne a BDT64 ,65C ket felhasználnom (nincs kedvem boltba menni 30Km és nem mindig van ami kell). Nézegettem az obelisket is de nem minden bc tranyó van ami kell bele.
Tulajdonképpen nem tudom mi a túl jó gitárhoz mert nincs gitárom. Játszani sem tudok. De egy kombót már régóta szeretnék építeni ,csak úgy érdekesség képen. Ez tudom ,hogy hülyén hangzik de ez az igazság.
Én meg szeretnék egy helikoptert, bár nem tudom vezetni.
Akkor már ne egy adott trafó köré építkezzél, csak azért mert olyat kaptál valakitől. Amit nyersz a réven, azt bukod a vámon.
Szerezz be egy +/-40V-os tápnak való trafót, építs TDA 7294-et, meg egy tetszés szerinti előfokot, ami lehetőleg egy fóféle gyári cucc kópiája és lehet akár csöves is. Ebben a kombómban is hibrid megoldást alkalmaztam, a Marshall JCM-800 alapján. Gyere át egy gitár kombós topikba!
Sziasztok!
TDA2030A alapú erősítőt szeretnék csinálni és érdekelne, hogy szimmetrikus vagy aszimmetrikus változatot érdemes megépíteni vagy mindegy? |
Bejelentkezés
Hirdetés |