Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Pont arra válaszoltam, amit kérdezett.
Igen,de feltételezem(a hozzászólásból),hogy csak találgatni tudna.
Közben összeraktam a tápegységet csak kábelekkel és egynirányítás után 13 utána pufferelés után pedig 21V-ot kaptam így tutira működik a 7815 de nem értem , hogy 12V-os trafóból hogy kapok 21-et mikor 1,41 a szorzó! Mondjuk a 12Vnak mondott trafó is 13-at ad de akkor is!?
Lehet, hogy még 220V-ra készült. Esetleg a hálózati feszültség is magasabb egy kicsit.
Aha a hálózati fesz az lehet! DE a trafó az már 230-ra készült! Mégvalami megcsináltam megvan a stab 15V-om a multi 14.8-at mutat gondolom akkor 2 tizedet csal
mert az IC pontosabb nem? NA akkor mostmár megvan minden tutira még annyit, hogy az úgy jó, hogy ha teszek stab elé és stab után is hidegítést (100nF)?
Van az IC-kben is 1-2 tized szórás. Problémát nem okoz. A 100nF ártani nem fog.
Hello. Rendeltem az interneten 2,2mikor farados kondenzátorokat amik felül áteresztő szűrőbe kellenek. És olyat küldtek amire az van irva, hogy 222 megy hogy 1600V. Tudomásom szerint ez 2,2nanofaradot jelent. Most én tévedek, vagy rossz kondikat küldtek?
Lehet, hogy valójában 2,2nF-osat rendeltél? Milyen értékűt igazolt vissza az üzlet?
Én tévedtem, vagy az üzlet? A 222 2,2nF-ot jelent, ugye?
A 222 2,2nF-ot jelent. Gondolom, küldtek e-mail-ben visszaigazolást a rendelésről. Abban mi szerepel?
2,2nF szerepel benne. Na mindegy lehet elirtam valamit mikor rendeltem. Köszönöm a gyors válaszokat.
Üdv!
Létezik olyan mikrokapcsoló amit ha benyomok akkor addig zár amíg újból meg nem nyomom? Vagy esetleg hasonló méretű záró kapcsoló?
Üdv! Egy olyan hőmérőt szeretnék építeni ami -50C-150C fokig mér és LED kijelzős és a lényeg, hogy ne PIC-es legyen ilyen kapcsolást tud valaki köszi!?
Attól függ mit szeretnél vele.
Utóbbi a lehető legegyszerűbb fényérzékeny kapcsolás.
Hát bűvész akasztó fa lenne belőle. Ahogy nézem mindegyik megfelel a célnak. a bonyolultabb meg állítólag továbbfejlesztésre is jó!Bővebben: Link
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy golyósmalmot ami az otthoni hálózatról kapná a feszültséget és amin tudom szabályozni a fordulatszámot. A problémám az, hogy elektróból nem vagyok toppon és nem szeretnék "kisérletezni". Igaz, tanultam elektrót de sajnos mára már csak annyi van bennem, hogy hogy kell forrasztani. Na de a terv a következő lenne: -12V-os motor hajtaná a szekeret. (pl.:Autó ablaktörlő-motor) -A fordulatszám szabályzást az alábbi áramkörrel oldanám meg: RPM-01 (Ennek az áramkörnek 12V az ajánlott feszültsége így ehez próbálok igazodni.) -És ezt csomagot egy 12V-os tápegység üzemeltetné, valami ilyesmi. Na most ez így elméletileg nekem klasszul hangzik mert mindenhol passzol a 12V, csakhogy vannak itt egyéb tényezők mint áram, teljesítmény stb...amit totál nem vágok, hogy hogy van. Kérdéseim: -Vegyük a fent linkelt tápegységet alapul. Teljesítménye 12W, ergo 12W alatti motort kéne hozzá használnom? Ezt jól gondolom? -Újfent a fent linkelt tápegységnél áramfelvétel 1A, de a linkelt fordulatszabályzónál a max áramfelvétel 25mA. Akkor ez a kettő már nem működne együtt? -Van egyéb tényező amire figyelnem kell? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv!
A PWM szabályzónál nem a felvett teljesítmény számít ( persze az is fontos ) hanem a MAX kimeneti áram. Az a 350mA valószínűleg kevés lesz. Mindenképp meg kellene erősíteni a kimenetet egy teljesítmény FET-tel.
Sziasztok!
Figyelmetlenségemnek köszönhetően bevásároltam egy jó adad pF kapacitású kondit. Az ilyen kis kapacitást milyen területeken használják, hol fogy a leggyorsabban?
Rádiós cuccokban szokás használni őket.
Sejtettem, hogy olyan terület ami engem nem vonz
Készítek egy jelgenerátort, de abba csak 3-4db kell nekem meg van kb. 1200db. :yes:
Uhh.Próbáld meg őket eladni az apróban. :yes:
Hello
Lenne egy kérdésem.Rendeltem a hestoreból egy ilyen kitet. Összeraktam,de nem tudom feléleszteni.Nincs zárlat meg semmi.Még csak most ismerkedem az elektronikával,de az normális hogy labortápon 0,4A-t ír ki?Úgy próbáltam éleszteni hogy telefonból hoztam a bemenetet,és egy régebbi hangszóró volt a kimenet.Az áramot pedig egy labortáp adta neki,csak nekem az a furcsa hogy beállítom 12v-ra,de az amper csak 0,4-en van.Tudtok nekem ebben a dologban valami segíteni?
Szia!
A 400mA elég soknak tűnik úgy, hogy nincs jel rákötve. ellenőrizd az áramkört! Keress összefolyt forrasztást, forrasztási hibákat.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy Ilyen AVR programozót.. Eddig csak furatszerelt áramköröket raktam össze, de ezt szeretném szépen a soros dugóba elrejteni, no meg az SMD technikával is ismerkednék, ezért úgy döntöttem, hogy ezt felületszerelt formában fogom kivitelezni. Megvettem az alkatrészeket, és megrajzoltam a nyáktervet. SMD-ben tapasztalt fórumtárs véleményét kérném, hogy jó-e ez így, mire kell figyelni az összerakásnál, és hogy vasalásos technikával megvalósítható-e a dolog. Bármilyen építő kritikát szívesen fogadok. üdv: Schnitt
Csak annyit hogy layouttal a text résznél tudsz beleírni és nem kell painttel belerondítani
A nyomtatandó áramkört nem akartam feliratozni, azt külön is feltettem. A paintos feliratozást meg a piros átkötést azért tettem bele, hogy a kapcsrajzon könnyebben azonosítható legyen összerakáskor.
Ja, felfogtam, erre gondoltál, ugye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |