Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Közbe rájöttem, hogy a kezem annyira nem bírja a hideget, hogy ezt nem bírnám megcsinálni. Mármint levenni a láncot.
Ezt bizony csak fűtött helyen lehet mostanában. :yes:
Egy Felsözsolcai barátom kér segítséget akit a víz kiöntött. Van egy THOMSON LCD TV-je aminek az eleje betört de az LCD nem sérült meg. Kérdés lehet-e készülékházat rendelni... :yes:
Köszönöm szépen a segítséget Zoli. Tóni.
Köszi, az ilyenek egyébként mennyire bírják a hideget?
Más: Látom kicsit csönd lett itt az OFF-ba. Egy kis muzsika: Ben Harper - Amen Omen nyugi, nem tucctucc , tessék meghallgatni! Szerintem szép zene.
Vagy ezt is lehet hallgatni: Laár András - Hópihék
Esetleg ez? Laár András - Jaya radhamadhava
Bizony, jövőre már 2 évtized lesz mögöttem.
Egyébként miért kérdezed?
Hali. nem vagyok jártas iylen téren, valaki tudna ajánlani olyan oldalt ahol eladó gépjárművek, motorkerékpárok vannak? Lehetőleg valami látogatottabbat
Ez például? Bővebben: Link
Honda Hornet 250-est keresnék, elég ritkaság..
Ma egy mellék útról akartam bemenni a főútra, aztán nyomom a féket a kocsit nem is érdekli, még gyorsul is mint a szánkó a lejtőn. Mondom: Mentem 30-al mire kivágódok a főútra lesz vagy 60, és még meg is büntetnek
Fogtam behúztam a kézit és eltekertem a kormányt, hogy oldalt csak jobbam megáll, de ha nem akkor gázt adok és elindulok visszafelé, vagy bármerre csak nem előre, volt erre vagy 30 méterem. Biztos, hogy egy blokkolásgátlónak így kell működni? Hóban jó, de jégen szerintem hülyeséget csinált! A régi kocsi amiben nem volt az nem így reagált volna...
Korcsolyázni nem tudok, csak a család többi tagja
Inkább vezetek.
Múltkor olvastam, hogy a havas jeges, csúszós úton az ABS-nek csak hátrányai vannak... Szóval ennek így kell működnie. Bővebben: Link Épp ezért nem olyan jó ez. Annyira dicsérik és több hátránya van, mint előnye.
Az ABS egészen jól ki van találva. Kipróbáltam, hogy a bal oldali kerekek jégen, a jobb oldaliak meg hóban futnak, miközben fékeztem. Meg se zizzent a kormány, nemhogy kifarolt volna. Tökéletesen megállt az autóm, szépen egyenesen, és ráadásul elég gyorsan is. "Rajzoni se lehetne jobbat", ezért nem hinném, hogy jobb lenne az élet e nélkül. (Azt hiszem a fékező mechanizmus önmagában nem elég, kell hozzá a jó gumi is.)
Ha 43 perc alatt nem tudtam feltölteni egy képet ide akkor mi a gond?
Igazából nehéz megfogalmazni, hogy mi volt a bajom, mert kőkeményre nyomtam a féket. Talán ez: akkor most csúszok, vagy nem? Mert ha csúszok akkor csinálok mást, de akkor csúszok, vagy nem csúszok? Most mi van? -És ezzel értékes másodpercek teltek el, anélkül, hogy cselekedtem volna...
Mondjuk én maradi vagyok, én a szervóval is nehezen tudtam kibékülni, pedig tényleg élmény vele parkolni... Múltkor az asszonyt már zavarta, hogy kapcsolgatom az ablaktörlőt, minden egyes letörléshez. Mondta van egy gomb tudom gyorsabban, meg lassabban állítani az adott fokozatban. Mondom de jó. Én viszont akkor akarom látni az ablaktörlőt amikor bekapcsolom, és nem máskor. Persze tudom, hogy igaza van, de valahogy én ezt így szeretem. Mert az a jó, ha én irányítom, és nem a számítógép. És a számítógépem is szeretem én irányítani, ne pedig ő engem. Még akkor is, ha ezt a gép jobban tudná. Mert, hogy én vezetem a kocsit és nem ő, majd ha övé a felelősség akkor tőlem csinálhatja, de addig én szeretném. Na mindegy. (Elnézést a kirohanásért)
Ma sokaktól hallottam, hogy szórakozik a világháló. Lehet, hogy ez van a háttérben nálad is sajnos.
A következő zenét keresem jó minőségben a holnapi tűzijátékra:
Giuseppe Verdi Opus Arte (Aida) Áttúrtam a netet,(kb 3 órát) de mindenütt csak egy, 1 perces változat volt, ahol a végét nagyon csúnyán keverték le így használhatatlan. Most töltöm a teljeset, de az is órák kérdése míg lejön. Ha valaki tud segíteni, annak küldök egy hangszórót.
Gyönyörűűű! Én is nagyon szépen köszönöm!
Mielőtt feljöttem volna ide, néztem meg a postafiókom és láttam, hogy írtál és válaszoltam is, de akkor tárgytalan. Szerk: Nagyon komoly géped van, tetszik! Relativ, mi a komoly, számomra, illetve hobbi célra ez már elég komoly szerintem
Javítsatok ki ha tévedek, de tudtommal az ABS ilyen időben nem ér semmit, meg nyáron se. Az pont a tudás hiányát próbálja pótolni, több kevesebb sikerrel. A legnagyobb fékezőerőt akkor tudod elérni, mikor a kerék még épp együtt forog az úttal, és nem csúszik. No most, ha nagyon fékezel, akkor megcsúszik, és nem maximális a fékezőerő, ezért hosszabb a fékút. Az ABS pedig miután érzékelte a megcsúszást kicsit visszavesz a fékből, majd megint hagyja, megint megcsúszik, megint visszavesz, ezért rángat. No de ha jégen, jeges úton egyszer megcsúszott a kocsi, akkor már hiába engeded el a féket, nem fog tapadni a kerék még valahogy meg nem állsz. Egy figyelmes, értelmes sofőr szerintem jobban tud fékezni mint ez az elektronika. No de mikor nyomod tövig a féket? Hát ha nem figyeltél oda, és valamit elmulasztottál, reflexből rátaposol; jobbik esetben. Ha nem a gáz nyomod még jobban ijedtedben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |