Fórum témák
» Több friss téma |
tudom de ugye még szinte kezdő vagyok és biztosra akartam tudni , köszi a választ és kellemes ünnepeket...
Neked is kellemes ünnepeket! Sikeres javítást!
Üdv!
A magnetronon kívül lehet még rossz, az azt kiszolgáló alkatrészek valamelyike is. Úgymint nagyfeszdióda , kondi bizti. Ha ezek közzül valamely hibás, ugyan úgy nem melegít a mikró.
a biztositék volt a rossz a nagy kondinál... az mitől mehetett ki?
Hali!
Ez lehet akár egy kis zárlat is vagy megnetron hibája. Most működik? Idézet: „... az mitől mehetett ki?” Nos ennek több oka is lehet.Általában a magnetron miatt van,mivel olykor olyannyira nagy áramtranzienseket alakíthat ki a mot szekunder körben,ami a biztosíték tönkremeneteléhez vezethet.Ez orvosolható egy egyszerű biztosíték cserével.
Egy jó tanács mindenkinek, mielőtt kidobná a mikrosütőt a magnetron antennája felől jövő, melegítőtérben bekövetkező csattogások, nagy villanások miatt.
Ha ez bekövetkezik, először a magnetron előtt lévő kb.9cmx9cm. vastag csillámlemezt kell ellenőrizni, mert ennek elvékonyodása esetleges átégése, használat során, okozhat hatalmas csattogásokat. Emiatt a mikrohullámú nyaláb jóval erősebb fókuszáltabb lesz, ennek következménye, a sok próbálkozás után tényleg tönkremegy a magnetron, ha csak nem veri ki a biztosítékot még előtte. Tehát elsőnek mindig ezt cseréljük ki, és ne a magnetron részt méregessük. Ez még mindig olcsóbb, esetek jó részében megjavul a mikro.
i gen rendesen megy mostmár, én a csillámlapot jónak találom nincs elvékonyodva, sem egy picit megégve se nem vettem új biztositékot hanem egy vezetővel áthidaltam a két oldalát és igy jó[/color]
Sziasztok.
Egy Daewoo mikróval gyűlt meg a bajom, így az ünnepek utáni nagy idegeskedésbe gyorsan vettem egy másik mikrót, viszont a daewoot szeretném eladni, vagy megjavítani. A hiba oka: Kb 2-3 percig működik csak, utána egy kattanás és megáll a folyamat... (mintha egy biztosíték lekapcsolna). Ha így hagyom, kb 10 perc múlva újra indul és folytatja a folyamatot. Szétszedtem, de nem találtam benne semmi hibára utaló jelet. Van esetleg ötletetek? Köszönö, Gianni
Nézd meg a programkapcsolót, mozgasd meg mikor leáll.
Ha akkor újraindul akár kis időre, az a kontakt hibás.
Azt már próbáltam, sajnos nem az a hiba.
Olyan mintha valami alkatrész túlmelegedne benne vagy ilyesmi, és egy 2-3 perces intervallum után leoldana benne egy biztosíték... amint pedig ez a valami kihűl, akkor újra indul.
A magnetron hűtőlemezein szokott lenni egy termokapcsoló, ami úgyemlékszem 130 fokon kikapcsol, lehülve meg vissza. Ha ez történik, akkor nem kielégítő a magnetron hűtése.
és ezt lehet javítani? vagy inkább úgy kérdezem hogy érdemes?
A kérdés az, tényleg ez a hiba oka? Mert akkor a ventillátor légszállítása kevés, vagy a levegő nem tud szabadon áramlani a magnetron lamellái között. Emlékeim szerint, a levegő a magnetronba, onnan a sütőtérbe áramlik. Lehet, csak szabaddá kell tenni az útját. ( ha gonosz lennék, azt mondanám, eltávolítani a mikró szellőzőire rakott dolgokat :awink: )
Lehetsz ám gonosz, mert nem értek hozzá
A szellőzők viszont tiszta mint a frissen takarított babapopsi, a ventilátor is normálisan néz ki.
Akkor meg kellene lesni, hogy tényleg nagyon meleg-e a magnetron?
Burkolatot a helyén hagyva elindít és vár, hogy kikapcsoljon. Ha leáll áramtalanít, burkolat le, óvatosan megnéz, hogy meleg-e a magnetron. Benyúlni csak 1 kézzel, a másikkal nem a házra támaszkodva, ellenőriz. A termosztát (klixon) halható hangon kapcsol vissza, ha lehül. 120-150 fok közötti értékekkel találkoztam, azt pedig még tapintani sem kell, hogy érezd, túl meleg. Tehát zárjuk ki, mi a hiba: 1, rossz a termosztát vagy 2, nagyon melegszik a magnetron. A készülékben láthatatlan mikrohullámú sugárzás keletkezik, valamint több mint 2000V feszültség. Csak komplett burkolattal kapcsolható be, áramtalanítás után a kondenzátorban maradék feszültség lehet.
Sziasztok ! Van egy kb. 20 éves Privileg gyártmányú mikróm. Tökéletesen működik , de ami zavar, nagyon hangosan zúg üzem közben a többihez képest. Van-e gyógymód a csendesítésre? A zúgás új korától meg van, tehát nem az öregedésnek tudom be. Anyyit tuningoltam, az eredetei mágneskapcsolót kivettem és a müködtető relé DC 24V-ról előtét ellenállással egy nullaátmenetes szilárdtest relé kapcsolja a terehelést.
Hutty, köbzoli:
Köszönöm az építő jellegű válaszokat. Úgy gondolom hogy nulla tudással nem kezdek bele szerelgetni, főleg hogy lett véve egy új mikró időközben. Ha esetleg kell vkinek ez a félig működő mikró ebben a formában, egy 6-os sörpakkért elvihető Egyéb esetben lehet hogy idővel leadom valamelyik gyűjtőhelyen, vagy felkerül a padlásra.
Valószínűleg a 900W-os nf.trafó zúg benne, gyárilag rosszul lett összerakva, vagy nincs rendesen +hegesztve összezárva.
A trafó lemezei adják ezt a hangot, nem tudsz változtatni rajta, utólag.
Köszönöm a választ, megpróbálkozom némi sziloplaszttal, hátha csökkent valamennyit.
Boldog Új Évet Nektek !
Nekem olyan problémám van, hogy a mikro oldalán a csavar bizserget, de csak ha mezitláb vagyok. Ha nem megy a mikro akkor is. A házban a nulla és a föld össze van kötve. A földelés miatt ráz? Vagy valami zárlatos benne? Egyébként működik, melegit. Várom válaszotok.
Szia!
Ha a „nulla” vezeték le van földelve a háznál,akkor javaslom ellenőriztessétek le,mert ha érezhetően bizserget,az bizony nem kis potenciálkülömbséget jelent.A védőföldelésnek maximum 4 ohm-nak szabad lennie.Egyébként egy vezeték két végén is kialakulhat potenciálkülömbség nagy mennyiségű áram diszipálódásakor,de gyanítom nálatok ekkora terhelések azért nincsenek.
Ja és még amit elfelejtettem leírni,hogy mindenek előtt azért mérd ki a mikró csatlakozója,és a háza közt lévő kontaktust,hogy a későbbiekben ne érjen meglepetés.
Tisztelt Hodinka!
Kössz. Akkor ha jól értem a mikróval nem lehet gond? Én a kondira tippeltem, mivel ha kikapcsolom a mikrót, útána is bizserget. . . Vagy a diódára. Egyébként a trafó egyik kivezetését, meg a diódát miért kell a mikró házához kötni? Ami elvileg föld. De működés közben áram folyik a trafóban, ami a házon keresztül záródik. Vagy nem?
Itt a kapcsolási rajz. Ezt a három pontot nem lehet külön összekötni? Csak a házon?
Nos ez nem egészen így van,sem a kondinak,sem a diódának nincs köze ehhez.És ha kikapcsolod a mikrót a hálózati fesz továbbra is jelen van,ezért érezhető tovább a bizsergés is.A mikróval ilyenkor maximum csak annyi gond lehet,hogy a konnektor dugasz földelő csatlakozója,és a mikró háza között lévő összeköttetés megszakadt (esetleg még a belső huzalozás is megsérülhetett valahol,de ennek kicsi az esélye főleg,ha a földelés jó).Amúgy más földelt készülékeknél a lakásban nem volt tapasztalható hasonló bizsergető érzés?
nekem egy samsung m745 -ös microm van.az aproblémám hogy ha bedugom a csatlakozot az érintőgombos ellölapon csak világit a számkijelző és nem reagál semmire.Nem indul el . biztositékok jok
kösz
Szia!
Érintőpanel meghibásodás a legvalószínübb... Üdv!
müködik a panelon az óra beállitás,és a suly beállitás, a stop gomb, de a z inditás funkcio nem. lehet e javitani az érintöpanelt? Esetleg testprobléma lehet-e?(ha nem, eladó a magnetron-6 hónapos- cserélve lett)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |