Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   404 / 1273
(#) Attilaapa válasza Lajos71 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Helló!A tápban a kondikat feltétlenül cseréld ki. Mennyi a tápfeszültség? Hány cm-es a tv-d? Ha 55cm-es akkor 115v-ig jó, ha 72-cm-es akkor 145 v-ig jó.Ami kondid kifüstölt az azért van, mert a tápfeszültség magas.Kondikat és ami kifüstölt azt cseréld.A végén mérj tápfeszültséget.Ha van még kérdés akkor írj bátran.
(#) Hegyi_zs hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sziasztok. A tesóm tv-je rosszalkodik ha világosra vált a kép, pl. havas a táj. A hangszóróból ilyenkor kisebb búgás halható de a beszéd hang megmarad.Mi lehet a baja?
(#) BarnaPili válasza Hegyi_zs hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Próbálj rajta finomhangolni.Ellenőrizd a hangnorma beállítást / BG/DK.Ha nem segít,akkor írd le a TV típusát,továbbá milyen antennátok van,melyik sávokon ill. műsorokon csinálja.
István
(#) Hegyi_zs válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Szia. Jó lett a TV a hang menűjében valami DBS be volt kapcsolva, ki kapcsoltam és jó lett.
(#) duplaNN hozzászólása Dec 31, 2010 /

Hali!

Nekem is TV problémám lenne.
A Tv tipusa Thomson (pontos számot nem tudom).

A következő a baja.

Eleinte bekapcsolt, de a hangerő magától felment. Távirányítóval alig engedte levenni vagy nem is engedte. A tvn sokszor engedte, de vissza is húzta maga, vagy esetleg kicsit nyugton maradt.
Az utóbbi időben be sem kapcsolt már a tv csak a led villogott elől. Egyszer sikerült úgy beindítanom, hogy a Dvd lejátszót lőttem be, és az bírta bekapcsolásra.
Nem mindig segített sajna. Ma (2 hónap) után újra megpróbáltam semmi.. majd egyszer csak távírányítóval sikerült bekapcsolni. Hosszú ideig áramot sem látott és mégis mindent megjegyzett, óra,csatornák stb.
Viszont megint kezdte, a hangerő problémát.

Valakinek valami ötlete?
Köszi előre is.
(#) tornadoplus hozzászólása Dec 31, 2010 /

Sziasztok!
Pont Szilveszterre ment tönkre a TV.
Szeretnék kérni kapcsolási rajzot!
Modell: COBI CE-5109
A tápon cseréltem az elkókat. egy leégett ellenállást /2,2 ohm/. Amikor bekapcsoltam azonnal leégett. Sajnos az én tudásomat meghaladja, mivel csak hobbi szinten javítgatok. EZÉRT KÉREM A SEGÍTSÉGETEKET!
Köszönettel: Péter
(#) kadarist válasza tornadoplus hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ha minden igaz, akkor ez lesz az: Get Manual. Nézd meg, hogy nem zárlatos-e a nagy táptranzisztor.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Na, még egy tda cserét próbálok. Ha nem jön össze, megoldható, hogy egy Orion modult beépítsek?
(#) ventura hozzászólása Dec 31, 2010 /

Üdv! Adott egy Vestel típusú tv ami a következő hibát produkálja: egyszer csak egy halk pukkanást követően kékre változott a kép és vízszintesen csikok vannak rajta. Olvastam itt a fórumon, hogy másnak is volt ilyen problémája és, hogy a videó sorvégfoknál kell keresni a hibát. Szemrevételeztem a tv panelját és a táp részénél egy 150u/400V-os kondi púpos. Okozhatja ez a problémát, hogy e-miatt nincs megfefelő feszültség a videó sorvégfokon? Még nem mértem semmit rajta, mert nem tudom mit kellene. Mellékelem a kapcsolási rajzát. Előre is köszi a segítséget!
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia!
Ha megírnád melyik a táptranzisztor, nagyon megköszönném!
Boldog Új Évet!
Üdv.: Péter
(#) kadarist válasza tornadoplus hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

A Q506-os, a táptrafó mellett.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Sikerült. Újra van függőleges terelgetés. Most már csak az ingadozó G2 a gond. Mi lehet a baj? A sokszorozóra menő nagyfesz útjába kötött ellenálláson még stabilnak tűnik a feszültség.
(#) nagyimre10 válasza ventura hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia.A képcső panelon mérd meg a 200v jelenlétét,a szín végfok ic 6 os lábán is mérd a 47ohmos ellenálás után,feltehetőleg ennek a hiánya okozza a hibát.
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Köszi!
(#) martinus válasza forgonati hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Kicseréltem a primeren pár kondit, ami volt itthon 2 nem lett. Egy 33µF 450V és egy 68µF 63V.

Végig forrasztottam jópár lábat. Első bekapcoslásnál tökéletes volt mánspa már egyszer vackolt és eljutottunk megint oda, hogy alig akar bekapcsolni, folyton ki-be ki-be. És fél-1 óránként egyszer kikapcsol, majd vissza.

Hétfőn megyek pestre beszerzem a maradék kondenzátort is.

Biztos, hogy a táppal van a gond és nem a bal oldali panellel esetleg?

(1 hónapja mióta itt lakom, előtte pihent a tv.) Időközönként fél óránként elmegy a hang 3-5secre, majd vissza én gondoltam, hogy a DigiTV beltérije csinálja, de PC-ről nézve sima rca vezetéken megy át a hang és itt rövidebb 1-2secre el-el megy, kicsit ez már kez gyanús lenne. Elképzelhető ilyen hiba?)
(#) hajnus hozzászólása Dec 31, 2010 /

Sziasztok.van egy 3 hetes Samsung Plazma tv és ma délutántól egyszerűen elment a kép és hang van ha pihen egy kicsit vissza jön de piros meg lila pöttyök vannak aztán megint elmegy.Persze szervízt ma már nem értem el .Van ötlete valakinek mi lehet a baja?Köszi a válaszokat.
(#) zolika60 válasza hajnus hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szerintem ne keresd a baját, vidd vissza ahol vetted. Kicserélik és kész. :yes:
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia! "Jó napot kívánok, Samsung MZ/X vagyok Japánból". És itt futni kezdett kelet felé; gondolom honvágya lett hirtelen; így 12 év után (kb) Amúgy megvan a gépkönyve, csak úgy 200 km-re Ny.-DNy-ra, mert épp itt vagyok Pesten, és most jutottam gép elé. Visszanézve a topicokban, most találtam meg a válaszokat. Ha megint Fatornyosban leszek, megtekergetem a szinkronizálóját, ahogy az előtted szóló javallotta.B.U.É.K. Szia: Kálmán
(#) granpa válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia István!
Köszönöm a javaslatot, én már csak felejtek, ez magamtól is eszembe juthatott volna. Jelenleg 200km-re vagyok a TV-től, de ha ismét Fatornyosban leszek előveszem a kapcsolását, azt' körülnézek benne. Itt Pesten van az "ex"-emnek egy Thomson (Made in Polska) TV-je, ami szintén produkálja magát: a saját távirányítójával csak csatornát (egyebet) vált, de hangerőt nem szabályoz (egy időben, egyre közelebbről, néha rázogatva, még működött). Univ. szabályzóval megy a hangszab., de csak kb. 1.5m-ről és "jó szögből". Ezt miért csinálja? Van még egy Infracolor 2000-esem is, amin összefut bekapcsolás után a kép egy csíkba, majd egy pontba (régen nem kapcsoltam már be, nem emlékszem pontosan), hang jó. B.U.É.K. Kálmán
(#) Fery válasza hajnus hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia. Hozzá ne nyúlj, mert ugrasztod a garanciát. Telefon, hívd az illetékest, nagyon sokba kerülhet, ha hozzányúlsz. Különben is az ő saruk, oldják meg ők, mármint aki a garit vállalta rá. BUÉK . Fery
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

A Samsung koreai, de azért ért magyarul is
(#) Attilaapa hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok,valaki segítsen alien tv 55cm instal gomb van a távirányítón szervíz menü belépés érdekelne, hogy tudok belépni, mi a kódja.KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS!
(#) kadarist válasza Attilaapa hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia!
Mi a típusa? CTV...?
(#) Attilaapa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Nem vagyok tv közelben de ha tudnál több kódot is küldhetsz bármelyik alien vestel tv hez.Előre is köszönöm.Attila
(#) Fery válasza Attilaapa hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia. Itt találsz Bővebben: Link Van mindenféle. Fery
(#) kistehenke hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok! BUÉK!
Lenne egy grundig m82-115/9 cuc1882 tv-m. Az lenne vele a problémám hogy lila a kép és a kijelzője sem működik.Zaj sincs a képernyőn.Pal dekoderre gyanakszom hirtelen.Esetleg valakinek alkatrésze lenne hozzá?
(#) forgonati válasza martinus hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Én mondtam hogy húzd le a bal oldali panelt is. Azt hittem ezen márár túl vagy. A kondenzátorok cseréje előtt meg kellett volna ezt lépni, hogy tudd, tutira a táp vacakol-e.

Az, hogy a hang kihagyogat, esetleg utalhat arra, hogy a végfok nem kap rendesen feszültséget. Az enyémben úgy van, hogy a tápról megy 32V egy másik panelra, ahol a végfok IC van. Nem tudom nálad hogy van. De meg lehetne nézni hogy kap-e rendesen feszültséget.
(#) csucsudj hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok! mért van az szerintetek, hogy ha bekapcsolom a tv-t akkor felül színes kis vékony csíkok jelennek meg piros és zöld de most ma már fehér is volt.de szépen mennek sorba végig és eltünnek (mint a egy pc-n a töltés jel) egy Samsung slim fit 72cm sík képernyős tv!
kérem aki tudna segítsen! köszi.
(#) Attilaapa válasza Fery hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Köszönöm az infót tényleg nagy segítség ,próbálnék régisztrálni,de nem megy.Mi lehet az oka?
(#) zoly15 válasza kistehenke hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia!
Idézet:
„lila a kép és a kijelzője sem működik”
Ezt hogy értsük? Ez a TV CRT?
Következő: »»   404 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem