Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy ahogy mondod.Ha a lemez kondíciója lemegy 75%alá akkor mindenféleképpen időszerű a csere ne várd meg még "beáll".
Ezt egy kicsit elnéztem már mint a S.M.A.R.T. értékeket.Az első szám a küszöb érték és nem a már áthelyezett szektorok száma.Jobban átolvasva szerintem egész jó állapotú a lemezed.
Szia!
Te hallottál már olyanról, hogy egy laptop HDD-t nem lehet USB-s "keretbe" tenni? Nekem volt egy SATA->USB dealextreme-s keretem, amibe bele raktam egy HDD-t (Fujitsu), és így szerettem volna használni. Csak az volt a probléma, hogy ha nem kapott elég áramot USB-n, pl. a gép indulásakor, amíg az XP valameddig el nem indult, addig kattogott a fej, és az egész HDD is mozgott. Ezzel együtt egyre több bad-sector lett a HDD-n. Azóta már teljesen meghalt... Azóta van egy Samsung HDD-m, az pedig szép ütemesen sípol, ha nincs elég áram, és nem lesz öngyilkos... Létezik ilyen?
sztem az mar eleve haldoklott az ujnal mit jelent hogy utemesen sipol?
Szia
Igen létezik, nekem Coolink USB keretem van, egy Seagate 160GB-os winchesterrel, két USB-ről tud tápot venni. Az asztali gépbe bedugva ez is sípol, kell neki a másik USB is (erről csak tápot vesz), de az Asus notiba bedugva elég egy kábel is. Lehet hogy a régebbi winchesteredben nem volt védelem kisebb tápfesz esetén. Az USB-ben áramgenerátoros a rövidzár védelem, ha többet vesz fel, mint 500mA, akkor esik az 5V. Hallottam olyanról is, hogy winchester kapacitástól függ, hogy megy-e egy usb-ről.
Bár én nem a didyman vagyok de válaszolok legjobb tudásom szerint: van olyan HDD aminek nem elég 500mA/5V-on , ezekre találták ki hogy van még egy USB dugó és akkor így már 1A-t vehet fel elvileg max... De lehet ez se elég valamelyiknek azt nem tudom...
Viszont pl EEEPC701-esnek az usb-jéről nem ment talán usb-s floppy se, ami rendes gépnél simán működött!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Az ütemes sípolás alatt halk, mp-enként egy rövid csippanást értek, ami azt jelzi, hogy nem kap elég áramot. Azért érdekes volt számomra, hogy volt egy 250Gb-os HDD-m, beleraktam az USB-s keretbe, csatlakoztattam, és már tönkre is ment... Lett vagy 10 bad sector egyből... Ki gondolt volna ilyenre? :eek2:
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogyan szokták kiszámolni, hogy mekkora táp kel egy gépbe? És mennyire lehet túlhajtani egy tápot? Köszi!
Hali!
Össze számolják a gépben lévő perifériák maximális teljesítményét,plusz a processzor maximális teljesítménye,és még hozzáadhatsz 50W-t egyéb címen. Van egy oldal ahol be kell írnod hogy mi van a gépedben és ad egy teljesítmény számot. De az a szám az extrém teljesítményre vonatkozik.Néhány tápot s névleges teljesítményig sem lehet terhelni nem hogy túl hajtani.Bővebben: Link
Sziasztok
Segítségetek kérném számítógépes ügyben. Adott 2 processzor mind2 pga478-as foglalatba való csak az egyik egy laptopba és nem tudom ,hogy lehetne használni egy normál gépben jó lenne mert ugyan csak 200mhz gyorsabb de akkor is az. Itt az intel oldalán megtalálható az össze hasonlitás. Köszönöm előre is a válaszokat. Amúgy szerintem jó lenne a feszültséget az alaplap állítja be a többi meg adja magát... vagyis én így tudom. Üdv: Suhanc
Hi!
Alaplap típusa? Na csak azért kérdem, mert jó lenne tudni hogy tényleg tudja-e a feszültséget. Egyébként valószínűeg simán jó lesz bele..
Hát azt láthatatlanba nem tudom barátnőmék gépébe szeretném betenni mert elég érdekes dolgokat művel a gépük.Kék haláltól a teljes képes fagyásig persze csere volt benne--> Táp,Alaplap,vinyó. Így ezek a jelenségek vagy a processzortól vagy az optika meghajtótól erednek. És ha lehet akkor inkább a nagyobb procit tenném bele mert hátha gyorsabb.(bár látszatja nem biztos lesz de még is csak jobb ,hogy 1,9Ghz mint 1,77...) Azt hiszem Asrock vagy valami hasonló....
A jelenlegi géped setupjában nézd meg, hogy az alaplapod tudja-e a másik proci feszültségét.
Hehe az nem fog menni mert az én gépem egy e6300 as 2 magos 2.8ghz -es lapkával van felszerelve ami lga775 ráadásul.Amúgy ez jó ötlet csak a gép nincs itt legfeljebb anyámék gépét nézem emg mert az pga478-as.
Lesz látszatja, sokkal több a cache benne, viszont ezeket a jelenségeket memória hiba is okozhatja. Meg a proci melletti kondenzátorok kiszáradása is..
Nem a 200MHz a lényeg hanem a 4x-es gyorsítótár mérete.Ha a BIOS támogatja a procit (amit nem hiszek) akkor jó hanem akkor nincs mit tenni.
Hütőborda rendesen fent van a procin? Zsír nem száradt ki alatta? Volt már ilyen...
Hehe
Hehe azt nem mondtad, hogy nincs nálad az eredeti gép... Miközben hozzászólást ír az ember, nem látja az elcsepegtetett infóidat... Hehe
Anyukádék gépét hiába nézed, ha nem teljesen azonos a barátnőd gépében lévő alaplappal. A foglalat nem minden...
Mindent sorjában.
-új alaplap a kondik is. -Memória cserélve 1x vissza is küldtem memória hibára hivatkozva kicserélték de a probléma maradt. -Hűtőborda cserélve rendesen szabályosan bekenve normálisan felfogatva.
Bocsánat csak idegesítő ez a probléma egyénként írtam feljebb pont előtted de szerintem nem arra írtál és ezért nem láttad az én hibám bocsánat.mert már több mint 3hónapja nem tudom megfejteni a hiba okát és most szereztem processzort bele.
Semmi baj. Nem lehet, hogy valami szoftver hiba? Valami nem lett felrakva mostanság?
Lett már kékhalálos gépem így.
Hát az a baj telepítés után is van amikor csinálja a teljesen sima gépként már több cd/dvd-ről is volt telepítve.
Igen teljesen jó a töltése is viszont most jutott eszembe h a feszültség a programok szerint "mászkál" ami érdekes egy vadonat új 400w os táptól és mivel kimértem "stabil mint a Józsi egy ittas napon" ezért nem értem a gép mért érzékeli hogy mászkál(2 tizedesig tudok mérni)
Tehát: (?)
- alaplap kondik cserélve - memória cserélve - táp, vinyó cserélve - hütőborda okés Optikai meghajtóra miért gyanakszol? Akkor próbáld meg lekötni és úgy próbálni. De lehet, hogy az alaplapod rossz. Esetleg anyukádék gépével cserélgetni a dolgokat, ha lehetséges.
Mászkálás alatt mit értsz? Mennyit változik?
Maga az alaplap az új nem a kondik.Többi oké. Amúgy a processzor feszültség őr rész is elromolhat(/ott) nem?
gép szerint sokat a mérésem szerint alig. Érdekes viszont a speedtest és az aida 32 egyszerre való használat esetén a speedtestben néhány feszültség felugrik és a hőmérséklet leesik az aida elindulásakor.
Elromolhat. Ha a proci gyanús, próbáld meg átrakni anyukádékét.
Ha a megadott értékhatárokon belül, és csak a második tizedes változik akkor az természetes mivel a táp úgy korrigálja a teljesítményét.
Rendesen nézd át a géped , főleg a hűtés területén illetve, a javasolt kondi nézegetés.A mobil P4 re meg már írtam. Mi esik le, hol? Ne belső "műszert használj (Aida, Everest)"hanem rendes multimétert. |
Bejelentkezés
Hirdetés |