Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Tolómérővel minden alkatrész lábát, távolságát meg lehet mérni. Használd a PAD varázslót, a nem kellő PAD-t meg töröld ki. Ha megrajzoltad nyomtasd ki, tedd rá az alkatrészt és kiderül, hogy kell -e finomítani.
A képet el is felejtettem nézni.Nagyon klassz És hogyan lehet egyenes vonalat húzni?Úgy értem,hogy mondjuk 37 fokos szögbe.Pl.:amikor két pontot összekötök akkor ne csak 0, 45, 90, 135, 180, 225, 270, 315-fokos bonalakból állítsa össze a vonalat hanem nyíl egyenes vonalat húzzon.Ezt,hogy lehet?És még az is érdekelne,hogy hogyan lehet csak vertikális és horizontális vonalakat csinálni autoroute-nál?
Összekötöd a két pontot és utána jobbklikk a "töréspontra" és ott a remove corner.
Tedd le a vonal elejét, majd vidd arrébb az egeret és nyomogasd a szpészt, megtalálod a vonalstílusok között a töréspontmentes (egyenes, légvonal) vonalat. Vagy szemre megy a 37 fok, vagy pontosan a forgatás funkció melletti legördülő alján, be tudsz írni egyedi szöget.
A tükrözésekre figyelj oda hogy a nyákon marás után legyen olvasható irányba. Esetleg megszerkeszted valahol (world...) és beszúrod háttérképnek és azt másolod át vonalakkal.
Köszi.Tudom a tükrözést.Kétszer meg is szívtam vele amikor kikellett fordítani egy 4017-est(minden lábát áthajlítani) a 37 fok csak példa volt
Ha a beillesztés után kinyitod a lakatot a beillesztett tervrészlet lila állapotában,akkor annyit szerkesztgeted,amennyit akarod.
István
Igen már használom is tegnap este óta gulyi88 és most már a TE instrukciód szerint. Köszönöm mindkettőtöknek.
Makróként betudtam másolni a panelrajzokat, de az egyik rajznál kellett a GND ezért bekapcsoltam nyomtatáskor, erre az összes kapcsolás GND-s lett. Amikor kikapcsoltam akkor az áramkör használhatatlan lett mert hiányzott róla néhány gnd forrpont.
Két oldalas panelnél a felső oldalnál nem lehet használni a GND-t? Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha megfogok egy alkatrészt és odébb rakom akkor ne emelje ki az alkatrészt hanem húzza magával kapcs.vonalakat?
Azt a rajzot amire kell a gnd a bal felső sarokba tedd, kapcsold be a gnd-t, majd a többi rajzról ki tudod vágni a gnd-t.
Felső oldalon is lehet GND, Akkor kapcsold be ha aktív a felső réteg.
Mindegy hova teszed a rajzot amihez használni akarod a teleföldet. A teleföld ha be van kapcsolva akkor a 1. "Zone" használatával rajzold körbe azt a területet ahol nem kell a teleföld . Rákattintasz a teleföldre, jobb oldalt 3."Cutout-area"-ra és kész Ha esetleg nem találod ez utóbbit akkor fent az ikonok közöl kattints a 2. képen látható ikonra.
Minden rétegen lehet használni a teleföldet, de csak akkor látod ha azon a rétegen állsz. Az utolsó kérdésedre a válasz, sehogy! Ez a nyák tervező nem tudja. Ha erre a funkcióra van szükséged akkor másik tervezőt kell használnod pl. Eagle.
Azért ez nem teljesen igaz... Ha az alkatrészeket csak a "connection"-nel vannak bekötve (még az autorute előtt) oda cincálja, ahová akarja. Ha sikerült viszonylag pókháló mentes tervet összerakni, akkor az autorute-tal, már véglegesítheti. Ha ez utóbbi nem jól pakolássza le, ki kell törölni és manuálisan berajzolni a vezetősávokat. Persze ezután már csak megint a connection-nel lehet behuzigálni.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alkatrészek nevét hol kell megadni úgy, hogy az nyomtatáskor eltüntethető legyen? Köszi!
Egy másik rétegen, alul tudod kiválasztania rétegeket vagy az alkatrészre jobb kattintás Név/Name és beírod az alkatrész nevét és/vagy értékét. Ez csak akkor fog látszódni, ha felé viszed az egeret.
Egy külön rétegen.
Erre én a "fehér" réteget használom, ami igazából a konturmarásé lenne. Ha ez nem tetszik, vagy tényleg kell a kontúrhoz, akkor lehet a belső rétegek valamelyike is.
Hellosztok! Hogy kell a B1-es layer tervezéskori színét megváltoztatni? Köszi! Üdv.: Hurka
A magyarítottban nem működik a Beállítások menü (legalább is nálam lévőben) így az angolban próbáld.
Options - General settings - Colors itt a Color scheme-t állítsd át User-re és olyanra állítod amilyenre akarod. Apropó miért is szeretnéd ezt átállítani? Miért nem jó úgy ahogy van?
Mert én egy maradi ember vagyok, sokáig használtam a 4-es verziót, és abban piros volt... Megszokás. Köszönettel: Hurka
Létezik a magyarításnak olyan változata, amelyikben működik a beállítások ablak? Köszönettel: Hurka
Célszerű az "eredetit" használni. Ennek több oka is van, részint legális, részint minden működik benne, részint lehet frissíteni, részint elérhető árban van és végül az angol változathoz illik a leírásom.
Idézet: „Létezik a magyarításnak olyan változata, amelyikben működik a beállítások ablak?” Igen. ha minden igaz 08/21/2009 update magyarított. Idézet: „Ennek több oka is van, részint legális,” Ha megvetted legális, ha nem akkor illegális, de köztes állapot " részint " nem ismer a törvény
A legális program előnyeinek mi köze van ahhoz, hogy én megvettem-e? Itt most nem rólam van szó.
Hidd el, nem egy bődületes összeg az eredeti progi. Innen vettem: Bővebben: Link :yes:
Idézet: „Igen. ha minden igaz 08/21/2009 update magyarított.” kép !
Sprint 3.0/4.0 van felesleges . Másolni nem másolom őket ne is kérjen rá senki..... 2000/4000 hu forint.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |