Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Anyám, ennyit bonyolítani! Néztétek a videómat? Láttátok a nyákjaimat?
127 darab led, 350V, 1.5A, scanner, meg még ki tudja mi a nyüves. Videót nézzétek már meg! 3 vagy 6 darab cree led egy vagy két 25centis panelon, meg egy doboz. Régen hungarocelból volt faragva, a doboz 100ft.-os tétel! Mindent visz, p20, gyári lakk, fólia. Persze mindenki csinál amit akar, Én már tettem fel képet a nyákokról, mind ezzel a levilágítóval készült, de nem kell elhinni semmit. Én sem hiszek, nem vagyok hívő, hiszem amit látok, és láthattátok. Minek kell akkor hálózati fesszel játszani, scanerekkel túlbonyolítani. Bővebben: Link
Hali
Nekem van 2 db 15 W Germicid csovem. Regebben (mig volt P20), 1,5 min idovel kivalo panelt csinalt. Meg tudtam hasznalni EPROM torlesre is. Miert kell tulvarialni? Mondas: "A tett hala az okoskodas" Nem biztos, hogy a bonyolult, draga megoldasok a jok.
A germicid sem olcsó
Sorba kötött ledeknél ha valamelyik elfüstöl akkor rövidzár lesz, vagy szakadás?
Olyan, mint az izzó, ha elfüstöl, akkor szakadás.
Attila86 honlapján megtalálod a laminátor építésénél.
Én is ott találtam.
[OFF]Azt hallottam hogy a mostani modern karácsonyfa LED-sorokban van oylan hogyha tönkremegy egy LED akkor rövidzárként működik, tán ellenirányú diódával van megoldva, ezáltal ha kimegy 1 LED, akkor egyből látjuk hol van a hiba, mert csak az nem világít, és nem kell átmenni az összes LED-en hogy vajon melyik a rossz
Én is megépítettem egy PIC vezérelt oda visszaforgós laminálót, de nem vagyok tőle elszállva! Visszacseréltem a motort az eredetire, 2x átengedem rajta -ha felfűtött- a panelt papírral letakarva igy elő is melegszik. Majd a lenyomatot ráteszem és 8x átengedem rajta - más-más irányból és helyre -
És kész. Mivel mindig másik szélével vagy sarkánál kezdve teszem be így a lenyomat egyenletesen terül el. Szóval, véleményem szerint jobb ha csak egy állítható hőfokszabályzó van a laminálón, a többi csak felesleges csicsa és időrablás. Persze biztos van aki nem osztja a véleményemet, kinek a pap, kinek a papné...
Azért kötöm sorba mert így olyan mint az izzó sor(kb.)ha párhuzamosan kötném,kiégne egy a többi átvenné a szerepét,de akkor se lenne gond mert az a 30mA eloszlana 62 ledre,de nem fogom 30mA-el járatni csak 28-al.
Láttam a videódat,de azt sem tudom hol lehet cree ledet venni.És ez is ugyanannyi.
Én osztom a hozzászolásodat .
Nekem csak hobbi Mert Kárpitos A szakmán. Szeretem a fizikát meg az electonikákat, gyermek korom ota. Néha kell nyákot gyártanom . Meg csináltatni senkivel se tudtam .1-2 darabot. Saját készitésü keltetőm van P tipusu szabályzó van hozzá amit én építetem .Szij istván tervei alapján . Senkivel se tudtam megcsináltatni ezért magam kezdtem tökéletesiteni Hála a topiknak. Vasaló. laminátor ,vasclorid, Pic. programozást már nem akarom megtaulni . Én vasalóval előmelegitem a nyákot.
Igaz még csak 100* írtam le hogy a ChipCad-nél. Ugyan annyi, csak 20-ad annyi macera, (vagy 50-ed)
Mind1.Holnap vagy holnapután kapom a ledeket és csinálok nyákot hozzá!
A hálózati feszültség használata miatt az áramkör bármely pontjának érintése életveszélyes lehet!(a ledeket is beleértve)
Nem érintem! Tudom :yes: (Skori oldaláról)
Hello! Rákerestem lmao technikájára és tényleg ötletes.Ebben a hozzászólásban ír róla: (#411782)És ezt írja:
Házi készítésű forrasztásgátló-maszk: A lemaratott és kémiailag ónozott nyákra vasaljuk vagy lamináljuk rá a maszkot, szárítsuk meg, kenjük be ezzel az üvegfestékkel, aztán 24 óra száradás után süssük 160 fokon 40 percig. A nyomtatófestékes részek kipúposodnak. Dörzsöljük meg aromás hígítós papír zsebkendővel és már kész is. A beégetett réteg ugyan nagyon nagy akarattal átforrasztható, de normál használat esetén remekül működik.Mivel nem volt hőmérőm, és a sütőm 160 fokos beállításával szénné égettem már egy panelt, a második próbálkozásnál lehet, hogy nem mertem elégge megsütni, és ezért nem lett teljesen hőálló, de ez nem olyan nagy probléma.(Ja, és a 24 órát sem vártam meg...)A legolcsóbb ecsettel nem igazán sikerült egyenletesen felkennem a festéket. Állítólag festékszóró is használható. Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban::Ilyen pébéo vitrea üvegfestéket hol lehet venni?Akármilyen üvegfesték jó? Idézet: Akkor most jó a 160fok?És a maszkot felviszem lézernyomtatóval a nyákra a fent leírt technikával szb... és lehet azt,hogy nem előónozott hanem sima rézre viszem fel a maszkot és ahol már csak a forrpontok vannak festék nélkül azt ónozom valamilyen technikával?És hogy "sütöm ki"?Miénken nem lehet állítani C°-t „160 fokos beállításával szénné égettem már egy panelt”
Én filcel rajzolom a nyákot, ezért kicsit gyengébb hidrogén peroxid -sósav oldatot használok, hogy ne marjon alá, olyanra keverem be, hogy kb 3-5 perc alatt marja le. Sima műanyag tálba.
Én meg még mindig nem találtam fodrász kellékes boltot se Pólusban,Sugárban,Árkádban és asiában végképp nem.Te hol veszed?De fogok kapni unokatesóm annyától(fodrász),de nem kérhetek mindig tőle(bunkóság)!
Annó olvastam ezt én is. Nem próbálkozott vele senki azóta. Legalábbis nem mesélt itt róla, hogy milyen lett.
Kísérletezd ki, és te leszel az első, aki beszámol róla. Én ezt a módszert használom. Nem rossz. Octamex fólia Ugyanúgy kell csinálni, mint a DRY fóliával.
Áhhh....szóval ez a lötstop.Mindig is kiváncsi voltam rá Újévi fogadalom lesz,hogy ezt megcsinálom :sonicaz üvegfestékeset)
Csak kéne építsek egy kis nyák sütödét vagy venni.És szerintem nem muszáj előónozott panelre készíteni a maszkot.Jó az ónozás utoljára is szerintem
Kérdezd meg unokatesód anyukáját, hogy ő hol veszi
350Ft-ért vettem 1 litert, ami jóideig elég lesz De próbálkozhatsz Rosmannba vagy DM-be, esetlleg 100-as boltba, hogy van-e. Engem a DM-ből küldtek a fodrász kellék boltba
A youtube-on láttam olyan videot, ahol sima grillsütőt meg melegszendó sütőt használt a manus. Gondolom ki kell azt is tapasztalni, hogy mennyi az elég.
Nem is drága.Pontosan hova küldtek?Hány %-os?Rossmannba még megnézem de DM-be én is néztem.
Melegszanya sütőt kipróbálom,de akkor nem kell lecsukni vagy az említett 24 óra után már eléggé megszáradt,hogy hozzáérhessen?És nem gond a melegszenya sütőnek ha egy órát be van kapcsolva?
Ok Akkor csak ezt:Nem gond a melegszenya sütőnek ha egy órát be van kapcsolva?Nem akarom elrontani mert gondolok a hasamra,ezt inkább nem én mondom meg.Megtaláltam itt lehet venni ilyet:itt lhet venni ilyet.
A legegyszerűbb, ha betekersz néhány csavart sorban egy falapra és kifeszítesz közéjük hajszárító fűtőszálat. Raksz fölé egy lemezt (nálam számítógépház oldala) és azon szárítod a nyákot, már évek óta így csinálom.
Csak azt mondta a csaj, hogy a másik oldalba nem messze a papir irószer bolt mellett van egy fodrász kellék üzlet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |