Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   401 / 1273
(#) kadarist válasza Hori95 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Szia!
Vidd vissza az üzletbe és cseréltesd ki.
(#) Hori95 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

értem de mi lehet a hiba esetleg tuner?
(#) kadarist válasza Hori95 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Esetleg tuner.
(#) Vikesz92 hozzászólása Dec 24, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Techwood tv-nk ma reggel fogta magát le kapcsolt és elkezdett csipogni halkan és folyamatosan(olyan mint a csörgő órák de egyenletes) és a led is villog abban az ütemben.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Dec 25, 2010 /

Szia Kadarist! Boldog Karácsonyt Neked és minden kedves fórumtársunknak!
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Köszönöm a kedvességed! Én is hasonló jókat kívánok!
(#) szamesz válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Először is Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Sajnos az "egzotikus hiba" megmaradt,bármit is cserélek vagy mérek a tv-ben.Pontositom a hibajelenséget!
Nyomógombbal való bekapcsolás után már a távirányitóra egyáltalán nem reagál, viszont átalakitva a távot, lehet vele opcióni.Készenlétből a távval viszont nem lehet bekapcsolni, sőt a 3.-4 próbálkozás után még a készenlét is eltünik. Proci, memória uj, sőt a kondik 99%-a is ki lett cserélve /bármi aminek a legkisebb köze is lehet a bekapcsoláshoz./ Az eredmény ugyanaz! Szeretem a fejtörő problémákat, de ez azt hiszem kifog rajtam. Van valakinek valami ötleze, vagy nemes egyszerüséggel gyutsam fel!
(#) Fery válasza szamesz hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Szia
Két ötletem van. Egyik az, hogy a vevő szenzort cseréld, vagy takaritsd meg, a másik, az, hogy a távszabályzó kerámiarezonátorát cseréld ki. Ha ezeken túl vagy akkor nem nagyon van ötletem.
Proci és a szenzor tápja megvan pontosan ? Fery
(#) szamesz válasza Fery hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Köszi a gyors választ! A tápfeszek rendben vannak, viszont a patron cserét kihagytam két okból.
1:nincs másik cseredarab
2:ugyanezzel a patronnal és távval lehet opciózni.
Ez az elakadás lényege!
(#) CIROKL hozzászólása Dec 25, 2010 /

Sziasztok tv szerelők !
Volna egy kérdésem egy TV készülék el szált egy szép áramkimaradás következtében . Ez egy Thechwod jó nagy készülék aminek a belsősége Westel 11AK37 alaplap .
A hiba jelenség a következő a táp résznél a FET szétrobbant , ezt cseréltem a biztonság kedvéért a meghajtó íc-ét is cseréltem /MC44608/ az opto csatolót szintén , ezen kívül még elvolt durranva a FET, G-re menő R805 , R852 és még a D892 , D893 is ezeket kicseréltem , lám a táp az elindul .
A készenléti LED világit a panelen minden feszültség szint megvan mérhető és rendben is van , viszont a készülék nem indul , sajnos tovább lépni nem tudok rajz hiányában , ha ez ügyben lenne valakinek valami ötlete , tapasztalata , vagy esetleg az a rajz részlet amin a sor vég is látható az jó lenne .
Azért a sor tranzisztort meg a környékét átnéztem de hibát nem találtam , legalább is olyat nem ami hirtelen eszembe jutott!

Nem akármilyen hiba, Még ilyennel sosem találkoztam. Nem olvastam végig a hsz-eket, de most már megteszem, mert ilyen hibával még nem találkoztam, pedig már egy két TV-t láttam, ha messziről is.
Még egy kérdés : A memóriát cserélted de a tartalmát is ? Vagy kimentetted a régiből és bemásoltad az újba ?
Fery
(#) kadarist válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Szia!
Rajz: kattints a Get Manualra. A szekunder oldali tápfeszültségek ellenőrzésével kezdd a hibakeresést és azt is nézd meg, hogy a sortranzisztor kollektorán van-e tápfeszültség- Persze akár még a manapság divatos EEPROM-hiba sem kizárható.
(#) CIROKL válasza kadarist hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

A T601 kollektorán megvan a +150Volt , a szekunder oldalon minden feszültség rendben van . Köszöntem a rajzot !

Nézd meg, hogy a vezérlőpontokon, ami a vezérlő IC-ből (ST92195 47-es láb) jönnek változik-e a feszültség az indítási kísérletre. A vezérlő összes tápfeszültség-bemenetét is ellenőrizd.
(#) szamesz válasza Fery hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Karácsony lévén ráérünk cseverészni.
A memória ic üres volt és az előirásnak megfelelően lett feltöltve. Amugy az évek során ez már a sokadik memoria opciózásom volt /bár egy pár éve nem volt rá szükségem/.
A felprogramozás az opciós táblázatnak megfelelő, többször ellenőriztem hogy az IR tiltás nincs-e bekapcsolva, de nincs. Marad a felgyujtás?A sok év alatt még hasonló hibával sem találkoztam, pedig láttam már egy két érdekességet! Ezért fordultam a fórumhoz, hátha valaki meg tudja válaszolni,hogyan tudja megcáfolni a fizikát ez a tv.

Az rendben van, hogy az előírásnak megfelelően lett feltöltve, elhiszem, de én azt kérdeztem, hogy a régiből másoltad-e ki a Damp-ot, vagy valahonnan letöltötted.
A csodákban csökönyösen nem hiszek, ami elromlott az megjavítható, ami előtte működött, annak javítás után is mennie kell, tehát valamilyen oka van a dolognak csak meg kell találni.
Azt megnézted szkóppal, hogy a táv jele rendesen eljut a prociba ? A táv egyetlen gombjára nem reagál csak opciózáskor ? Valahogy valamilyen software jellegű dolog kell hogy legyen, ha már hardware oldalon mindent rendbe tettél. Fery

Igen változik a feszültség , már nem tudom mit nézzek ?

Nézd meg a Q600 sorvégtranzisztor-meghajtó kollektorán a feszültséget 12V körül kell lenni. Ha itt megvan a feszültség, akkor kövesd végig a sormeghajtás vonalát ennek a tranzisztornak a bázisától. Itt már oszcilloszkópot is be lehet vetni. A Q601 bázisellenállását is nézd meg.

Q 600 kollektorán csak 10 Volt mérhető , egyébként alapból a készülék az ha bedugom a hálózatba akkor a bekapcsolást követően készenlétbe van a LED világít , ha megnyomom a gombot indul is a LED el alszik , de a sor nem nem .
Q601 bázis ellenállása cserélve , ezt már megléptem az nélkül a táp nem is indulna .

A sorvezérlésnek is indulnia kellene. A Q600 bázisáról kövesd vissza szkóppal ezt a vonalat.
(#) nagyimre10 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Valószinűleg a sorvég tranyó adta meg magát.Ved ki,és ha akkor indul a táp akkor az első hibát meglelted,majd ellenörizd a sortáp feszt,majd a táp primer oldali kondikat cseréld.Így első körben ennyi,azután meglátjuk.Jó javítást.
(#) chip01 hozzászólása Dec 26, 2010 /

Sziasztok!

Sikerült hozzájutnom egy Thomson RP52 projektoros tv-hez! Annyi baja van hogy a kép nem éles illetve inkább elmosódott, amúgy minden funkciója működik!
Állítólag 30 ezer és élvezhető a tv. Kérdés az lenne, mi lehet az az alkatrész vagy modul amit átkellene néznem. Projektoros tv-vel még nem volt dolgom. Hátha olcsóbban megúszom a dolgot.

Válaszokat (ha kapok) előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza chip01 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szia!
Kérdezd Doncso-t. Ő már javított ilyet.
(#) Orion90 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Ha a sorvégtranyó bázisát (bal szélső láb) visszaköveted találsz egy elkót, azt mindenképp cseréld.
(#) BarnaPili válasza chip01 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Egy alapos szemrevételezéssel kezdd,nem koszosak e a lencsék,illetve a lencsék alatt lévő folyadék nem mattult ,zavarosodott-e be.Ha ezek megvannak,próbálj meg a fókuszokon állítani.Ha a belét kiveszed,belenézve a képcsövekbe be tudod határolni,mitől mosott a kép.
István
(#) promixi hozzászólása Dec 27, 2010 /

Sziasztok !!

Van egy Sagem htd501 dlp projektoros tv-m. a nagyfesz nem jo . olvastam ,hogy a nagyfesz viszamenö jelét ki lehet kerülni . sajna nekem nem sikerült . szivessen fogadnék ötleteket ebben a témában , vagy keresek aki nekem megcsinálja .
üdv mindenkinek és Boldog Ujévet.

promixi
(#) kadarist válasza promixi hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia!
Most hogy kell azt érteni, hogy nem jó a nagyfeszültség? Nincs, kicsi, nagy?
(#) fcs2000 válasza DanD hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Hello!

Nálam ugyez a probléma, falra mászok tőle.

Samsung plano cz-21a083n

type: ks1a21a08

Kb. 1 óra működés után jön a sípolás, tipp,jh mit kellene megnézni/cserélni?

Üdv:Csabi
(#) forgonati hozzászólása Dec 27, 2010 /

Sziasztok. Beszereztem egy 82cm-es Philips CRT tévét. A tipus 32PW8506. Minden OK vele, gyönyörű a képe, viszont egy nyűgje van, hogy párna formában torz a kép, tehát a kép közepénél egy kicsit összébb van nyomva a kép. Bármilyen képarányt kapcsolok, a probléma fennáll. Nem annyira borzasztóan zavaró a dolog, de azért észrevehető. Nem tudom mi lehet a gondja, de ha valami ismert gyakori és pitiáner probléma, akkor inkább ránéznék, még mielőtt nagyobb baja lesz.
Olvastam itt a fórumon valamelyik topikban erről a problémáról, állitólag valami raszterkorrekciós áramkör okozza a problémát, ott is valamiféle kondenzátorok. Tud erről valaki valamit? Hogy mit kéne megnéznem? Köszi
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Üdv.

Az a +D visszakövetés dolog nem akar összejönni. Akármerre indulok, vagy kondi a földbe, vagy egy nagy értékű ellenállás valahova (tehát a táp nem onnan jön, ha jól gondolom) vagy belemegy az egyik modulba.
Következő: »»   401 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem