Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok. Segitségeteket kérném.
Van nekem egy ULTRAVOX televiziom. Sok sok éve kifogástalanul müködik, megszégyenitve a márkásabb társait. Viszont adodot vele egy kis problemám. A fehér szinnél felsöfokon sistereg. Gondoltam rá hogy antenna probléma lehet. Álitgattam én minden fele. (nem jött be ) Már az antenna dugot is átszereltem ujra, és semmi. Segitsetek légyszives mi lehet a gond. Elölre is köszönöm
kicseréltem a 192V pufferét ugyanolyanra, a 60V-hoz nem volt megfelelőm. Végig forrasztottam egy csomó lábat, ahol nagyobb áramok mennek és melegedés van. Most bekapcsolt elsőre gond nélkül, majd holnap írok van e javulás.
Utóbbi pár napba lett drasztikusan rossz, ki-be kapcs és tegnap először, hogy menet közbe kapcsolt ki.
Előtte mikor állt 1 hetet vagy pl 3.5 fokba lett elindítva (1 hétig nem volt fűtve a ház) akkor gond nélkül indult. Kiforrasztottam egy 10µF 50V-ost 10,28µF-et mértem rajta.
Szia!
A Normal geometry-t próbáld meg állítani,ha változik akkor megy az EW-korrekció.Ha minden képaránynál vacakol akkor érdemes megnézni az elkókat a korrekciós fokozatban.De szerintem tökéletes egyenes oldalakat ne várj CRT 16/9-es gépnél.Mindig lesz benne egy kevés. Azért jó lenne látni,mennyire torz nálad a kép. István
Tegnap éjjel nem volt gond vele, ma reggel bekapcsoláskor viszont egyszer eljátszotta a hibát.
Sziasztok!
Van egy 55-cm Alien tv-m, amelyiknek a tápja 112-115v között van,de a sorvégtranzisztor(Darlington) nagyon melegszik és 5-10 perc után zárlatos lesz a túlmelegedéstől.10N 1200 V-os kondit cseréltem,a hiba megmaradt.Bármilyen megoldás érdekel,SEGÍTSETEK!!
Cseréld ki a táp primer oldali kis elkóit, és a sorvégtranzisztor bázisán is találsz egy elkót, azt is.
Rendbe fog jönni valószínüleg. Ne méregesd, cseréld. Fery
Szia.
Jo lenne látni valoban, hogy mennyire torz a kép. Ha csak kicsit torz, és lehet állítani a service menuben, az a jobbik eset. Ha nem, akkor a panelon van a probléma. Ha jol tudom a bekarikázott rész felelos a torténtekért. Kuldok egy kis segítséget is a service menuhoz.
Sziasztok. Az előző oldalon (293) írtam egy Thomson tvről,ami az enyém.Valaki kukkantson rá legyenszíves,és mondja el,hogy mi lehet a jelenség oka,jó? Köszönöm előre is!
Szia!
Erre régebben sem tudtak megoldást találni. Akkor is ez van, ha RGB-re van állítva a box kimenete?
Kukkantottunk, láttuk, már előbb is, de minek szaporítsuk olyannal a fórumot, amit nem tudunk így megállapítani. Sajnos ez akár lehet a box típushibája is, akár kettőé is. Elméletileg ilyen hibajelenség TV-n nem nagyon lehet. Messziről úgy néz ki mintha a teletex lógna bele, a képbe, de ez így nem történhetne meg. Passz, nincs ötletem, Végig kéne mérni néhány fokozatot, leválasztani a TXT-t, stb...Ehhez egy szervíz, műszerezettsége kell. Egy ötletem van, vidd el egy olyan szervízbe, ahol a fotó alapján azt mondják, hogy van esély arra, hogy megtalálják a hibát. Sajnos még időszakos is így még kevesebb sansz van a sikerre. Esetleg egy EEPROM tartalom cserét, megérne megpróbálni, de nincs több ötletem. Fery
Szia István! Bocsánat,azt hittem,hogy senkit sem érdekel az én bajom
Nos a box RGB-re van állítva.Annak is van külön beállítása,de az inkább csak a kép oldalirányú eltolásával dolgozik. Az nem lehet,hogy a box valamiért megkeveredik a tv txt-paneljével?Mert a txt sávokon vannak ehhez hasonló szimbólumok. Hogy én mindig megszívom,akár milyen tv-t veszek
Köszönöm a segítséget,megfogok kérdezni egy szervizest.
Rendes Scart-kábellel van összekötve? Mert akkor kompozit-RGB-váltásnál változnia kellene a képélességnek, színerősségnek. Ezt még próbáld ki.
sziasztok kaptam egy tv mikor bekapcsoltam erös piros,kék,zőld vastag csikok vannak az egész képen valami lemágnesezésröl hallotam de ez nem csinálja ,laikus vagyok érdemes elvinni szerlöhöz vagy én is megtudom valahogy csinálni köszönöm válaszotokat sziasztok
Szia!
Ilyenkor jönne jól egy fénykép.
Sziasztok!
Van egy samsung cw-29z306t tv-m reggel még néztem aztán kikapcsoltam délután meg már nem világított rajta a led és valami kattog benne. Mi lehet a baja?
Szia
A tv-d tápjának szekunder oldala zárlatos, valoszinuleg a sorvégtranzisztor és a kollektorkorében lévo nagyfeszultségu kondenzátor mondta fel a szolgálatot. Ezenkívul át kellene nézegetned a táp szekunder oldalán találhato elektrolit kondenzátorokat is. A kattogást a táptrafo okozza, mert zárlatban van valamelyik szekunder tekercs.
Sziasztok,ísmét egy kérdésem lenne.Videoton valtham 55cm,20-30perc után ki kacsol újból indítani kb 1-2 óra mulva lehet akkor kb 5 pecig megy.Cseréltem a tápban bc 558, bc és bd tranyókat is és a kondikat is.a hiba megmaradt.Sorvéget lekötöm izzóval terhelem rövid ideig megy a táp 110v al es leáll.Mi lehet a hiba?
Szia!
Nézd át a forrasztásokat, csatlakozók környékét. Valamilyen melegedő alkatrész válik kontakthibássá üzem közben.
Üdv. igen,rendes Scart-kábellel van öszekötve.Mindent azzal kötöttem össze,box,dvd.Így automatikusan átkapcsol a tv egyik jelforrásról a másikra.
Én csak azt akartam tisztázni, hogy kompozit kimenettel is csinálja ezt, vagy csak RGB-vel.
Ja,értem.Megmondom őszintén,azzal nem próbáltam még.Talán meg kéne próbálni azzal is....
Ezt a két üzemmódot át lehet kapcsolni a beltériben.
Szia. Köszi, sikerült a szerviz menüben beállitanom a képet. Az East-West Parabolával sikerült szépen korrigálnom. A kép nem volt vészesen torz, filmeknél pl. nem is nagyon lehetett észrevenni, csak ha pl. függőleges egyenes dolgok voltak (pl. fák, kerités, stb.) akkor lehetett látni. Most már jó. Még mindig van benne egy pici, de ahogy BarnaPili kolléga is irta, 16:9 CRT-nél talán nem is lesz soha tökéletes. Most már szinte észre sem vehető a dolog, úgyhogy egyelőre nem kell szétszednem a tv-t.
Köszi a tippeket.
Ezekszerint van kapacitásmérőd? Akkor hajrá, meg kell mérni a kondikat. Az, hogy a szobahőmérsékletre is érzékeny, az is erre utal. Nekem volt már olyanom, hogy két kis 100µF kondi volt a ludas, és ha hajszáritóval megmelegitettem, ment egy ideig. Próbálkozni kell a kondenzátorokkal.
Szerintem valamelyik feszültség nincs rendben, és fogja a tápot. Tuti hogy ez is egy mikroprocesszorral vezérelt táp, és az összes feszültséget figyeli. Ha valamelyik 1 másodpercre is leeseik, protect-ba küldi a tápot.
Orulok a sikernek, szivesen.
Szia István! Nos a beltérit megnéztem,vagy Általános,vagy RGB a képminőség.Most azt csináltam,hogy a tv-n az AV1-be dugtam Scart-tal a boxot,ott még tudtam változtatni,hogy video/rgb.RGB-re raktam.A dvd-t AV2-be,de az fix video. Majd kiderül pár nap alatt,hogy történt-e változás Köszönöm a tippet!!
Helosztok.
Nordmende Spectra Color F VI/110 es sasszi. Eredeti hibája az volt, hogy az ernyő kifehéredett, a sugáráramkorlát működésbe lépett. Ezt javítottam. Még mielőtt elromlott, túl kevés volt a fénye, a G2 ingadozott. Ezt próbáltam javítani, de véletlenül az eltérítővezetékek túl közel kerültek a sokszorozó bemenetéhez, és áthúzott a függőlegesre. Meghalt a függőleges eltérítés. Kiment a hozzá tartozó olvadóbiztosító is. TDA-t cseréltem, de még mindíg csak vízszintes csík van. Az a furcsasága az áramkörnek, hogy van az 1170 es után egy buffer fokozat BD303,304 ből. A multim bétamérője szerint jók. Mi lehet a gond? Lehet, hogy megsütöttem a csere TDA-t a kiszedéskor? (A rézhűtőtől alig tudtam kiszedni.)
Üdv.Segitenétek?Amatör vagyok elektronikában.Van egy Nokia 3327 es tv-m,amiben lefüstölt a sorkimenö trafó melletti impulzus kondenzátor.Szó szerint.A kérdés,elég ha kicserélem azt vagy mást is szoktak ilyenkor cserélni.Magától lefüstöl a kondi.Választ köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |