Fórum témák
» Több friss téma |
A maradékra mi van csatlakozótava?
Ha tegyük fel van egy LCD TV -d, aminek a hangját kiküldöd az erősítőre, és a TV -be meg be van dugva a koaxkábel, amin a tv adás jön, már akkor meg is van a tettes. Antenna erősítő (szolgáltató felőli csomóponton)>koax>TV>erősítő>PC>föld és akör bezárult. Ezért kérdezem mi van még az erősítőre rádugva, mert az magyarázatot adhatna.
Elsőre azt mondanám hogy akkor már régóta bele kellett volna nézni.
De az sem lehetetlen hogy valami kártevő megy fel a gépedre amikor telepíted a játékot. Egy felülvizsgálat sosem árt a gép belsejében ,de szűkíteni lehet vele a kört.
Üdv!
Felteszem it is! Egy gyors kérdés!? Miközben takarítottam az alaplapot a sok portól feltűnt két púpos kondi! 820ľF/6,3V-os! Na most ilyet nem nagyon lehet kapni de 1000ľF/10V Low ESR-es kondim van itthon szerintetek mehet bele!? Az egy értelmű,hogy a fesz. mivel nagyobb az nem gond de esetleg a kapacitás érték változás nem tehet be!? üdv Marcall!
Ha megengeded feltennék egy pár kérdést.
A PC burkolata nincs-e levéve; ha kihúzod a Jack dugót a gépből és ráteszed a gép tetejére akkor is halható-e a zaj; milyen hosszú az erősítőt és a PC összekötő kábel;a gép működésében vannak e zavarok;egyenlőre ennyi.
Köszönöm megjegyzést , megfogadom . Feri
Köszönöm a megjegyzést , elfogadom . Feri
A játékokkal szerintem semmi(nagyobb)gond.
a géppel lehet valami gond. am. többször bele néztem (ki is poroltam)és nem igazán vettem észre rajta semmit.(lehet hogy csak én nem értek hozzá).
Üdv!
Nem tudom, hogy hogyan áll most a hiba felderítése, egyenlőre nem olvastam végig. De... Nem lehet, hogy az Overlay videó móddal van valami? Videó lejátszás jól működik? Ki kellene próbálni egy másik videó kártyát. Nekem főleg azért gyanús mert a másik gépen jó. És a másik két programban még rosszabb eredményt produkál.
Üdv!
Most hoztam javítani egy gépet de olyan fura dologgal,hogy a lap nem indul, memória hiányra jelez a speaker de VGA hiányra nem! Szerintem a lap tönkre mehetett lehet elszállt az egy Bridge. Púpos elkók nincsenek és nem látok semmi fizika deformációt! Szerintetek!? üdv Marcall!
Hali!
Nem akarok moderátorkodni de annyit tegyen már meg minden kérdést feltevő hogy leírja a probléma megoldásához szükséges adatokat!
Szia.
Idézet: „... memória hiányra jelez a speaker de VGA hiányra nem!...” Ez azért van mert a POST rutinban előrébb van a memória jelenlétenk ellenörzése, ha kicseréled egy jóra, akkor tovább fog futni a POST, és akkor majd fájlalni fogja a VGA -t is.
Egy Asrock 939Dual Sata lapról lenne szó!
Így van! De ha bent van a memória és nincs bent a VGA akkor is nagy a csend!
A tápot szét szedted?
Proci hűtését megnézted? De ha nem vagy benne járatos akkor bízd egy nálad jobban hozzáértőre.
Köszi az agyalást , sehogy sem állok ,az összes videót jól játsza a gép (Radeon 9200 128 Mb) . nincs is másik kártya , de majd kérek kölcsön valakitől lassan belefáradok ebbe a szemét problémába , köszi minden segitséget Feri
keresek egy telefonszámot a SkyPe -höz , nem enged be a bejáratott jelszavammal , de sehogyan sem , még uj jelszavat sem enged csinálni . ehhez kérnék segitséget telefonon , vagy valahogy
Akkor kapd elő a műszered és mérd meg hogy kijön a szükséges feszültség a memóriáknál.
Esetlegesen a CPU tápkábelét nem rángatták ki? Olyannal már találkoztam, hogy megégett az ATX csatlakozó, vagy a CPU 12V -os tápkábele és ezért hallgatott a rendszer.
Ránézek!
Szerintem ne háborgasd a Skype-ot lehet hogy központi baj van vele. Várj egy kicsit.
Valahogyan meg tudnád mérni az USB feszültséget? A kamera adatlapján szerepel hogy mennyi áram kell neki?A PC USB csatlakozó max mennyi áramot ad le.(eszközönként hány mA)Lehet hogy már lett kérdezve de nem emlékszem rá.Lehet hogy hülyeség de csavard be a USB kábelt és magát a kamerát is alufóliával .Kitudja??Valahol olvastam, hogy valami kodek ütközés is csinálhat ilyet de erre nem mernék mérget venni.
Idézet: „Akkor kapd elő a műszered és mérd meg hogy kijön a szükséges feszültség a memóriáknál. Esetlegesen a CPU tápkábelét nem rángatták ki? Olyannal már találkoztam, hogy megégett az ATX csatlakozó, vagy a CPU 12V -os tápkábele és ezért hallgatott a rendszer. ” Kimértem a tápot a feszek megvannak mind ma 20-as csatlakozón mind a 4-es csatlakozón! Amúgy a kondik amiket de. kérdeztem jók lettek mert azt a gépet használom amiben történt a kondi csere! Köszi üdv
A feszültségek megvannak minden egységen?
Nem csak a "nyers" tápkörökre gondoltam, hanem azokra is amit az alaplap előállít magának. Ilyenkor ki kell kapni mindent, bekapcsolni ( speakert lekötni hogy ne idegesítsen) és elkezdeni mindent egyesével kimérni. Arra figyelj oda, hogy a CPU több tápkörből lakmározik. Szerk.:Ha látszólag minden rendben van akkor terhelés alatt is érdemes ugyan ezt a metódust elvégezni.
Igazad van tényleg mert a lap állítja elő a CPU-nak és a Ram-nak a feszt!
Nem tudom lehet megnézem! Jah azt még nem is említettem,hogy történt a dolog! Aki használta azt mondta,hogy leszedte a ház oldalát mivel meg akarta tudni milyen memória kell a lapba ez sikerült is de amikor visszarakta valami füstöt látott állítólag a Ram egyik végén onnantól vége lett a gépnek! De sajna nem látok semmi égett dolgot talán valami SMD dolog éghetett meg mert az annyi a ram sínek körül mint a tenger! Kondik szemre vételezve jók!
Megmértem az USB-n levö feszkótt az üres konektorba 5.12 v.a kameránál nem tudom megmérni üzem közben, de az üres helyen leesik 5.07-ra ha megy a kamera, szerintem ez jó igy.fura az , hogy a nagy fényerönél jól müködik. na köszi ujra Feri
Akkor ott bizony megnyekkent a tápkör is!
Egy Gygabite alaplapot kaptam szintén javításra. Sajnos az egyik DDR2 -es memória egy kicsit feltuningolódott, mert az 1,8V helyett, 5,14V -ot mértem, aztán jobban rákukkantva a kondik tövében egy muslinca méretű tranzisztor elpukkant, meg a mellette lévő erősebb társa, megrepedt. Pedig Majdnem belepróbáltam a saját teszt memóriámat, de szerencsére a kezem megelőzte a tudatom!
Az rendben is lenne mármint a feszkó.
valószínű hogy rábízom másra.
nem merem szétszedni mer félek hogy valamit elcsavarok. de lehet hogy 1 jó kis légfúvót(2 bar)ráeresztek és kifúvatom.
B[i]ocsi nem mindig figyelek oda.
Akkor még is igaz hogy a PC-k füsttel működnek.
Sziasztok.
Kaptam egy olyan alaplapot, ami nem működik. Az alaplap típusa Asrock P4VM800. Beraktam neki egy 1,6 -os intel CPU -t meg 256MB ramot, és három sípolással elküld a nyavalyásba. A memória hibátlanul működik, a bipp lista szerint Base 64K momory failure Ezután kimértem a deszkát, úgy hogy mindent lehúztam róla, és az a baj, hogy a DDR -nek nem jön meg a tápja. Az azt vezérlő FET -en végeztem mérést -ezt a képen látni- amit testpotenciálhoz mértem. Kérdésem a következő: a FET rossz vagy a vezérlés nem érkezik meg rendesen? Azért kérdezem, mert van egy másik alaplapom, ami szintén fel sem éled (ott a CPU kör halt el), ott ahol 0,9V -ot mértem, ott 2,6V jön terheletlenül, illetve ahol 1,2V -ot mértem ott 3,3V van. Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |